BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #689093 przez pyzaura
karolcia1919 napisał:

z jakiej firmy kupujecie pamersiaki???:)

www.pampers.pl/premium-care ja narazie te kupuje 1 . Kolezanka mi poleciala i zawsze jak jest w carrefure promocja to paczke wezme teraz zaczne juz 2 kupowac ... z tej samej seri kupuje chusteczki nawilzajace bo w carrefure sa promocje czasami...

Ania

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #689096 przez pyzaura
ja mysle ze z czasem jak beda juz dzieciaczki to moze zmienimy zdanie dostaniemy na prezenty i bedziemy mieli porownanie ... w tamtym tyg w carrefure z 49,99 a 39,99 mieli promocje na wszystkie pampersy

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #689097 przez nike84
My również Pampers premium care na początek będziemy używać, a później to się zobaczy :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #689099 przez kalina
Monika23083 napisał:

Kasia super jest ten wózek:) ja ciągle wybieram i wybieram:) ten Navington cadet mnie kusi i ten babyctive też,a le akruat maja podobne ceny...a chciaałbym coś tańszego.

Z drugiej strony tak myślimy, że skoro chielibyśmy mieć 3 dzieci to może lepiej kupić jakiś nowy :laugh:

no ja tez mysle o nowym i z tego samego powodu:) i tez glownie te 2 modele bo lekkie i male. tylko cadet wypatrzylam ze sie spacerowka otwiera do 140 stopni a nie calkiem na plasko i zaczelam miec watpliwosci czy to wystarczy. za to ciut lepsze ma opini dlatego zgluplam i patrze co dziewczyny kupuja bo z opiniami tez roznie:)

co do pieluszek to na poczatek pampers planuje a pozniej z biedronki. a to jeszcze sie okaze czy mala nie beda ktores uczulac:)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #689104 przez karolcia1919
ja dziś do 20 w pracy bo mamy o 17 grilla pożegnalnego bo zakończyliśmy projekt dla mam z dziećmi.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #689109 przez Alivva
papi88 napisał:

Iva czy twoja alicja bedzie miala nazwisko ojca?
i czy wiecie jakie utrudnienia mozna miec jak sie dziecko urodzi a zyjemy bez slubu?
bo wszyscy nas tak strasza ze nawet z dzieckiem do lekarza sama nie bede mogla pojsc jakby mialo nazwisko ojca

Tak papi,mała bedzie miała nazwisko swojego taty. bartoszowi bardzo na tym zalezy a ja nie zamierzam sie temu sprzeciwiac,bow końcu jest jego córką ;) Mnie straaszyli,że po rozwodzie bedę potrzebowała od swojego ex podpisy pisemne na pozwoleniach (wycieczki szkolne itp) Kompletna bzdura! W nowej szkole Filipa z góry powiedziałam,że jesteśmy po rozwodzie a tata Filipa mieszka spory kawałek od nas więc wszelkie sprawy kierują do mnie a jak ja np nie moge odebrać akurat telefonu to jako drugi nr podalam mojego ojca. Nauczyciele nawet nie znaja mojego ex....
A znajoma z pracy wychowuje sama córkę,która ma nazwisko taty i tez żadnych problemów.
Wiem na pewno,że w przypadku tymczasowego dowodu osobistego czy paszportu-oboje rodzice muszą nie dosć,że podpisac dokumenty to jeszcze razem je złozyc,ale jaki to problem?

Pieluszki-ja na razie mam kupione dwie paczki po 80szt Pampers New Baby rozmiar 2. Jedynek chyba kupie tylko mała paczuszkę.

Co do kota....moja Mia jak ja przywiozlam do domu (byłam po nią we Wrocławiu) to bylam w szoku bo właziła wszędzie,a ja mimo ogromnej miłości do kotów jednak nie znosze jak chodzą po stołach czy blatach w kuchni..... Wiedziałam,że musze jej tego oduczyć i za kazdym razem jak ją przyłapałam to machnełam przez tylek recznikiem,ścierką,gazetą....co miałam pod ręką :P do czasu az zauważyłam jej reakcję na packę na muchy :lol: :lol: :lol: na poczatku myślałam,że może kształt albo kolor jej nie pasi ale ona wręcz trzęsie się na widok każdej :P nie mam pojecia dlaczego ale najwazniejsze,że jak tylko chcyce w ręke to Mii nie ma :) Poza tym jest mądra i wie,że packa w mojej ręce oznacza,że czegos jej nie wolno więc pewnie zrozumie,że wózek i koszyk do spania A :lol: licji to miejsca dla mniej zabronione ;)
Nie zamierzam jej izolowac od dziecka ale akurat te dwa miejsca sa za małe,żeby jeszcze kot się tam pchał....

11 lata 9 miesiąc temu #689112 przez iwonta_kg
Witam się i ja :laugh:

Ja jeszcze nie wiem jakie będę kupować pampersy. Mam jedną paczkę kupioną Huggies ale podobno uczulają... Pewnie każdego rodzaju trzeba będzie spróbować. Ale chciałabym kupiować Dady z Biedronki bo są nie drogie i polecane przez wiele znajomych mam.

Wiecie co wczoraj byłam z mężem i ze znajomymi na spacerze i po drodze weszłam do jakiegoś ośrodka wypoczynkowego do toalety. Pani na recepcji powiedziała że ogólnie toalet dla ludzi z zewnątrz nie ma tylko dla gości ale mnie ze względu na mój stan wpuści. No szok :ohmy: Aż mi się miło zrobiło :blush:

Potem poszliśmy na pizzę na ogródek piwny i chodziły takie grajki pijaczki podwórkowe i pitolili na swoich instrumentach i śpiewali zbierając na piwo czy wino. I jak podeszli do naszego ogródka to poprosiłam żeby sobie poszli i przyszli później bo tak mi dziecko w brzuchu skacze że zaraz urodzę! O dziwo zabrali się i poszli!!! :ohmy: A taka babka która tam sprząta na tym ogródku zaczęła ich wołać spowrotem żeby dalej grali! Powiedzieli jej że jest jedna pani w ciąży która sobie nie życzy grania a ta głupia baba mówi do nich "to jej problem, szefowa każe grać"!!! Aż się zagotowało we mnie!!! Noż qrwa.... Spojrzała się na mnie a ja tylko kiwałam głową bo zabrakło mi swój na tego głupiego babsztyla!! Co za idiotka...

W piątek zaczynam pranie... Tylko żeby pogoda była bo jak słońca nie będzie (tak jak dziś) to nie ma sensu prania wystawiać bo będzie mi schło dwa dni... A tak to dwie-trzy godziny i suchutkie :lol:

Na staraczkach jest zdjęcie bliźniaczek z lipcówek :) śliczne są :) nie mogę się napstrzeć na nie ;)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #689116 przez pyzaura
ja tez zdecydowalam sie na ten wozek babyactive elipso prawdopodobnie kolor vanila ice ale bede zamawiala dopiero w sierpniu bo to prezent ma byc od mojego rodzicow. A oni najpierw musza dac na wesele wnusi a potem my jestesmy w kolejce na prezenty... ale ja mam termin 30 wrzesien takze w sierpniu wystarczy kupic... :) a teraz moi rodzice sie uparli ze dadza nam na lozeczko z calym wyposarzeniem... ale musze poczekac do lipca jak dostana kaske i wtedy cos zamowie narzie patrze.. :) tak sie ciesze ze ktos jeszcze nam pomaga i troszke nas odciazy od tych wszystkich wydatkow. Bo ja chce teraz juz w lipcu skompletowac wszystko dla mnie i malej do szpitala... a caly czas nie wiem co dokladnie powinnam wziasc dla siebie... majtki siatkowe ile ich?? paczki podpasek tez nie wiem ile zakupic... :( to wszystko coraz bardziej juz mnie przerAZA ...;(

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #689130 przez kalina
a sie wlasnie zastanawiam czemu maja byc specjalne majtki? nie wystarcza takie zwykle jakich sie uzywa n codzien?

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #689134 przez pyzaura
tez sie zastanawialam ... wypatrzylam fajna stronke na allegro i wszystko od jednego sprzedawcy za jedna wysylka zamowie allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=13041524 i koszule i podpaski i wszystkie potrzebne rzeczy bez chodzenia szukania.. :)

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #689135 przez kalina
ide sie przewietrzyc bo patrze dzis na okna bo musimy wymienic i juz mam zryty leb i nadal nie wiem jakie. to chyba jednak nie zajecie dla mnie. ale sie wkurzylam bo maz ile razy go prosze to slysze tylko POZNIEJ i do tej pory nic wiec stwierdzilam ze sama sobie poradze :ohmy:

url]

11 lata 9 miesiąc temu #689143 przez akina_zet
Ciągle czytam ile Wy już rzeczy macie,ja przez ten remont nic nie kupuje,bo nie mam gdzie tego trzymać... Powoli wpadam w panikę czy wyrobię się ze wszystkim w czasie... Jestem zmęczona pomieszkiwaniem u teściów,chce już do swojego mieszkania :( A tu do połowy lipca jak nic jeszcze zejdzie...

Iga też jakaś dziś spokojniutka w brzuchu... może czuje,że dziś jakieś takie ogólne przygnębienie mnie dopadło :dry:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #689145 przez Monika23083
Kobietki,

Ja czekam z pakowaniem torby do szpitala, aż moja koleżanka urodzi. MIałą termin cesarki na 10 lipca, ale wczoraj obrócił się Mateuszek i będzie naturalnie rodziła. Zobaczę co ona tam zabiera do tego szpitala.

Pampersów jeszcze nie mam i nawet nie wiem jakie kupię, myślę że w lipcu zacznę kompletować:)

Pokażę Wam złożone łóżeczko, materac dokupię w tym tygodniu. Kołderkę i pościel już mam.

pyzaura
, fajnie że rodzice stawiają wózek na prezent:) u mnie jakoś nikt się nie kwapi, póki co sama wszsytko kupuję za swoje, a i na wóżek mam odłożone z ubezpieczenia które dostałam za pobyt w szpitalu na początku ciąży. Tak sobie obiecałam, że za te męki kupię ładny wózek i chyba jednak będzie to jakiś nowy:) warto kupić wszsytko u jednego sprzedającego, bo za wysyłkę płącisz raz. Ja już jestem po takich zakupach:)

Oto moje łóżeczko:
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #689153 przez papi88
wiecie co polozylam sie spac bo w koncu spalam 3h tylko dzis i sie kur.. nie da najpierw zadzwonil raz tel odebralam zasnelam to po pol godziny drugi raz ktos dzwoni juz nie odebralam powiedzialam pierdziele spie to teraz do furtki (a dzwonek mam ze by zmarlego obudzilo)ktos dzwoni jakis facet z fundacji na cos zbiera a jakbym nie spala to nikt by nie dzwonil czy ludzie nie wiedza ze budzac ciezarna robia to na wlasne ryzyko :laugh:

ja w zabobony nie wierze choc jak mi nagadali to np zadnych lancuszkow nie nosze i niby nie wierze ale nie ryzykuje :) ale lozeczko zlozone juz stoi jakis czas no bo jak zamowilam na allegro a bym nie zlozyla i czegos by brakowalo lub cos bylo nie tak to jakbym mogla je reklamowac np po dwoch miesiacach

wracajac jeszcze do slubu to chcialam miec ogolnie ,,meza,, ja mialam popieprzona rodzine mama zamiast sie rozwiesc za mlodu to byla z ojcem dla nas dzieci i pozniej i tak sie rozwiodla ale my jako dzieci przechodzilismy koszmar w domu bez milosci i z awanturami dlatego ja sobie powiedzialam kiedys ze ja stworze kochajaca sie rodzine w zyciu i na papierku ale teraz jak R zaczol temat slubu to ja sie chyba boje przez tyle lat co jestesmy razem nie mialam obaw w koncu dlatego zdecydowalam sie z nim na dziecko bo wiem ze bedzie kochal bardzo to dziecko a jak tylko powstaje temat slubu to go unikam nie wiem boje sie ze bedzie gorzej po slubie ze przestaniemy sie starac a tak ja go mam w reku jak cos to zabieram sie z dzieckiem a po slubie juz jest gozej

ja pieluszki na poczatek kupie pampersa a pozniej bede ewentualnie eksperymentowac inne marki czy nie uczulaja ja np uzywam chusteczek dada z biedronki np przy okresie i jestem zadowolona a inne marki mnie uczulaja (nie probowalam pampersa).siostra mi podpowiedziała ze na poczatek kupuje sie pampersy ten rozmiar new born no czas najwyzszy juz zaczac gromadzic bo to spory wydatek.
jejku dziewczyny na ja to wogole mam tyle rzeczy jeszcze do kupienia i nic nie robie w tym kierunku jak moj wroci z tej hiszpani to musimy ruszyc na jakies konkretne zakupy i jeszcze co najwazniejsze nie wiem gdzie rodzic jakas masakra..

PAULINA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka