- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- agniesia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
- Kasyl
- Wylogowany
- gaworzenie
Już 3 wieczór z kolei miałam napisany post (na kom zawsze czytam i odp) i 3 raz jak kończyłam pisać to mezus dzwonił (na wyjeździe z pracy jest) i wszystko się traciło
Tak więc na razie krótko:
Planuję kupić w tym tygodniu Sandrze krzesełko do karmienia na gwiazdkę. Macie już takowe? Proszę o rady, podzielcie się co macie. czy polecacie jakieś modele albo firmy/sklepy? na coś szczególnego zwrócić uwagę?
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
Agniesia juz brzunio jest?? szybko! a Sewerynek jak ładnie siedzi
Kasyl ja mam zwykłe z ikea więc jakiegoś gadżeciarskiego nie doradzę, ale mi właśnie na takim zwykłym zależało bo nie ma bajerów i zajmuje mało miejsca ;)tylko fakt, że jet to dla dziecka które już siedzi. www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00069725/
A ja dzisiaj jak się źle czułam wymiotowałam dwa razy dopiero w cumie czuje się lepiej i coś zjadłam mężu pojechał na mecz w tą pogodę - waryjot młodziniec spi a ja mam zamiar wziąśc kąpiel i wypocząć Miłego wieczorku
- Kasyl
- Wylogowany
- gaworzenie
Nie wiem ktoś z was pisała że rozmiar większe są lepsze na noc ale dziękuję za info! Nie chciało ni się w to wierzyć, więc musiałam wypróbować i jak po nocy różnie bywało z pupcia to teraz pampersy4+bephanten(którego prawie nie używałam) i pupcia śliczna po nocce
Dzięki Natalia mam nadzieję że jednak są mamcie które mają krzesełka (albo planują zakup)też dla dzieci które jeszcze nie do końca same siedzą i doradzicie coś
Agniesia Sewerynek to taaaki słodziak i już brzuszek masz? Jak się czujesz?
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wogóle byłam dziś na szczepieniu Kuba warzy 8100 i 68 cm. Płakał , ale przyżył kolejne 3 wkłucia następnym razem już tylko w rączke i tyle. Także przeżył borok refundowane szczepienia.
No i postanowiłam Kube nauczyć zasypiać bez noszenia na rękach, bo kręgosłup mnie bardzo boli. Dziś pierwszy raz spał w łóżeczku nie na rekach w dzień nie obyło sie bez dramatu. Postępuję tą metodą , że płacze prytulam odchodzę i znowu, aż do skutku. Zasypia w końcu ze zmęczenia i z histerii. Źle się z tym czuję , że tak robię , ale nie mam wyjścia za chwile bym musiała nosić 10 kg i więcej. Ja już płakałm z bólu i z kurwicy. Dlatego powiedziałam dość. Teraz usypiałam tak samo jak po południu. Oj był dramat ryk i wogóle, ale ja twardo przytuliłam, pocałowałam odłożyłam. Po 10 min. dałąm tetrową. Rzucił się jak pies na pieluszkę przykrył nią głowę i dziecko śpi. Niestety za szybko by to było i za wspaniale po 30 min. snu reset i znowu płacze. Wziełam , przytuliłam, dłożyłam. Dałam mleko choć pił 20 ml kaszki 1,5 h wcześniej, ale widocznie histeria dodała apetyt. Zjadł , odbiłam , położyłam i co ? Jest sukces ja nie nosiłam dziecko śpi. Ale trzeba być twardym , bo łatwo się poddać wiecie same płacz własnego dziecka to dla nas dramat i przeżycie. No, ale to dla jego dobra i mojego. Nie może tak być, bo to zaszło za daleko. Dzień w dzień mało, że usypianie na rękach to jeszcze spanie u mnie. Wiecie co mi otworzyło oczy ? Raz ból i płacz. Dwa byłam u kumpeli i ona swoje 7 miesięczne dziecko wsadza do łóżeczka i nic nawet nie kołysze dziecko śpi.
Też macie dramat z usypianiem ?
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wogóle to Kuba dostał witaminę D w sprayu , saszetki do kąpieli, krem na odparzenia oraz gryzak na szczepieniu mi dali.
Pozatym dużo rzeczy dostał od teściowej na Mikołaja. W niedziele jadę do mamy, bo też coś ma i moja babcia i moja kuzynka z ciotką też coś mają dla niego Także rozpieszczają mi dziecko nieźle prezentami.
- Myszka24
- Wylogowany
- gaworzenie
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
Myszka niestety ja mam ale w Poznaniu. Może psozukaj na jakiś forach opini w tym temacie?