BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #689735 przez karolcia1919
akina_zet napisał:

Dzień dobry śpiochy :silly:

Oj Nefeli,ale mówię Ci tak mnie ten chłop zdenerwował :dry:

Iga jest jakaś mało ruchliwa,albo po prostu jest śpiochem,bo wieczorem nic się nie działo,dziś łaziłam pół nocy,a moja córa dała leciutko znać o sobie dopiero po 8... 100x wolę te jej mocne kopniaki,nawet w pęcherz :blink:

Moj kornel tez spokojny dał znać lekko o sobie i nadal cisza..tez bym wolała mocne kopniaki.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #689739 przez Monika23083
Dzień dobry! :)

Miałam wstać wcześniej przez tą szkołe rodzenia, ale tak mi się nie chciało, że dopiero się zwlekłam. A obudziłam się koło 5 rano. Powietrze jest super po całonocnym padaniu, a teraz jest jakieś 15 stopni.

Izula super, że napisałaś i że wszystko jest ok, a maleństwo rośnie w siłę :)

Monia co za facet okropny!!! w ogóle nie wiem co z tymi ludźmi się dzieje, mogę sobie wyobrazić jak ci ciśnienie skoczyło...wczoraj z koleżanką, któa jest w 9 miesiącu robiłyśmy zakupy w Lidlu. Dochodzimy z tym wóżkiem do kas to jeszcze się taki koleś perfidnie wepchnął przed nami, musiał trochę przyśpieszyć biedaczek ale udało mu się, śmiałyśmy się za jego plecami że facet na zakupach czuje się gorzej niż dwie kobiety w ciąży razem wzięte i że mu wybaczamy. Śliczny ten bodziak w kwiatuszki:)

nefeli dziękuję i trzymaj się Kochana :) karolcia dzięki :)

A dzisiaj zaczynam szkołę rodzenia. Idę na 13,30 i ma to trwać 2 godziny. Dostałąm info, że dzisiaj takie oto tematy będą poruszane:

ZAJĘCIA I:
1. Rola Położnej
2. Kontakt z nienarodzonym dzieckiem
3. Relacje z partnerem w czasie ciąży i po porodzie.
4. Relaks jako element porodu aktywnego.

Najbardziej mnie rozbawia ten temat o relacjach z partnerem w czasie ciąży, obecnie
nasze relacje są takie, że najchętniej wysłałąbym go w kosmos na jakiś czas ( a tak realnie próbuję wysłąć do Irlandii do brata na tydzień) :laugh: Z Jasiem jest mi bardzo dobrze i jakoś sobie radzimy bez pomocy mężczyzny :)

Miłego dnia!

11 lata 9 miesiąc temu #689741 przez mery75
Akina dziękujemy bardzo na imię ma Jula tak wiem że oblatane to imię ale mnie jakoś :) szczególnie ujęło
Co do wagi to powiem szczerze że myślałam że będzie cięższa potym jak czytałam tu dziewczyny jak pisały wagę swojego brzdąca :blush:
Co do kolejek to dzisiaj byłam na pobraniu krwi i wyjątkowo puściły mnie 2 kobitki jedna to nawet taka starszawa w szoku byłam :huh:
Nefeli to prawda starał się chłopina ładnie robić zdjęcia i wyszły naprawdę super co do mdłośći to na tym etapie ciąży jestem zaskoczona współczuje :ohmy:

11 lata 9 miesiąc temu #689752 przez karolcia1919

11 lata 9 miesiąc temu #689759 przez akina_zet
No właśnie dziewczyny,ludzie jak zobaczą kobietę w ciąży to jak dzikusy się zachowują! Aż mi ich żal,co oni myślą,że ja poduszkę pod kieckę schowałam by się wepchnąć? A życzę temu facetowi by miał takie parcie na pęcherz jak ja,żeby nogami aż przebierał :P A najśmieszniejsze jest to,że niektóre kobity wcale nie są lepsze od tego wczorajszego głąba!

Mery nieważne czy imię oblatane czy nie, to Wam ma się podobać ;) Znam kilka małych słodkich Julek :)

Monia ja ruszam z weekendową szkołą rodzenia od 4 lipca,ciekawe jak będą zajęcia wyglądać u mnie,bo to przyśpieszony kurs pt.-sob.-niedz.,chodzisz tam może w dresiku? :lol:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #689760 przez karolcia1919

11 lata 9 miesiąc temu #689771 przez mery75
karolcia1919 napisał:

a Czy któraś z Was nie idzie do szkoły rodzenia/??

Ja nie ide nie wiem jakoś żadna z moich koleżanek nie chodziła i żadna mnie nie namawiała Karolciu co do wagi to w piątek 21 ważyła 868gram :blink:
Akina mam nadzieję że moja też będzie słodka to znaczy już jest a co do kopniaków to też wolę mieć skopane wszystkie narządy aby ją czuć :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #689774 przez iwonta_kg
Dzień Dobry:-)

Monika super te tematy w szkole rodzenia! Jak ja chodziłam to było wszystko to samo co aktualnie czytałam w gazetach ciążowych. Jeszcze położne je przynosiły na zajęcia i niekiedy było tak że czytały nam te artykuły które ja przewertowałam dzień wcześniej jak wyszła któraś gazeta. Większe miasto to i szersza wiedza i lepsze podejście do ciężarnych... Pozazdrościć... A ile płacisz???

Leje u mnie od samego rana! Dobrze że nie trzeba dziś nigdzie iść...

A jaka pogoda u was?????????????

Karolcia ja nie idę do szkoły rodzenia.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #689775 przez nike84
Ja nie idę do szkoły rodzenia, bo u nas w Krakowie z tego co wiem to nie ma bezpłatnych szkół :( Ale koleżanki mnie wspierają i już brałam udział przy kąpaniu córeczki jednej koleżanki, przewijałam synka innej koleżanki tak wiec szkole się na ich dzieciach :) A za kasę którą bym wydała na szkołę, kupię coś synkowi :)

11 lata 9 miesiąc temu #689777 przez niagara
Dzień dobry :)

Całą noc padało, wreszcie zrobiło się rześkie powietrze i jest czym oddychać :)
Oglądałam właśnie zdjęcia bliźniaczek z lipcówek, ale słodkie maleństwa :) Ja też chcę już mieć Malutką przy sobie :)

W zeszłym tygodniu też byłam w markecie, stałam w długiej kolejce, po czym otworzyła się druga kasa i co myślicie, że ktoś mnie do niej przepuścił? Jasne, że nie :silly: Mało co mnie dwie kobiety nie staranowały, żeby tylko dostać się do tamtej kasy :silly:
Bo są ludzie i parapety :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #689784 przez karolcia1919
No ja tez nie idę dlatego zapytałam bo myślałam ze jestem sama ..

Mój mały wczoraj szalał a dziś taki spokojny ze aż mi smutno...

jeszcze ta pogoda ...zimno wieje pada a ja spałam u mamy a ciuchy z domu wzięłam sobie letnie i teraz marznę choć w pracy mam ciepło...ale jak wyjdę to ho ho...

a butelki jakie kupujecie ???z aventa??

11 lata 9 miesiąc temu #689789 przez Nubi
Ja Krolcia nie ide, chcialam sie zapisac do przyszpitalnej zeby poznac polozne... Jak zadzwonilam to juz bylo zapozno bo oni nie prowadza zajec w wakacje, a te dla mnie juz trwaly... Najgorsze jest to ze jak bym powiedziala lekarzowi wczesniej to by mnie wkrecil :( zaluje... Z drugiej strony babka mnie uprzedzila ze nie mam sie o co martwic i jak przyjde rodzic to wsszystko mi wytlumacza i naucza czego trzeba ;) dziwne ale mnie to uspokoilo :p

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #689794 przez akina_zet
karolcia1919 napisał:

No ja tez nie idę dlatego zapytałam bo myślałam ze jestem sama ..

Mój mały wczoraj szalał a dziś taki spokojny ze aż mi smutno...

jeszcze ta pogoda ...zimno wieje pada a ja spałam u mamy a ciuchy z domu wzięłam sobie letnie i teraz marznę choć w pracy mam ciepło...ale jak wyjdę to ho ho...

a butelki jakie kupujecie ???z aventa??

Moja też spokojna od wczoraj,może maluchy mają gorszy dzień ech.

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #689797 przez karolcia1919
dziewczyny w takim samym tygodniu jak ja lub w poblizu glupie pytanie ale czy potraficie okreslic gdzie Wasz maluszek akurat teraz jest w brzuszku???

Bo ja nie,...To moja pierwsza ciaza i juz wariuje ze cos nie tak

11 lata 9 miesiąc temu #689801 przez iwonta_kg
Karolcia ja mam jedna butelke firmy NUK i kolejne tez chyba bede kupowac.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka