BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #689863 przez karolcia1919
mery75 napisał:

Karolcia brzuch to mi się unosi jak mnie myszka moja kopie i cały faluje :lol: każda z nas jest panikarą w pewnym stopniu ja w tym największym jestem :blush:

ja tez panikuje o wszystko....zwariuje hehhe do czasu porodu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #689867 przez mery75
karolcia1919 napisał:

mery75 napisał:

Karolcia brzuch to mi się unosi jak mnie myszka moja kopie i cały faluje :lol: każda z nas jest panikarą w pewnym stopniu ja w tym największym jestem :blush:

ja tez panikuje o wszystko....zwariuje hehhe do czasu porodu

Heh dokładnie urodzimy i zabiorą nas do Tworek na wczasy :blush:

11 lata 9 miesiąc temu #689879 przez karolcia1919
ale ta pogoda jest senna ....

dziś spałam na starych śmieciach u mamy...i jakoś się nie wyspałam wg,nie ma to jak u siebie heh

11 lata 9 miesiąc temu #689880 przez nike84
mery teraz jestem w 25tyg i 6dniu, czyli liczy się jako 26 tydzień. Czyli jutro kończę 26tydz a zaczynam 27. Ja to zawsze tak liczyłam, mój lekarz też.

11 lata 9 miesiąc temu #689887 przez pyzaura
dzien dobry :D

A ja dopiero wstalam :( nawet nie mam sily isc sniadanka sobie zrobic... wieczorami nie moge zasnac a rano spie jak zabita ...

Wogole myslalam ze mam dzis wizyte na 11 a pomylilam daty bo mam ja jutro na ostatniej wizycie lekarz nawet malej nie warzyl ani nic takze mam nadzieje ze teraz sprawdzi gdzie mala jest bo to tez moja pierwsza ciaza i czuje jak gdzies na dole ale tez nie potrafie okreslic jak sobie tam lezy :( ale podkopuje mnie czasami czuje jej czykawke takze mam nadzieje ze wszystko u niej ok :)

Monia nie martw sie ludzie nie maja wychowania :/ pajac trzeba bylo go opier.... by trafil na mnie ... ale powiem Ci u mnie tez znieczulica czy w sklepach czy autobusie wszyscy maja Cie w dupie ....bo poco Cie maja puscic jak mozesz sobie tak jak oni postac szkoda slow .... :angry:

u mnie dzis tez ponuro deszczowo ale przynajmniej jest czym oddychac :D:D

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #689890 przez karolcia1919
a ja do wizyty mam 10 dni i chyba się nie doczekam...bo jakoś czas mi się dłuży ostatnio...

11 lata 9 miesiąc temu #689893 przez Monika23083

pajac trzeba bylo go opier....

Ania, konkretnie i na temat:) ale uśmiałam się jak pomyślałam o sobie wczoraj w Lidlu jak na kogoś krzyczę :) widok kobiety w ciąży opier...cej faceta w kolejce- bezcenne :laugh:

Ale to chyba jedyny sposób na takich idiotów:) dzięki za wywo :laugh: łanie mega uśmiechu na mej twarzy..haha oby mi przeszło do zajęć:)

11 lata 9 miesiąc temu #689901 przez pyzaura
tak jak piszesz Karolcia to jedyny sposb bo jak inaczej ich do nas nauczyc szcunku :)
a ja tez przyznam sie ze zapomnialam o szkole rodzenia i zostalam bez mam nadzieje ze sobie poradze narazie jeszcze nie panikuje ale sierpien wrzesien to juz bedzie moj czas szalu ...

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #689908 przez Alivva
Hej.....
U mnie 12 godzina deszczu.... wczoraj sie fajnie ochłodzilo do 25 stopni i bylo świetnie,ale dzis juz tylko 12-13 i ten deszcz i już mi sie nie podoba :/
No więc...ja też nie ide do żadnej szkoły rodzenia. W pierwszej ciązy nie chodzoilam i teraz tez nawet nie pomyślałam o tym.
Butelki i smoczki kupilam z firmy Tommee Tippee i zamierzam kupić jeszcze laktator i podgrzewacz do butelek tej samej firmy ;)
Wózeczki Mutsy....mi sie podobają,wiem,że są dość ciężkie ale mi akurat waga nie przeszkadzała. Jedyne co mi sie nie podoba to płytka gondola. Na zime uważam,że powinna być głębsza. ale ogólnie...fanje,fajne Lekko sie prowadzą,sa zwrotne,wizualnie tez super :)
Co do znieczulicy ludzkiej to już mi sie nawet nie chce wypowiadac bo to nie wiadomo czy sie śmiac czy płakać :) debilizm sie szerzy i nic na to nie poradzimy ale t
aka akcja powinna trafic na mnie hahaha ciekawe kto by w takim słownym starciu przegrał bo we mnie jak się zagotuje to "klękajcie narody" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Boshe co za aura..... nic mi sie nie chce. na obiad idziemy dziś z młodym do naleśnikarni :P a co :D

11 lata 9 miesiąc temu #689946 przez niagara
akina_zet napisał:

No tak czytam opinie na temat Mutsy i mają modele fatalne ale i rewelacyjne,sporo dobrego jest napisane na temat Mutsy Urban Rider... Muszę go zobaczyć na żywo hmmm.

Też rozważałam ten model, ponieważ bardzo mi się podoba wizualnie (ale tylko gondola, bo spacerówka moim zdaniem wygląda słabo :dry: ), ale ma bardzo mały kosz na zakupy, co dla mnie stanowiłoby niemałe utrudnienie :silly: Dodatkowo naczytałam się kiepskich opinii, no i nie oszukujmy się, jest dość drogi :dry: Biorąc pod uwagę wszystkie wady i zalety wolę kupić coś tańszego :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #689967 przez nefeli
Karolcia ja nie ide do szkoly rodzenia :)
Nubi kocham te komarowe noce oj kocham :angry: ,co do mdlosci to mysle ze nawrot jest od progesteronu,a metody radzenia sobie znam chyba wszystkie bo do 5 miesiaca wymiotowalam dzien i noc,niestety malo co dziala na mdlosci:(
Aliva ja jak sama nalesnikow nie zrobie to tutaj wybor zalosny a sam nalesnik jak z papieru:( bleeeeee

11 lata 9 miesiąc temu #689975 przez nefeli
Nike ja z wiekszosci zrodel mam ze 27 to pierwszy tydzien 7go miesiaca,czyli 3ci trymestr i tego sie trzymam.
Jesli chodzi o butelki to ja na pewno kupie nuk bo przy pierwszym dziecku bylam zachwycona i maly tez,po pierwsze szklane!!! po drugie smoczek dobrze wyprofilowany i nie wiem na ile to prawda ale moj synek nie mial wcale kolek :) oby i teraz tak bylo
Zazdroszcze Wam deszczu u mnie Afryka 24h na dobe:(
Mala sie dziwnie obrocila i jestem tez w panice bo jakby sie szamotala ja czuje i troche mnie to martwi,stres kolejne 2,5 miesiaca....Mery chyba ja jestem tu najwieksza panikara,ale to po tych wszystkich przejsciach...no a mala czuje caly czas pod pepkiem nigdy nad

11 lata 9 miesiąc temu #689998 przez iwonta_kg
Mój Mały książę dalej leży poprzecznie i kopie tylko w jedno miejsce...

A ja mam dziś znów na obiad pierożki z truskawkami :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: mmmmm... mogłabym to jeść codziennie!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Wczoraj mąż przywiózł ze wsi od swoich rodziców ze 4 kg czereśni i 2 kg truskawek :lol:
no i warzywa; sałatę, szczypiorek, koperek :lol: :lol: :lol: i jajeczka :lol: :lol: :lol:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #690013 przez pyzaura
iwonka nie masz za duzo tych smakolykow :P podziel sie :P

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #690020 przez Alivva
nefeli....u nas na osiedlu,doslownie 10 minutek spacerkiem od mojego domu w miejscu gdzie był pub ( w którym z reszta pracowalam i poznalam B.) otworzyli Nalesnikarnie i kurna maja takie smaczności,że nie moge się opanować a do tego taaaaaakie porcje,że trudno to przejeść :P
Tak sobie myślę,że z Twoja maleńką będzie dobrze. Gdyby było zagrożenie wczesniejszym porodem to chyba podawaliby coś na rozwinięcie pęcherzyków płucnych chociazby hm?? Wiem,że w naszym szpitalu tak wlasnie jest...
Moja maleńka ostatni czas mam wrażenie,że lezy poprzecznie i nie zmienia pozycji bo wiecznie mi daje po prawych zebrach. Zobaczymy co doktorek powie ciekawego pojutrze po usg :D Mój Filip cały podjarany,że idzie ze mną oblukac siostrę :) a jak przezywa,że go nie wpuszczą :)

Tak się zastanawiam co mu kupić z okazji narodzin siostry albo raczej z okazji Zostania Starszym Bratem???
macie jakies pomysły?????????? Chcężeby on sie też poczul wyjątkowo a nie jakiś taki odepchniety na bbok jak wrócimy z malą ze szpitala....

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka