BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 4 miesiąc temu #801313 przez agusiaa26
hej, hej.
Jamaiko fakt ten skoczek pewnie jest made in China ale osobiście mi to nie przeszkadza, wiem że dobra konstrukcja a na firmówki Fisher Price mnie nie stać, proste.

Kasiak
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

NataliaK
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pasal bardzo fajna fura, macasz ja jeszcze przed zakupem czy w ciemno bierzesz?
U nas Julas różnie wstaje, wczoraj 2 razy, a dziś co 2h i tylko na cyca.

Witaj Myszka24 i od razu współczuje mieszkania z tesciowa :blink:
mój synek dostał pierwsza marcheweczke tóż przed skonczeniem 4 mż,jest duży więc wiecej potrzebuje, teraz daje mu kaszki i marcheweczki z ziemniaczkami. Zaobserwuj dzieciątko jeśli widzisz że mu mało to możesz spróbować coś podać ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #801325 przez Myszka24
Agusiaa26 dzięki za współczucie ja ama sobie tez współczuje,ze sie dałam namówić na mieszkanie z tesciowa ale idzie sie tam gdzie praca a mój mezus właśnie ma tu prace a pochodzę z okolic Bydgoszczy a teraz mieszkam w okolicach Warszawy. A żeby trochę zaoszczędzić na budowę domu zdecydowaliśmy sie na wspólne mieszkanie z tesciami. Mała dostaje jeszcze trochę jabluszka w południe i kaszka wieczorem no i cyc wydaje sie najedzona bo dzień spędza w dobrym humorze pod warunkiem ze zwracam na nią uwagę

11 lata 4 miesiąc temu #801399 przez nala
Pasal, Boze Kobieto jak mi Cie szkoda. 38 razy wstawac? Jeju a ja narzekam. Wstaje zazwyczaj 2 razy na karmienie i czasem kilka razy zeby wtyknac smoczek. Wczoraj Alusie postraszylam ze Mikolaj nie przyjdzie i prosze raz jej tylko smoka wsadzilam a tak na cyca obudzila sie dopiero o 5! Wow. Pierwszy raz :)

Myszka24, witaj wsrod nas :) a jaka temperatura w sypialni? Moze za cieplo i budzi sie na picie? Albo odwrotnie. Za chlodno jej?

11 lata 4 miesiąc temu #801486 przez Qltoorka

Na razie tyle. Czasu brak :(
:kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #801487 przez NataliaK
Hej mamuśki, ja wczoraj miałam fatalny dzień. Brzych a właściwie chyba wątroba mnie bolała tak jak przed tym zanim pojechałam do szpitala z tym, że o wiele mniej. Przeleżałam cały dzień. Mężowi przyznałam się dopiero jak mi przeszło bo bałam się, że odwiezie mnie do szpitala i znowu zostane bez dziecka. Ja pierdziu... na szczęście mi przeszło ;)Wieczorkiem zrobiłam nowe ciasto od Beaty...pyszotka :*

zrobiłam wczoraj kleik na gęsto na noc i dupa księciunio nie chciał jeść ale mleko wypił, jednak zostaje przy kleiku na noc w butli...

Humor poprawiła mi pewna osoba, która mnie miło zaskoczyła listem - takim prawdziwym!

pasal też mmy pobudki ale 2-3 razy podaję smoka i Janek śpi dalej czasami pije mleko jak się przebudza częsciej to wiem, że jest głodny.

Myszkawitamy, też współczuje mieszkania z teściową...ja też podaje kleik a synek i tak się budzi czasem na mleko.

11 lata 4 miesiąc temu #801504 przez karolinkanice16
NataliaK przeczytałam :), bardzo miła niespodzianka. I pamiątka na całe życie :)

11 lata 4 miesiąc temu #801554 przez dorkiszon
Natalia wieczorem daje z butli,a rano łyżeczką i jak daję łyżeczką kleik to zjada, ale się unarzeka przy tym hahaha nie wiem czemu :D
Też tak jak ty minimalizuję zabawki i inne niepotrzebne raz ,że mało miejsca dwa mały to się woli z nami bawić. Z wiekiem się zobaczy co będzie lubiał wtedy kupię.
Tym czasem dziś czytałam " Calineczkę" dostaliśmy baśnie jak nowe od siostry męża z jej dzieciństwa, ale też chcemy dokupić.
Wracając do kleiku to się najada, ale w nocy budzi się czesto i zrobi czasami dwa łyki mleka i śpi , ale 2 x 150 ml też wypije. Ogólnie szału nie ma , żeby mi tak spał.
Wali dalej nogami o materac , a czasami chce tylko na ręce. Rozpłakuje się w nocy czego wcześniej nie robił.

Pasal Ile pobudek ? Doznałam szoku :D Zaraz policze ile u nas pobudek ok 5 pobudek to dużo, bo wcześniej potrafił się obudzić 3 razy tylko na jedzenie.

Ogólnie mam bardzo mało czasu nie doczytałam wszystkich postów szybko piszę , bo obiad idę gotować, a potem szybko na spacer.

11 lata 4 miesiąc temu #801570 przez dorkiszon
Aha oglądam sobie teraz "Mamo to ja". No i fizjoterapeuta Zawitkowski krytykował wszelkie nosidełka , że nie zna rodzica , którego nie boli po nosidle kręgosłup i wszystkie nosidła kiedy dziecko jeszcze nie siedzi są złe ponieważ może prowadzić do asymetrii.
Pediatra , który tam się wypowiada także mówił o zapaleniu ucha, że przenigdy nie jest zapalenie ucha spowodowane nawianiem zimnego powietrza do ucha czy wlaniu wody przy kąpieli tylko tym, że dziecko ma katar i wtedy trąbka uszna się zatyka i jest zapalenie. Dlatego mówił, żeby nie przesadzać z tym ubieraniem czapek wtedy kiedy jest ciepło na dworze.
No i właśnie ja jestem przykładem tego mitu i go także obalam, bo Kuba nie raz był bez czapki i wiało mu na uszy i nie miał, żadnego zapalenia. Także, już się nie boję. Wreszcie ktoś rozwiał moje wątpliwości na ten temat. Choć zauważyłam , że to jest jakieś pierdolenie o tych zapaleniach. Stare baby nawiedzone mają zapalenie, ale mózgu, bo to one najczęściej o tym zapaleniu pierdolą.

Jamajka ja nie szczepiłam nawet na pneumokoki, a co dopiero na matrixokoki :P

11 lata 4 miesiąc temu #801593 przez Myszka24
Nala co do temp to mamy tak około 22-23 stopnie mała śpi w pajacu i pod kocykiem jak ja biorę do cyca to sprawdzam kark i jest ciepły ale nie spocona wiec wnioskuje ,ze jej ciepło
Dzięki dziewczyny za przyjęcie mnie do waszego grona :)

11 lata 4 miesiąc temu #801608 przez karolinkanice16
A dziś mój Ksawcio obchodzi swoje pierwsze imieniny :D, my wybieramy się do brata mojego A. a potem nie wiem co porobimy miłego dnia dziewczyny :)

11 lata 4 miesiąc temu #801690 przez karolinap
Pasal - o matko! 38?? Ja narzekam jak Pola wstanie 6-7 razy. Ale z Ciebie dzielna i wytrwala kobitka :*

Uni - oczywiście, możesz mnie adoptować :) ja bede dla Ciebie tworzyć a Ty pokażesz mi te piękne widoki w Norwegii :)

Nala - my wybieramy się do Chorwacji. Jak narazie jesteśmy zdecydowani i mamy nadzieje, ze wyjazd się uda :)

NataliaK - śliczna historyjka :) ja pisze sobie listy z moja koleżanka z UK. Uwielbiam listy, a ze ona ma 63 lata i razem pracowalysmy, bardzo się polubilysmy i traktowała mnie jak swoja córkę to do dzis piszemy listy :)
A blog - super! Jestem dzis u mamy, która zajmuje się Pola wiec miałam czas zeby caly przeczytać. Śliczne mieszkanko. Jeśli moge zapytać, ile macie m2? Bo wygląda na duże i mysle czy nie zainspirować się Twoim mieszkaniem i zrobic u mnie małych zmian :)

11 lata 4 miesiąc temu #801696 przez yuki
Przeraziła mnie Twoja liczba pobudek w nocy pasal :ohmy:
Mila budzi się tak 3-4 razy w nocy.

Wszystkiego najlepszego dla Ksawcia! :)

U nas spokój na razie, młoda pcha sobie do buzi wszystko co popadnie więc myślę, że niedługo ząbki się zaczną chociaż oglądałam dziąsełka i jak dla mnie nic nie widać jeszcze.
Wczoraj mnie zszokowała za to. Często się wygina w bujaczku, robi mostek, itp. Wczoraj zostawiłam ją w bujaczku i odwróciłam się do komputera, słyszałam jak tam się rzuca i wali nogami w fotelik ale to normalne. Nienormalne natomiast było to, że jak się odwróciłam to znalazłam ją z fotelikiem po drugiej stronie pokoju :ohmy: Zaczęłam się zastanawiać czy ze mną jest coś nie tak, czy mam jakieś omamy albo zaniki pamięci, bo nie przypominam sobie żebym ją tam stawiała. A ta tak się odpychała, że się przesunęła w drugi kąt :lol:

Dziewczyny, jak u Was z kąpielami? Mila strasznie się spina, rączki przy buzi, zaciśnięte piąstki, ciałko całe naprężone. Nie wiem, wydaje mi się, że boi się wody ale jak się do niej uśmiechnę to ona też się uśmiecha, więc niby jest wszystko w porządku. Nie wiem co zrobić żeby kąpiele były dla niej przyjemnością. Dorośnie do tego czy się to nie zmieni? Chciałabym się z nią wybrać na basen ale jak się tak zachowuje, to nie chcę żeby się jeszcze bardziej stresowała.

11 lata 4 miesiąc temu #801697 przez Nikaa
pasal 38 razy ? :ohmy: jestem w szoku ... podziwiam
NataliaK przeczytałam fajna historia :)
Dziewczyny Wy mnie dobijacie - te Wasze blogi są cudowne czemu ja taka zdolniacha nie jestem :P
Wszystkiego naj naj najlepszego dla Ksawcia :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 4 miesiąc temu #801745 przez pasal
Na prawdę tylko ja mam takie wędrowki do pokoju obok ? i powiem Wam, że to jeszcze była lajtowa noc.. jestem już cholernie zmęczona tym bieganiem. Czesto usypianie zaczyna się od nowa, ale no trudno..

Byliśmy na szczepieniu. Standardowo dziewczyny bardziej się awanturowały z rana i w czasie ubierania na dwór niz na samym szczepieniu. Gabi 6900 Zuza 6700. Szału nie ma ale i tak dość ładnie nadrabiają. Zapobiegawczo dałam czopka na uspokojenie i teraz śpią. Od tej zasranej kaszy nabawiły się skazy białkowej.. wysypane na całym ciele :( doktor kazała kupić mleko HA i kąpać małe w hipoalergicznym płynie jak to nie poskutkuje to będą karmione mlekiem dla alergików na receptę.

yuki - małe tak miały na początku. Zaczęłam brać na siłe ich raczki i chlapać w wodzie, teraz robią tak same z przyjemnością :)

nala - u nas 22 stopnie w pokoju i obie małe w pajacu, śpią pod kocykiem i zawsze są cieple. Jak się wydzierają to nawet i spocone :)

wózek kupiony bez macania niestety :/ nie miałam jak pojechac do sklepu i pomacać. Mam nadzieje, że nie kupiłam kota w wroku. W razie czego odeślę :)

11 lata 4 miesiąc temu #801752 przez nala
Pasal, ja wczoraj w sumie pierwszy raz dalam malej kaszke manne i dzis wysypka na buzi :( wycieralam jej jeszcze buzie chusteczka nawilzanka do tylka ale to chyba od tej kaszki. Alergia na gluten? No tylko nie to :( robie przerwe i pozniej znow sprobuje i modle sie zeby bylo ok.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka