BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 10 miesiąc temu #686601 przez mery75
nike84 napisał:

mery75 ja teścik też zostawiłam, do tego zdjęcia i filmiki na płycie. Mały już dostał od swojej ciotki album "Moje pierwsze pięć lat" wiec tam też coś wrzucę :)

Super taki album a gdzie można kupić :unsure: ja filmik to dopiero jutro będę miała pierwszy :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #686605 przez nike84
mery75 napisał:

nike84 napisał:

mery75 ja teścik też zostawiłam, do tego zdjęcia i filmiki na płycie. Mały już dostał od swojej ciotki album "Moje pierwsze pięć lat" wiec tam też coś wrzucę :)

Super taki album a gdzie można kupić :unsure: ja filmik to dopiero jutro będę miała pierwszy :blush:

Nasz ponoć przez internet był zamówiony. Nie wiem bo dostaliśmy go w prezencie dla małego :) ale na allegro tego sporo jest.

11 lata 10 miesiąc temu #686609 przez mery75
O to muszę zerknąć bo super jest taką pamiątke dziecku potem pokazać :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #686610 przez nefeli
Ach jak ja wam tej polskiej wody zazdroszcze,uwielbiam Zywiec zdroj,a tutaj woda obrzydliwa :(
Kupuje az w Salonikach wode z Belgi :( Spa.
Akina sliczna fotki,tylko do rameczki :)Nike i Twoj maly robaczek sliczny :)

11 lata 10 miesiąc temu #686613 przez dianka13
Byłam pod podobnym nikiem tylko dianaa12. Nefeli ty chyba masz też kłopoty z szyjka? Fiksujesz jak ja :) ja też cały czas myślę że coś złego że wody a to to a to to

11 lata 10 miesiąc temu #686623 przez iwonta_kg
Nefeli nie martw się ja tez taki śluz! Zdarza sie ze zmieniam majtki trzy razy w ciągu dnia. Wolę to niz nosić wkładki. Nie cierpie ani wkładek ani podpasek. Całe życie (Odkad mam okres ;)) noszę tampony.

W koncu zaszło slonce i zrobiło sie chłodno. Mozna posiedzieć na powietrzu:)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 10 miesiąc temu #686637 przez słonko
Cześć dziewczynki :)

Ja dziś bardzo wcześnie wstałam, żeby wcześnie być w pracy i po jechać nad wodę :) Co prawda, jak dojechaliśmy, przyszła chmura burzowa, ale nic z niej nie spadło, a woda była cieplutka, tylko słońca nie było :) Także popływałam trochę :lol: :) Kocham wodę!

Śliczne fotki 3d dziewczyny, cudne buziaczki!

Papi, ja też jeszcze nie wybrałam imienia! Od początku miał być Piotr, ale coraz częściej z mężem rozważamy inne imiona. Jednak do niczego jeszcze nie doszliśmy... W grę wchodzi m.in. Dominik, ale tak planowałam nazwać drugiego syna :silly:

Ja dziś mam bardzo nietypowe zmartwienie... Mały rusza się cały czas! On generalnie jest bardzo aktywny w ciągu dnia, ale do tej pory przerwy typu 0,5-2h zdarzały się codziennie... A dziś, jak obudziliśmy się o 4, tak cały dzień nie było chyba 15 minut pod rząd, żebym go nie czuła!!! Martwię się, czy wszystko ok, że aż tak się wierci i kopie :( Co o tym sądzicie?

Paulina i Piotruś

11 lata 10 miesiąc temu #686641 przez dianka13
Moja mała też bardzo aktywna jest Czasami nie ma chwili spokoju :)

11 lata 10 miesiąc temu #686645 przez agamo
Nefeli ja tez na początku sie przejmowalam tymi wodami bo brzuch mi nie rósł a majtki wiecznie mokre Ale i brzuch zaczął rosnąć i po ostatnim badaniu położna nic nie mówiła a wysciskala mi brzuch z każdej strony wiec myśle ze jest ok! Nie przejmuj sie napewno wszystko jest wporzadku jesteś teraz poprostu przeczulona i na wszystko reagujesz niepokojem! Całkiem cie rozumiem bo każda z nas tak pewnie ma ale myśle ze nie ma co sie niepotrzebnie stresowac będzie dobrze Chyba to juz tydzień od kiedy wrocilas od lekarza prawda? Popatrz jak to szybko leci! Wszystko sie ułoży! A co do rochow to ja małego dobrze czułam jak był główka do góry pózniej jak sie obracal główka w dół to bardzo słabo go czułam ze wydawało mi sie ze go wogole nie czuje! Teraz juz cały czas jest główka w dół ale jest juz większy wiec jak sie wypycha i pływa to go bardziej czuje!

Iwonka super komplecik na ogródek! I jeszcze za taka okazyjna cenę! Ja uwielbiam okazyjne ceny :) dusza ekonomistki :) to teraz będziesz nam fotki z krzeselek strzelać!

Aga

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #686710 przez niagara
Słonko niestety nie pomogę Ci, bo moja Lenka jest bardzo spokojnym dzieckiem i tylko czasem zdarzają jej się dnie wzmożonej aktywności, ale zazwyczaj aktywność ta nie przekracza 1h. Jeśli martwisz się, że Mały się za bardzo wierci to pojedź może na IP, zrobią Ci usg i będziesz spokojniejsza. W końcu nie mogą Ci odmówić.

11 lata 10 miesiąc temu #686718 przez Alivva
Moja Mycha podobnie jak Natalii :) na razie nie czulam żadnego niepokoju związanego z małą aktywnością,czy wręcz przeciwnie ale jak cos mnie zaniepokoi to nie będę miała oporów,żeby jechać to sprawdzić,tym bardziej po ostatniej rozmowie z doktorkiem. Mówił zwłaszcza o niepokoju związanym z małą aktywnością. O tym,że juz na tym etapie sama wiem jaka aktywna jest mała i jesli stwierdzę że ta aktywność się jednak zmniejszyła to trzeba to sprawdzic bo niewiele nas kosztuje dotarcie na IP,nikt nas nie wygoni,a zawsze lepiej mieć tą pewność że wszytko jest ok ;)

iwonka....no dzięki wielkie za kuszenie taka pyszną kawką :P W tym roku sobie odpuuszczę,ale za rok na 100% będę w Gąskach a do Kolobrzegu już daleko mieć nie będe więc wiesz ;)

daga-chyba faktycznie nie ma sie co nakręcać negatywnie. Ja od jakiegos czasu musze używać wkładek i zmieniam je kilka razy dziennie bo zauwazyłam takie wodniste upławy,ale doktorek powiedział mi,że to nic niepokojącego-tak po prostu czasem w ciązy jest. Dodam,że w pierwszej ciązy nic takiego nie zauwazylam ;)

11 lata 10 miesiąc temu #686739 przez akina_zet
Dziewczynki ja się z wkładką nie rozstaje od początku ciąży,też ciągle mokro,tak jak Iwonka zawsze używałam tamponów i te wkładki doprowadzają mnie do szału :dry: A sikanie? W całym swoim życiu nie nasikałam się tyle,co teraz :woohoo:

Monika Z.

11 lata 10 miesiąc temu #686740 przez Alivva
Przeglądam ciuszki na allegro i znalazlam śliczną (jak dla mnie) sukienusie taka na wesele czy jakies takie wyjście. Ja nie potrzebuję ale może któras się skusi ;)
allegro.pl/asos-maternity-nowa-z-metkami...-40-i3325209976.html

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #686743 przez kalina
slonko u mnie ostatnio mala tez szalala od obudzenia przez caly dzien bez przerwy az do mojego usniecia i rano to samo. i tez mowie do meza ze nie wiem czemu taka ruchliwa i sie chyba obrazila bo pozniej 2 dni tylko troszke sie ruszala
wkladki tez uzywam. raz potrzebuje czesciej zmienic raz rzadziej. zalezy od dnia i to raczej normalne i sie nie przejmuje

co do wody to najczesciej pije zywiec zdroj i tez widze jest zalecana w ciazy. gdyby nie wasze pisanie nawet bym uwagi nie zwrocila:) i czesc sama czesc z sokiem. az tak gazowanych nie lubie wiec z tym nie mam problemu. wyjatkiem jest pepsi czy colka ktora od czasu do czasu lykam. jak nie codziennie to mysle ze nie moze szkodzic. chyba ze wypije ze 2 szkl to pozniej mala dostaje powera:)

dziewczyny zdjecia super malizn. szkoda ze moja nie chce buzki pokazac a zostalo mi tylko 1 usg:(

jutro wizyta u lekarza ale tylko zobaczy wyniki i ciekawe co mi powie

do porodu 85 dni i tez przegapilam studniowke:)

iva przepraszam ze tak sie zamotalam na temat twojego zwiazku. juz to sie powtorzy :silly:

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 10 miesiąc temu #686754 przez Nubi
Kalina, nie zdziwie sie jak sie na porodowce spotkamy :)
U mnie mala jak sie pokazuje to i tak pan doktor nie ma papieru zeby wydrukowac... Ale P. Zaproponowal zebym szla do takiej babki prywatnie i moze nawet umowie sie zeby on mogl byc :)

Co do wkladek zawsze mam pare sztuk w torbie, teraz pare zmienia sie do parunastu :huh:

Jestem mamAsią

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka