- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
karolinkanice16 dziękuje za przepis

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..
- Otrzymane podziękowania: 0

- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

kasiak ale akcja aż mi się głupio czyta a co dopiero Ty masz powiedziec...
chciałabym się położyć spać ale wiem, że mój bobas się zaraz obudzi na mleczko z kleikiem więc nie warto mi się kłaść

- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)

Mezu moj ze sportowej klasy, ale piłeczka na tapecie całe życie. Ten tego i mieszkałam nie centralnie w Snk tylko jakieś 13km od Sanoka. Ale od początku gimnazjum reszta edukacji to właśnie tam, a potem chwilę o Rzeszów zahaczyłam. Tak, że Sanok miasto moje

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A co do całej sytuacji mężu wydał opinię, zakazał się tak przejmować i mam czekać na rozwój wydarzeń. Nic nie poradzę a domysłami można całkiem wszystko zepsuć. Zobaczymy jak wyjasnia sobie to ok, nie to wtedy bedziemy sie martwic.
Lecę kanapki staremu zrobić, w końcu na nie zasłużył

- Jamajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)

NataliaK rozumiem doskonale

Dziewczyny a macie już jakieś bajki upatrzone? Bo widzę, że wiele z Was chce dla dzieciaków 'pod choinkę'

My z takich tradycyjnych mamy 'Złotą księgę bajek', dokładnie taką
www.smyk.com/zlota-ksiega-bajek,prod2539...ksiazki-dla-dzieci-p
Mogę polecić ją z czystym sumieniem, jest pięknie wydana, napisana bardzo ładnym językiem, który wzbogaca słownictwo (a to nie takie oczywiste, bo wiele bajek, które czytałam ledwo dało się słuchać, były po prostu nieskładnie i beznadziejnie napisane) Bardzo kolorowo i apetycznie zilustrowana, ciekawy spis treści, który pozwoli starszakowi samodzielnie wskazać, którą bajkę chce posłuchać

Oczywiście, żeby była jasność ja nie każę nikomu kupować. Nie znam wielu pozycji zbiorów bajek, pewnie można znaleźć lepsze, pewnie gorsze...
Nam te bajki bardzo się podobają, dlatego się dzielę.. może komuś też przypadną do gustu.
Pokażę Wam kilka fotek jak baja wygląda w środku (w internecie ciężko znaleźć 'zawartość')
Dobranoc Kochane

- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4

- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..

Jamajka aż pójdę dotknąć tę książkę jak w PL będę, wygląda bardzo zachęcająco

- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

ja zmykać spać bo niuniek już butle dostał i smacznie śpii teraz pora na mnie :*
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- bea2a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Wczoraj wieczorkiem wróciliśmy do domu. Większość pewnie już zauważyła zdjęcia na FB

Pokoje ekstra. Chcieliśmy jechać z grupona ale mężul znalazł coś fajnego na stronie ośrodka Olymp II, tzn. super ofertę Andrzejkową. Stronę mają kiepską, ale stwierdziłam, że jak jest basen, spa, kosmetyka, fryzjer i dobra cena to jedziemy. Moje wielkie zaskoczenie było jak zobaczyłam ten ośrodek. Po prostu wielkie WOW. Obiekt ma 5 lat, wszystko nowiutkie, w marmurach,obsługa fantastyczna i jedzonko pyszne. Mogę polecić z czystym sumieniem.
Nasz dzień wyglądał następująco: rano na zmianę z mężem na basenie popływać i pomoczyć się w jacuzzi. Potem śniadanie, spacer nad morzem, moje zabiegi, obiad w knajpce nadmorskiej, spacerek,basenik z Martynką, zabiegi mężula, kolacja w hotelu i wieczór andrzejkowy. Była wróżka, która zajmowała się numerologią. Powiedziała dużo ciekawych rzeczy. Mówiła, że Martynka będzie bardzo pomocnym dzieckiem, będzie dzieliła się zabawkami i pomagała. Trzeba uważać, żeby ją nie wykorzystywano i ciągnąć za język bo będzie powściągliwa z mówieniem o problemach. Później był darmowy drink i orkiestra oraz lanie wosku. Całkiem fajna atmosfera. Oprócz nas z małych dzieckiem (2 miesiące) była jeszcze jedna para.
cd. nastąpi bo Martynka marudzi

- bea2a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Dostaliśmy w hotelu łóżeczko turystyczne, więc nie musieliśmy brać. Nie wzięliśmy też wanienki bo stwierdziliśmy,że najwyżej kupimy na miejscu i zostawimy w prezencie hotelowi. Ale jak się okazało nie trzeba było bo nasza córeczka z miłą chęcią kąpała się z nami pod prysznicem. Ucieszyło mnie to ogromnie bo jak byliśmy pierwszy raz na basenie to bała się prysznica ale widocznie musiała do niego dojrzeć bo teraz z chęcią się kąpie i nawet sama wkłada głowę pod strumień dla zabawy

Planujemy już kolejny wyjazd, może w kwietniu/maju. To zależy czy nasze spotkanie lipcowe wypali.
Co do Waszych postów to najbardziej zszokował mnie post kasiak i nadal jest w szoku jak można się tak zachować w stosunku do najbliższej rodziny. No ale lepiej się nie wtrącać, żeby później nie zostać uznanym za tego najgorszego.
Jamajka jeszcze raz dziękuje za pałąk. Przydał się niezmiernie i pewnie jeszcze posłuży. Martynka odkryła, że żółw gra ale i tak najfajniejsze są jego nogi i głowa bo można włożyć do buźki. Chociaż reszta maskotek też przykuwała jej uwagę.
Co do bajek to moja mama już kupiła jakieś bajki Martynce. Mówiłam jej, że chciałabym takie tradycyjne, czyli braci Grimm, baśnie Andersena itp. Nie widziałam jeszcze jakie kupiła. Ale ta Twoja książeczka super.
Uni pomysł z audiobookami super. Chyba w ten sposób angielskiego się pouczę. Raz jeszcze dzięki za dobre rady i fajnym przepis na Stefankę. Jeszcze nie robiłam takiej wersji.
Dzisiaj słoneczko u nas świeci i pewnie po kolejnym karmieniu wybierzemy się na spacerek. Jutro mamy szczepienie. Już się stresuje... ;/
- pasal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Znalazłam spacerówkę dla dziewczyn. Waga i wymiary całkiem całkiem a na styczniowy maraton po lekarzach jak znalazł do śmigania po szpitalu. allegro.pl/duo-comfort-easy-go-easygo-pa...-pl-i3737516249.html co sądzicie? szału nie ma, ale ważne, że szybko się składa i wejdzie do mojego samochodu

Jutro idziemy na szczepienie, portfel trochę odsapnie bo teraz dłuższa przerwa w kupowaniu szczepionek.
- Jamajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)

To co? jedziemy z poniedziałeczkiem

Bea świetny ten Wasz wyjazd.. sama bym chętnie wymoczyła się w jakimś SPA, ale póki co to mogę sobie pomarzyć jedynie. Ale wakacji na pewno nie odpuszczę i pojedziemy się gdzieś we czwórkę wygrzać i dobrze bawić

Jeszcze raz cieszę się, że pałąk się przyjął i Martynka zadowolona! Miód na moje serducho

Pasal wózki wyglądają na prawdę baaardzo przyzwoicie

Co do czytania, to ja Mikołajowi czytam w ciągu dnia, np. jak leży na macie i kopie nóżkami, albo jak buja w chuśtawce.. z obrazkami jeszcze go nie zaznajamiam za bardzo

Za to Lence czytam przed snem, ale na kolanach ją mam.. bo ona już przeżywa bohaterów, musi widzieć obrazki itp. Dopiero jak skończymy czytać to kładzie się do łóżka. A czasem wolałabym, żeby po prostu zasypiała w czasie w którym jej czytam.. ale u nas nie ma na to szans za bardzo

Dziewczyny, czy któraś szczepiła bądź zamierza szczepić bobasa na meningokoki? Bo kurcze ja Lenki nie szczepiłam i Mikołaja też nie miałam w planach.. ale nasz nowy pan dr powiedział, że skoro Lena chodzi do przedszkola to zalecałby zaszczepić ją na grypę i meningokoki, bo jednak co rusz ją coś bierze

Jakby któraś coś wiedziała to podzielcie się wiedzą

aaa mój Miku przewrócił się dzisiaj pierwszy raz sam z plecków na brzuszek

Jednak ten lekarz zna się na rzeczy

M. był z Leną u niego w sobotę, bo strasznie kaszlała, że w nocy spać nie mogła..
a dr do niej:
- ooo, jaka łądna blondyneczka do mnie przyszła

- jaka Ty jesteś grzeczna (Lala jak trusia wykonywała wszystko co potrzebne było do badania)
a na koniec walnął tekst:
- dobrze, że tatuś Cię przyprowadził, bo bym nawet nie wiedział, że taka ślicznotka jest na mieście

Gość ma koło 60tki i podobno niektórzy twierdzą, że jest 'gburowaty'

No i teraz szał.. Lala dostała dwie gumy rozpuszczalne dla dzielnego pacjenta

Takie wizyty to ja rozumiem

Miłego dzionka Matule

- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
- bea2a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- jorgus_krk
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

kasiak przykra historia a najgorsze że najbliższi potrafią tak skrzywdzić