BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #689445 przez nike84
mery piękna córcia :) i jak ładnie, wyraźnie ją widać :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #689447 przez mery75
nike84 napisał:

mery piękna córcia :) i jak ładnie, wyraźnie ją widać :)

Jej dziękuje to takie miłe każda z nas ma cudownego skarbeczka :kiss:
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #689450 przez niagara
Zuanta mi też się brzuch obniżył, już jakiś tydzień temu. Lekarz powiedział, że powinnam trochę tempo zwolnić.
U nas moi rodzice obiecali, że kupią wózek, a teściowa daje nam kasę na mebelki :)

Zapisałam się w końcu do szkoły rodzenia, zaczynamy w czwartek i do położnej środowiskowej :)

11 lata 9 miesiąc temu #689463 przez Monika23083
Mery dzidzia sliczna! ja takiego Jasia nie mam, bo ma buźkę przy samym łożysku i na 3d nic już nie widac tylko jakieś tam wiadomo, ale bym chciałą żeby się tak ustawił z buźką :)

Magda te chusteczki z biedronki Dada mają bardzo dobry skład, podobnie jak te Babydream, dzięki za info o promocji!!

Ja mam brzuch bardzo nisko już od dawna, wiele ludzi mnie pytało, czy ja jestem przed porodem, ale lekarz powiedział, że to też zależy od budowy, z mojego brzucha to można sobie stolik zrobić, akurat na 2 piwka :laugh:

Idę spać, już czas na mnie, miłej nocy!!

11 lata 9 miesiąc temu #689469 przez mery75
Monisiu akurat mieliśmy szczęście bo cały czas jest ułożona miednicowo z nóżkami na główce ale lekarzowi zależało żebym się dowiedziała jaka płeć i poświęcił nam trochę czasu :blink:
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #689481 przez kocham_cie
niagara napisał:

Zuanta mi też się brzuch obniżył, już jakiś tydzień temu. Lekarz powiedział, że powinnam trochę tempo zwolnić.
U nas moi rodzice obiecali, że kupią wózek, a teściowa daje nam kasę na mebelki :)

Zapisałam się w końcu do szkoły rodzenia, zaczynamy w czwartek i do położnej środowiskowej :)

umnie też brzuszek wyraźnie niżej aniżeli jeszcze tydzień temu... kurcze ale też sie tym martwie bo to przecież jeszcze za wcześnie... a może to kwestia tego ze młody zmienił pozycję z poprzecznej na główkową???

ja tez muszę zadzwonić do szkoły rodzenia i zapytać kidy się zajęcia zaczynają :dry:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #689485 przez izula
Cześć Dziewczynki

wróciłam z badań, wyniki krwi i moczu są bardzo dobre, łącznie z hemoglobiną i leukocytami w normie oraz brakiem bakterii. Szczawianami mam się nie martwić.

Maleństwo waży już prawie 1400 gram, dalej jest ułożone główką w dół z czego się bardzo cieszę, bo to znaczy, że nie fika koziołków tak bardzo tylko grzecznie póki co mamusię kopie albo po żebrach albo po przeponie :)))Mąż też dziś oglądał synka i był bardzo szczęśliwy.

Rozmawiałam z panią doktor, dalej mam leżeć w domku, wychodzić od czasu do czasu i się bardzo oszczędzać. Dzidziuś musi wytrzymać do 38 tygodnia, tak będę miała planowaną cesarkę, na początki września. Dostałam całą listę badań do zrobienie, jak to pani dr określiła, żeby już do porodu było i żeby na następnej wizycie już miała wyniki a jak by coś było źle to żeby mieli czas jeszcze zadziałać i podleczyć.

Mary śliczna dzidzia.

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #689494 przez mery75
Izula to super że wszystko ok :blink: duże to Twoje dzieciątko moja ma 868 gram :lol:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #689514 przez Villemo
kalina napisał:

a sie wlasnie zastanawiam czemu maja byc specjalne majtki? nie wystarcza takie zwykle jakich sie uzywa n codzien?

Specjalne majtki ze względu na sterylność i konieczność zachowania maksymalnej higieny. Generalnie raczej zaleca się, żeby ranę czy to po cięciu cesarskim czy nacięciu krocza wietrzyć bo szybciej się goi więc lekarze zalecają aby leżeć w miarę możliwości nawet bez majteczek poporodowych a zakładać je wyłącznie jak jest konieczność wstania z łóżka, pójścia do toalety itp.

Tak w ogóle to dobry wieczór :D Melduje się co by nie siać paniki :blink:

Brzuszek też mam bardzo nisko ale ja w ogóle tak mam z czego bardzo się cieszę bo przynajmniej omijają mnie szerokim łukiem nieprzyjemności w postaci zgagi i oddycha mi się całkiem normalnie :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #689537 przez kalina
a villemo dzieki. to chyba nie mam wyjscia i musze zakupic:)

mery sliczna mala.

monia super w tej sukieneczce. wlosy podziwiam ze masz takie ladne swoje

ja tez kilka razy uslyszalam ze mam brzuch na chlopaka i zebym sie nie zdziwila po porodzie:)

a mal aostatnio spokojna a dzis jej sie nudzi i dokazuje. tez od kilku dni czuje taakie mocniejsze kopniaczki ktore sa raczami lub nozkami:) i kopala w poprzek tak nisko raczej

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #689583 przez akina_zet
Mery śliczna mała,a jakie imię wybraliście? :lol:

Ja mam kolejną wizytę 4 lipca,może moja Iga dogoni wagę Twojej córy,bo teraz waży niecałe 800 gram :)

Wiecie co byłam późnym wieczorem w Tesco i są tam kasy dla kobiet w ciąży. Ja nie chciałam iść,ale mąż stwierdził,że mam pierwszeństwo i nie będę stać w gigantycznej kolejce. Grzecznie poczłapałam za nim... Poszliśmy do tej kasy bez kolejki a jakiś facet zaczął się na mnie wydzierać z jakiej ja racji bez kolejki idę,wszyscy oczy na mnie,ta kasjerka zaczęła się drzeć na tego chłopa,że jak śmie się tak do mnie zwracać,zrobiło się takie zamieszanie,że jak wyszłam z tego sklepu to się rozbeczałam :angry: Zawsze stoję,czekam,pierwszy raz skorzystałam z tego co mi się należy, a tu taka awantura :dry: Ludzie jednak są paskudni!

Ale za to kupiłam Iguni coś ładnego w kwiatuszki :)

Monika Z.

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #689639 przez nefeli
Dzien dobry Mamusie
Akina kochanie nie przejmuj sie ludzie na prawde sa okropni,znieczulica totalna :(
Moniczka super figurka,filigranowa :)
Mery coreczka urocza i lekarz umial obslugiwac dobrze swoje 3/4 D zeby taka ladna fotke zrobic :)
Izula bardzi sie ciesze ze u Was wszystko w porzadku i maluszek juz taki duzy,chyba z szyjka ok skoro mozesz troche potuptac ? :) ja tez tylko odliczam dni zeby byl 38 tydzien,bo obawy o brzuch i szyjke codziennie,a wstac musze,poki co czekam na piatek i tylko sprawdzi szyjke....
Wiecie co wrocily mi mdlosci i to silne od rana do samego wieczora,mysle ze to od progesteronu bo to jedyna rzecz jaka dodalam do swojej diety ostatnio,nie moge zniesc juz tego uczucia jak mi slabo i niedobrze :(
A chcialam sie nacieszyc ta ciaza :) malutka do kopania upatrzyla sobie lewy bok,no tam to jestem zbombardowana ale chyba nie lubi tych upalow i ostatnio mniej sie rusza,a ja uwielbiam jak ona sie ze mna bawi w puk puk,godzinami moge patrzec :) :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #689640 przez akina_zet
Dzień dobry śpiochy :silly:

Oj Nefeli,ale mówię Ci tak mnie ten chłop zdenerwował :dry:

Iga jest jakaś mało ruchliwa,albo po prostu jest śpiochem,bo wieczorem nic się nie działo,dziś łaziłam pół nocy,a moja córa dała leciutko znać o sobie dopiero po 8... 100x wolę te jej mocne kopniaki,nawet w pęcherz :blink:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #689684 przez nike84
Dzień Dobry wszystkim :)

Akinaniektórzy ludzie to są na prawdę tak okropni i bezmyślni,że aż przykro. I rozumiem Cię, bo ja na takie sytuacje reaguję tak samo :( Kiedyś mąż się pokłócił ze starszym panem, który mi powiedział, że jak się w ciąży źle czuję to żebym w domu siedziała i też mnie w kolejce nie chciał przepuścić :(

My dziś po kolejnej okropnej nocy. Bo najpierw problemy z zaśnięciem, a jak się już udało, to przyszła taaaka burza :ohmy: Dawno takiej nie widziałam. Piorunami waliło gdzieś nad nami co minutę, aż szyby drżały w oknach. A mój pies ostatnio coś się wyczulił na burzę, i jak tylko coś błyśnie lub zagrzmi zaczyna tak szczekać że nie da się go uspokoić. Leżał koło mnie w łóżku i pół nocy go musiałam uspokajać...

Ale za to synek tak buszuje od rana że aż mi brzuch podskakuje :D

Miłego dnia mamuśki :)

11 lata 9 miesiąc temu #689703 przez Nubi
Dzien dobry,
Nefeli wspolczuje tych mdlosci, w poradniku zapytaj polozna byly jakies rady jak sobie z nimi radzic ale zgaduje ze wyczytalas juz wszystko co mozliwe zeby sie z nich wyleczyc (jezeli nie, przesle ci ten fragment ) trzymaj sie :)
Akina wspolczuje tej akcji w sklepie, szkoda ze nie dostalas dawki adrenaliny i nie sprzedalas mu prawego sierpowego ;) bodziak sliczny, uwielbiam granatowe ciuszki :p
Ja nie przespalam troszke nocy, najpierw burza a pozniej komar, ktorego gonilam chyba pol godziny...a musialo ich byc dwoch bo jestem zgryziona :huh:

Sniadanko trzeba zjesc, zglodnialysmy po tym nocnym polowaniu :) milego dnia mamusie:)

Jestem mamAsią

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka