- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Córuniu kocham Cię nad życie
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
U nas moi rodzice obiecali, że kupią wózek, a teściowa daje nam kasę na mebelki

Zapisałam się w końcu do szkoły rodzenia, zaczynamy w czwartek i do położnej środowiskowej

- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Magda te chusteczki z biedronki Dada mają bardzo dobry skład, podobnie jak te Babydream, dzięki za info o promocji!!
Ja mam brzuch bardzo nisko już od dawna, wiele ludzi mnie pytało, czy ja jestem przed porodem, ale lekarz powiedział, że to też zależy od budowy, z mojego brzucha to można sobie stolik zrobić, akurat na 2 piwka

Idę spać, już czas na mnie, miłej nocy!!
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Zuanta mi też się brzuch obniżył, już jakiś tydzień temu. Lekarz powiedział, że powinnam trochę tempo zwolnić.
U nas moi rodzice obiecali, że kupią wózek, a teściowa daje nam kasę na mebelki
Zapisałam się w końcu do szkoły rodzenia, zaczynamy w czwartek i do położnej środowiskowej
umnie też brzuszek wyraźnie niżej aniżeli jeszcze tydzień temu... kurcze ale też sie tym martwie bo to przecież jeszcze za wcześnie... a może to kwestia tego ze młody zmienił pozycję z poprzecznej na główkową???
ja tez muszę zadzwonić do szkoły rodzenia i zapytać kidy się zajęcia zaczynają

- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
wróciłam z badań, wyniki krwi i moczu są bardzo dobre, łącznie z hemoglobiną i leukocytami w normie oraz brakiem bakterii. Szczawianami mam się nie martwić.
Maleństwo waży już prawie 1400 gram, dalej jest ułożone główką w dół z czego się bardzo cieszę, bo to znaczy, że nie fika koziołków tak bardzo tylko grzecznie póki co mamusię kopie albo po żebrach albo po przeponie

Rozmawiałam z panią doktor, dalej mam leżeć w domku, wychodzić od czasu do czasu i się bardzo oszczędzać. Dzidziuś musi wytrzymać do 38 tygodnia, tak będę miała planowaną cesarkę, na początki września. Dostałam całą listę badań do zrobienie, jak to pani dr określiła, żeby już do porodu było i żeby na następnej wizycie już miała wyniki a jak by coś było źle to żeby mieli czas jeszcze zadziałać i podleczyć.
Mary śliczna dzidzia.
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a sie wlasnie zastanawiam czemu maja byc specjalne majtki? nie wystarcza takie zwykle jakich sie uzywa n codzien?
Specjalne majtki ze względu na sterylność i konieczność zachowania maksymalnej higieny. Generalnie raczej zaleca się, żeby ranę czy to po cięciu cesarskim czy nacięciu krocza wietrzyć bo szybciej się goi więc lekarze zalecają aby leżeć w miarę możliwości nawet bez majteczek poporodowych a zakładać je wyłącznie jak jest konieczność wstania z łóżka, pójścia do toalety itp.
Tak w ogóle to dobry wieczór

Brzuszek też mam bardzo nisko ale ja w ogóle tak mam z czego bardzo się cieszę bo przynajmniej omijają mnie szerokim łukiem nieprzyjemności w postaci zgagi i oddycha mi się całkiem normalnie

- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
mery sliczna mala.
monia super w tej sukieneczce. wlosy podziwiam ze masz takie ladne swoje
ja tez kilka razy uslyszalam ze mam brzuch na chlopaka i zebym sie nie zdziwila po porodzie:)
a mal aostatnio spokojna a dzis jej sie nudzi i dokazuje. tez od kilku dni czuje taakie mocniejsze kopniaczki ktore sa raczami lub nozkami:) i kopala w poprzek tak nisko raczej
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Ja mam kolejną wizytę 4 lipca,może moja Iga dogoni wagę Twojej córy,bo teraz waży niecałe 800 gram

Wiecie co byłam późnym wieczorem w Tesco i są tam kasy dla kobiet w ciąży. Ja nie chciałam iść,ale mąż stwierdził,że mam pierwszeństwo i nie będę stać w gigantycznej kolejce. Grzecznie poczłapałam za nim... Poszliśmy do tej kasy bez kolejki a jakiś facet zaczął się na mnie wydzierać z jakiej ja racji bez kolejki idę,wszyscy oczy na mnie,ta kasjerka zaczęła się drzeć na tego chłopa,że jak śmie się tak do mnie zwracać,zrobiło się takie zamieszanie,że jak wyszłam z tego sklepu to się rozbeczałam

Ale za to kupiłam Iguni coś ładnego w kwiatuszki

- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Akina kochanie nie przejmuj sie ludzie na prawde sa okropni,znieczulica totalna

Moniczka super figurka,filigranowa

Mery coreczka urocza i lekarz umial obslugiwac dobrze swoje 3/4 D zeby taka ladna fotke zrobic

Izula bardzi sie ciesze ze u Was wszystko w porzadku i maluszek juz taki duzy,chyba z szyjka ok skoro mozesz troche potuptac ?

Wiecie co wrocily mi mdlosci i to silne od rana do samego wieczora,mysle ze to od progesteronu bo to jedyna rzecz jaka dodalam do swojej diety ostatnio,nie moge zniesc juz tego uczucia jak mi slabo i niedobrze

A chcialam sie nacieszyc ta ciaza

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Oj Nefeli,ale mówię Ci tak mnie ten chłop zdenerwował

Iga jest jakaś mało ruchliwa,albo po prostu jest śpiochem,bo wieczorem nic się nie działo,dziś łaziłam pół nocy,a moja córa dała leciutko znać o sobie dopiero po 8... 100x wolę te jej mocne kopniaki,nawet w pęcherz

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Akinaniektórzy ludzie to są na prawdę tak okropni i bezmyślni,że aż przykro. I rozumiem Cię, bo ja na takie sytuacje reaguję tak samo

My dziś po kolejnej okropnej nocy. Bo najpierw problemy z zaśnięciem, a jak się już udało, to przyszła taaaka burza

Ale za to synek tak buszuje od rana że aż mi brzuch podskakuje

Miłego dnia mamuśki

- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Nefeli wspolczuje tych mdlosci, w poradniku zapytaj polozna byly jakies rady jak sobie z nimi radzic ale zgaduje ze wyczytalas juz wszystko co mozliwe zeby sie z nich wyleczyc (jezeli nie, przesle ci ten fragment ) trzymaj sie

Akina wspolczuje tej akcji w sklepie, szkoda ze nie dostalas dawki adrenaliny i nie sprzedalas mu prawego sierpowego

Ja nie przespalam troszke nocy, najpierw burza a pozniej komar, ktorego gonilam chyba pol godziny...a musialo ich byc dwoch bo jestem zgryziona

Sniadanko trzeba zjesc, zglodnialysmy po tym nocnym polowaniu