- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Alivva napisał:
Izulek wszystkim dziekuje za gratulacje,pozdrowienia,buziaki itd... rowniez pozdrawia,trzyma kciuki i czeka na kolejne maluszki.
Napisala,ze do cc byla znieczulona czrsciowo,ze maz byl obok w sali i wszystkiemu sie przygladal. Dzis jak sie podnosi i probuje wstawac to jej niedobrze,ale to normalne po cieciu i ze malucha juz ma obok przy sobie
Tyle wiesci od Izulki
A ja sobie odpuscilam szorowanie plytek w lazience. Reszte posprzatalam i...... spakowalam moja mini torbe i kuferek do szpitala jestem z siebie dumna
Iva ja też jestem z Ciebie dumna,że wreszcie spakowałaś swoje klamoty Zmieściłaś się?
Monia....tak moja mama popatrzyla na ta torbe i mowi....wiesz co,wez moze doloz jeszcze jakis recznik bo jakas taka pusta ta torba
Nubisiu,na dzis odpuscilam... stwierdzilam,ze lepiej najpierw okna umyci firanki poprac ale to tak w polowie przyslego tygodnia a jak starczy sil to i plytki machne
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Iva gratulacje wykońcu sie babo spakowalas Ja to z mojej torby regularnie kurz muszę scierac hehehehe i tez mam takie luzy w tej torbie no ale przecież na sile pakować nie będę choć myśle ze u mnie to bedą ciężarówki z jednorazowkami i ja przy nich i tak głupio będę wyglądać! Znajoma mówiła ze do zwykłego plecaka sie spakowala a pózniej mąż jej dowozil! Ja tam jednak wole juz wszystko mieć przy sobie przecież moj luby to nawet swoich rzeczy czasem w szafie znaleźć nie może a gdzie dopiero Kacperkowe!
Akina Monia a ty jak sie dzisiaj czujesz?
Alez mi sie te fotki dzieciaczkow spodobały! Chce jeszcze!! Mogłyby laski tak przynajmniej jedno dziennie nam wrzucać!
- asiek89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Debiutująca mama :)
Iva, kurczę, wyprzedziłaś mnie, ja się zaczęłam pakować, ale jeszcze nie skończyłam No idzie mi jak po grudzie. I niestety sporo rzeczy muszę mieć swoich, więc moja torba ma dość pokaźne rozmiary .
W ogóle już mi raźniej jak widzę, że Wy też biegacie jak nakręcone Ja posprzątałam segment, zrobiłam remanent w ubraniach, a i tak jeszcze nie we wszystkich i stwierdziłam, że rzeczy Patrysia zajmują jakieś 2/3 szafek a ja mam w zasadzie dwie na swoje ubrania.
W ogóle od dzisiaj do TP zostały nam równiutkie 3 tygodnie - niby nie dużo, ale jakbym mogła to już bym Okruszka z siebie wyjęła .
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Natalko - wszystkiego najlepszego a przede wszystkim żeby Twój wyczekiwany prezencik wyskoczył niebawem jak z procy
Agamo - o ile dobrze pamiętam to pisałaś coś, że masz piłkę. Ja pamiętam że jak byłam po terminie i leżałam już w szpitalu to nam położne do pokoiku przyniosły piłki żeby sobie poskakać bo ponoć niektórym to pomaga Nas co prawda nie ruszyło ale za to ile śmiechu miałyśmy jak koleżance piłka pod dupą pękła \ Co do połogu to u mnie bardzo szybko to postępowało no ale ja miałam cięcie cesarskie oni czasami coś więcej przy cięciu wyczyszczą i tych odchodów nie ma tak dużo. Przez tydzień odchody były spore a kolejne 2 tygodnie to już raz na jakiś czas coś poleciało. Generalnie mi mówili w szpitalu że im się jest bardziej aktywnym fizycznie tym szybciej połóg przebiega.
Moja bratowa z maluszkiem wyszła dziś ze szpitala. Wstąpili do nas na chwilę, byłam ciekawa reakcji Klaudiuszka więc wołam go i mówię popatrz się wujek przyjechał z dzidziusiem będziesz się z nim bawił? A on na to - ne, ne, ne i w nogi Zaczynam się obawiać jak powita małego Wiktorka
Alivva - Jak jechałam do szpitala urodzić Klaudiuszka to się nie mogłam zmieścić do torby a teraz u mnie też pustki W ogóle to w sumie nie jestem do końca spakowana. Nie chce mi się
Wiktorek tak mnie dziś tłucze że mam ochote jechać na oddział i poprosić aby go natychmiast ze mnie wyciągnęli
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
donaty nie widze to pewnie pojechala do szpitala. i dobrze. ze mna lezala dziewczyna ktorej poszly wody czesciowo i sie zatrzymaly. i jeszcze 2 tyg wytrzymala i dopiero urodzila. i procz wtrdy na plucka dostawala jeszcze antybiotyk zeby dziecko nie zachorowalo. bo juz malo wod pewnie miala a wiadomo wody chronia:-)
mnie dzis tez nosilo. rozmrozilam lodowke. i po wyszorowaniu padlam. a zostawilam sobie miesko na gulasik ale zobacze czy bede miec sile z nia robic bo zaczal znowu brzuszek szalec
he he villemo no wycisna ci i to juz juz.. a sie dziwisz w szpitalu ze nie przyjmuja? w koncu na zeromskim tez mnie przyjac nie chcieli ze za male dziecko i nie maja odpowiedniego sprzetu. a tam chyba patologia jest
aa karolcia czyzbys gdzies w zoladek obrywala? ja dzis sobie rumianek zapodalam bo od wczoraj niedobrze. no i na razie przeszlo:-)
- mery75
- Wylogowany
- rozmowna
- Córuniu kocham Cię nad życie
Dziewczyny ja wam powiem że i mnie jakoś nosi ale to pewnie dlatego że już dzieciaczki się rodzą a my wszystkie zazdrościmy poniekąd i same się już doczekać nie możemy i pewnie to dlatego
Paulinka ja tych bóli w nocy to się wystraszyłam jak cholera po tym krwawieniu co miałam w 11 tyg. to taka panikara jestem jak mnie boli że szok ale dopiero była u mnie koleżanka ta co już ma trójeczkę i najmłodsza ma 6m-cy i pocieszyła mnie że to już są takie bóle do porodu nie okresu mam do niej dzwonić jakby co to nam powie co robić przejrzała co mam naszykowane pół odrzuciła
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
dziewczyny wpiszcie się na stronkę zeby później było wam łatwiej ją znaleźć jak już będziecie wklejać fotki dzieciątek
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
rany ale piotrus kochaniutki:-) i jak slodko spi.. fajnie byc taka eciotka bo tyle jeszcze przed nami maluszkow:-)
donaty nie widze to pewnie pojechala do szpitala. i dobrze. ze mna lezala dziewczyna ktorej poszly wody czesciowo i sie zatrzymaly. i jeszcze 2 tyg wytrzymala i dopiero urodzila. i procz wtrdy na plucka dostawala jeszcze antybiotyk zeby dziecko nie zachorowalo. bo juz malo wod pewnie miala a wiadomo wody chronia:-)
mnie dzis tez nosilo. rozmrozilam lodowke. i po wyszorowaniu padlam. a zostawilam sobie miesko na gulasik ale zobacze czy bede miec sile z nia robic bo zaczal znowu brzuszek szalec
he he villemo no wycisna ci i to juz juz.. a sie dziwisz w szpitalu ze nie przyjmuja? w koncu na zeromskim tez mnie przyjac nie chcieli ze za male dziecko i nie maja odpowiedniego sprzetu. a tam chyba patologia jest
aa karolcia czyzbys gdzies w zoladek obrywala? ja dzis sobie rumianek zapodalam bo od wczoraj niedobrze. no i na razie przeszlo:-)
Kalinko dla mnie to jest nie wyobrażalne... ja rodzę w Bochni tam też leżałam na patologii. Mały szpital powiatowy ale przyjmują zawsze. Ze mną leżała dziewczyna w 7 miesiącu ciąży ze straszną infekcją, też groził jej poród przedwczesny. Zajmowali się nią dopóki byli w stanie, dali maleństwu zastrzyk na rozwój płucek, dawali kroplówkę rozkurczową i dopiero jak sytuacja była już nie do opanowania czyli jak dostała regularnych skurczy i wody jej odeszły to ze szpitala dzwonili na kopernika, żeby jej miejsce załatwić i przewozili ją karetką.
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Ivka Ty to byś pewnie w kosmetyczkę spakowała
Mnie to wstyd z tą moją torbą gigant
Przestań Moniś
Ja po prostu nie mam co zapakować bo szpital w sumie wszystko zapewnia Koszulę jedna zapakowałam ale nie musze mieć i nie wiem czy ją w ogóle wyciągnę z torby no ale....żeby cokolwiek tam było Klapki jedne takie basenowe (w domu też w takich drepczę a w szpitalu pod przysznic się przydadzą ) Ręczniki,galotki te seksowne Stanik,szlafrok i to w sumie WSIO dorzucę jeszcze wodę,dokumenty i ładowarkę do fona
Za to do kosmetyczki cały majdan kosmetyków+wkładki laktacyjne+długopis i takie tam pierdołki dodam tylko,że kuferek jest tylko ciut mniejszy od torby i tak patrząc zastanawiam się....czy kufer taki wielki czy torba maleńka
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do Klaudiuszka nie przejmuj moja znajoma fakt pierwsza córkę miała 3 latka jak pojechała druga rodzic Pamietam jak nam dawała ja pod opiekę jak jechała do szpitala Płakała jak nie wiem a ja do niej czemu płacze ze dobrze wykońcu sie zaczęło i na porodowke jedziesz a ona ze płacze bo jej 3 letnia powiedziała ze ona nie chce dzidziusia! A jak wyszli ze szpitala to wszystko inaczej wyglądało i starsza tak małej pilnowala ze nawet jak mała smoczek wyplula to starsza leciala do mamy ja poinformować!takze będzie dobrze!grunt żeby wdrażać Klaudiuszka w obowiązki przy Wiktorku to nie będzie sie czuł jak na drugim planie. Ale tego to ja ci mówić nie muszę bo ty dobrze to wiesz a ja dopiero sie wdrażam w temat
Kalinka gulasz hmm smaka mi zrobiłas chyba zrobię w jutro chyba ze mama juz zaplanowała jakiś obiad! No i nie forsuj sie tam zabardzo!
Mery dobrze ze masz kogoś kto ci może zweryfikować torbę choć czasem tak bywa ze ty czegoś będziesz potrzebować czego twoja znajoma wogole nie będzie brać pod uwagę by wziąć! Wiec posprawdzaj jeszcze!
Iva no to chyba faktycznie masz mała torbę bo ja mam dużo wiecej zapakowane a luzu jeszcze sporooooo! U mnie nawet karta ciąży formatu a4 i grubości 100 stron.szkoda tylko ze mi jej na pamiątkę nie zostawia w szpitalu musi zostać!
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2