BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 3 miesiąc temu #742437 przez mery75
Cześć dziewczynki zaraz podczytam bo wczoraj miałam takie bóle lędźwiowe że prawie cały dzień się męczyłam i dzisiaj w nocy a no i jeszcze ząb mnie zaczął boleć jutro ide na wizyte do swojej pokazać się przed poniedziałkowym szpitalem ciekawe co powie i co to są za bóle

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #742445 przez kalina
dziendoberek:-)
a ja wreszcie moglam sie wyspac. zadnych odwiedzin telefonow lekarzy.. wstalam po 9. zjadlam sniadanko ale jestem dalej nieprzytomna wiec chyba ide spac dalej:-) nie chce mi sie mlodej wyganiac. niech sie dzieje co chce

zuzuzanta gratuluje.. jak szybciutko poszlo.. w wolnej chwili dawaj nam tu historyjke ku pokrzepieniu serc bo bardzo tego potrzebujemy:-)

nubi prawie ze czuje zapach tych buleczek. ale bym zjadla z maselkiem dzemikiem i kakao:-)
a lampeczka super. szkoda ze taka droga:-\

iva pochwal sie jak sie zaaklimatyzujesz w pokoju hotelowym:-P

karolcia troszke sie boje o ciebie. jak nie przechodzi to moze lekarz? kontroluj temp bo na tym etapie to chyba nie wskazana

agamo bidulko oby cie tam nie wykonczyli. ale jak jakies efekty sa to dobry znak:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #742455 przez akina_zet
Kasiu gratuluję :)

Nubi te buły bym wciągnęła, oj wciągnęła!!!! Wyglądają pysznie :) A Zo poczeka, te nasze dziewuchy wszystkie w tym wrześniu strasznie uparte są ;)

Aniu ciekawe czy Ci jakieś skurcze wyjda na ktg :)

Iva jak tam u Ciebie? :) Pisałaś o Luśce,że też mała, a ile ostatnio ważyła jak miałaś usg i w jakim to tygodniu było?

Agamo jak tam Kacperek uparciuch?

Dziewczyny czy uważacie, że waga 2800 jak na ten tydzień to mało? :huh: Bo zaczęła mnie ta waga zastanawiać :huh:

Wszytkim Wam życzę miłego dnia :)

Monika Z.

11 lata 3 miesiąc temu #742456 przez nike84
Dobry dzień dziewczynki :)

zuzanta gratuluję!! Szybko poszło :) Czekamy na fotki synusia

nubi włączam kompa i pierwsze co widzę to Twoje buły, i teraz muszę się ubrać i lecieć do piekarni :cheer:
Twój suwaczek pięknie pokazuje :) ciekawe co na to Zo :blink:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #742461 przez mery75
Zuzanta GORĄCE GRATULACJE I MNÓSTWO ZDRÓWKA SZYBCIUTKO CI POSZŁO W 2,5 GODZ. POGRATULOWAĆ :lol:

Agamo kurcze Ciebie dziewczyno to mi już szkoda słowo daje naprawdę szczerze Ci kibicuje :blink:
Kasiu ja miałam teraz mieć zakładany ten balonik jak byłam w szpitalu ale dzień wcześniej ta kroplówka nie zadziałała i odpuścili zobaczymy co teraz wykombinują oby Julcianiebyła tak uparta jak dzieciątko Agamo bo przez te bóle w plecach to już zaczynam się martwić coraz bardziej
Karolka skonsultuj się z lekarzem prowadzącym ciąże ja jak byłam przeziębiona to internistka powiedziała że nie będzie się wtrącać w leczenie i wysłała mnie do gin.

11 lata 3 miesiąc temu #742463 przez kalina
akina moja teraz podobnie wazy a jest 2 tyg starsza. trudno tez powiedziec na 100% jaka waga. bo u mnie tydzien temu wyszlo 3060 a wczoraj 2900 i to na tym samym sprzecie. wiec to tak dokladnie nie wskazuje. zreszta lekarz sam mi tak mowil

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 3 miesiąc temu #742472 przez akina_zet
kalina napisał:

akina moja teraz podobnie wazy a jest 2 tyg starsza. trudno tez powiedziec na 100% jaka waga. bo u mnie tydzien temu wyszlo 3060 a wczoraj 2900 i to na tym samym sprzecie. wiec to tak dokladnie nie wskazuje. zreszta lekarz sam mi tak mowil

No w sumie racja, oni i tak wagę biorą głównie z pomiarów, mam tylko nadzieję,że nie jest mniejsza :huh: Nie chce by była wielkoludem, bo jak bedzie mniejsza to łatwiej będzie rodzić, taką mam nadzieję :silly: Ale też nie chcę by była aż tak drobna :dry:

Monika Z.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #742502 przez MyMelange
Kasiu gratulujemy! Zazdroszcze tak szybkiego porodu :)

Nubi, love Cie za te przepisy! Korzystam z kotlet.tv i nie wiedzialam, ze jest tam taki fajny spis potraw. W zeszlym tygodniu zrobilam sernik czekoladowy, ale nie polecam. To chyba jedyne ciasto z tej stronki, ktore wywalilam w calosci! Za to szarlotka (najlepsza) jest meeeega pyszna! Ah i jeszcze wolowina po burgundzku - mistrzostwo!

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #742505 przez Nubi
Bulki sa wiec zapraszam :D

Kalina iem ze droga ale hce kupic z mysla o paru latach wiec ... Czekam jeszcze na akceptacje od tatusia i dzis albo jutro na slawkowskiej w sklepie obejrze... Bo jak co jeszcze taka mi wpadla w oko www.fabrykawafelkow.pl/lampki-nocne/4451...de-bezowa-hippo.html jest przystepna cenowo i bez muzyki co mi bardziej pasuje bo nie sadze zeby naglosnienie bylo dobrej jakosci a brzmienia lampek choinkowych nie chce :p

Akina na poczatku 38 tyg mala wazyla 3kilo, mysle ze waga Iguni jest ok, poza tym co chwile temat sie przewija, martwimy sie a jednej lekarz powie ze idealna innej ze za malo i to takie zgadj zgadula jest. Nie martw sie, poki nie rodzisz to jeszcze przybedzie jej troche a waga chyba do konca nie decyduje o latwosci porodu... Glowa do gory, bedzie co ma byc :)

Kinga... Wolowina po bugundzku... :kiss: muzyka dla moich uszu... :laugh:

Iva jak tam? Lezysz juz w tym szpitalu?

Jestem mamAsią

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #742508 przez kocham_cie
dzień dobry mamcie :)
ufff cieszę się że mamy już nowy dzień bo wczoraj wieczorem złapałam jakiś okropny kryzys... i popłakałam sobie i pozłościłam na marudnego Antosia, biedny D. też oberwał a i kot dostał w ucho :S
ale dziś już lepiej, wyspałam się, mam całą masę nowej pozytywnej energii... a tym bardziej że w końcu doszło łożeczko i mogłam skończyć kącik Antosia... pamiętacie paskudne sówki... hihihi wcale mnie nie zniechęciły i dalej bazgrałam po ścianach... a oto efekty:

Zamówiłam jeszcze na literki drewniane, a wybrałam taki wzór oczywiście z imieniem Antka :blink:

i szukam jeszcze w necie jakiejś karuzeli ale żadna mi się nie podoba albo mi nie pasuje do wystroju :dry:

Antos się budzi więc mykam go nakarmić... potem nadrobię ale widziałam że agamo w dwupaku no i iva już chyba w szpitalu, Zo dostała zakaz wychodzenia od mamusi, a Kalinka czeka :) Akina słońce waga jak najbardziej ok... mała delkatna dziewczynka i tyle... po co ci słoń i porozrywane krocze :silly:

Magda M

Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #742515 przez agamo
Akina Monia dzieci rodzą sie z różna waga i naprawdę nie ma co sie denerwować bo myśle ze o niczym to nie świadczy! Myśle ze jak dzidzki osiągną odpowiedni tydzień to nie ma co sie martwić! Zreszta pomiar nie jest dokładny wiec na to tez trzeba brać poprawkę! Mojej znajomej córeczka urodziła sie przez cc w 37tyg miała 2800g i była cała i zdrowa i wszystko wporzadku jedynie co to mamusia musiała sie zaopatrzec w mniejsze ciuszki ale lekarz ja uprzedził ze jest nie duże dziecko wiec zakupy zrobiła tuż przed!No i teraz mały wariacik ma juz 4 latka! A co do wielkoludow to mi nawet nie mów bo jak moj juz tyle po terminie to ja sama nie wiem jaki on olbrzym będzie ale to wszystko staje sie nie ważne w takim momencie jak ja jestem Bo teraz to ja poprostu chce go mieć przy sobie bez względu na wagę dzien czy noc poprostu niech juz będzie z nami! I ty tez tak musisz myśleć ze nic innego nie jest ważne jak Iga w waszych ramionach cała i zdrowa!

Ania jak idzie na ktg?

Iva ciekawa jestem jak tam twoj hotel! A nóż cie zaskoczą z menu! :p mnie wczoraj ominęła i kolacja i obiad bo lazilismy z mężem po parku koło szpitala Trzeba jakoś rozruszać tam wszystko!

Mery eh wczoraj miałam dołek Dzisiaj juz ok Wiadomo to nie wina Kacperka bo tam napewno juz fajnie nie jest! Niech No tylko te wszystkie dziurki mi sie pootwieraja i myśle ze będzie wporzadku!

A teraz mam pytanko bo chyba odchodzi mi czop byłam w ubikacji i sporo na papierze brązowego sluzu było Zastanawia mnie to czy zeby odchodził czop musi byc rozwarcie? Czy bez tego tez Moze odejść?

Aga

11 lata 3 miesiąc temu #742520 przez MyMelange
MAdzik, cudowny Antulkowy kacik snu i rozkoszy :) Dobrze, ze juz nerwy Ci przeszly :) Powstawiaj syna jeszcze - daj nacieszyc oko :)

Agamo, kurka, ja nie pomoge. Byc moze to czop - o ile jest galaretowaty.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 3 miesiąc temu #742532 przez mery75
Agamo ja na temat czopu nic nie wiem bo mnie nie odszedł bo nic nie widziałam czytałam tylko że nawet na 5 godz. przed porodem może odejść

11 lata 3 miesiąc temu #742533 przez Alivva
A wiec melduje sie z apartamentu na najwyzszym pietrze :-)
Jestem w pokoju 2osobowym z dziewczyna ktora tej bedzie miala jutro cc,twz druga i tez coreczke a w domku ma juz syna. Gadula jak ja wiec mamy wesolo. Zbadali,pobrali krew,mocz. Zrobili ktg i usg.... wsio ok a ciecie ponoc jutro o 8:30 ;-)

Monia...moja mala wg dzisiejszego usg ma 3080g. We wtorek tydzien temu miala 2900 ;-)

11 lata 3 miesiąc temu #742536 przez Alivva
A wiec melduje sie z apartamentu na najwyzszym pietrze :-)
Jestem w pokoju 2osobowym z dziewczyna ktora tej bedzie miala jutro cc,twz druga i tez coreczke a w domku ma juz syna. Gadula jak ja wiec mamy wesolo. Zbadali,pobrali krew,mocz. Zrobili ktg i usg.... wsio ok a ciecie ponoc jutro o 8:30 ;-)

Monia...moja mala wg dzisiejszego usg ma 3080g. We wtorek tydzien temu miala 2900 ;-)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka