BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #704497 przez kalina
iwonta_kg napisał:

Kalinka ja bede nieludzka jak wam wstawie fotki tego pysznego niezdrowego jedzenia :lol:[/quote]

iwonka nie rob tego bo sie chyba przekrece :side:

natalia trzymam kciuki zeby okazalo sie ze jednak wszystko ok

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #704504 przez Villemo
Dzień dobry,

Nefeli nie do końca jestem w stanie zrozumieć dlaczego jeśli faktycznie jest tak źle to nie zostawiono Cię w szpitalu, albo dlaczego nie założono szwu albo pessaru. Dla mnie to w głowie się nie mieści jak w ogóle mogli Cię odesłać do domu i to nie teraz a już wcześniej moim zdaniem powinni Cię zatrzymać jak widzieli, że macica szaleje i szyjka się rozwiera. Moja koleżanka w takiej sytuacji leżała w szpitalu mając cegłówki podłożone pod łóżko, załatwiając się do kaczki po to aby nie wstawać w ogóle z łóżka i by mieć nogi troszkę wyżej i by był mniejszy nacisk na szyjkę przy skurczach. Dzięki temu udało się jej dotrwać do bezpiecznego okresu bo póki pęcherz cały i nie ma wycieku wód jeszcze wiele da się zrobić. Bardzo dziwne podejście u was no ale nie to jest najważniejsze. Trzymajcie się kochana wierzę, że jeszcze troszkę wytrzymacie każdy dzień jest na wagę złota i działa na waszą korzyść. Będzie dobrze!

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #704513 przez Nubi
Kalina wstawaj, ja sie zmotywowalam to Ty tez mozesz, w koncu mamy prawie to samo za oknem! Ladnie to napisalas z tym pchaniem fur we wrzesniu ;) zrobimy krakowskie wyscigi :side: ?

Villemo zawsze madrze piszesz ;)

Natalka powodzenia na wizycie :)

Monia male to zdjecie ale wozek wyglada super :blink:

Sniadanie czas zaczac B)

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #704514 przez nike84
kurcze nefeli trzymam za was kciuki, żeby mała jak najdłużej została w brzuszku :)

Witam dziewczęta :)
u nas dzis pochmurnie i cały czas pada :( Mąż pojechał do kolegi naprawiać auto i znowu zostałam sama :( Wiec zjadłam śniadanko i zaraz biorę się za dalsze zdzieranie tapet w pokoju, bo czekając na mojego męża to pokój będzie gotowy chyba na Święta w grudniu :dry: Mam nadzieję, że sobie jakoś dam radę bo tam tapeta była przyklejona na jakimś tytanicznym kleju i wogóle nie chce nic odchodzić :angry:

11 lata 9 miesiąc temu #704517 przez Nubi
nike84 napisał:

kurcze nefeli trzymam za was kciuki, żeby mała jak najdłużej została w brzuszku :)

Witam dziewczęta :)
u nas dzis pochmurnie i cały czas pada :( Mąż pojechał do kolegi naprawiać auto i znowu zostałam sama :( Wiec zjadłam śniadanko i zaraz biorę się za dalsze zdzieranie tapet w pokoju, bo czekając na mojego męża to pokój będzie gotowy chyba na Święta w grudniu :dry: Mam nadzieję, że sobie jakoś dam radę bo tam tapeta była przyklejona na jakimś tytanicznym kleju i wogóle nie chce nic odchodzić :angry:

Koniecznie zaloz maseczke na nos i usta (pewnie ja masz) ... :silly: no i uwazaj na siebie.
Tak w ogole to powinnysmy miec te pokoje i mieszkania gotowe do tej pory zeby teraz o siebie moc zadbac i bezstresowo donosic dzidzusie... Przez tych chlopow to same komplikacje. Nie smuc sie Nike, ja nadal nie wiem gdzie bede we wrzesniu, chociaz u roddzicow zdaze przygotowac pokoj jak sie wkurze na P. Gdyby tylko kasa byla :ohmy:

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #704525 przez kalina
nubi hehe juz widze informacje w gazecie: Szalone mamuski biegajace po ulicach krakowa :lol:
mam nadzieje ze dzisiejsza rozmowa bedzie owocna i nie bedziesz musiala szykowac sie u mamy
no udalo mi sie wstac. widze ze przestalo lac to biegne na zakupy

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #704526 przez nike84
nubi haha tak na pewno mam maseczkę :silly: chociaż mąż mi miał taką zakupić, tak samo rękawiczki, ale nawet tego się nie mogę doprosić :dry: bo u mnie wszyscy twierdzą, że przesadzam i nie ma się po co śpieszyć bo mam jeszcze tyle czasu :ohmy: dlatego powoli, nie przemęczając sie sama się za to biorę :) Ah te chłopy... ale jak chodzi o auto albo coś co go interesuje to trzeba to zrobić juz i teraz i nie można czekac :huh: Ale w nagrodę chłodzi mi sie arbuz w lodówce :cheer:

11 lata 9 miesiąc temu #704534 przez Nubi
Kalina, gratuluje zebrania sie i uwazaj zaraz znow zapada :silly: a opcja u mamusi byla by najlepsza, moglabym sie skupic na Zosi i nie martwic sie obiadem i sprzataniem, wiec cokolwiek sie wydarzy bedzie dobrze bo nie ma innego wyjscia :dry:

Nike tak myslalam :blush: i masz racje z tym ze jak chlop cos chce to musi byc na wczoraj ale naszego syndromu wicia gniazda to nie potrafia zrozumiec, tyle czasu bylo a wszystko na ostatnia chwile!!! Co za tuki, a najgorsze jest to ze wiem jaki facet moze byc jak mu zalezy...niestety mam porownanie ze swoim starszym bratem... Byl na kazde zawolanie bratowej, zreszta nadal jest ale nie w formie pantofla, zawsze znajdzie czas dla dziewczynek, a sam utrzymuje cala swoja rodzinke, da sie? Da sie! Spoznia sie wiec taki idealny nie jest ;) licze na to ze P tez do tego dojdzie juz zaraz..NATYCHMIAST. :angry:

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #704544 przez paulinka.k22
Hej
Wiecie co, czytam sobie forum i czytam ,aż tu nagle czuję że zaraz odlecę! Tak mi się słabo zrobiła, zdążyłam tylko dojść do okna, żeby je szerzej otworzyć i ledwo co do łóżka się doczłapałam. Juz miałam gwiazdki przed oczami i w uszach mi szumiało. Ale poleżałam chwilę i juz mi przeszło na szczęście. Oczywiście jestem sama w domu, jeszcze mąż komórkę zostawił :angry: taka jestem zła na niego, niech chociaż ten tel nosi przy dupie! A jakbym tak zemdlała to bym sobie tak leżała, aż by mnie ktoś w końcu znalazł... oj wkurzyłam się :angry:

Ciekawe co u naszej Nefeli? Czy chodź trochę lepiej u niej? Villemo mądre rzeczy piszesz, ale z tego co pamiętam to Nefeli kiedyś pisała że u nich rzadnych szewków się nie zakłada! Też nie mogę tego pojąc jaką oni tam mają politykę w tej służbie zdrowia...

Słonko, Iva i Akina wiecie o tym doskonale ale jeszcze raz napiszę, że mamuśki z Was piekne! :)

Nike powodzenia z tapetą :) tylko sie nie przemęczaj!!!

11 lata 9 miesiąc temu #704562 przez słonko
Dzień dobry :)

Dagmara i mała Nefeli, 3majcie się bidulki, będzie dobrze!

Macie rację dziewczyny, z tymi facetami to tak jest, że jak im się coś uwidzi, to musi być JUŻ. A to, na czym nam zależy, to już jakieś fanaberie, a w najlepszym przypadku coś, co można zrobić nawet ZA ROK...

Dzięki jeszcze raz za miłe słowa, również w imieniu Reksika. On faktycznie jest super puszysty i miły w dotyku :)

Wiecie, śniło mi się, że jedna z Was urodziła... (ale nie wiem która). Mam nadzieję, że jednak jeszcze dziś się to nie sprawdzi...

Krakowianki widzę od rana na forum i przypomniało mi się, że miałyśmy się umawiać na spotkanie (choć jedno jeszcze przed wyścigami wózków :silly: ). U mnie w tym tygodniu odpada wt i czw. Proponuję, żeby z pozostałych dni zaproponowała coś Villemo, bo ona ma najdalej i sporo obowiązków. Ja w centrum po pracy mogę być na 16.

Buziaki, dziś już pewnie nie zajrzę, bo mnie nosi i mam zamiar sporo zrobić i na zakupy jechać :) I może do kina :)

Paulina i Piotruś

11 lata 9 miesiąc temu #704569 przez Nubi
Popieram, postaram sie dostosowac ;)

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #704576 przez zuzuzanta
Dzień dobry kobietki!

Nefeli trzymaj się. Moja Zuzka od 7 miesiąca też się pchała na świat. Dwa razy wylądowałam wtedy w szpitalu i też dostawałam zastrzyki na rozwój płuc. Okazało się, że moja córcia jednak do 38 tygodnia wytrzymała w brzuchu. Zobaczysz, że u Ciebie też się wszystko świetnie ułoży.

Krakowianki, jak już we wrześniu te rajdy po mieście będzie urządzały, to dajcie znać. Przyjadę specjalnie żeby popatrzeć :laugh: .

U nas dzisiaj pogoda straszna. Właściwie od wczoraj z małymi przerwami pada. W nocy jak się obudziłam o 2, to do 5 nie mogłam zasnąć. Teraz chodzę nieprzytomna.

Kasia

11 lata 9 miesiąc temu #704592 przez izula
Witam wszystkie dziewczynki

pisze z mojej okropne nokii to nadrobie zaleglosc jak wrócę wieczorem do domu. Jestem u rodziców i leze bo jak wstaje to mam wrażenie ze dzidzius sie strasznie pcha w dół a może to spojenie lonowe sie rozszerza?

Nefeli trzymam mocno kciuki i tez nie rozumiem polityki szpitala ale trzeba imoże zaufać. Jesli moge cos doradzić to położy sie tak zeby nogi miec wyżej głowy zeby całe łużko bylo tak pochylone. Tak w szpitalu robili jak malenstwa pchały sie na swiat za wcześniej.

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #704601 przez Villemo
Dzięki dziewczyny, że chcecie się dostosować. U nas z czasem właśnie różnie bo raz, że mąż zaczął pracować na zmiany a dwa, że dojeżdża do Krakowa więc zabiera mi auto :-)

No ale przejrzałam jego grafik i o ile się nie mylę to wychodzi na to, że w środę ma wolne więc miałabym i samochód żeby dojechać i niańkę do dziecka też :side: Oczywiście muszę z nim obgadać jeszcze wszystko ale wstępnie piszę, że środa by była ok :D A co do miejsca dziewczyny macie jakieś pomysły? Słonko myślałaś o centrum KRK czy centrum Huty? Gdzie wy macie dziewczyny najbliżej? Ja jadę od Niepołomic więc w zasadzie mi to obojętne choć nie co bliżej mam do Huty :-) Ja mam tylko zastrzeżenia, żeby to było gdzieś gdzie bez problemu będzie miejsce do zaparkowania. :blink: :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #704604 przez kalina
krakowianki to odpada wtorek czwartek i piatek (bo wtedy nike nie moze chyba). za to w poniedzialek ma jeszcze lac to tez nie wiem zeby nie zmoknac:)

zuzuzanta jasne ze damy znac ale tez wtedy musisz sie dolaczyc do biegu:p

paulinka rany to dzis duzo wody pij i sie wietrz zeby sie nie powtorzylo

a mi sie dzis snilo ze poszlam na basen i nie dosc ze jak chlupnelam to polowa wody wyplynela, to jeszcze probuje plywac i mi brzuch jak magnes do dna ciagnie :laugh:

url]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka