- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)
z jakiej firmy kupujecie pamersiaki???
www.pampers.pl/premium-care ja narazie te kupuje 1 . Kolezanka mi poleciala i zawsze jak jest w carrefure promocja to paczke wezme teraz zaczne juz 2 kupowac ... z tej samej seri kupuje chusteczki nawilzajace bo w carrefure sa promocje czasami...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Kasia super jest ten wózek:) ja ciągle wybieram i wybieram:) ten Navington cadet mnie kusi i ten babyctive też,a le akruat maja podobne ceny...a chciaałbym coś tańszego.
Z drugiej strony tak myślimy, że skoro chielibyśmy mieć 3 dzieci to może lepiej kupić jakiś nowy
no ja tez mysle o nowym i z tego samego powodu:) i tez glownie te 2 modele bo lekkie i male. tylko cadet wypatrzylam ze sie spacerowka otwiera do 140 stopni a nie calkiem na plasko i zaczelam miec watpliwosci czy to wystarczy. za to ciut lepsze ma opini dlatego zgluplam i patrze co dziewczyny kupuja bo z opiniami tez roznie:)
co do pieluszek to na poczatek pampers planuje a pozniej z biedronki. a to jeszcze sie okaze czy mala nie beda ktores uczulac:)
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Iva czy twoja alicja bedzie miala nazwisko ojca?
i czy wiecie jakie utrudnienia mozna miec jak sie dziecko urodzi a zyjemy bez slubu?
bo wszyscy nas tak strasza ze nawet z dzieckiem do lekarza sama nie bede mogla pojsc jakby mialo nazwisko ojca
Tak papi,mała bedzie miała nazwisko swojego taty. bartoszowi bardzo na tym zalezy a ja nie zamierzam sie temu sprzeciwiac,bow końcu jest jego córką

A znajoma z pracy wychowuje sama córkę,która ma nazwisko taty i tez żadnych problemów.
Wiem na pewno,że w przypadku tymczasowego dowodu osobistego czy paszportu-oboje rodzice muszą nie dosć,że podpisac dokumenty to jeszcze razem je złozyc,ale jaki to problem?
Pieluszki-ja na razie mam kupione dwie paczki po 80szt Pampers New Baby rozmiar 2. Jedynek chyba kupie tylko mała paczuszkę.
Co do kota....moja Mia jak ja przywiozlam do domu (byłam po nią we Wrocławiu) to bylam w szoku bo właziła wszędzie,a ja mimo ogromnej miłości do kotów jednak nie znosze jak chodzą po stołach czy blatach w kuchni..... Wiedziałam,że musze jej tego oduczyć i za kazdym razem jak ją przyłapałam to machnełam przez tylek recznikiem,ścierką,gazetą....co miałam pod ręką

Nie zamierzam jej izolowac od dziecka ale akurat te dwa miejsca sa za małe,żeby jeszcze kot się tam pchał....
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2

Ja jeszcze nie wiem jakie będę kupować pampersy. Mam jedną paczkę kupioną Huggies ale podobno uczulają... Pewnie każdego rodzaju trzeba będzie spróbować. Ale chciałabym kupiować Dady z Biedronki bo są nie drogie i polecane przez wiele znajomych mam.
Wiecie co wczoraj byłam z mężem i ze znajomymi na spacerze i po drodze weszłam do jakiegoś ośrodka wypoczynkowego do toalety. Pani na recepcji powiedziała że ogólnie toalet dla ludzi z zewnątrz nie ma tylko dla gości ale mnie ze względu na mój stan wpuści. No szok

Potem poszliśmy na pizzę na ogródek piwny i chodziły takie grajki pijaczki podwórkowe i pitolili na swoich instrumentach i śpiewali zbierając na piwo czy wino. I jak podeszli do naszego ogródka to poprosiłam żeby sobie poszli i przyszli później bo tak mi dziecko w brzuchu skacze że zaraz urodzę! O dziwo zabrali się i poszli!!!

W piątek zaczynam pranie... Tylko żeby pogoda była bo jak słońca nie będzie (tak jak dziś) to nie ma sensu prania wystawiać bo będzie mi schło dwa dni... A tak to dwie-trzy godziny i suchutkie

Na staraczkach jest zdjęcie bliźniaczek z lipcówek

- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Iga też jakaś dziś spokojniutka w brzuchu... może czuje,że dziś jakieś takie ogólne przygnębienie mnie dopadło

- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ja czekam z pakowaniem torby do szpitala, aż moja koleżanka urodzi. MIałą termin cesarki na 10 lipca, ale wczoraj obrócił się Mateuszek i będzie naturalnie rodziła. Zobaczę co ona tam zabiera do tego szpitala.
Pampersów jeszcze nie mam i nawet nie wiem jakie kupię, myślę że w lipcu zacznę kompletować

Pokażę Wam złożone łóżeczko, materac dokupię w tym tygodniu. Kołderkę i pościel już mam.
pyzaura
, fajnie że rodzice stawiają wózek na prezent:) u mnie jakoś nikt się nie kwapi, póki co sama wszsytko kupuję za swoje, a i na wóżek mam odłożone z ubezpieczenia które dostałam za pobyt w szpitalu na początku ciąży. Tak sobie obiecałam, że za te męki kupię ładny wózek i chyba jednak będzie to jakiś nowy:) warto kupić wszsytko u jednego sprzedającego, bo za wysyłkę płącisz raz. Ja już jestem po takich zakupach:)
Oto moje łóżeczko:
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

ja w zabobony nie wierze choc jak mi nagadali to np zadnych lancuszkow nie nosze i niby nie wierze ale nie ryzykuje

wracajac jeszcze do slubu to chcialam miec ogolnie ,,meza,, ja mialam popieprzona rodzine mama zamiast sie rozwiesc za mlodu to byla z ojcem dla nas dzieci i pozniej i tak sie rozwiodla ale my jako dzieci przechodzilismy koszmar w domu bez milosci i z awanturami dlatego ja sobie powiedzialam kiedys ze ja stworze kochajaca sie rodzine w zyciu i na papierku ale teraz jak R zaczol temat slubu to ja sie chyba boje przez tyle lat co jestesmy razem nie mialam obaw w koncu dlatego zdecydowalam sie z nim na dziecko bo wiem ze bedzie kochal bardzo to dziecko a jak tylko powstaje temat slubu to go unikam nie wiem boje sie ze bedzie gorzej po slubie ze przestaniemy sie starac a tak ja go mam w reku jak cos to zabieram sie z dzieckiem a po slubie juz jest gozej
ja pieluszki na poczatek kupie pampersa a pozniej bede ewentualnie eksperymentowac inne marki czy nie uczulaja ja np uzywam chusteczek dada z biedronki np przy okresie i jestem zadowolona a inne marki mnie uczulaja (nie probowalam pampersa).siostra mi podpowiedziała ze na poczatek kupuje sie pampersy ten rozmiar new born no czas najwyzszy juz zaczac gromadzic bo to spory wydatek.
jejku dziewczyny na ja to wogole mam tyle rzeczy jeszcze do kupienia i nic nie robie w tym kierunku jak moj wroci z tej hiszpani to musimy ruszyc na jakies konkretne zakupy i jeszcze co najwazniejsze nie wiem gdzie rodzic jakas masakra..