BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 3 miesiąc temu #742619 przez pyzaura
Paulina Wiktorek jest śliczny ;-);-);-) a jakie ma swietne włoski

Ania

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #742636 przez nike84
Villemo ależ Wiktorek jest słodki :cheer: W ogóle te wasze dzieciaczki ją takie cudne. Aż nie mogę uwierzyć że już lada dzień też takiego szkrabka będę mieć :)

11 lata 3 miesiąc temu #742648 przez nike84
A mam jeszcze pytanie do świeżo upieczonych mamuś odnośnie pediatry? Czym kierowałyście się przy wyborze? Bo mnie nastraszono, że pediatra tylko prywatnie, i mam znajome co jeżdżą na wizyty z maluszkami na drugi koniec miasta :huh:

11 lata 3 miesiąc temu #742649 przez karolcia1919
Wiktorek sliczny ;)
U nas caly dzien leje...nic sie nie chce w taka pogode...

Podczytuje was ale jakos brak sily na odpisywanie mam...;/

Czuje sie taka senna...i mam dola..plecy mnie bola...

11 lata 3 miesiąc temu #742660 przez pyzaura
Karolcia u nas tez leje :/ poza tym pochmurno u nas pogoda senna dolujaca :(
a ja wypralam nie dawno cale lozeczko wczoraj poprasowalismy wszystko powiesilismy :) zalozylismy karuzele i jak tak sie patrzy to az serce cieszy :)

a powiedzcie co kupujecie do wozka na zime?? ja kupilam spiworek ale nie wiem czy to wystarczy...

Ania

11 lata 3 miesiąc temu #742662 przez donata
Dzień dobry :)

Gratuluję nowym mamusiom! Zuzanta szybko się uwinęłaś z porodem :)

Kocham cię, piękny pokoik. Podasz linka do tych drewnianych literek? Też szukam.

Agamo, mi odszedł czop 2 dni przed i nie miałam rozwarcia. Podobno nawet 2 tygodnie można chodzić bez niego... Ale trzymam kciuki, żeby wreszcie się ruszyło!!!

Niagara, spróbuj może pić bawarkę? Ja piję i chyba laktacja się poprawiła. Zaparza się herbatę normalnie i dodaje mleko. Można pić kilka razy dziennie. Ja najczęściej ściągnę na raz ok. 120 ml i ma na 2 karmienia :) Obliczam tylko, żeby mleko nie stało dłużej niż 4 godziny. Szymek je ok. 60 ml co 3 godziny, ale to wcześniak, to chyba też inaczej. On chciałby więcej jeść, ale w szpitalu kazali nie przekarmiać... Zobaczymy co powie pediatra w piątek.

Iwonka, ja jem raczej wszystko. Trzeba próbować. Wiem tylko, że jak raz zjadłam zupę wielowarzywną, a tam były i brokuły i kalafior, to mały mi płakał w nocy :( Myślę, że od tego. Ale całkiem zapomniałam, że tego nie wolno. A tak raczej jem po trochu wszystko.

Villemo, piękny ten Twój synek!!! Ma ciemne włoski jak mój synuś :D Załóż suwaczek, bo nie wiem ile ma dni :D

Nike, ja kierowałam się tym przy wyborze pediatry, żeby był blisko :D I mamy do niej 5 minut drogi. W piątek idziemy. Ale słyszałam pozytywne opinie o niej. Zadzwoniłam, że chciałabym, żeby go zbadała czy dobrze się rozwija itd. i od razu nas umówiła na wizytę i zważy małego itd.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #742698 przez akina_zet
Trochę mnie babonkiu uspokoiłyście z tą wagą :)

Marudziłam wczoraj,że nic się nie dzieje, a tu mi jakieś skurcze zaczęły sie znowu odzywać :D

Pyzaurka a u Ciebie na ktg wyszły jakieś skurczawki?

Villemo cudny synek :)

Iva to już jutro Luśka na świecie !!!! :woohoo:

Mery fakt, ta łódzka pogoda dziś dobijająca, a ja na spacer miałam dziś w planie iść :dry:

Nike, trochę Ci zazroszczę tej cesarki i że tylkokilka dni Ci zostało ;)

Aguś życzę Ci tego aby to był czop i aby poród się wreszcie u Ciebie rozkręcił Kochana :)

Karolcia uszy do góry :blink:

P.S. Z tych co jeszcze w dwupaku, to tylko ja mam wizyty i ktg 2x w tygodniu? :huh:

Monika Z.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #742704 przez MyMelange
Monia, ja mam jutro pierwsze ktg i wizyte w pon po 2 tyg przerwy. Jak bdzie dalej, to nie wiem, ale nie sadze, ze bede tak czesto smigac na kontrole :)

PLACKI, CHCE ZIEMNIACZANE PLACKI :) Tylko k...a ciezko je zrobic nie majac ziemniakow :( Chyba czeka mnie wyprawa do sklepu...

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 3 miesiąc temu #742707 przez pyzaura
Monia ja mam raz w tyg ktg a wizyte za 2 tyg lekarz mowil ze poki nic sie nie dzieje to poco ... wiesz wszystko kosztuje a ci wspolczuje ze na sam koniec jeszcze chce od Ciebie wyciagnac ... a tak jak ja pewnie masz wszystko platne nawet ktg?
o skurczach nic nie mowil ja ich nie odczowam

Ania

11 lata 3 miesiąc temu #742712 przez akina_zet
No oczywiście dziewczyny,że wizyta i ktg płatne, jestem z nim umówiona na połowę tego co brał, juz do rozwiązania.... Zwolnienie wypisał mi do 26.09., mam nadzieję,że do tego czasu Guśka się zlituje nad biedną matką :P

Monika Z.

11 lata 3 miesiąc temu #742716 przez pyzaura
mi wypisal do 25 a powiedz ile placisz za ktg? a skurcze o ile cos ci to powie bo ja sie nie znam byly ok 20-22

Ania

11 lata 3 miesiąc temu #742730 przez pyzaura
a ja Miska jeszcze nie moge sie pochwalic ale za to pokarze wam co jej kupilam i narazie chyba wstrzymuje sie dopoki sie nie urodzi

Karuzelka

Ania

Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #742732 przez pyzaura
piżamka

Ania

Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #742734 przez pyzaura
pizamka

Ania

Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #742735 przez pyzaura
i kombinezonik mam nadzieje ze starczy mi na zime ;) takie male rzeczy a ciesza :D

Ania

Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka