- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
NO i teraz doczytałam, że siemie lniane pomaga w przyśpieszeniu porodu, ma jakiś wpływ na poślizg dziecka..ciekawe ciekawe.. należałoby zacząć pić od 34 tygodnia:)
dla zainteresowwanych link do przepisów na glutka: czyli jak pić siemię lniane i nie zwariować

www.blondhaircare.com/2012/09/w-jakiej-f...m-siemie-lniane.html
ja często piłam z dodatkiem jabłka.
Myślę, że w 3 trymestrze mikstura jak znalazł na zaparcia:)
Iva rzeczywiście ta szefowa to nieludzka na maksa...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Jak dziewczyny zaczęły pisać o praniu i prasowaniu to mimo, że miałam swoje zdanie, szukałam informacji i naczytałam się i zasięgnęłam języka w rodzinie i tylko potwierdziłam swoje przekonanie, ale to kwestia indywidualna i wiem, ze nikt nie podziela mojej opinii

Aliva wiesz co? To skoro pracy tam nie będziesz miała i już będziesz pewna to możesz iść na wydrę, przecież wszystkie dokumenty sa prawidłowe do wypłacenia Ci wynagrodzenia chorobowego.
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
www.netmama.pl/magazyn/porod/zlagodzic-b...gotowania-do-porodu/
kurcze, a ja popijam sobie ziarenka prawie całą ciążę

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Aliva[/b] wiesz co? To skoro pracy tam nie będziesz miała i już będziesz pewna to możesz iść na wydrę, przecież wszystkie dokumenty sa prawidłowe do wypłacenia Ci wynagrodzenia chorobowego.
Nie będę się mścić! To jej domena więc niech sobie żyje tak dalej. najwyraźniej zapomniala już o tym co ją ostatnio spotkało,tez pewnie za jej chamskie serce,więc niech sie nie zdziwi jak jej rodzine znów spotka coś przykrego. Może i jestem naiwna ale wierze,że każde i dobro i zło-do nas wraca.
Ale na pewno nie pokwituję jej juz zadnych wypłat ani nic. Bo z jakiej racji??
Ok laski...idę na basen poplywać,odchamić sie,zrelaksować

zajrze później

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

Villemo ja na polozna srodowiskowa wybralam znajoma

Co do wanienek to wlasnie ta polozna mowila mi zeby kupic zwykla wanienke i darowac sobie te wszystkie gabki i lezaczki kapielowe, bo stwierdzila, ze to tylko utrudnia kapanie takiego Malenstwa

Akina u mnie ktg trwalo pol godziny

Iva z ta sprawa to powinnas isc do sadu pracy! Skoro dala Ci umowe to teraz musi Ci zaplacic chorobowe! A jesli chodzi o wysokosc macierzynskiego, to licza sie tylko skladki na chorobowe. Skoro na umowie zlecenie nie mialas odprowadzanych tych skladek to bedziesz miala wyliczona srednia tylko za okres, kiedy sama placilas skladki (umowa o prace)

Musze sie pochwalic, zamowilismy dzisiaj wozeczek

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Paulinka co za cudowny Ty szpital miałaś
? Jakby tak to miało wyglądać w moim to odpuściłabym temat szkoły rodzenia bez wahania
Jutro podczas wizyty pogadam z położnymi,większość z nich pracowała w tym szpitalu,w którym zamierzam rodzić,może coś mi podpowiedzą.
Pyzaurka a Ty jutro trzymaj kciuki,pewnie wieki spędzę w tej poradni bo tyle tego będzie i usg (to robi inny doktorek), ktg (położne), na koniec ze wszystkim już do mojego lekarza,do tego mój doktorek idzie na urlop,więc pewnie będzie spęd ciężarówek i dużo czekania
Dziewczyny ile trwa w ogóle ktg?
A w ogóle nie powiedziałam Wam,że wczoraj spotkałam z mężem w sklepie jakąś jego dalszą znajomą,rodziła w marcu ma słodką córeczkę KlaręI tak rozmawiamy o terminie porodu,mówię że na koniec września,a ona oczy wywaliła i pyta czy bliźniaki będą bo taki mam brzuch
Nosz kurka wodna! Fakt ona jest wysokim patyczakiem i nie widać,że dopiero co dziecko urodziła... Ja niska,więc brzuch mam od cycków,a nie piłeczkę na wysokości tłowia... I znów poczułam się taka pokraczna w tej ciąży :/
Iva a tą Twoją szefową to bym ubiła,co za babsko! Wcześniej nie wiedziała,że Ci nie zapłaci? Ale się wkurzyłam.
Akina- a taki szpital nie duży, powiatowy więc pewnie dlatego tak dba o swoich pacjentów bo wiadomo, że wszyscy lgną do Krakowskich starych szpitali z tradycją

Ktg trwa koło 30 minut więc idzie się zanudzić

Co do wyglądu to co ja mam powiedzieć jak ja mam tutaj największy brzuch z was wszystkich?

Olej temat i tyle! Przyjdzie wrzesień to się wylaszczymy

- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
No więc....moje problemy z wypłatą w krótkiej hoistorii.
Byłam zatrudniona na umowę zlecenie cały czas i jak sie dowiedzialam o ciązy "dogadalam" się z szefową,że ona mi zmieni umowę na normalną,ja sobie opłace składki za 3mce po czym pójde na L4 i wszyscy będą zadowoleni.
Wczoraj jak do niej zadzwonilam i zapytalam o kasę (bo przecież przez pierwsze 30dni L4 placi pracodawca) to mnie poinformowała,że nie po to mi szła na ręke i zawarła ze mna taki układ,żeby na tym teraz stracić! Więc mi NIE zaplaci za ten czerwiec na chorobowym
Tylko żebym qwa wiedziala,że ona tak zrobi,to zwolnienie bym oddala do firmy a do pracy bym sobie chodziła,żeby tą wypłatę mieć!!!
Sama nie wiem czy bardziej jestem wsciekła na nią czy zalamana
Na liście dla małej jeszcze troche do kupienia jest,młodemu trzeba kupić książki i reszte wyprawki do szkoły,pozyczke trzeba zacząc splacać i miesiąc bez kasy....no perspektywa zajebista :/
Jezeli umowe Ci zmienila to miej gdzies jej wyrachowanie, zaplacic Ci musi. Skontaktuj sie z jakims doradca, sa bezplatne infolinie i wydus od pindy ten czerwiec

W ogole wychodze z zalozenia ze tacy pracodawcy powinni zniknac z ziemi, chamskie serce dla Ciebie? Nie zyczysz tego nikomu wiec naucz ja skoro ja matka nie nauczyla zyc fair wobec ludzi. To nie zemsta tylko pouczanie glupich

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Monika ja też jem bardzo długo siemię ale myślę, że organizm jest przyzwyczajony do tego dlatego nic nam nie grozi, no ale od 35 tygodnia będę jadła to mielone tak jak kazała położna, myślę, że może lepiej dostępne dla organizmu są składniki z tego mielonego, bo nie ma sie co oszukiwać, całe ziarenka to możemy sobie w toalecie pooglądać

Akina mój mówi, że po kapuście mnie wzdęło, albo, ze się ziemniaków najadłam

A z tymi brzuszkami to widzę rożne kształty po prostu, Villemo i Iwonka maja do przodu brzuszki a dookoła nic, ja mam taki rozłożysty, inne malutkie, kuzyna żona miała pod sam biust a nad łonem pusto, no różnimy sie po prostu dziewczyny i nie kilogramami tylko kształtami

Myślę, że 14 godzina to najwyższa pora przestać łazić w piżamie i ogarnąć się?

No ja patrze na tego bodziaka i nie mogę sie nim nacieszyć, tak bardzo mi się podoba i taki jest malutki a to na 68cm więc już na "sporego" dzidziusia

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Patrzę znów na naszą tabelkę.....znów bym zrobiła w niej chyba selekcję,bo:
Kinia1712,Czarnula0609 i Kasia:] nie wykazują chęci udzielania się....
Jestem ZA! Nawet bardzo! W szczególności jeśli chodzi o panią C. do ktorej pisalam i zostałam olana...
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Aliva wiesz co? To skoro pracy tam nie będziesz miała i już będziesz pewna to możesz iść na wydrę, przecież wszystkie dokumenty sa prawidłowe do wypłacenia Ci wynagrodzenia chorobowego.
Dokladnie Iva. Masz papiery wszystkie prawidłowe a jak ona robi Ci problemy to zadna umowa słowna nic nie pomoże. Nie chce ci zaplacic idziesz do skarbówki. Tyle.
- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Byłam dzisiaj na kawce u kolezanki na pogaduchach, posiedziałysmy na ogrodzie słoneczko swiecilo super

Iva co to za szefowa, poprostu Cie oszukała, przeciez pieniadze Ci sie naleza, powinnas zawalczyc o swoje, tak nie moze byc zebys byla miesiac bez kasy.
Ogładałam wlasnie dziasiaj na necie wanienki i zgłupiałam. Chyba kupie zwykła ale z termometrm. I niewim czy kupowac te maty lub fotelik do wanienki, czy to ulatwi kompanie maluszka?
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
a nie które udzielają się zbyt bardzo a nie którzy i tak to olewają i piszą tylko z wybranymi dziewczynami.
no ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi Go brać pod uwagę..
- zuzuzanta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Wanienkę mam taką www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40248443/ i mam nadzieję, że wystarczy. Jak się okaże mała, to kupimy większą. Kupiłam też leżaczek frotte do wanienki. Korzystaliśmy z niego przy Zuzi i zdał egzamin.
Natalia, na jaki wózek się zdecydowaliście?
Dzisiaj poprasowałam pierwsze rzeczy młodego (2 kpl pościeli), nie piorę na razie więcej, bo mąż nie złożył jeszcze komody i nie mam gdzie ciuchów Wojtka układać. Mam nadzieję, że dzisiaj komoda już stanie, to zacznę pranie. Choć powiem szczerze, że nie chce mi się jak cholera.
U nas dzisiaj gorąco, Iwonka a jaka pogoda u Ciebie? Pytam, bo moje dziecię na obozie w Pogorzelicy jest, a od Ciebie to rzut beretem. Przez telefon mówiła, że na plaży byli, a jak sprawdzam pogodę w necie, to wcale ta pogoda taka plażowa nie jest.
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5