BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #730304 przez kalina
donatko kochana ty nie czekaj az sie gorzej poczujesz tylko zmykaj do szpitala. tam zbadaja papierkiem czy to wody czy nie i dadza kroplowe i zastrzyk na rozwiniecie plucek. moze sie okazac ze po kilku dniach jeszcze cie wypuszcza jezeli to nie wody i jak sie unormuje bo jak szybko zareaguja to mozesz jeszcze wytrzymac.

kasia no ja niestety na targi sie nie pisze bo nie mam sily nawet. a co chwila i tak musze sie klasc jak cos robie bo moment tak czuje brzuch. ze na targach byscie jeszcze porod odbieraly:-P

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #730313 przez MyMelange
Donatka, zaciskaj tam szkitki kochana :)

Ja wlasnie pakuje torbe do szpitala i co? I okazalo sie, ze mam 3 sztuki pajacykow w roz.56 ahahahha, dobra jestem. Nakupowalam rozne rozmiary, roznych czesci garderoby, ale nie sadzilam, ze tylko 3 sztuki pajacykow mam! W sumie prasowalam i ukladalam rozmiarami, al moj bystry umysl jakos nie polaczyl faktow. Wbijam na allegro!

O mam allegro.pl/next-pajacyki-spioszki-3pak-w...-56-i3491437549.html :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 4 miesiąc temu #730314 przez nike84
Donatka Zgadzam się z Kaliną - nie czekaj tylko lepiej jedź od razu do szpitala skoro masz skierowanie. Tam Cię zbadają i sie Wami zajmą, zwłaszcza że jak piszesz szyjka krótka, rozwarcie już lekkie jest. Faktycznie chyba większość wrześniowych dzieciaczków przyjdzie na świat jeszcze w sierpniu ;) Tylko Agamowy Kacperek chyba chce do września mamę przetrzymać :silly: Mam nadzieję, że nie wszystkie Kacperki są takie uparte, bo jeszcze się okaże że ja swojego do października będę musiała nosić :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #730316 przez karolcia1919
Boze nie dobrze mi dzis jak nic ;(

Donatka bedzie dobrze!!trzymam kciuki.

11 lata 4 miesiąc temu #730317 przez Alivva
Oj mnie też nosi....zwłaszcza dziś :D
ogarnęłam kuchnię,poodkurzałam i umyłam podłogi,teraz jeszcze kurze i chciałabym się wziąć za łazienkę ale zobaczymy jak będzie bo trochę mi jakby ciężko....
A jeszcze chciałabym się jednak wziąć za okna przed porodem bo potem to ja sobie nie wyobrażam....a już mnie wkurrrr że są takie brudne :/

11 lata 4 miesiąc temu #730322 przez Villemo
donata napisał:

Dzień dobry!

Izulka, śliczna dzidzia :) Gratuluję dzielnej mamusi! :*

Natka, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! Szybkiego porodu i zdrowego, pięknego dzidziusia :)

Nefeli, Nike powodzenia na wizytach :)

Ja już właśnie też po wizycie... Szymuś chce wyjść na świat... Wszystko już jest gotowe do porodu.

Szyjka krótka, podrażniona (przez tego osła, co wczoraj mi robił badanie :angry: :angry: :angry: ). Rozwarcie na palec. Dużo miałam ten wydzieliny jeszcze dzisiaj i moja ginekolog mówiła, że to mogą być wody płodowe :( Mam skierowanie do szpitala. Ale pojadę jak się gorzej poczuję. Przepisała mi luteinę na podtrzymanie ciąży, chociaż tydzień :( Bo mały może mieć teraz problemy z oddychaniem. I jeszcze dostałam Aspargin, bo puchnę i woda się zatrzymała w organizmie...

Donatko dziewczyny mają raję, nie czekaj tylko jedź. Dobrze by było potrzymać maluszka w brzuszku jeszcze przez tydzień naprawdę lepiej żebyś była cały czas pod opieką lekarską.

11 lata 4 miesiąc temu #730343 przez Nubi
Dziewczyny brzuch spiety a ja leze po kopciuszku obejrzalam mib a teraz indiana jones... Co za nuuuudy... Tez mnie nosi... Tyle ze jak wstane to jak po trzydniowym szpagacie!
Relaksyna aj hejt ju

Jestem mamAsią

11 lata 4 miesiąc temu #730354 przez Kasia :]
Oj powiem Wam dziewczyny, że mnie też nosi :dry: Już nawet mężuś jak patrzy na mnie, to pyta: "Co, nosi Cię?". A ja sobie miejsca nie mogę znaleźć. Jak siedzę w domu to bym gdzieś poszła, kogoś odwiedziła...a jak już wyjdę, to chce mi się do domu wracać. Chyba zwariuję sama ze sobą.

Widzisz Donatka, tak to już jest z tymi naszymi pociechami. Jakby nasze już mogły wyłazić to nie chcą, a Twoje Maleństwo już się pcha na ten świat :) Ale mamuśki mają rację - lepiej Ty jedź do szpitala. Będziesz przynajmniej pod fachową opieką, a może i dadzą zastrzyk na rozwinięcie płucek, żeby maluszek nie miał problemów w razie W.

11 lata 4 miesiąc temu #730357 przez donata
Tam, gdzie mam rodzić, to przyjmują dopiero od 36. tygodnia... Nie wiem nawet czy mnie przyjmą. Dzisiaj jest równo 35. tydzień i 0 dni. To szpital prywatny, ale nic się nie płaci, bo mają umowę z NFZ podpisaną. DO Szpitala Wojewódzkiego na pewno nie pójdę, bo wczoraj byłam u tych sadystów i tylko szyjkę mi podrażnili i wywołali skurcze :angry: :angry:

Moja ginekolog kazała brać mi luteinę dopochwowo, żeby jeszcze z tydzień wytrzymać, ale recepty zapomniała :/ W aptece mi nie dali bez :/ W domu mam kilka pod język, więc chyba to będę brać. Dopiero w poniedziałek będzie :/

Zła jestem, bo jutro mojego męża urodziny miałam wyprawiać 30-ste. Goście zaproszeni, jedzenie kupione, tort zamówiony i teraz nie wiem, co będzie :dry: Ale dzidziuś najważniejszy...

11 lata 4 miesiąc temu #730358 przez Kasia :]
Kalinka, to leż sobie i odpoczywaj :) Może lepiej, żebyśmy nie musiałby odbierać porodu, bo same zaczniemy i co wtedy :silly: nie będą chyba przygotowani na trzy rodzące i to na Błoniach :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #730363 przez asiek89
donata napisał:

Tam, gdzie mam rodzić, to przyjmują dopiero od 36. tygodnia... Nie wiem nawet czy mnie przyjmą. Dzisiaj jest równo 35. tydzień i 0 dni. To szpital prywatny, ale nic się nie płaci, bo mają umowę z NFZ podpisaną. DO Szpitala Wojewódzkiego na pewno nie pójdę, bo wczoraj byłam u tych sadystów i tylko szyjkę mi podrażnili i wywołali skurcze :angry: :angry:

Moja ginekolog kazała brać mi luteinę dopochwowo, żeby jeszcze z tydzień wytrzymać, ale recepty zapomniała :/ W aptece mi nie dali bez :/ W domu mam kilka pod język, więc chyba to będę brać. Dopiero w poniedziałek będzie :/

Zła jestem, bo jutro mojego męża urodziny miałam wyprawiać 30-ste. Goście zaproszeni, jedzenie kupione, tort zamówiony i teraz nie wiem, co będzie :dry: Ale dzidziuś najważniejszy...

Donatko, a czy Ty może będziesz rodzić u Malarkiewicza?
Ja się do miejskiego przybieram, ale o tym też słyszałam dość pozytywne opinie. Wydaje mi się, że skoro masz jednak już takie a nie inne stadium szyjki i rozwarcie to powinni Cię przyjąć pomimo tego, że nie ma jeszcze 36 tc.
Lepiej byłoby żebyś była pod opieką specjalistów. Trzymaj się dzielnie z Szymusiem!:)

Asia&Patryś

11 lata 4 miesiąc temu #730368 przez Nubi
Dziewczyny na targach m&b na pewno sa przygotowani na porody, pewnie bedzie zatrzesienie ciezarowek ;)

Donia jedz do tego szpitala jak Cie nie przyjma to wtedy pojedz do wojewodzkiego moze... Trzymaj sie :)

Jestem mamAsią

11 lata 4 miesiąc temu #730374 przez donata
asiek89 napisał:

donata napisał:

Donatko, a czy Ty może będziesz rodzić u Malarkiewicza?
Ja się do miejskiego przybieram, ale o tym też słyszałam dość pozytywne opinie. Wydaje mi się, że skoro masz jednak już takie a nie inne stadium szyjki i rozwarcie to powinni Cię przyjąć pomimo tego, że nie ma jeszcze 36 tc.
Lepiej byłoby żebyś była pod opieką specjalistów. Trzymaj się dzielnie z Szymusiem!:)

Tak, bardzo bym chciała u Malarkiewicza. Tam są super warunki. Dla mnie Wojewódzki to rzeźnia... Jak mnie nie przyjmą u Malarkiewicza, to wtedy Miejski. Czekam na męża i może pojedziemy. Skurcze miałam rano, na razie spokój jak leżę. Tylko jak to wody się sączą to strach :/ I dzisiaj i wczoraj leci.

11 lata 4 miesiąc temu #730383 przez akina_zet
Donatka ja się zgadzam z dziewczynami,ty mykaj Kochana do szpitala,Szymek najważniejszy.

Monika Z.

11 lata 4 miesiąc temu #730386 przez paulinka.k22
Donata jedź, jedź nie ma żartów! Jak leżałam wiosną w szpitalu, to była dziewczyna, której też tak powolutku sączyły wody, aż w końcu po 3 dniach urodziła. Tylko, że ona była dopiero w 33 tyg. Ale córkę zdrową urodziła, po tyg wyszły do domu, bo mała miała żółtaczkę! Oby u Ciebie akcja tak szybko się nie rozwinęła!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka