BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 3 miesiąc temu #730495 przez agamo
Karola ja bym strzelala ze to sluz. Bo jakby to był czop to byłby bardzo galaretowaty aż twardy podobno No i często zarozowiony. A ma jakiś zapach? Bo może infekcja? Choć powiem ci ze mi przez ostatni miesiac zwiększyły sie uplawy wiec może tobie tez!

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #730498 przez kocham_cie
Piotruś prześliczny... oj jak ja im okropnie zazdroszczę, i zaraz Villemo i Iwonka nam przedstawią swoich przystojniaków... hihi no i mam nadzieje że Agamo również :silly:

Magda M

11 lata 3 miesiąc temu #730502 przez mery75
agamo napisał:

Karola ja bym strzelala ze to sluz. Bo jakby to był czop to byłby bardzo galaretowaty aż twardy podobno No i często zarozowiony. A ma jakiś zapach? Bo może infekcja? Choć powiem ci ze mi przez ostatni miesiac zwiększyły sie uplawy wiec może tobie tez!

Powiem szczerze że potrafie majtki 2 razy dziennie zmieniać bo mam tak jakbym moczu nie trzymała i zawsze na gatkach mokra plama tyle że może to też po luteinie dopochwowej albo teraz po nystatynie niewiem :blush:

11 lata 3 miesiąc temu #730503 przez Villemo
agamo napisał:

Vilelemo Paula skacze na tej pilce do dwóch dni Ale sie troszkę bałam bo nie wiedziałam czy można Dzięki ze powiedzialas to akurat poskacze wiecej! Szczerze przyznam to zle mi sie siedzi juz na sofie i na fotelach i podkładam pod plecy z trzy poduchy Jedynie wygodnie gdy siedzę prosto wiec krzesło no albo piłka!
Co do Klaudiuszka nie przejmuj moja znajoma fakt pierwsza córkę miała 3 latka jak pojechała druga rodzic Pamietam jak nam dawała ja pod opiekę jak jechała do szpitala Płakała jak nie wiem a ja do niej czemu płacze ze dobrze wykońcu sie zaczęło i na porodowke jedziesz a ona ze płacze bo jej 3 letnia powiedziała ze ona nie chce dzidziusia! A jak wyszli ze szpitala to wszystko inaczej wyglądało i starsza tak małej pilnowala ze nawet jak mała smoczek wyplula to starsza leciala do mamy ja poinformować!takze będzie dobrze!grunt żeby wdrażać Klaudiuszka w obowiązki przy Wiktorku to nie będzie sie czuł jak na drugim planie. Ale tego to ja ci mówić nie muszę bo ty dobrze to wiesz a ja dopiero sie wdrażam w temat :p

Kalinka gulasz hmm smaka mi zrobiłas chyba zrobię w jutro chyba ze mama juz zaplanowała jakiś obiad! No i nie forsuj sie tam zabardzo!

Mery dobrze ze masz kogoś kto ci może zweryfikować torbę :p choć czasem tak bywa ze ty czegoś będziesz potrzebować czego twoja znajoma wogole nie będzie brać pod uwagę by wziąć! Wiec posprawdzaj jeszcze!

Iva no to chyba faktycznie masz mała torbę bo ja mam dużo wiecej zapakowane a luzu jeszcze sporooooo! U mnie nawet karta ciąży formatu a4 i grubości 100 stron.szkoda tylko ze mi jej na pamiątkę nie zostawia :( w szpitalu musi zostać!

Agamo - pocieszyłaś mnie :-) Trochę mnie to przeraża jak to będzie :-) Co prawda Klaudiuszek to kompletnie nie mamin synek mogliśmy nie raz z mężem wyjechać na weekend zzostawić go babci a on miał gdzieś że nas nie ma no ale wiadomo, że obaw jest dużo. Nie chciałabym, żeby w jakiś sposób poczuł się odtrącony. W końcu sam jest jeszcze malutki i wymaga sporo uwagi no ale jakoś musimy dać radę.

11 lata 3 miesiąc temu #730507 przez nike84
Hej mamuśki:)
Ja już jestem po wizycie i hmmm... Szyjka w ogóle nietknięta, ponoć wygląda jak by to był początek ciąży a nie już końcówka. Mały ładnie rośnie, wymiary idealne, waga 2300g :cheer: Ale niestety nadal jest ułożony główką do góry i w ogóle nie kwapi się, żeby się odwrócić, i ponoć juz teraz będzie mu coraz trudniej to zrobić. 6 września mam iść na ktg i przy okazji zrobi mi usg, żeby zobaczyć, czy może mały zmienił zdanie. No i wstępnie lekarz mnie zapisał na 17 września na cesarkę...

11 lata 3 miesiąc temu #730508 przez nefeli
Kochane moje prosze o rady wasze ...moj gin dal kolejne zastrzyki na roziwniecie plucek...ilez mozna??? nie pamietam ktore z Was mialy te zastrzyki? napiszcie mi prosze ile ich mialyscie.bo ja juz zglupialam skoro wtedy mialam 2 podwojne to juz powinno wystarczyc,a on chce kolejny 1 podwojny podac... i zjezdzilismy z 8 aptek w poszukiwaniu wit.K ktora moge wziac,nigdzie nie ma,a jest u mnie problem z krzepliwoscia :(

11 lata 3 miesiąc temu #730510 przez Villemo
karolcia1919 napisał:

U nas...leci jakies biala wydzielina ...duzo...co to ?w necie nic nie pisze.

Ja podpisuję się pod tym co Agamo napisała. Jak biała wydzielina to raczej wydzielina fizjologiczna a nie czop. Czop to ewidentnie gęsta galaretka u mnie była solidnie podbarwiona krwią.

11 lata 3 miesiąc temu #730514 przez mery75
Agamuś ja i tak spakuje tą torbe po swojemu bo mnie się wydaje że wszystko potrzebne a ja nielubie się prosić wole mieć swoje :blush:
Nike Ty też cesarka dlaczego moja myszka to tak wywija że mam wrażenie że kilka razy dziennie zmienia ułożenie a usg mam w przyszłym tyg.

11 lata 3 miesiąc temu #730515 przez nefeli
Mam pytanko jak to jest w polskich szpitalach? dziecko jest 24h z mama i tatusiowie na sali przy zonach? bo tak wywnioskowalam po postach Izy i Serka.a pamietam ze jak lezalam jakis czas temu w Pl to tatusiowie nie mogli byc na sali
Karolcia bialy sluz leci ze mnie od 2 miesiecy to normalny objaw w ciazy podobno,w pierwszej tez tak mialam,jesli nie zabarwiony krwia i nie pachnie brzydko to wszystko ok.

11 lata 3 miesiąc temu #730517 przez karolcia1919
Ma bardziej zapach moczowy...nie mialam zadnej infekcji ...mialam robione badania i czystosc pochwy w normie.

Jest to taki bialy jakby "budyn".

Piotrus sliczny ;).przystojniak;)

11 lata 3 miesiąc temu #730519 przez Nubi
Villemo, powiem Ci ze moja kolezanka, ktora wyczekuje cesarki w tym momencie ma synka -2 latka i obrazil soe ze mama poszla do szpitala...ale nie o tym, planuja dac malenstwu na imie mikolaj i ostatnio 2latek znalazl wsrod zabawek przywieszke choinkowa i powiedzial mikolaj u mamy w brzuszku... Nie przyszlo mi to do glowy ale ona ma obawy ze dziecko mysli ze z brzuszka wyjdzie swiety mikolaj z broda... I to chyba jest maly problem jak wroca z dzidziusiem zamiast dziadka w czerwonym kubraczku...bez prezentow :cheer:
Ja wierze ze zarowno ty jak i ona zrobicie wszystko zeby maluchy nie czuly sie odtracone :blink: glowa do gory :)

Marta duzy chlopak, Zo wazyla tyle przy wyjsciu ze szpitala na koniec 36 tc...a to ze jeszcze nie jest glowka na dol to moze za wczesnie sie przejmujesz..minus taki ze bedzie cie bolec jak sie wygraslawi pozniej. No i gratuluje ustalonego terminu cc ;)

Nefeli ja mialam zastrzyki dwa, w 35 tc... Moze to tez ma znaczenie kiedy sa robion dlatego tak dostajesz w tylek :blink:

Jestem mamAsią

11 lata 3 miesiąc temu #730520 przez mery75
karolcia1919 napisał:

Ma bardziej zapach moczowy...nie mialam zadnej infekcji ...mialam robione badania i czystosc pochwy w normie.

Jest to taki bialy jakby "budyn".

Piotrus sliczny ;).przystojniak;)

Karolciu niepomogę ale jak śmierdzi moczem to pewnie upławy tak myśle :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #730522 przez Villemo
nefeli napisał:

Mam pytanko jak to jest w polskich szpitalach? dziecko jest 24h z mama i tatusiowie na sali przy zonach? bo tak wywnioskowalam po postach Izy i Serka.a pamietam ze jak lezalam jakis czas temu w Pl to tatusiowie nie mogli byc na sali
Karolcia bialy sluz leci ze mnie od 2 miesiecy to normalny objaw w ciazy podobno,w pierwszej tez tak mialam,jesli nie zabarwiony krwia i nie pachnie brzydko to wszystko ok.

Nefeli to chyba zależy od szpitala. Ja po cesarce w pierwszej dobie leżałam i dzieciątko miałam dowożone na karmienie. Po pierwszej dobie od cięcia była pionizacja dzieciątko było już ze mną w pokoju cały czas ewentualnie jechało na dokarmianie albo jak źle się czułam i poprosiłam to je zabierali. Odwiedziny w szpitalu niby od godziny 14 ale mąż praktycznie siedział ze mną od rana do wieczora i opiekował się maleństwem. W szpitalu tam gdzie rodzę jest też opcja wykupienia pokoju żeby tatuś mógł zostać na całą noc.

11 lata 3 miesiąc temu #730524 przez nefeli
Biedroneczko jak milo Cie widziec :) :) :) wlasnie dzis o Tobie myslalam co u Ciebie slychac ,chyba myslami Cie zciagnelam ;)caluski Kochana
Donata trzymam kciuki zeby to byl falszywy alarm!!! wszystko bedzie dobrze !!!!

11 lata 3 miesiąc temu #730527 przez Villemo
Nubi napisał:

Villemo, powiem Ci ze moja kolezanka, ktora wyczekuje cesarki w tym momencie ma synka -2 latka i obrazil soe ze mama poszla do szpitala...ale nie o tym, planuja dac malenstwu na imie mikolaj i ostatnio 2latek znalazl wsrod zabawek przywieszke choinkowa i powiedzial mikolaj u mamy w brzuszku... Nie przyszlo mi to do glowy ale ona ma obawy ze dziecko mysli ze z brzuszka wyjdzie swiety mikolaj z broda... I to chyba jest maly problem jak wroca z dzidziusiem zamiast dziadka w czerwonym kubraczku...bez prezentow :cheer:
Ja wierze ze zarowno ty jak i ona zrobicie wszystko zeby maluchy nie czuly sie odtracone :blink: glowa do gory :)

Marta duzy chlopak, Zo wazyla tyle przy wyjsciu ze szpitala na koniec 36 tc...a to ze jeszcze nie jest glowka na dol to moze za wczesnie sie przejmujesz..minus taki ze bedzie cie bolec jak sie wygraslawi pozniej. No i gratuluje ustalonego terminu cc ;)

Nefeli ja mialam zastrzyki dwa, w 35 tc... Moze to tez ma znaczenie kiedy sa robion dlatego tak dostajesz w tylek :blink:

Nubi hahahah czego to dzieci nie wymyślą. Teraz mnie boli brzuch ze śmiechu :woohoo: Mój bratanek jak pojechał do szpitala to ponoć pytał jak ten braciszek wyszedł z mamy brzuszka czeka na odpowiedz aż w końcu mówi ja już wiem! On tak drapał dziurę w brzuszku, drapał, drapał drapał aż wydrapał :laugh:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka