BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 4 miesiąc temu #732272 przez niagara
nefeli napisał:

Ha ha ha Natalia "juz nie mam sily na to dziecko" dobre ...a to dopiero poczatki...mala sobie mysli co ona mnie tak wygania to dopiero 39tydz ,mam czas do 41 ,a zabawki mi kupuje to sobie posiedze,az wiecej uzbieram hihi ...

Hahahah :lol: Rozbroiłaś mnie :lol: A o tym to w ogóle nie pomyślałam :lol: Ale mam sprytne dziecko, przedsiębiorcze wręcz, po tatusiu :lol:

A mi się dzisiaj śniło, że byłam już z dzieckiem w domu i ono wcale jeść nie chciało :huh:
Chyba Paulinką się tak przejęłam, że mnie taki sen nawiedził.

Aguś to trzymam kciuki, żeby w końcu zaczęło się na dobre :)
U mnie nadal spokój, cisza. Mam wrażenie, że w 36tc miałam więcej objawów zbliżającego się porodu i skurczy przepowiadających, niż teraz. Teraz wszystko zanikło.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #732275 przez zuzuzanta
Iwonko trzymam kciuki mocno zaciśnięte za Ciebie i za Kacperka.

Kasia

11 lata 4 miesiąc temu #732317 przez papi88
Hej

Ale sie rozkręciło jeszcze raz gratulacje wszystkim szczęśliwym mamusia!
Moj synek ma caly czas 37 stopni wiec to chyba jego normalna temp.
Dzisiaj troche spokojniejsza noc bo przypilnowalam bardziej diety i chyba monika pytala o diete karmiacych to powiem ze ja mam bardzo ostra diete niby wszystko gotowane jem nie przyprawione a maly ostatnio plakal i trudno mi wylapac po czym zacaelam wiec pic rumianek i miete i ostatnia noc spokojniejsza...
Na razie spadam bo maly sie budzi
Buziaczki

PAULINA

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #732319 przez nike84
rany rany rany Iwonka to już dziś :ohmy: :side: :cheer: Trzymam kciuki z całych sił i myślami jestem z Wami. I odezwij sie jak tylko bedziesz mogła!

Tak wogóle to dzien dobry mamcie :)
Ja dziś z kolei miałąm bardzo dobrą noc - dawno sie tak nie wyspałam :) Dziękuję za komplementy odnośnie pokoiku - nie mogę się na niego napatrzeć :cheer: Nawet do łóżeczka już włożyłam rożek i wyobrażam sobie, że niedługo będzie tam leżał mój słodki skarbek :kiss:
nubi my z mężem też po zamontowaniu karuzeli, jaraliśmy się światełkami na suficie ;)
asiek tak moj piesior to westhighland :) jesteś jedną z nielicznych osób, która wiedziała co to za rasa, bo zazwyczaj słyszę że to jest York :huh: a ostatnio nawet, że...pudel :ohmy:

Dobra czas na śniadanko :) i może nawet kawusie sobie wypiję :S

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #732323 przez asiek89
Dzień dobry dwupaczki i Mamusie rozpakowane!
Popełniłam śniadanko i zasiadam do czytania :)

Iwonko, kciuki zaciśnięte i czekamy na Twojego Kacperka! :)

Natalia, haha, może Daga ma rację, bo ta opcja ze zbieraniem zabawek jest całkiem prawdopodobna :D Chyba trzeba na Twoją córcię znaleźć inną metodę ;)

Paula, bardzo dobrze widzieć, że u Was już lepiej :) Oby ta tendencja wzrostowa już została!

Aga, za Twojego Kacperka też trzymamy nadal kciuki, skoro cosik się tam rusza to może niedługo się synuś zdecyduje na wyjście :)

Edit. Nike, haha, no że york to jeszcze - jakby wpadł do białej farby :D ale pudel? ;) Ludzie mają wyobraźnię. A ja psiara jestem, stąd sporo ras nie jest mi obcych. My mamy sunię wziętą w maju z mieszanki z owczarkiem belgijskim to zwykle słyszę pytanie "czy to owczarek?" ale jak już mówię, że belgijski to większość robi wielkie oczy i już sobie odpuszczam tłumaczenie, że jeszcze konkretnej odmiany ;)

A ja doszłam do wniosku, że Patryś będzie siedział grzecznie w środku, dopóki mu kącika nie skończymy, no bo jak to tak, żeby on się pojawił a łóżeczko jeszcze nie stało na przykład ;)

Asia&Patryś

Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #732339 przez Villemo
kasiu - te nakladki to jak dla mnie porazka. raz ze ciezko dostosowac wlasciwy rozmiar i sa troche nieporeczne, dwa ze w szpitalu sie krzywo patrza bo jednak chodzi o naturalny kontakt no i najwazniejsze malo ktory dzieciaczek chce przez to ssac jak juz sprobowal cyca normalnie ja teraz nie probowalam. brodawki mam juz podgojone po prostu jak mi scharatal lewa piers to smarowalam na okraglo bepanthenem i przystawialam przez caly dzien do drugiej. Zreszta dziewczyny badzcie madrzejszeniz jai pamietajcie ze dzieciatku wystarczy 20 minut ssania. nie pozwolcie ssac godzinami bo dziecko placze glodne tylko 20 min. przy cycu i ewentualnie dokarmienie przynajmniej na ten etap gdy pokarmu jest malutko albo nie ma go w cale.

11 lata 4 miesiąc temu #732344 przez kocham_cie
Bry- podejście nr 2 :laugh:

Wyspana... pełna energii... biorę się za mycie okien i pranie firanek ;) Iva tak marudziłaś, że masz okan brudne że aż mnie zainspirowałaś do umycia moich, a że D. siedzi w pracy to nie będzie marudził że coś mi się stanie :lol:

Tak swoją drogą to, to jego zamartwianie się zaczyna być męczące, dzwoni co 10 minut sprawdzając czy wszystko ok... a że ciągle jeżdże samochodem to jak tylko gdzieś dojadę to muszę meldować się że jestem na miejscu :huh:

Wieczorkiem szkoła rodzenia... ostatnie zajęcia... zwiedzanie porodówki :)

PS. Kasia pytałaś Asi o co chodzi z sowami i rozstępami... a mianowicie ja po tym jak sowy mnie straszyły w nocy, rano znalazłam nowe rozstępy na moim ciele i nubi stwierdziła że to pewnie przez te sowy, dlatego się teraz śmieje czy ciebie też przypadkiem nie zaatakowały paskudy z wielkimi oczyma :silly:

Magda M

11 lata 4 miesiąc temu #732350 przez kalina
hejo:-)
melduje ze jestem po ktg. lekarza mojego nie bylo wiec mnie w zastepstwie musiqlam isc do lekarza na izbie przyjec dzieki czemu sie zalapalam na usg i wynekalam go o wage i mala wazy 2600:-)
a luteina nospa i magnez ida w odstawke i niech sie dzieje co chce. choc sie boje ze jak wszystko naraz odstawie to bedzie ze mnie jeden wielki skurcz:-P

troche ogarne i wezme sie za nadrabianie was. tl
iwonka trzymam dzis kciuki

a moja siostra dzis u mnie nocowala i snilo jej sie ze urodzilam... chomika:-D

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 4 miesiąc temu #732357 przez mery75
Cześć mamuśki a więc najpierw napisze a zaraz poczytam a więc byłam dzisiaj po wyniki wr ujemny HBS w porządku i byłam na USG a więć główka bardzo niziutko mała waży 2931 gr. i doktorowa powiedziała że już mogę w każdej chwili rodzić bo wcześniaki są do 2500 gr. a potem to już dzieci donoszone także cieszę się niesamowicie że wszystko ok i mała wcale nietaka mała mam uważać ale jak bym zaczęła rodzić wcześniej to nic się niestanie szyjka się skraca cały czas w poniedziałek ide do mojej gin to zobaczymy co powie a teraz czytam :blink:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #732366 przez Nubi
Dzien dobry :lol:

Dzis wyjatkowy dzień :blink: wyczekuje razem z Wami postu Iwonki :)

Paulina ciesze sie zelepiej, wiem ze dasz rade, widzialam jak moja bratowa cierpiala z powodu poranionych brodawek, przeszlo i karmi juz ponad rok, dlatego jestem dobrej mysli i wiem ze u Ciebie sie uda :blush:

Niagara mnie rozwalil tekst ze nie masz sily z mała juz i pomyslalam ze to dopiero poczatek :blink: pokaz nam ta minnie :)

Magda jak ja Ci zazdroszcze tego wieczornego blanta :silly: a tak serio to ja sie wyluzuje chyba dopiero jak bede z Zo u rodzicow.
A okna to umyj tylko od wewnatrz lepiej :blink:

Kalina dont worry odstawisz i doczekamy terminow ;) eniłej informuj nas na bierzaco w razie P. :blink: :lol: ps. Chomika nie urodzisz... Chociaz polozna mowila ze dzieci czasem sie rodza owlosione jak malpiatka :side: :silly:

Jestem mamAsią

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #732369 przez akina_zet
Haha sowy z wielkimi oczami,rodzące się chomiki, upadłam przez Was na cycki :)

A ja ostatnio miałam brak siary,ale dziś spędziłam pierwszą noc w moim PRAWIE wyremontowanym domku-jeszcze kuchnia do poprawienia i musi wjechać szyba pod prysznic, i drzwi wewnętrzne do całego mieszkania :huh: - i obudziłam się zalana po pas :D Wystarczył domek i spokój,nawet zagracony domek ;)

Villemo cieszę się,że jest lepiej!

Nefelko dacie radę! Ja teraz też mam badania na piątek,trochę mam stresa,bo b. puchnę,to ciśnienie skacze,oby nie wyszło żadne białko w moczu,bo to by świadczyło o zatruciu ciążowym. Ale mam nadzieję,że wszystko będzie ok.

Iwonka czekamy na wieści!

Pyzaurka gdzie Ty?

Nike zapomniałam napisać,że pokoik księcia cudny :)

Asiek ekstra fotka :)

Monika Z.

11 lata 4 miesiąc temu #732374 przez mery75
Villemo to dobrze że mały zwymiotował wody bo to znaczy że go źle wyczyścili po porodzie ( tak słyszałam ) i podobnież dzieci źle oczyszczone są bardzo płaczliwe i niespokojne a co do piersi to współczuje niewiem jak u mnie będzie bo ja jestem bardzo wrażliwa na dotyk piersi nawet jak mnie mój dotyka to czasami aż mnie trzęsie a przy pierwszym też tak miałaś????
Agamo kobitko na suwaczku masz dzisiaj wyrażnie napisane "Dziś rodzina się powiększy " i tego się trzymaj
Iwonka myślę o Tobie od wczoraj i tak jak wróciłam od lekarza to sobie pomyślałam że jak tu wejde to będzie u Ciebie po wszystkim a tu nic trzymaj się kochana :blink:
Asiek ja też jestem psiara straszna a teraz opiekuje się kotem sąsiadki bo jest w szpitalu i nawet mi się to podoba tylko niewiem czemu miauczy jeść ma co pić też pewnie z tęsknoty
Kalinka to sisostra ma sny chomika ??? to jak w najlepszym horrorze Boże uchowaj hihi :blink:
Karolka teściowo dobrze że u Was minęło trzymajcie się z Kornusiem :blink:
Pozdrawiamy wszystkie mamusie bez wyjątku

11 lata 4 miesiąc temu #732401 przez agamo
Madzik Moj maz jak wie ze mam jechać gdzieś samochodem to muszę napisać mu sms jak wyjadę z domu i pózniej nam dojazd muszę zameldowac on sobie mniej wiecej oblicza ile powinno mi zając dojechanie I jak kiedyś zapomnialam dać znać ze dojechalam to tak oberwalam po uszach ze on sie martwił a ja zapomnialam! Faceci gorzej chyba sobie radzą ze stresem niż my!

Kalinka a ile siostra ma lat? Swoją droga sny moga być tak pokrecone! Mnie sie dziś śniło ze spotkałam kolegów z podstawówki w Krakowie na rynku i sie ze mnie śmiali ze jestem w ciazy No bo we śnie nie byłam mezatka a oni sie śmiali ze wpadłam sama nie wiem z kim i ze fajna imprezka musiała być! Moj maz tez tam był tyle ze nie był mężem i mi nie wierzył ze to jego dziecko i twierdził ze go zdradzilam! To wiesz chyba wolałabym mieć sen z chomikiem :p

Monia Akina to musisz nam wrzucić fotki po remoncie!

Mery bleeee nie widziałam ze Moj suwaczek tak pokazuje Muszę go usunąć bo nie chce by mnie jutro wkurzal jakby dziś nie ruszyło na dobre! ale muszę do kompa sie dostać wiec moze wieczorem!

Natka dzięki za kciukasy Ja tez ci kibicuje! Ale dotrwamy ile trzeba będzie to potem i większa radość będzie!

Aga

11 lata 4 miesiąc temu #732403 przez akina_zet
mery75 napisał:

Cześć mamuśki a więc najpierw napisze a zaraz poczytam a więc byłam dzisiaj po wyniki wr ujemny HBS w porządku i byłam na USG a więć główka bardzo niziutko mała waży 2931 gr. i doktorowa powiedziała że już mogę w każdej chwili rodzić bo wcześniaki są do 2500 gr. a potem to już dzieci donoszone także cieszę się niesamowicie że wszystko ok i mała wcale nietaka mała mam uważać ale jak bym zaczęła rodzić wcześniej to nic się niestanie szyjka się skraca cały czas w poniedziałek ide do mojej gin to zobaczymy co powie a teraz czytam :blink:

Mery dobre wieści :) Duża dziewczynka z Julci :)

Monika Z.

11 lata 4 miesiąc temu #732410 przez akina_zet
Aguś Agamo dopiero zauważyłam Twój suwaczek :) Podziałaj może z ukochanym w łóżku :D

Do małej muszę wstawić meble,na dniach będą kupowane w ikei,na tą chwilę stoją u niej nasze rzeczy do rozpakowani :huh:

Monika Z.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka