BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 3 miesiąc temu #743136 przez akina_zet
Ivka dziś myślami jestem z Wami! :) Trzymaj się Kochana i jak tylko dojdziesz do siebie to dawaj znać :)

Agamo Ty nic się nie odzywasz,mam nadzieję,że tulisz już Kacperka :)!

A mnie noc w noc śni się poród... A tu dziś skurcze od rana,a mąż 300 km od domu... taa,idę spać,a co tam.

Monika Z.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #743141 przez papi88
Iva trzymamy kciuki i czekamy na wieści ze juz po
Natalia mój syn po mm też ma problemy z kupami czasem widzę jak się spina aż czerwony się robi a tu nic za to po moim mleczku zawsze jest kupa juz czasem podczas karmienia idzie :silly: dlatego jak podaje mu mm to dopajam go herbatka koperkowa

Ja chyba bede musiała iść z hubciem do lekarza charcze mu w nosku i ściągnęłam żółte gile i teraz lepiej wczoraj miałam wrażenie ze pokaslywal i nie wiem czy go obserwować jeszcze czy odrazi isc

PAULINA

11 lata 3 miesiąc temu #743147 przez papi88
A i mój synek dziś skończył pierwszy miesiąc :) ależ ten czas leci.ciekawa jestem ile wazy jedyny sposób choć mało dokładny na zwazenie jego to muszę wejść na wagę x nim na rękach i sprawdze

PAULINA

11 lata 3 miesiąc temu #743148 przez kocham_cie
Dzień dobry kruszynki:)
Ufff cóż za emocje z samego rana:)

Iva czekamy czekamy i oby nie było zbyt dużej obsówy z tymi cesarkami... trzymam kciukasy

Agamo kochana czyżby czyżby to już po, albo w trakcie???

Kurka stresuję się jakbym samam rodziła ;)

Kalinka Merry jak tam przeszło... czy zaczynamy wysyp maluszków???

Nubi a Zo do kiedy mam czerwone światło???

Natka fantastycznie że julcia ruszyła z wagą... a co połozna powiedziała na te kupki???

Dziś znowu u mnie psia deszczowa pogoda, i tak od 3 dni i troszkę boję się z okruszkiem w taką pogodę na spacer wychodzić... ale dziś chyba ubiorę go cieplej i pójdziemy choć na chwilkę się dotlenić... może uda mi się wbić między jedną ulewę a drugą :blush:

Magda M

11 lata 3 miesiąc temu #743174 przez kocham_cie
papi88 napisał:

Iva trzymamy kciuki i czekamy na wieści ze juz po
Natalia mój syn po mm też ma problemy z kupami czasem widzę jak się spina aż czerwony się robi a tu nic za to po moim mleczku zawsze jest kupa juz czasem podczas karmienia idzie :silly: dlatego jak podaje mu mm to dopajam go herbatka koperkowa

Ja chyba bede musiała iść z hubciem do lekarza charcze mu w nosku i ściągnęłam żółte gile i teraz lepiej wczoraj miałam wrażenie ze pokaslywal i nie wiem czy go obserwować jeszcze czy odrazi isc

Papi mi na charczenie w nosku położna poleciła STERIMAR BABY, jest to spray do noska który nawilża i płucze nosek, mój Antek miał sapke noworodkową i pomogło już nie charcze i piszczy mu w nosku... miejmy nadzieję że Hubcio jednak nie będzie chory

Magda M

11 lata 3 miesiąc temu #743178 przez niagara
Magda położna powiedziała nam, żeby w aptece kupić jakieś kropelki Biogaje czy jakoś tak, ale boje się, że jak zaczniemy ją teraz tak wspomagać, to problem nie zniknie, a może będzie jeszcze gorzej jak je odstawimy. Staram się podawać małej herbatkę z kopru włoskiego, ale póki co nie widzę poprawy. Może spróbujemy podawać jej inne mleko.

11 lata 3 miesiąc temu #743180 przez MyMelange
Bry :)

Moze Iva juz tuli malutka? :) Iva, czekamy!

Ja lece na ktg i ostatni badania. :)

Buziaki dla Was mamunie.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 3 miesiąc temu #743196 przez kocham_cie
Donatka ty prosiłaś o link do literek drewnianych???
allegro.pl/neju-literki-3d-20cm-imie-dzi...kor-i3514396006.html
proszę bardzo :)

Magda M

11 lata 3 miesiąc temu #743209 przez Nubi
Dzien dobry :)
Ja tez powoli sie zbieram na ktg, moze i nakrece lekarke na szybkie usg ;) Kinia daj znac jak u Ciebie "po

Magda powiem Ci ze juz jej daje zielone, moze ewentualnie zaczekac az P bezpiecznie dotrze do nas co nastapi kolo 2 pm

Papi z tym wazeniem to kuchenna waga za slaba? Bo sie nie znam? :silly:

Kupki to problem, najpierw nasze, pozniej dzieci... I tak o tym gowienku w kolko rozmowy :) a na powaznie: (nie znam sie) ale moze test innego mm to calkiem logiczny pomysl Natalia ;) powodzonka ;)

Tak w ogole mam w koncu spuchniete nogi, a raczej stopy, rece tez dretwieja, dolegliwosci postepuja i mimo dyskomfortu jakos mnie to cieszy :silly:

Jestem mamAsią

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #743213 przez kalina
magda skurcze sie trzymaja dosc czeste ale nieregularne. pojadlam umylam sie i obserwuje.. choc bol brzucha i krzyzow zelzal przy napinaniu wiec moze falszywy alarm.
u mnie sloneczko.. dmucham zeby ci go przeslac troche.. zeby spacerek sie udal:-)

akina a jak ty? uspokoilo sie?

kinga i nubi powodzonka na badaniach

na temat kupkow i katarkow nie moge sie wypowiedziec ale mam nadzieje ze problemy znikna szybciutko :-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 3 miesiąc temu #743261 przez pyzaura
Hej
Iva trzymaj się

Powiedzcie jak to z waszym czopem ile przed porodem wyszedl,??? Bo mi właśnie wylecial ...

Ania

11 lata 3 miesiąc temu #743263 przez Kasia :]
Witam Mamusie :)
Wychodzimy dziś do domku!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: Nareszcie!! Już mi się po nocach te moje wyniki śniły :silly:

Iva pewnie już tuli swoją Kruszynkę :side:
Ciekawe co tam z Agamo i Nefeli? :unsure: Cisza, cisza...więc może coś się ruszyło :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #743277 przez Villemo
Dzień dobry!

Myślałam, że Iva już po no ale widzę, że nie ma wieści. Już wysłałam smsa mam nadzieję, że malutka już na świecie.

Natalko super, że mała przybiera na wadze. A co do kupek to ja miałam ten sam problem z Klaudiuszkiem jak przeszłam z piersi na MM. Zaczynałam od mleka Nan i były twarde kupki. Rzuciłam okiem na skład mleka okazuje się, że ma dużą dawkę żelaza i stąd zaparcia. Zmieniłam na Bebiko i wygląd kupek radykalnie się zmienił. :-) Musisz po prostu utrafić w takie mleczko które będzie malutkiej odpowiadało.

11 lata 3 miesiąc temu #743292 przez agamo
Szybko sie melduję bo pisze jedna ręka Wczoraj o 21 przebili mi wody Wytrzymalam 1,5 h bez znieczulenia przy skurczach co 2 min potem nacisnelam położna by mi dali zoo i dzięki Bogu bo po 4h tylko 1cm wiecej rozwarcia tj 3cm tylko miałam! Podpieli mnie pod zoo i podali kroplowke chyba z oksy są nie wiem No i teraz leze i czekamy na pełne rozwarcie póki co 6cm Nie wiem jakbym dała radę bez zoo przez tak długo! Trzymajcie kciuki by sie juz teraz szybko rozwarlo!No i Kacperek napewno dziś juz będzie z nami Położna nawet nam juz przygotowała opaski na nadgarstki dla małego Ale taki widok cieszy! Sorki ale nie podczytam co sie u was dzieje i czy któraś urodzila! Moze Iva ma juz Lusie!

Aga

11 lata 3 miesiąc temu #743294 przez kocham_cie
pyzaura napisał:

Hej
Iva trzymaj się

Powiedzcie jak to z waszym czopem ile przed porodem wyszedl,??? Bo mi właśnie wylecial ...

Kurka śmieszna sprawa z tym czopem, bo ja go np na oczy nie widziałam:) a przecież musiał mi odejść jak wody poleciały :blush:
A z tego co czytałam to różnie aniu może być raz odchodzi tuż przed porodem a raz na kilka tygodni przed :dry:

Magda M

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka