BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 6 miesiąc temu #742330 przez agamo
Hej dziewuchy czytam was jak mam tylko chwile ale niewiele odpisze bo niepamietam za dużo bo czytam na raty!

Nike pięknie wygladasz i nie sciemniaj z wyszczuplajacym aparatem bo my w takie rzeczy nie wierzymy!

Iva ta lampka kwiatuszek strasznieeee mi sie podobała i gdyby Moj Kacperem nie był by Kacperkiem to napewno miałby kwiatuszka i ten zielony kabelek super pasuje Ta ikea to potrafi czasem zrobic cos fajnego! No i powodzenia jutro bądź z nami na bierzaco!

Pyzaura Ania dobrze ze humorek powraca o to chodzi! A zobaczysz juz niedługo!

Krakowianki No faktycznie cos nas trzyma Ja taka wiejska krakowiaczka bo nie dokładnie z Krk ale bliżej niż dalej! No i do szkoły tez Krk wiec prawie jak wasza! :p No i mam nadzieje ze ruszy was szybciej!

I takie newsy z porodowki w uk Skurcze mam co 7 minut ale chyba nie jakieś super mocne chociarz tyle dobrze ze sie wzmacniają! Szyjka durna bez zmian wiec jak skurcze na nią nie wpłyną to jutro o 14 mam mieć zalorzony kolejny balonik! Zalamalam sie nie w sumie tym ze tak długo czekam ale tym ze nikt mi nie powiedział ze tyle to zasrane wywoływanie Moze trwać! Ja liczylam ze do 24 h będzie mały z nami a tu wcale tak nie jest! Położna jak mnie przyjmowała na oddział to gadala ze przeprasza ze musieliśmy tyle czekać ale ze porodowke maja zapchana i jakby mnie ruszyło to nie maja mnie gdzie położyć a tu sie okazało ze to wogole tak szybko nie trwa i jeszcze miedzy balonikami każą nam czekać 24h! Tak czy owak cos sie dzieje A bidula koło mnie przyszła w tym samym czasie termin mamy ten sam i u niej cisza jak makiem zasiał! To dopiero dolujace! A my jutro z mężem mamy trzecia rocznice ślubu! Czyżby mały taki prezent nam zrobi?

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #742336 przez Nubi
Agamo ja tez oryginalna Krakowianka nie jestem- tylko wiejska dziewka, pochodze z gor 80 km od krk. Mimo wszystko ja to napisalas blizej niz dalej ;)
Przykro mi ze to tyle trwa, t wywolywanie o czym juz pisalam ;) .Trzymam mocno kciuki zeby Kacper zrobil Wam prezent, wszystkiego najlepszego z tej okazji ;)

A ja juz sama, troszke stresa mam i rownoczesnie nadzieje ze zaraz usne i obudze sie cala dopiero rano :)

Dobranoc

Ps a oto buły :p

Jestem mamAsią

11 lata 6 miesiąc temu #742339 przez zuzuzanta
Dziewczynki o 1:40 przyszedl na swiat Wojtek. Waga 3kg wzrost 53cm a caly porod trwal 2, 5 godziny. Wiecej napisze jak wrocimy do domu bo pisze z telefonu meza, ja nie mam neta.

Kasia

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #742341 przez Nubi
Gratuluje Kasiu, super wiesci! A tyle co narzekalas ze juz masz dosc czekania i jak szybko poszlo! Czekam niecierpliwie, az wrocisz do domu ze swoim dzidziusiem i dowiemy sie szczegolow ;)

Ja zrobilam przerwe w spanku, spojrzalam na suwaczek i bez P nie rodze... Wiec tak jak by nie aktualny, Zo slyszysz? Nie dzisiaj! Ale sie teraz dygam, dochodzi do mnie ze to nawet moze zaczac sie zaraz... :cheer:

Jestem mamAsią

11 lata 6 miesiąc temu #742345 przez karolcia1919
Hej!!!

Zuzuzanta !!!GRATULACJE!!!!!;)

Ja juz nie spie...temp niby nie mam ale czuje sie dziwnie i dzwoni mi w uszach...ale czekam do 9.15jak odbiore wyplate i moze dziac sie co chce....

Buziaki

11 lata 6 miesiąc temu #742346 przez pyzaura
GRATULUJĘ Kasiu :kiss:

Ania

11 lata 6 miesiąc temu #742347 przez pyzaura
Nubi jak mamusia mowi nie dziś to Zo poczeka ;-);-);-) trzymaj się

Ania

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #742350 przez Nubi
No Aniu chyba ze sie na mamusie podała, jak to Karola napisala: niech sie dzieje co chce, w koncu nic nie dzieje sie bez przyczyny :)

A ja probowalam zasnac a tu nie udalo sie, wiec ide sniadac, pogoda ma byc do kitu wiec bede podsypiac w ciagu dnia :D
Ania a Twoje samoocxucie jak tam?

Ps. Natchnienie mnie z tymi lampkami wzielo... :blink: i znalazlam sama cos co mi sie przyda dla malej do kolyski www.fabrykawafelkow.pl/lampki-nocne/1905...in-z-pozytywka-.html

Jestem mamAsią

11 lata 6 miesiąc temu #742354 przez pyzaura
ja tez mam juz jedna na oku :)
a dzis pochmurno deszczowo Asiu ale jakos narazie humorek ok na 11 ide pierwszy raz na ktg :) zobaczymy co nam ta powie :D prosze o 2 buly na sniadanko :D

Akina dobrze ze z Igunia ok :D mala urosnie zobaczysz jeszcze ma czas ciekawe jak moj maly klopsik :D pewni duza jest bo jem slodyczy za 10ciu :D

Iva 3mamy kciuki :D

Ania

11 lata 6 miesiąc temu #742355 przez pyzaura
Agamo czekamy dzis na Kacperka :kiss::kiss::kiss:

Ania

11 lata 6 miesiąc temu #742384 przez agamo
Dzień dobry
Asia jeju te twoje buly wygladaja tak pysznie ze od ledwo co oczy otworzyłam i juz glodna jestem! Oooo a ja myslalam ze ty krakowianka jesteś! To jak ty na rynek na lody chcialas wyskoczyć 80 km jechać na lody! Ze ci sie chciało! Ja pochodzę z okolic niecałe 40 km. Ale jakoś uwielbiam Krk!

Ania Pyzaura ktg fajna sprawa powiem ze mogłabym mieć częściej robione Fakt mam je tutaj 3 razy dziennie wiec nie mało ale geba mi sie cieszy jak małemu serducho bije i dodatkowo widzę ze mam skurcze! Choć nie wiem czy dzisiaj cos sie przez noc nie uspokoiło bo chyba skurcze mi odeszły i dupa z ta macica Co za dziadostwo! W nocy nic mnie nie budziły bole i regularnych skurczy tez juz nie mam Wiec chyba prezentu dziś nie będzie!

Zuzuzanta Kasia GRATULACJE a tyle co wczoraj o Wojtku pislalas i proszę! Chyba usłyszał twoje wołanie! I 2,5h to super szybko! Jak dojdziecie do siebie to pisz nam co i jak i wrzuć fotki kawalera!

Karola a ty kontrolowalas ta grypę z lekarzem? Kurde ze cie tak trzyma!

Aga

11 lata 6 miesiąc temu #742389 przez Nubi
Agamo w sumie to 8 lat z przerwami mieszkam w Krakowie, a teraz przed porodem tez tutaj siedze, wiec na nozkach 15 min na ryneczek :D u Ciebie cisza bo moze to ta brzed burza ;) trzymam ciagle zacisniete kciuki!

Aniu powodzonka na ktg, ja tego nie lubie, plecy mnie bola bo mi brzuch grawitacja ciagnie, rownoczesnie milo posluchac serduszka i jej szmerow jak sie obraca... Btw ona tez tego nie lubi, dobrze ze w przychodni maja ten nowszy sprzet to tych sad nie skopuje ;)

No wlasnie Karolina, jak masz temperature to nie przelewki!

Jestem mamAsią

11 lata 6 miesiąc temu #742404 przez iwonta_kg
Kasiu gratulacje! Czekamy na zdjecie Wojtusia:)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 6 miesiąc temu #742411 przez iwonta_kg
Mamy karmiace mam pytanie. Czy moge zjesc pierogi ruskie jak karmie piersia? Macie wogole jeszcze jakies pomysly na obiad? Mi brAk weny!

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 6 miesiąc temu #742434 przez Nubi
Ja jeszcze nie karmie ale jak juz gdzies wspomnialam jedzenie mnie kreci wiec popatrzylam tu i owdzie jakie przepisy podrzucic mamie( bede u starszych a ona kroluje swojej kuchni) i mam to:
kotlet.tv/jadlospis-diety/dla-karmiacych

www.marta-gotuje.pl/paluszki-rybno-ziemniaczane/ i na tym logu jest pare szybkich opcji.

Moze akurat cos Ci Iwonka spasuje ...aha na kwestii smaku sa tez szybkie i dozwolone przepisy.

Jestem mamAsią

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka