- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
papi88 napisał:
My dziś od rana na dworku teraz jak słoneczko grzeje to wogole prawie upal.nie mogę wyczuć jak mam ubierać małego wczoraj miał takie zimne rączki a ciałko cieplutkie i teściowa do mnie z pretesjami ze powinnam mu dwie czapeczki zakładać i bardziej owijać ze skoro mnie zimno( choc mi cieplo bylo a bylam w bluzce i bluzie) to jemu jeszcze jedna warstwę dołożyć a miał on ich ze cztery bo body pajacyk bluzę i taki cienki kombinezonik a jak wiało to go jeszcze nakrylam mimo to miał zimne rączki i tesciowa na mnie z pretesja ze teraz nie wiem jak go ubierać...
Pappi - ty to masz anielską cierpliwość wynika z tego postu!!!! Nie daj teściowej ani nikomu innemu wmówić sobie że nie wiesz co jest dobre dla twojego dziecka!!!!! jesteś mamą od kilku dni i masz prawo być "niedoświadczona" a szczególnie w ubieraniu bo to chyba dla większości będzie trudne do rozgryzienia, ale nikt nie ma prawa cię krytykowac na każdym kroku i podważac twojego zdania trzymaj się dzielnie i nie daj teściowej wejść na głowę!!!
asiek - z mojego doświadczenia z położnymi w szpitalu też wynika, że mimo iż na ulotce bepanthemu jest napisane że powinno się zmywać to one mówiły że nie trzeba i ja nie zmywałam - pozatym tego się nie da zmyć!!! bo jest tak tłuste że musiałabyś mydłem szorować sutki a zdecydowanie nie dadzą się one dotknąc na tym etapie nie wspominając o szorowaniu jak jest gruba warstwa to wytrzeć delikatnie husteczką na sucho zalecały zeby się maleństwo całe nie usmarowało
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
- aska06091
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa
Nie,no popatrzcie na tą fotę Kacperka którą właśnie wrzuciła Iwonka z...jej awatarkiem
identico
hahaha no dokładnie zwariowałam jak to zobaczyłam
No to mamy szóstego dzieciaczka, a jeszcze się wrzesień nie zaczął
- Nubi
- Wylogowany
- rozmowna
Iwonko czy na zdjeciu Ty karmisz? Gratuluje jeszcze raz, lezki szczescia sa?
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Alivva napisał:
Nie,no popatrzcie na tą fotę Kacperka którą właśnie wrzuciła Iwonka z...jej awatarkiem
identico
hahaha no dokładnie zwariowałam jak to zobaczyłam
No to mamy szóstego dzieciaczka, a jeszcze się wrzesień nie zaczął
nie no padłam... ale numer...kurcze nie wiedziałam że w 3d może być aż takie pdobieństwo.... super!
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
- słonko
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Iwonko, GRATULACJE!!! Kacperek przekochany ssaczek, cudny!
Ja dziś miałam moje cotygodniowe KTG. Cisza póki co Za tydzień lekarka obiecała zerknąć na szyjkę. Bardzo jestem ciekawa, czy coś ją bierze, bo ja nic nie czuję :/ Żadnych kłuć, bóli, główek w pochwie, jak Wy to określacie Mój synio chyba wciąż wysoko...
Idę upichcić zupkę, bo zmarzłam wracając z pracy. Tak dziś w Krakowie od rana zimno było, a ja się ubrałam na 20+. Dopiero teraz jakby cieplej się robi...
Do później!
- asiek89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Debiutująca mama :)
Jejuśku.. coraz więcej naszych skarbów się rodzi, ach, cudnie!
Paulina, Ninka, dzięki serdeczne dziewczyny za odpowiedź Dobrze wiedzieć, bo ja właśnie z polecenia kupiłam B. i mam nadzieję, że będzie skuteczny.
A dzisiaj kupiłam w końcu materiał na prześcieradła i Mama będzie je szyć na dniach.
Aczkolwiek takie wyjścia do miasta dają mi w kość, Mały już chyba musi być bardzo nisko, bo uciska strasznie.
Słonko, właśnie zobaczyłam, że my jesteśmy prawie na tym samym etapie, u mnie też jeszcze cisza. Ciekawe jak będzie dalej
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurcze dziewczyny tak się rozkrecilyscie z tymi porodami ze nie zadazam za wami!Iwonka gratulejszyn!
My dziś od rana na dworku teraz jak słoneczko grzeje to wogole prawie upal.nie mogę wyczuć jak mam ubierać małego wczoraj miał takie zimne rączki a ciałko cieplutkie i teściowa do mnie z pretesjami ze powinnam mu dwie czapeczki zakładać i bardziej owijać ze skoro mnie zimno( choc mi cieplo bylo a bylam w bluzce i bluzie) to jemu jeszcze jedna warstwę dołożyć a miał on ich ze cztery bo body pajacyk bluzę i taki cienki kombinezonik a jak wiało to go jeszcze nakrylam mimo to miał zimne rączki i tesciowa na mnie z pretesja ze teraz nie wiem jak go ubierać...
Mery ja synka karmie na żądanie tylko jak miał gorączkę to go wybudzalam aby go napoić cycem.i z mich obserwacji to w nocy je tak co 2.5 h a w dzień co 3-4 h
papi olej tesciowa niech sie baba nie wtraca bo to Twoj dzidzius. dzieciatko ma prawo miec zimne raczki bo u noworodkow dopiero dojrzewa uklad kraxenia a czy dzieciatku nie jest za.zimno spawdza sie na karku dodatkowo trzymajac sie zasady ze lepiej zeby dzieciatko bylo za lekko ubrane niz ma sie przegrzewac