BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 4 miesiąc temu #732056 przez słonko
Dobry wieczór :)

Donatko
, no to nie masz lekko póki co, przykro mi :dry: Ale ja też wierzę, że szybko wyjdziecie na prostą, a potem już tylko radość :) :) :) Szymuś to wcześniak, ale i tak już taki podrośnięty :) Szybko nadrobi!

Co do konfliktu, niestety są też konflikty grup głównych (A-B-0) i jeszcze innych czynników, o których mało kto słyszał. One są mniej groźne niż konflikt Rh, dlatego o tym się nie mówi. Ja mam 0Rh-, a mąż BRh+ i też niestety może być z tego niejeden konflikt :/

A co do naczyniaków, nasza Dagmara (córa męża) urodziła się z takim płaskim, wyglądającym jak zaczerwienienie albo siniak na nosie! Jej to wcale nie znika, ale co z tego? Jest to dość jasne i mało kto to zauważa. A ja mam z kolei takiego małego na udzie. Robi mi się ciemny tylko od gorącej kąpieli, tak to jest słabo widoczny. Głowa do góry, myślę że u Twojego synka też przynajmniej zblednie.

Iwonko
, 3maj się tam dzielnie! Jutro rano skończą się Twoje obawy, a zacznie radość na całego - tego Ci gorąco życzę :kiss:

Paulina i Piotruś

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #732063 przez słonko
Kasiu, sówki wyszły przeuroczo :) Zdolna mama :)

A Ty Karolcia, dlaczego myślisz, że to nie skurcze? Mnie zastanowiłaby taka regularność... Nie zdziw się, jeśli właśnie się zaczyna :P

Paulina i Piotruś

11 lata 4 miesiąc temu #732065 przez karolcia1919
To jest taki dziwny bol...promieniuje nawet na noge...dziwne uczucie....;/

Zaczekam jeszcze troche...to jest taki bol jakby ktos mnie tam szczypnal mocno....ale ze mnie matka nawet nie wiem czy to skurcze....;( !!!to moja pierwsza ciaza...sama nie wiem...;(

11 lata 4 miesiąc temu #732069 przez mery75
karolcia1919 napisał:

To jest taki dziwny bol...promieniuje nawet na noge...dziwne uczucie....;/

Zaczekam jeszcze troche...to jest taki bol jakby ktos mnie tam szczypnal mocno....ale ze mnie matka nawet nie wiem czy to skurcze....;( !!!to moja pierwsza ciaza...sama nie wiem...;(

Niepomogę bo niemam pojęcia jak to jest ale doktorowa mi mówiła że napewno będe wiedziała jak się zacznie ja też mam takie spięcia ale nietak często jak Ty niewiem co doradzić kieruj się instynktem dziewczyny rodziły niektóre wcześniej i tweż mówią że niewiedziały kiedy miały skurcze więc się niemartw :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #732075 przez karolcia1919
Zaczekam jeszcze....zobacze czy bedzie sie cos powtarzac....na opinie w necie patrzalam...ale chyba nie ma co patrzec bo kazda inaczej przechodzi....do lekarza powinno niby sie jechac jak skurcze sie nasilaja co 10min z tego co wyczytalam....

Zaczekam i okaze sie.ale maly/a jeszcze tak nie szalal/a.

11 lata 4 miesiąc temu #732092 przez iwonta_kg
Karola a co ile masz te uklucia?

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #732145 przez Alivva
Kasiu,jakie piękne sówki :)
Byle tylko naszą Madzię nie nawiedzały we śnie hahaha

Donata...myśle o Tobie i o maluszku.... mam nadzieję,że powolutku wszystko się będzie normowało. No jest wcześniaczek i potrzebuje więcej czasu :) 3mam kciukasy,żeby było dobrze :) Buziaki dla okruszka :)

Co do mojej kuzynki to naprawdę brak słów. Aż mi trochę głupio,że ją tak zjechałam no ale kurcze..... Zamiast to się cieszyć zdrową ciążą to wiecznie narzeka grrrrrrrrrrrr
Faktycznie Monika-ciekawe jak taką by ZMORA określiła hahaha

Asiek rozbawiłas mnie tą lewatywą u konia hahahaha Na tym forum zawsze jakiś takie akcje :D

A te zaświadczenie to nie jestem pewna ale wydaje mi się,że lekarz nie wystawi przed urodzeniem dziecka,raczej chyba PO. Ja się będę pytać w szpitalu PO porodzie.... gdzieś dorwę mojego doktorka ;)

coś jeszcze chciałam napisać ale już nie wiem co....

Ja dziś wstawiłam dwie pralki bo się ciuchów nazbierało i zauważyłam,że brzuchol juz się cholernie buntuje podczas wieszania prania :D Cóż....to już ten czas powoli więc chyba ma prawo nie?? :) Ciekwa jestem czy zdążę umyć te moje "osrane" okna....qwa nie zostawię ich takich chociażby nie wiem co :P

No właśnie.....co z Madziorem??? pisała dziś??? a Aga(mo)? ruszyło się cuś po tej biegunce?????????? halllo dziewczynkiiiii

11 lata 4 miesiąc temu #732170 przez Villemo
czesc dziewczyny

melduje ze u nas spadek formy i zalamka. czuje sie fatalnie 20 minut zajmuje mi zejscie z lozka a malego zostawili mi na noc. wczoraj w nocy zwymiotowal wodami plodowymi i straszny apetyt ma od tamtej pory a ze ja na dzien doby mam glowno a nie pokarm to mlody ssie lapczywie piersi juz mam poranione i ryczec mi sie chce z bolu.

11 lata 4 miesiąc temu #732182 przez nike84
Donata przykro czytać takie wiesci :( że też takie rzczy muszą spotykać takie małe istotki...Na prawdę mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i już niedługo z Szymusiem wrócicie do domu. Dlatego bądź dzielna i wierz że wszystko się ułoży.
Iwonka ty też myśl pozytywnie, jutro będzie już po wszystkim i będziecie razem z Kacperkiem :cheer:
Kasiu śliczne te sówki :)

A to mój piesio pilnuje pokoiku ;)
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #732185 przez Nubi
Witam z wieeeeeczora...
Dzis ciezki dzien, nie zebym narzekala jak kuzynka Ivy bo troche w tym nierobstwie moim bylo lenistwa i spora dawka zlego samopoczucia, jakas taka obolala, zaspala, no jednym slowem do dupybsie dzis miewalam. Dzien sie konczy, ide spac wiec jest tez pozytyw na koniec :P

Villemo jaki spade formy? maly chce jesc, ty lada moment dostaniesz nawalu a sutki trzeba podleczyc i jakos zniesc bol, dla wyzszych celow :blink:

Niagara jak zakupy? Rodzisz czy nie?

Kasia sowy sa super, obeszlo sie u Ciebie bez rozstepow?

Iva no w koncu zaczynasz w swojej aktywnosci odczuwac stan blogoslawiony :silly: nie szalej z oknami bo to cc musisz dotrwac :)

Nike karuzela juz wisi w lozeczku... Wspominalam ze Zo tez taka ma, super swieci w nocy :silly: no i slodko ten pokoik sie prezentuje :lol:

Karolina jak tam u Ciebie?

I ciekawe jak papi, czy maly dochodzi do siebie?

Dobranoc i do jutra :woohoo:

Jestem mamAsią

11 lata 4 miesiąc temu #732189 przez kocham_cie
Dobry wieczór kruszynki :)

Podczytuję was cały dzień ale na pisanie jakoś brak mi natchnienia, wogóle mam jakiś taki dziwny dzień... odeszło gdzieś to moje narwanie na natychmiastowy poród... ogarnął mnie taki wewnętrzny spokój, wyciszenie... jakieś dziwne przeczucie...i strach???
Chyba i mojemu małemu księciu się udzielil ten mój nostalgiczny nastrój, bo zaczął się ruszać w zupełnie inny sposób niż robił to do tej pory, po pierwsze to czuję go bardzo nisko, jak rusza głowką to mam wrażenie że jest gdzieś bardzo blisko wyjścia, prawie że w pochwie... a kopniaki i przeciąganie są takie jakby to określić "długie" tzn długo odczuwalne ale za to bardzo delikatne, jakby wszystko działo się tam w zwolnionym tempie...

Siedzę i bujam się na piłce w rytm "walking in memphis" i właśnie doszłam do wniosku że musze sobie na telefon stworzyć jakąś dobrą składankę do porodu.

Ja pierdziele czuję się jakbym wypaliła naprawdę dobrego jointa:)

Magda M

11 lata 4 miesiąc temu #732190 przez asiek89
Paulinko, kurczę, i u Was też pod górkę... trzymaj się kochana, kryzys na pewno minie, wytrzymaj jeszcze troszkę, smarujesz czymś sobie piersi? Zawsze to jakaś ulga... Trzymamy za Was kciuki mocno, żeby się poprawiło!

Karolciu, bądź czujna i w razie czego jedź na IP, jak skurcze zaczną być częstsze i nasilające się. Na pewno będziesz wiedziała kiedy wybije "godzina zero" ;)

Nike, zdjęcie pokoiku wygląda jak z magazynu! :) Psisko śliczne- west highland? :)

Iva, no taka prawda, haha, piszę jak jest ;)
Oj ma prawo brzuch się buntować.. ja dzisiaj wyszłam na chwilę tylko do bankomatu i wróciłam już tak obolała jakbym maraton przebiegła :P Trzeba się nieco oszczędzać, bo wykorkujemy i sił nam na poród zabraknie :blink:

No ciekawe co z Agą, Magda też nie pisała... może jutro będą nas czekały trzy, a nie jedna niespodzianka ;)

Asia&Patryś

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #732194 przez kocham_cie
Agamo i natka nie odmeldowały się na dobranoc... czyżby się w końcu doczekały:)

Iwonko mam nadzieję że choć dziś Cię bezsenność nie będzie męczyła, kocha musisz się wyspać bo jutro wielki dzień :)

Villemo jaki spadek formy, głowa do góry i walczymy! Tatko niech weźmie syna na rozmowę i wytłumaczy maluchowi jak powinien obchodzić się z delikatnymi kobiecymi sutkami... a tak na poważnie to mam nadzieję że jakoś dasz radę i jutro będzie lepiej

Kasiu oj kasiu zabolały mnie te sowy i to bardzo...ja sobie z szablonem nie poradziłam a ty tu samodzielnie takie dzieło stworzyłaś... pięknie

Karolcia jak tam??? czyżby Kornelek się w kolejkę chciał wepchnąć;)

Nike pokój wygląda fantastycznie... wszysto dopięte na ostatni guzik a no i widzę żę ochronę zatrudniłaś;)

A ja nadal łóżeczka nie mam... czekam i czekam

No to dobrej nocy mamusie, a jeśli są takie które rodzą to powodzenia:)

Ps.... Iva i Asiek jestem , trochę jakby przyćpana ale nadal w dwupaku :silly:

Magda M

11 lata 4 miesiąc temu #732198 przez niagara
Jestem, jestem, w dwupaku nadal. Czytam Was cały dzień, ale jakoś tak nastroju i natchnienia nie mam do pisania.
Moja córka okazała się jednak być nieprzekupna. A taką ładną maskotkę jej kupiłam- grającą i śpiewającą Myszkę Minnie. Ehhhh już nie mam siły na to dziecko...

Może za to u Agi coś się ruszyło.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka