BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #690127 przez papi88
iva niestety nie wiem ile teraz mały wazy bo na te wizyty kontrolne co chodze on tam ma stary sprzet i nie robi pomiarow,nie slucha serduszka dlatego chodze na te główne badania do mnie do pracy ale wiem ze w 29tc mały wazyl 1380.

iwonka witaj w klubie ja przed chwila pochłonełam prawie kilogram czeresni az mnie brzuchol sciska bo dopiero co zjadlam obiad a dopchalam sie taka iloscia czeresni :)

PAULINA

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #690128 przez Alivva
Iwonka....Filip sie pyta czy może byc pusty pucharek :D zżarliśmy juz zawartość :laugh:

Co do malin...pisałyśmy juz chyba o tym jakoś w początkach. Słyszałam o tym ale u mnie sie nie sprawdziło. Co prawda nie miałam świezych malin w grudniu ale mus malinowy mrozony no i takie ze słoika.... zajadałam sie do kaszki,budyniu a Filip i tak urodził się w 41tc...
teraz na pewno sie nie powstrzymam ale zjem troszku i bedę sie obserwować :) jak będzie ok to bedę sie dalej objadać :)

11 lata 9 miesiąc temu #690130 przez paulinka.k22
Iva jak zwykle kusisz pysznościami :laugh: daj trochę :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #690138 przez papi88
a czy wasze maluszki tez tak maja ze jak ktos dotknie waszego brzuszka to sie nie ruszaja? moj mały np kopie a jak R polozy ręke to nagle spokoj albo jak szwagierka czy tesciowa poloza reke to sie nie rusza a zaraz ja poloze to sie ruszy (nie licze wizyt u lekarza wtedy sie strasznie wierci)tak jakby sie bał bo czuje ze to nie ja.mam nadzieje ze po porodzie nie bedzie z niego taki dzikusek jak nie ktore dzieci zobacza kogos obcego to odrazu ryk

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #690143 przez iwonta_kg
Alivva napisał:

Iwonka....Filip sie pyta czy może byc pusty pucharek :D zżarliśmy juz zawartość :laugh:

Nieeeeeeeeeeeeeeeeeee! chce pełny!!!!!!!!!!

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #690144 przez paulinka.k22
Moja mała ma na odwrót, jak się dotknie brzuszka to od razu jest kopniak:)

11 lata 9 miesiąc temu #690146 przez iwonta_kg
papi88 napisał:

a czy wasze maluszki tez tak maja ze jak ktos dotknie waszego brzuszka to sie nie ruszaja? moj mały np kopie a jak R polozy ręke to nagle spokoj albo jak szwagierka czy tesciowa poloza reke to sie nie rusza a zaraz ja poloze to sie ruszy (nie licze wizyt u lekarza wtedy sie strasznie wierci)tak jakby sie bał bo czuje ze to nie ja.mam nadzieje ze po porodzie nie bedzie z niego taki dzikusek jak nie ktore dzieci zobacza kogos obcego to odrazu ryk

Mój Kacperek skacze jak tylko dotykam go ja, jego tatuś i moja mama (ale rzadko, musi długo czekać zanim rozpozna jej rękę :silly: )

11 lata 9 miesiąc temu #690152 przez dianka13
Hej dziewczyny. Dawno mnie nie było miałam kłopot z internetem. Zawsze pod górkę :( Moja mała skacze cały czas. Czasem się martwię czy oby nie za często. Nefeli kochana ile cm ma twoja szyjka?

11 lata 9 miesiąc temu #690160 przez papi88
a wiecie co było dla mnie dzis najgorsze, ze rano przed wizyta oczywiscie poszlam wziasc prysznic no i konieczna depilacja a tam brzuch zasłania :laugh: i mowie nie no zatne sobie łechtaczke bo tak poomacku :laugh: nastepnym razem musze zakupic sobie albo lusterko albo moj R bedzie mnie musial naprowadzac :silly: to jest straszne :laugh:

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #690171 przez nike84
papi88 napisał:

a wiecie co było dla mnie dzis najgorsze, ze rano przed wizyta oczywiscie poszlam wziasc prysznic no i konieczna depilacja a tam brzuch zasłania :laugh: i mowie nie no zatne sobie łechtaczke bo tak poomacku :laugh: nastepnym razem musze zakupic sobie albo lusterko albo moj R bedzie mnie musial naprowadzac :silly: to jest straszne :laugh:

Ah depilacja... Ja już od jakiegoś czasu muszę się wspomagać lusterkiem, bo bez tego mały zaczyna protestować w brzuchu, że mu niewygodnie :S Ale muszę przyznać, że praca z lusterkiem też wcale nie jest taka prosta i trzeba czasu by dojść do wprawy - tak jest przynajmniej w moim przypadku. A jakie figury akrobatyczne odchodzą w łazience... :silly:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #690174 przez papi88
ja zazwyczaj przed ciaza cos tam sobie zostawialam a juz jak ostatnim razem sie depilowalam patrze pozniej w lusterko a tam krzywo :laugh: dlatego teraz najłatwiej na łyso bo co ten lekarz sobie o mnie pomysli pozniej :laugh:

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #690204 przez iwonta_kg
Ja też mam problem z depilacją.... Z lusterkiem gorzej niż bez niego!!! Bo jak wejdę pod prysznic to zaraz całe mokre albo zaparuje tak że nic w nim nie widać!!! Mąż mi pomagał się golić jak mieliśmy wannę, teraz jest trudniej... Robię to na wyczucie, choć jest ciężko... :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #690234 przez Alivva
Ja na razie nie mam problemów z depilacją :) Może dlatego,że nie szarpie się z maszynka a używam depilatora ;) Ale w połowie lipca i potem przed porodem już chyba pójde na wosk,żeby to jakoś porządnie wyglądało do porodu :lol: :lol: :lol: :lol:

No podziele sie podzielę tymi pucharkami noooo :) pełnymi ;)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #690249 przez kalina
niedobra iva tez mi znowu smaka narobila :laugh:

papi fajnie ze wszystko ok. tez mam jak ty z tymi badaniami. na nastepna ciaze szukam lekarza z usg w gabinecie. bo teraz ani zobaczyc ani posluchac. na ostatnim usg bylam w 25 tyg a teraz skierowania nie dostalam i zapomnia;lam zevby w ogole zapytac i nie wiem czy zapomniala czy stwierdzila ze jak ostatnio bylam to juz nie potrzebuje czy po prostu da mi przy nastepnej wizycie czyli w 33tyg.

mala dzis aktywna jak nie wiem. musi lezec w poprzek bo kopie po obu bokach wiec i raczkami i nozkami. inaczej tez bym nie wiedziala jak jest ulozona

do szkoly rodzenia nie chodze choc ostatnio zaczynam sie zastanawiac czy na pewno dam sobie rade jak nie mam pojecia o niczym

u mnie jak maz dotknie brzucha to zazwyczaj reaguje i kopie. jak sie mocno rusza to czasem pozwole siostrom na chwilke dotknac to wyczuja. a tak to do brzucha dostepu nie ma nikt:)

akina przez takich pajacow w sklepie tez omijam kasy z pierszenstwem nawet bo pracowalam na kasie i nie raz klienci mieli pretensje o wpuszczanie ciezarnych choc na caly sklep byla tylko jedna kasa z pierszenstwem. i czasem glabom ciezko bylo wytlumaczyc. wiec i ja chyba wole odstac swoje. niestety mnostwo chamow jest wsrod nas i juz nawet nie licze na cud ze ktos mnie przepusci

co do depilacji to nie mam jeszcze az tak duzych problemow

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #690256 przez niagara
papi88 napisał:

U mnie jest dokładnie to samo :blink: Jak ktoś przyłoży rękę do brzuszka, to Mała od razu się uspokaja ;) Nawet tatusiowi tylko raz udało się poczuć kopniaka :blink:

Ja tam się golę na czuja, a później proszę męża o kontrolę dokładności mojej depilacji :lol:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka