BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 6 miesiąc temu #743296 przez Villemo
DOstałam Smsa od Ivy!

Już jest po wszystkim. Malutka ma 3050 g i 54 cm :-) Jest zdrowiutka dostała 10 pkt w skali apgar. Włoski ma czarne jak kruk.

Ivka napisała że zajrzy na forum później bo na razie znieczulenie puszcza i jest nie wesoło.

GRATULUJEMY SZCZEŚLIWEJ MAMUSI!!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #743298 przez kocham_cie
agamo napisał:

Szybko sie melduję bo pisze jedna ręka Wczoraj o 21 przebili mi wody Wytrzymalam 1,5 h bez znieczulenia przy skurczach co 2 min potem nacisnelam położna by mi dali zoo i dzięki Bogu bo po 4h tylko 1cm wiecej rozwarcia tj 3cm tylko miałam! Podpieli mnie pod zoo i podali kroplowke chyba z oksy są nie wiem No i teraz leze i czekamy na pełne rozwarcie póki co 6cm Nie wiem jakbym dała radę bez zoo przez tak długo! Trzymajcie kciuki by sie juz teraz szybko rozwarlo!No i Kacperek napewno dziś juz będzie z nami Położna nawet nam juz przygotowała opaski na nadgarstki dla małego Ale taki widok cieszy! Sorki ale nie podczytam co sie u was dzieje i czy któraś urodzila! Moze Iva ma juz Lusie!

Aga trzymam kciukasy :lol:

Magda M

11 lata 6 miesiąc temu #743302 przez kalina
iva gratuluje:-) super wiadomosci

agamo juz tak blisko.. kciuki zacisniete:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 6 miesiąc temu #743325 przez pyzaura
Iva gratulacje :D
Agamo zacisniete kciuki
Madzia czytalam ale zadzwonilam do lekarza ma pacjenta takze czekam az oddzwoni bo mam ta bakterie GBS takze cos tam wyczytalam ze ten czop chroni przed nia dziecko wole sie upewnic...

Ania

11 lata 6 miesiąc temu #743337 przez karolcia1919
Iva Gratuluje ;)!!!;* juz za Toba....ktora nastepna???

agamo trzymam kciuki!!!!

my po ktg zero skurczy.polozna sie smiala ze maly zrobil sobie impreze w brzuszku;)tak szalal..

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #743341 przez akina_zet
Kalinka, u mnie ze skurczami się uspokoiło, ale ja to jeszcze mam czas i naprawdę czuję, że u mnie na wywoływaniu się skończy :huh: Położna mi mówiła,że często po tym Fenoterolu nie można urodzić, bosko :huh:

Nubi ja to mam tak popuchnięte wszystko,że dziś założyłam klapki męża po domu :ohmy: Stopa jak u Fiony! Czy pod tym zniekształconym cielskiem jestem gdzieś jeszcze stara ja?:cheer:

Iva gratuluję, już nie mogę się doczekać zdjęć Lusi :)

Agunia za Ciebie też kciuki dziś zaciśnięte, pewnie Kacperek i Lusia będą mieć urodziny tego samego dnia :blink:

Madzia podkradam te literki i też zamówię tam swój napis :)

Pyzaurka cholero, miałaś czekać na mnie, a Ty mi tu o czopie wypisujesz :silly: Ale daj znać co lekarz Ci powiedział, bo przeciez ja też ten GBS+ :dry:

Dobra plan na dziś : latanie z odkurzaczem i mopem, później spacer z mym kudłatym a wieczorem sex, choćby mój chłop padał na pysk, najwyżej będzie spać a ja sama wszystko zrobię :D I liczę, że na sobotniej wizycie u gina usłyszę, Pani Moniko widać światełko w tunelu :S

Monika Z.

11 lata 6 miesiąc temu #743355 przez pyzaura
Monia dzwonil przed chwila i mowil ze mam obserwowac i czekac na bole a antybiotyk dostane przy porodzie takze czekam :) nie bardzo wiem czy wypadl caly ale chyba tak :)

ja wczoraj tez caly dom posprzatalam a dzis ten czop takze twoj plan moze przyniesc rezultaty :P

Ania

11 lata 6 miesiąc temu #743359 przez mery75
Cześć dziewczynki
ALIVCIA KOCHANA GORĄCE GRATULACJE NARESZCIE FIL MA SIOSTRZYCZKE MNÓSTWO ZDRÓWKA I SZYBKIEGO POWROTU DO DOMCIU :lol:
Agamo kibicuje Ci kochana razem z mężem dawaj tego uparciucha na świat :silly:

A ja po wizycie rozwarcia brak ale bardzo nisko główka stąd te bóle które trzymają mnie od wczoraj szyjka miękka ku tyłowi już skierowana i powiedziała doktórka że poród w każdej chwili może być także jak nic się niewydarzy wcześniej to 16.09 do szpitala chyba że niewytrzymam z bólu to odrazu jechać no i przedewszystkim liczyć ruchy

11 lata 6 miesiąc temu #743366 przez akina_zet
pyzaura napisał:

Monia dzwonil przed chwila i mowil ze mam obserwowac i czekac na bole a antybiotyk dostane przy porodzie takze czekam :) nie bardzo wiem czy wypadl caly ale chyba tak :)

ja wczoraj tez caly dom posprzatalam a dzis ten czop takze twoj plan moze przyniesc rezultaty :P

Zobaczymy, ale moje ciało jest tak uparte, że nie liczę na cuda :huh: Niech sobie siedzi do tego 39 tc, tyle wytrzymam jeszcze :S

Mery to już pewnie niedługo ;)

Monika Z.

11 lata 6 miesiąc temu #743368 przez mery75
Pyzaura kochana żarty sobie robisz :S ja cierpie z bólu pleców a Ty będziesz rodzić no nie :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #743371 przez paulinka.k22
hej dziewczynki :)

Meldujemy się z Olą na forum :) od wczoraj jesteśmy w domu. Oleńka jak na razie to aniołek, cały czas śpi, je i robi kupy :laugh: noc też całkiem znośna, mała się wyspała my nie za bardzo, bo jakoś się baliśmy nie czuwać nad nią :)
Więc urodziłam w niedzielę, rano przed 7 zaczęły odchodzić mi wody, pojechaliśmy na porodówkę, do południa prawie nic się nie działo, po południu miałam małe rozwarcie i jakieś tam skurcze nieznaczące, więc dopiero pod wieczór około 6 chyba dali mi kroplówkę i dopiero się zaczęło ;) ale dzięki pomocy męża wszystko później poszło dosyć sprawnie i o 22.20 Ola była już z nami :) z całego porodu mogę powiedzieć, że bóle parte to był najprzyjemniejszy etap całego porodu :) skurcze były okropne...ale dało się wytrzymać!
Oleńka urodziła się malutka, ale jest zdrowia! Pani doktor mówiła, że świetnie sobie daję radę! Musimy ją tylko trzymać w cieple, bo takie maluszki szybciej tracą temperaturę, no i ma też śladową żółtaczkę!

11 lata 6 miesiąc temu #743373 przez mery75
Akinka wiesz co oby bo martwie się też o małą te bóle co mam może w końcu coś zwiastują ale żaden czop nieodpadł tak więc ciężko stwierdzić

11 lata 6 miesiąc temu #743374 przez pyzaura
Mery :D hehhe nie martw sie czop moze odejsc 2 tyg przed porodem takze kazal mi czekac na bole nie mam ich narazie wiec czekamy dalej ... :) ale juz cos zaczyna sie dziac :)

Ania

11 lata 6 miesiąc temu #743377 przez mery75
Paulinka wszystkiego naj naj naj i mnóstwo zdrówka jescze raz :lol: a powiedz mi czy na długo przed porodem odszedł Ci ten czop?? :unsure:

11 lata 6 miesiąc temu #743380 przez mery75
pyzaura napisał:

Mery :D hehhe nie martw sie czop moze odejsc 2 tyg przed porodem takze kazal mi czekac na bole nie mam ich narazie wiec czekamy dalej ... :) ale juz cos zaczyna sie dziac :)

No to rozumiem bo przecież w końcu ostatnia będe :silly:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka