BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 3 miesiąc temu #730635 przez kocham_cie
oj jaki Adaś słodziutki w tej bluzie :laugh:

Daga co do zastrzyków to Ci nie pomogę, bo moja wiedza na ten temat jest totalnie zerowa... tylko tak się zastanawiam po co on dalej wali te zastrzyki na płucka jak podobno w 34 tygodniu są one już rozwinięte :unsure: a z drugiej strony czy mogą one zaszkodzić małej??? no i jeszcze ta sprzeczna opinia drugiego lekarza... masakra i bądz tu człowieku mądry i podejmij dobrą decyzję :unsure:
Natomias jeśli chodzi o odwiedziny to wszystko zależy od szpitala, a że dzidzia jest przy mamusi to chyba już standard.

Monia Akina ja dziś przepakowałam się w większą torbę, a nie muszę zabierać rzeczy dla małego... więc kochana jak się martwisz że masz za dużą torbę to przestań bo ja na bank mam większ :silly: chcesz fotkę na dowód???

Kinia jak ja uwielbiam ciuszki z nexta, są takie śliczne no i przede wszystkim bardzo dobre jakościowo... ja chyba większość pajacy mam z tej firmy upolowanych na allegro ;)

Słonko ty szalona kobieto, urzodzisz w tej pracy!!! czy ty zamierzasz tak ciągnąć do końca???

co to ja jeszcze miałam pisać... a wiem... moja pochwa, spojenie łonowe i pachwiny dziś po prostu przechodzą same siebie... czuję taki cholerny dyskomfort, a tak właściwie ból że mam dosyć... i w związku z tym myslę cały dzień o tym jak to musi okropnie boleć jak się dzieciątko wypycha... wow to musi być naprawdę jazda bez trzymanki :huh: :ohmy: :S

Magda M

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #730640 przez karolcia1919
Slonko Ty jeszcze pracujesz ???nie zle podziwiam...choc sama od nie dawna jestem na L4...i w domu czasem mam do placzu jak od rana do wieczora jestem sama...i czasem bym poszla do tej pracy..ale chyba juz bym nie dala rady...Ty juz 37 tyg to juz pora na L4...odpocznij...bo jeszcze urodzisz w pracy.

Ja zdjec papi nie widze....ale Adas na pewno cudny!!!zycze Wam duzo spokoju i samych pogodnych dni razem...

11 lata 3 miesiąc temu #730646 przez karolcia1919
W biedronce nie wiem czy slyszalyscie promocja pampersow 2paczki 50zl...i chusteczki tez przecenione na 3.69...nie wiwm czy ktoras bd uzywac ale czasami piszecie o promocjach to mowie ....napisze ;);)

11 lata 3 miesiąc temu #730652 przez pyzaura
Papi zakochalam sie w nim on jest przesliczny buziak dla Adasia;-);-);-);-);-);-);-)

Ania

11 lata 3 miesiąc temu #730654 przez Alivva
Adaśko tej bluzie wygląda na starszego a znów w rożku taki okruszek :)
Słodziak,słodziak :)

11 lata 3 miesiąc temu #730655 przez agamo
Słonko ale cię długo nie było! I jak z tym lozeczkiem dostawka? Kupiłas?

Nefeli a który lekarz namawia na zastrzyki stary czy młody? Hmm szczerze cieżko powiedzieć Ale ja bym chyba wzięła te zastrzyki bo może to i lepsze niż problemy z pluckami czy oddychaniem Ale cieżko powiedzieć a czytalas jakie mogą byc skutki uboczne? I jak często sie zdarzają?w sumie to jak chce ci cc zrobić wcześnie to pewnie dlatego potrzebne te zastrzyki.

Nike rany kopniaki w pecherz Jezuuuu jak ja ci współczuje moj mnie kopie u góry ale jak wepchnie reszte ciała na pecherz to sikac nie mogę! A jakby mnie tak kopał to chyba bym płakała nad kiblem!

Iva wow czop ci odchodzi! Ty żebyś ty czasem naturalnie nie urodziła!a tak wogole chciałabys?

Papi Adaś śliczny! Szkoda ze nie możesz z nami wiecej popisac ale wiadomo kto teraz najważniejszy w rodzinie!

Nubi usmialam sie z tego Mikołaja może faktycznie powinni małemu kupić czerwone bodziaki na powrót do domu!

Vilemo Paula myśle ze Klaudiuszek w swoim tempie przyswoi sie do mlodszego braciszka I pewnie będzie miał lepsze i gorsze dni Ale początek myśle ze będzie dobry Problemy pewnie sie zaczną jak jeden drugiemu zabawki będzie niszczył ale to dluuuuga droga jeszcze! Będzie dobrze kochana!grunt żeby mamuska była niezestresowana! :D

Aga

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #730668 przez kalina
papi synio w bluzie wymiata:-D a w rozku tak fajnie oczka ma:-) no nastepna eciocia sie zakochala:-D

nefeli no ciezka z toba sprawa. kazdy lekarz co innego i ktorego tu sluchac.

villemo ty sie nawet nie wyglupiaj ze sams pojedziesz.. a jak cie w trakcie skurcz zlapie?

moja znajoma do szpitala dala coreczce prezent dla braciszka i jej jakis drobiazg kupili i ze niby od malego. pozniej tez starala sie zeby corka pomagala przy malym z byle glupstwami i ja chwalila jaka pomocna. i cora swiata poza braciszkiem nie widziala:-)

hehe wydrapana dziura w brzuchu.. mikolaj.. dzieci sa jedyne w swoim rodzaju:-D

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 3 miesiąc temu #730678 przez Villemo
kalina napisał:

papi synio w bluzie wymiata:-D a w rozku tak fajnie oczka ma:-) no nastepna eciocia sie zakochala:-D

nefeli no ciezka z toba sprawa. kazdy lekarz co innego i ktorego tu sluchac.

villemo ty sie nawet nie wyglupiaj ze sams pojedziesz.. a jak cie w trakcie skurcz zlapie?

moja znajoma do szpitala dala coreczce prezent dla braciszka i jej jakis drobiazg kupili i ze niby od malego. pozniej tez starala sie zeby corka pomagala przy malym z byle glupstwami i ja chwalila jaka pomocna. i cora swiata poza braciszkiem nie widziala:-)

hehe wydrapana dziura w brzuchu.. mikolaj.. dzieci sa jedyne w swoim rodzaju:-D

kalinko będę zjeżdżać na pobocze i robić przerwy na skurcz :lol: tak sobie przeliczyłam że jakbym jechała mając skurcze co 6 minut to może tylko ze 4 skurcze by mnie złapały nim dojechała bym do szpitala :woohoo: :side:

Wskoczyłam do wanny i skurcze odpuściły ale jest mi tak niedobrze, że chyba zaraz pawia puszczę :(

11 lata 3 miesiąc temu #730688 przez nike84
kocham cie ja chcę fotkę na dowód, bo coś czuję że was wszystkie przebiję wielkością bagażu na porodówkę ;) Mąż się śmieje, że jak będę dzwonić po taksówkę, żebym zamówiła sobie jakiegoś vana żeby się torba zmieściła :silly:

Agamo kopniaki w pęcherz to prawdziwa tragedia - jakby cię ktoś małym nożem co chwilę dźgał. Aż czasami jak idę, to mnie zegnie w pół, jak sie Kacperkowi za mocno majdnie nóżką :)

Przed chwilą rozmawiałam z laską, która rodziła teraz w połowie lipca i też jej córeczka była ułożona miednicowo. I opowiadała mi jak to jej lekarz próbował przed porodem "ręcznie" obrócić małą w jej brzuchu :ohmy: Aż mi się słabo zrobiło i myślałam, że się popłaczę jak mi opowiadała o tym i o całym porodzie :( I stwierdziła, że jak mój Kacper nie obróci się za te dwa tygodnie, a lekarz będzie chciał cesarkę zrobić, to żebym się bez namysłu zgodziła. Ehhh chciałabym go już mieć przy sobie :cheer:

11 lata 3 miesiąc temu #730696 przez Alivva
agamo napisał:

Iva wow czop ci odchodzi! Ty żebyś ty czasem naturalnie nie urodziła!a tak wogole chciałabys?

Sama nie wiem co wolę. Przebieg porodu przez cc znam,czułam się ok,szybko i sprawnie doszłam do siebie. Porodu naturalnego nie przechodziłam ale nie mam strachu przed nieznanym :) Kolejne zadanie do wykonania i tyle :)
Jeśli maleńka zdecyduje się na swoją podróż przed 10.09 to będę rodzić naturalnie ;)

Ale czopem się Aguś nie sugeruję bo moja bratowa raz rodziła ponad 2 tygodnie po odejściu czopa a drugi raz po 2 dniach więc reguły nie ma :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #730708 przez asiek89
Ano czop to chyba od trzech tygodni do kilku dni przed porodem może odchodzić, więc wszystko może się zdarzyć. Ale Iva jak jeszcze poszalejesz z podłogami, czy tam oknami to Lusia sama wyskoczy z wrażenia :D

Nike, ja raz tylko słyszałam o ręcznym obracaniu Malucha, z tego co wiem to większość lekarzy od tego NA SZCZĘŚCIE odchodzi, ale jeszcze w niektórych miejscach się pojawiają takie akcje.. Przerażające, współczuję szczerze tym, które przez to musiały przechodzić. :ohmy:

Ja już na dziś wymiękam. Boli mnie chyba wszystko powyżej tyłka :P Nie ogarniam już niczego. Oby jutro było lepiej, spokojnej nocy Mamusie kochane!

Asia&Patryś

11 lata 3 miesiąc temu #730710 przez agamo
Paula ty wariancie na skurczach do szpitala jechać i jeszcze sobie liczylas ile byś ich miała! Po taksówkę kochana albo karetkę! Ale najważniejsze ze przeszło!

Nike ja ci wspolczuje z całego serca! Tez słyszałam o ręcznym obracaniu dziecka w uk Nwet wolałam nie pytać co by było gdyby mały sie nie obrocil! Dobrze ze twój lekarz odrazu wypisze ci skierowanie na cc! Tez myśle ze nie masz co sie zastanawiać!

Iva wlasnie słyszałam ze z czopem jest różnie wiec nie mówię ze juz będziesz rodzic Ale jakbym w planie miała cc to wolałabym żeby tam wszystko szczelnie siedziało! Aczkolwiek jeśli nie masz problemu by rodzic naturalnie to w sumie obojętne! tak czy owak trzymam za was kciuki! :D to cc masz na 10.09 tak?

Aga

11 lata 3 miesiąc temu #730726 przez Alivva
agamo napisał:

to cc masz na 10.09 tak?

tak...3go mam ostatnią wizytę a planowane cięcia u nas są we wtorki więc jak nie chce mnie ciąć zaraz tego trzeciego (a szkoda bo to jego pierwszy dzień po urlopie więc wypoczety,w dobrym humorku :D ) to dopiero tydzień później :)

Damy radę :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #730739 przez akina_zet
Aguś Agamo ciśnienie jest w domu poniżej 140/90 ale powyżej 130 i tak na 80,gin kazał mierzyć i za tydzień zdecydujemy co i jak :huh:

Nefelko ja też z tymi zastrzykami nie pomogę :(

Papi synuś rozkoszny :)

Madzia chce torbowych dowodów! Iva Twoją też chcę zobaczyć! :D

Nike a to Kacperek uparciuch ;) Jakbyś miała cc,to jednak pierwsza urodzisz :)

Widzę,że odbieracie te GBSy i cholerka tylko do mnie przyplątało się to świństwo
:dry:

Monika Z.

11 lata 3 miesiąc temu #730746 przez Nubi
Dzien dobry :lol:

Pod moim oknem wlasnie "spiewaja osiedlowe kociaki... Zrobilam psik" te w nogi i za plotem chyba doszlo do kopulacji :dry: a ja tu sama i wyposzczona :S kotom zazdroszcze :side:

Akina tez odebralam, mam ujemny, tyle ze pobierany tylko z pochwy. Nasuwa sie pytanie:czy dostane penycyline jezeli wynik jest niekompletny? Bo chyba powinno byc pobrane z dupki tez :dry: a jezeli nie dostane to jest zagrozenie dla malej? :huh: czy powinnam zrobic z dwojki tez? Pocieszajac Cie, chyba wolalabym ten pozytywny :(

Czas chyba jeszcze na drzemke..koty ucichly wiec droga wolna... A wy to chyba dobra noc macie, ani Iwonka ani Kocham Cie tu jeszcze nie zajrzala a juz przed 6 :blush:

Jestem mamAsią

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka