BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 3 miesiąc temu #742741 przez kalina
wiktorek sliczny:)

donatko fajny nowy awatarek\:)

pyzaura az przyjemnie patrzec ile energii w ciebie wstapilo. i rzeczy dla malej tez fajne

magda dobrze ze sie scianie nie pokonala bo pomysl z misiami sie udal:)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #742742 przez kalina
wiktorek sliczny:)

donatko fajny nowy awatarek\:)

pyzaura az przyjemnie patrzec ile energii w ciebie wstapilo. i rzeczy dla malej tez fajne

magda dobrze ze sie scianie nie pokonala bo pomysl z misiami sie udal:)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 3 miesiąc temu #742750 przez Kasia :]
Villemo, ślicznego masz Wiktorka :) I jakie portusie czaderskie, taki elegancik w nich :blink:

Agamo, trzymaj się Kochana :kiss: Ja też się tak wkurzałam przez to czekanie :dry: To potrafi dobijać.

Niagara, jeśli chodzi o laktację, to kiedyś pewna Pani poleciła mi KARMI. To piwko dla kobiet. Oczywiście nie na raz całą butelkę :blush: Piła sobie po pół szklaneczki, szklaneczkę dziennie i mówi, że od razu pokarm powrócił :) To tak z jej doświadczenia, bo sama nie miałam okazji wypróbować.

11 lata 3 miesiąc temu #742793 przez nike84
pyzaura rzeczy dla małej prześliczne :) Ja też lubie sobie popatrzeć na rzeczy małego i myślę sobie wtedy że już za kilka dni bedzie ze mną :cheer:

donata dzięki za odpowiedź :) Ja kurcze z załatwianie takich rzeczy to w ogóle jestem...eh szkoda słów. Z nami rodzice chodzili normalnie do pediatry do przychodni i żyjemy a teraz wszystko prywatnie :dry:

Monia akina ja pod tym względem też się cieszę z cesarki, bo przynajmniej wiem dokładnie kiedy. Tak że mąż już od piątku będzie miał urlop i będziemy się psychicznie przygotowywać.
Ja do tej pory miałam jedno ktg i w piątek teraz drugie i tyle. A ostatnią płatną wizytę miałam 3 tyg temu, a teraz ostatnio to widziałam się z moim lekarzem w szpitalu jak robiłam to ktg i nic juz nie płaciłam. Ciebie strasznie skubie z kasy ten lekarz :dry: Mnie mój powiedział, że skoro nic się nie dzieje to nie ma potrzeby wydawać pieniędzy...

Hmmm placki ziemniaczane :S

Ja dziś przez tą pogodę jestem tak padnięta, ze ledwo na oczy patrzę. Nienawidzę takich smutnych, szarych, deszczowych dni :dry: O i jeszcze zgaga się przyplątała :angry: Świetnie dawno jej nie było...

Ps ciekawe co u Agamo Ivy i Nefeli? :unsure:

11 lata 3 miesiąc temu #742794 przez karolcia1919
Dziewczyny...leci mi biala wydzielina...i czasami zakuje mnie pochwa...i taki bol czasem jak skurcz promieniuje do nogi...czy to powinno mnie martwic ??miala tak ktoras???

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #742827 przez Nubi
Hejka dzeszczowym poobiednim popoludniem... Placki ziemniaczan moglabym jesc codziennie, gdyby nie to z nie ma kto obrac i utrzec ziemniakow, poszlam dzis na latwizne, umylam ziemniaki, podgotowalam i upieklam w piekarniku... No prawi jak placki :p

Nike mam to samo, chcialam dzis polazic a tu z domu nie ma jak wyjsc bo deszcz sie zacial! I jeszcze zgaga, od sniadania i herbaty z malinowym sokiem z po delicje i teraz znow, a migdaly sie koncza :(

Karola chyba nie powinnas sie obawiac to normalne objawy przedporodowe, wydzielina spoko a klucie poki nie jest bardzo bolesne (bo takie to chyba juz przy porodzie) to poprostu cwiczenia mcicy.

Paulina :kiss: dla Wiktora

Akina ten Twoj lekarz to spryciarz, cena o polowe ale wizyty podwojona czestotliwosc... Hmmmm :(

Ja dzis sie zmasakrowaam reportazem " 6 tygodni" masakra...

Jestem mamAsią

11 lata 3 miesiąc temu #742829 przez mery75
KarolkaJa oprócz odejścia czopu i wód to różne już objawy miałam i znowu powraca wczorajszy ból pleców tyle że nietak jak wczoraj
Akina ja też mam wizyte jutro u swojej przed szpitalem a już kazała mi na ostatniej wizycie pokazać się z małą a tu suprajs siama
Pyzaura fajne są ciuszki dla maluchów ja dla Julci z nudów to już ze 3 razy stroje zmieniałam do szpitala i na wyjście śpiworków na zime i kombinezoników to mam chyba z 6 ale to tylko dlatego że ta koleżanka mi naznosiła a nowy mam jeden jak byłam w pracy zanieść zw. to sobie wzięłam bo my szyjemy takie rzeczy

11 lata 3 miesiąc temu #742852 przez akina_zet
Ano co mam zrobić dziewczynki z tym lekarzem, płacę i płaczę licząc na to,że poród będę miała znośny, dzięki temu, że mnie prowadził i że pracuje w szpitalu. Modlę się też o to by miał wtedy dyżur :huh:

Pyzaurka ja za ktg płacę 30 zł. A rzeczy dla małej super :) Ja jeszcze karuzelki nie ma :huh:

Wiecie co,mam przeczucie, że będę ostatnia, Pyzaurka nawet Ty mnie wyprzedzisz, zobaczysz ;)

Monika Z.

11 lata 3 miesiąc temu #742892 przez słonko
Cześć dziewczynki :)

Okropnie za oknem (choć widzę jakiś pomarańczowo-różowy zachód słońca, więc chyba na noc się trochę rozpogadza), ale mnie tym razem depresja jakoś nie dopadła. Choć humor bez rewelacji - przed chwilą puściły mi nerwy przy zadaniu domowym pasierbicy :/ Młoda ma spore problemy z koncentracją i potrafi poprawić przykład, który powiedziałam, że ma dobrze, a nie tknąć tego, który omawiałyśmy minutę wcześniej, jak powinien być poprawiony :dry: Ja sama nigdy nie miałam kłopotów z koncentracją, za to z cierpliwością w takich przypadkach tak :P

Kasiu zuzu, gratulacje! A widzisz jaki punktualny i szybki Twój Wojtuś! Ale Ci zrobił niespodziankę :lol: Póki co najbliższy terminu dzieciaczek na naszym forum :)

Ja, jak wspominałam, trzymam się planów na piątek 13. :lol:

Paulinka, Wiktorek przystojniak :) Podobny do brata, czy mi się wydaje?

Akina, ale chyba nie martwisz się swoimi przeczuciami? W końcu masz jeden z dalszych terminów, więc byłoby logiczne, że urodzisz później niż większość. Teraz czas nam się dłuży, chyba jeszcze bardziej przez to, że niektóre dziewczyny mamami zostały już prawie miesiąc temu! I oglądamy te słodkie fotki szkrabów... Ale te dni tak lecą, że ani się obejrzymy, a dzidzie będą spać obok nas :)

Tak w ogóle, zastanawiałam się ostatnio co będzie z forum po rozpakowaniu wszystkich... Czy ono umrze, czy będziemy choć raz na czas coś pisać? Bo o utrzymaniu częstotliwości z ostatnich 9 miesięcy raczej nie ma mowy. Sama jestem z tych mało piszących, ale jakoś tak smutno mi na myśl, że to nasze miejsce spotkań pójdzie w kompletne zapomnienie...

No ciekawe, co u Nefeli i Agamo... Bo Iva raczej na pewno już jutro rano... :)

Paulina i Piotruś

11 lata 3 miesiąc temu #742906 przez pyzaura
Ja też place i płacze ale za ktg place 20zl. Zobaczysz cos czuje ze urodzimy w tym samym dniu ;-)

Ania

11 lata 3 miesiąc temu #742937 przez MyMelange
Cuda sie zdarzaja, poszlam do mamy na zupke,a a tam co? PLACKIIIIII hahahah :) mniaaaam :)

Akina, jeszcze ja jestem z tych koncowek wrzesniowych, takze moze jakos razem bedziemy przec z Pyza :)

Mnie dzis dziwnie brzuch sie napial, ale nie dol tylko caly klul hmmmm... nie mialam jeszcze skurczy przepowiadajcych, byc moze cos tam sie zaczyna...

Jak tam nasze mamunie rodxace juz badz jutro? :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 3 miesiąc temu #742942 przez akina_zet
Słonko masz rację,to chyba człowiekowi tak się dłuży bo tu już tyle forumowych szkrabków i człowiek tak tęskni też za tym swoim brzuchowym maluchem. U mnie jeszcze takie rozchwianie emocjonalne dochodzi :P

Co do forum,myślę że jak się ogarniemy z dzieciaczkami,to częstotliwość pisania będzie większa ;)

Pyzaurka ale byłoby fajnie z tym samym terminem :D

Monika Z.

11 lata 3 miesiąc temu #742948 przez akina_zet
Kinia a u Ciebie jak? Cisza jak na tą chwilę czy masz jakieś skurczawki? :)

Ciekawe jak tam Daga i jej mała Nefeli, martwię się o nie :huh:

Agamo pisz jak tam u Ciebie ;)

Monika Z.

11 lata 3 miesiąc temu #742958 przez pyzaura
No kinia ty i ja wszystkie ostatnie ale beka by byla dwie damy i maly krolewicz ;-)

Powiedzcie jak czytać skurcze z ktg

Ania

11 lata 3 miesiąc temu #742960 przez mery75
Jej dziewczyny ale mnie znowu plecy bolą że szok nie wiem co się dzieje tak jakbym miała zatwardzenie normalnie dobrze że jutro do lekarza ide bo aż się zaczynam bać

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka