BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #688755 przez nefeli
Aliva dokladnie jak mowisz,ja tez mam jakies tam swoje male bziki i lubie zeby wszystko bylo na miejscu,lazeinka na blysk i blaty w kuchni czysciutkie... a jak facetowi to mowisz sto razy i wlazi piec minut po Twoim sprzataniu i robi bajzel to az w czlowieku sie gotuje
Agamo ach jak u Ciebie juz bliziutko do porodu,ja tez tak chce,dwie noce i dnie w panice przechodze,czuje jakby sie szyjka calkiem rozdziawila,wczoraj myslalam ze urodze ,i nadal jestem calkiem uziemiona a wizyta w piatek na obejrzenie szyjki.Mialam tez sen ze trace wody plodowe :( tak do kompletu
Akina ja juz sie doczekac nie moge zeby ja przytulic,i prosze ja zeby wytrzymala jeszcze 2,5 miesiaca w brzuszku.
Mama przyslala mi moj fotelik wozek,bo kiedys w Pl zostawilam,jest cudny ale niebieski kolor mnie wkurza,ale coz damy rade,no i mam plyn loveli zeby wyprac pierwsze rzeczy jak juz kupie
Tutaj plyny dwa rodzaje i wszystkie brzydko pachna no i z tylu maja ten niebezpieczny krzyzyk,wiec ja sie zastanawiam jak to dla niemowlat skoro jest niebezpieczne,zrace ???
Caluje Was wszystkie i przepraszam ale nie pamietam wszystkich postow i dyskusji :(
Na lezaco i w tym upale nie bardzo moge sie tu udzielac :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #688767 przez zuzuzanta
niagara napisał:

Witam!

Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam trzech synów :ohmy: :laugh:
Zajrzałam właśnie do lipcówek i zaczęły już się rozpakowywać :) Jeszcze dwa miesiące i na nas przyjdzie kolej :ohmy: :blink:

Biorąc pod uwagę, fakt, że teraz będzie dziewczynka, to Cię jeszcze trochę ciąż czeka :silly: /
Skoro lipcówki już się ruszyły, to my pewnie też wystartujemy w połowie sierpnia.

Kasia

11 lata 9 miesiąc temu #688775 przez akina_zet
mery75 napisał:

Hej kobitki najpierw się przywitam a potem nadrobię posty :blink:
Akina ja będę rodzić w Madurowiczu a chodzę do Nowobilskiej-Kaufman ona tam kiedyś pracowała

Aaaa :) To ja biegam do Michała Krekory i rodzę w Matce Polce bo ma tam dyżury :)

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #688779 przez niagara
zuzuzanta napisał:

niagara napisał:

Witam!

Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam trzech synów :ohmy: :laugh:
Zajrzałam właśnie do lipcówek i zaczęły już się rozpakowywać :) Jeszcze dwa miesiące i na nas przyjdzie kolej :ohmy: :blink:

Biorąc pod uwagę, fakt, że teraz będzie dziewczynka, to Cię jeszcze trochę ciąż czeka :silly: /
Skoro lipcówki już się ruszyły, to my pewnie też wystartujemy w połowie sierpnia.

Akurat to były trojaczki :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #688784 przez akina_zet
Nefeli bidulko,jeszcze troszkę musicie wytrzymać :kiss:

Natka,co to za szalone sny hahaha :lol:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #688785 przez mery75
No przeczytałam to teraz mogę pisać :silly:
A więc mamy dziewczynkę na 100% mała waży 868gram mam płytkę z 4d i postaram się wstawić fotkę małej o ile mi się uda :blush: bo tępa trochę jestem ostatnio daje córunia pięknie znać o sobie fajnie kopie a na usg wyszło że ma cały czas nogi na głowie :silly: założone a położenie miednicowe dzięki Bogu wszystko ok :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #688815 przez Monika23083
Dzień Dobry!!

Dzisiaj pogoda super, 20 stopni, upały nie ma, można szaleć po sklepach :laugh:

Zła jestem na siebie, bo nie chciało mi się odebrac po 9 domofonu, a to był kurier z łóżeczkami :angry: a ja myślalam, że znowu jakieś wkręty...

Aga, jasne, że możesz przesłać składy :) chemikiem nie jestem, ale jakoś od 2 lat się tym interesuje, więc coś tam wiem :)

mery gratulacje dla mamusi córuni:) czekamy na fote:)

Miłego dnia!!

11 lata 9 miesiąc temu #688833 przez pyzaura
dzien dobry :)

Monia co zamowilas za lozeczko??

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #688855 przez Monika23083
pyzaura napisał:

dzien dobry :)

Monia co zamowilas za lozeczko??

z koleżanką zamówiłyśmy takie oto łożeczka - tapczaniki:

allegro.pl/pino-2w1-lozeczko-tapczanik-b...120-i3319511508.html

11 lata 9 miesiąc temu #688857 przez pyzaura
sliczne :D ja teraz jakos na dniach tez chce cos juz zamowic :) tylko patrze i sama zdecydowac sie nie moge :D

A co zabieracie do torby dla nas mamus??

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #688858 przez Alivva
Dzień dobry :)

zaczne od pogody... słoneczko za lekkimi chmurkami,stopni 27 i lekki wiaterek więc jak dla mnie-idealnie :) w nocy bylo tak przyjemnie,że mieszkanie się wreszcie porządnie przewietrzyło chłodniejszym powietrzem :)
Akina-tez ostatnio wpadła mi w lapki fotka z pierwszego usg :) Co prawda u mnie to już był 8tc i mała miala dokładnie 2,51cm ale tez taka fasolinka....ech z rozczuleniem się wspomina a to zaledwie kilka miesięcy temu :)
Nefeli-miło,że mama Ci wózek przysłała :) Zawsze to jakiś wydatek mniej :) A,że niebieski?? Dla dziewczynki niebieski jak najbardziej pasuje-gorzej gdybys miała wozić chłopca w różowym :P
I trzymaj sie tam dzielnie kochana....z tygodnia na tydzień coraz mniej czasu nas dzieli od spotkania z naszymi maleństwami :)
Niagara-noooo nieźle :D troje na raz?? oszalałabym chyba i nie koniecznie ze szczęścia hahaha
na moim osiedlu są dziewczynki trojaczki: Kasia,Gosia i Zosia :)

Wczoraj jak prasowalam stwierdziłam,że w szafie mmałej zostawiam ciuszki do rozmiaru 68 a resztę ładnie poukładam do jakiegos pudła i wrzuce do komandora bo nie pomieszcze wszystkiego,a nie chce,żeby było upchane na siłę. Te od rozm 74 i tak dopiero za ładnych kilka miesięcy się przydadzą :) Ach no i musze dokupić kila sztuk bodziaków w rozm 50-56 bo te co mam to mi sie takie wielkie wydają na początek....
Wiecie co-jakbym teraz urodziła chlopca to byłoby mi cholernie przykro,że nie zalożę tych wszystkich słodziachnych różowych ubranek :) Nie mówiąc juz o tym pierwszym wózku,w kolorach typowo dziewczęcych :P dobrze,że w razie W jest drugi awaryjny :P
A tak serio.....to mam kurcze nadzieję,że żadna nie będzie miała podczas porodu takiej "niespodzianki" :D

11 lata 9 miesiąc temu #688859 przez karolcia1919
Mery gratuluje córci:)

czekamy na zdjecie.

A ja dostałam dwa zaproszenia na wesela...10 sierpnia i na 17...bede juz w 35 tyg ciazy...i gdzie mi tam ..jeszcze jak mają być upały...

a koleżanka poprosiła mnie o świadkowanie...

ale jak lipcówki już rodzą to może my w sierpniu tez zaczniemy..
Nie wiem co robić.

11 lata 9 miesiąc temu #688866 przez karolcia1919
pyzaura napisał:

sliczne :D ja teraz jakos na dniach tez chce cos juz zamowic :) tylko patrze i sama zdecydowac sie nie moge :D

A co zabieracie do torby dla nas mamus??

na pewno koszule 2 szt ,podpaski ,bieliznę,żel bezzapachowy,ręcznik, wodę

11 lata 9 miesiąc temu #688868 przez zuzuzanta
Jakiś czas temu obiecałam Natalii, że wstawię zdjęcia wózka, który kupiliśmy. Niniejszym wywiązuję się z obietnicy :laugh: . Wózek porządnie wykonany, dobrze się prowadzi. Jak widać na ostatnim zdjęciu przechodzi różne testy :lol: :silly:

Kasia
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka