BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #689338 przez pyzaura
wazne ze sa te babcie i dziadkowie na to co ich bedzie stac to nam wszystkim pomoga a jak nie finansowo to przy pilnowaniu taka pomoc tez napewno nam sie przyda :)

u nas ladne sloneczko ale chlodno fajnie jest czym oddychac wkoncu :D

Ania

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #689341 przez akina_zet
Monia :lol: Śliczna z Ciebie mamusia i taki zgrabny brzuszek :lol: Kurczę,faktycznie te brzuszki inaczej się układają na chłopca niż na dziewczynkę,ja mam zupełnie inny :blink:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #689346 przez Alivva
akina_zet napisał:

Monia :lol: Śliczna z Ciebie mamusia i taki zgrabny brzuszek :lol: Kurczę,faktycznie te brzuszki inaczej się układają na chłopca niż na dziewczynkę,ja mam zupełnie inny :blink:

Mi moja mama dziś powiedziała (jak latałam rano w samej bieliźnie poo mieszkaniu) ze mam całkiem inny brzunio niz w ciązy z Filipem :) Wtedy miałam taki rozlany...i brzuch o boczki i w tyłek i uda poszło a teraz tylko w brzunio (no i w cycki :laugh: )
Czyli u mnie całkiem odwrotne te brzuszki do zabobnów odnośnie kształtu w stosunku do płci :P

11 lata 9 miesiąc temu #689357 przez pyzaura
mi tez mocno w cyce poszlo :P

Monia pokarz foto z Twoim slicznym brzusiem :P

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #689360 przez mery75
A ja słyszałam że mam brzuszek na chłopaka bo taki spiczaty podobno a na dziewczynke podobno bardziej w boki idzie :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #689362 przez pyzaura
mery wstaw wieksze foto :D

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #689367 przez mery75
Staram się coś zrobić ale mi niewychodzi
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #689389 przez Monika23083
tu są te kiecki:

www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-F96288C3-9C....htm?offerdate=41938
sukienki są czarne, różowe i miętowe:)

polecam też krókie spodenki, ja kupiłam miętowe:) zaszalałąm dziś w lidlu:)

pyzaura w kolorze włosów mi ładnie, bo to natura tak mi dobrała, ale i tak mam jaśniejsze niż moi rodzice. No cóż, niedługo zacznę szukać farby, bo przy skroniach siwe widać, a na takih ciemnych to wiadomo. A w sobotę tylko podcięłam jakieś 15 cm, bo siano było i nic tylko podpalić :laugh:

mi ten brzuch wywala do przodu, a w boki mało, czyli rozumiem że u mnie się zgadza że jak na chłopca..eheh, a podobno w pierwszej ciązy też tak jest, ale kto to już wie....ja nie ogarniam tego tematu...

11 lata 9 miesiąc temu #689398 przez Monika23083
A i dziękuję dziewczyny za miłe słowa, chociaż na forum usłyszę ( przeczytam) jakiś komplement, bo mój Piotr to chyba zapomniał, że coś takiego istnieje :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #689411 przez pyzaura
moj tez zapomnial :P nie ma to jak same sie powspieramy milymi slowami :D bo te chlopy do jednego gara i.... :P

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #689427 przez słonko
Cześć Mamusie :)

Mery, gratuluję cudnej córuni :) Jaka fotogeniczna! :)

Monia, piękna mamusia z Ciebie!

Ale ja bym chciała, żeby już był sierpień i zaczęło się nasze "rozpakowywanie"! Z drugiej strony wiem, że to bardzo szybko zleci... Wiecie co, początkowo byłam z przejęcia chyba bardziej świadoma, tego co się w naszym życiu wydarzyło... Potem przyszło swego rodzaju przyzwyczajenie, bo czas rozwiązania odległy... I teraz, jak pomyślę, że mieszka we mnie mój syn, który za trzy miesiące będzie już na świecie, to wydaje mi się to takie niesamowite!

Co do pomocy dziadków, u nas na pewno będzie :) Dla moich rodziców to pierwszy wnuk :) A druga babcia mieszka w Stanach i lubi przysyłać paczki :) Szkoda mi tylko strasznie, że nie pozna wnuka inaczej niż przez Skype'a w najbliższym czasie :(

Na mojego synka upały, jak już pisałam, zadziałały raczej odwrotnie niż rozleniwiająco. Kilka dni temu martwiałam się, że czuję go niemal non stop w ciągu dnia. W zasadzie już się przyzwyczaiłam, bo On chyba wcale nie zamierza póki co zwolnić tempa. Ale już rozpoznaję, które ruchy są przez sen (widać ma po mamusi taki "ruchliwy" sen :)). Nie jest po prostu ta aktywność jednakowo intensywna przez cały czas. Ja też papi czuję już co jakiś czas wypchnięte drobne części ciała, ale nie rozpoznaję na razie co, bo jak dotykam, to szybciutko chowa :)

Paulina i Piotruś

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #689430 przez kocham_cie
hej Mamuśki

Już wieczór a ja się dopiero witam:)

U mnie dziś dosyć aktywny dzień, po pracy poleciałam na szybkie zakupy spożywcze które oczywiście zajęły mi troszkę dłużej aniżeli przywidywałam... i oczywiście kupiłam masę rzeczy których kupować nie miałam ;) Jak zwykle obkupiłam Antka- choć obiecałam że z ciuszkami bastuję... no ale co zrobić jak one do mnie krzyczą a jak jeszcze widzę napis SALE to już wogóle sprzedane ;)

a wiecie co wpadłam do biedrony i kupiłam w promocji chuseczki mokre z dady- new born za 3,99 i koszule (w końcu) za 19,99- koszule typowo ciążowe rozpinane aż pod biust, a na dodoatek świetna bawełna... one były w regulalarnej sprzedaży wtedy jak był rzut rzeczy dla niemowląt, a teraz są na wyprzedaży :)

Co do pieluszek to ja kupię DADY z biedrony.

Kociary- widzę że nie tylko mój ucieka przed odkurzeczem :blink:

MERY śliczna córunia i brzusio

MONIA super ci w tej kiecce z lidla ja też się do niej przystawiałam, ale jestem troszeczkę za tłusta i na mnie nie leży tak ładnie :silly:

Natomiast jeśli chodzi o kształt brzuszka to u mnie się chyba nie sprawdza bo mieszka w nim Antek a rozlany jest jak na Antosie :silly:

A i jeszcze temat wózków... z tańszych opcji z dobrymi opiniami...
- Bebetto nico (z białym stelażem mnie powala),
- Delti Amelis
- Coletto Dante... zobaczcie może któryś wam wpadnie w oko;)

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #689438 przez kocham_cie
no to się jeszcze pochwalę tymi Antkowymi łowami z wyprzedaży:)

No i jeszcze ostatni niedobitek z allegro ktory szedł pocztą przez 2 tygodnie :dry:

Magda M

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #689440 przez mery75
Kochane dziękujemy wam z Juleczką za miłe słowa staram się wszystko ładnie wstawić ale ciemna jestem to musi potrwać :blush:
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #689443 przez nike84
kocham_cie napisał:

no to się jeszcze pochwalę tymi Antkowymi łowami z wyprzedaży:)

Cudne ciuszki :) a bodziak z kołnierzykiem mnie powalił - rewelacja :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka