- Otrzymane podziękowania: 74
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
Aguś super wieści, trzymam kciuki
Aniu mi czop odszedł jakiś tydzień- 1,5 przed porodem.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja po ktg - nic, zero, null! Synus ma sie ok, ale porod sie nie zapowiada
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa
Iva gratulacje!!! Nareszcie Alusia jest juz z Tobą!!!
Agamo trzymam mocno kciuki. W końcu się coś ruszyło i juz niedługo Kacperek pojawi sie na świecie. Jak dobrze pójdzie to Twój Kacper i Alicja Ivy będą razem obchodziły urodzinki
Pyzaura nie wiem jak to z tym czopem jest Ale ponoc miałaś być ostatnia a tu proszę, czyżby też pierwsze oznaki?
Miałam coś jeszcze pisac ale z tej ekscytacji zapomniałam Czyżby nam sie szykował wysyp dzieciaczków? Tak patrzę na tabelkę i teraz same krakowianki w kolecje nubi kalina słonko, no i jak coś to we wtorej ja
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
Iva gratulujemy Luska normalnie modelka z taka waga i wzrostem
Ja po ktg - nic, zero, null! Synus ma sie ok, ale porod sie nie zapowiada
No Kinia my to chyba we dwie na końcu będziemy przeć
Dobra idąc w ślady Niagary, szukam zabawki dla Guśki by ją przekupić
- paulinka.k22
- Wylogowany
- budujemy zdania
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
Mam jeszcze pytanie do mamuś co urodziły, jak śpią Wasze maluchy, pod kołderkami, kocykami, w śpiworkach? Na płaskiej podusi czy zupełnie na płasko bez niczego pod główką?
- Nubi
- Wylogowany
- rozmowna
Paulinka, super ze znajdujesz chwile i probujesz nas nadrobic. Ciesze sie z Wami ze jestescie z Oleńka juz w domu i przeslodycz jest patrzec na nia ( dzieki za fotosa)
Mi wlasnie odszedl czop po badaniu, na ktg oczywiscie zapisaly sie skurcze, ale z reszta bez zmian, wod mam duzo wiec mala nie gniecie sie tak bardzo jak myslalam. Czekamy...musze ogarnac sprawe z macierzynskim bo nie przedluzyla mi babka juz zwolnienia... Powiedziala ze moze mi wypisac prowadzacy(wie ze ten jest na urlopie) albo internista(ktorego mam u rodzicow do k torych sie nie wybieram) wiec moze i dobrze ze ogarne to zanim mala sie pojawi. No i kolejne ktg w poniedzialek o ile nic sie nie zmieni do tego czasu
Marta tez zauwazylam ze malopolanki sie nie spiesza z porodami
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 11,10.2013 Michalinka :)
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Monika moja Julka śpi pod takim grubszym kocykiem i bez poduszki, na płasko. Kupiłam kołderkę, ale ona jest taka duża, że stwierdziłam, że będzie na później. Teraz trochę boję się przykryć malutką taką dużą kołdrą.
Ale mam dzisiaj lenia Chciałam wybrać się z Julką na spacer, ale jakoś nie mogę się zebrać w sobie
- Nubi
- Wylogowany
- rozmowna
Natalia na lenia dobra dobra nuta, wrzuc na ucho kawalek ktory zawsze daje Ci powera i fiu na spacer ja zaraz tez uskuteczniam ten patent ale w zwiazku z obiadem.
Dzwonilam do zusu, nie wiedzialam ze na macierzynskim moge pracowac... i jaka mila pani ze mna rozmawiala... az bym zadzwonila jeszcze raz
- aska06091
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Paulinka Ola jest przesłodka również gratuluję
I widzę, że już kolejne mamcie szykują się na spotkania z dzieciaczkami, więc trzymam kciuki, aby wszystko było po Waszej myśli
A my jutro na pierwsze ktg, ciekawa jestem jak będzie.
Patrze na wrześniowe dzieciątka i coraz bardziej chce zobaczyć moje maleństwo mimo strachu przed bólem
I także czekam na wieści o Kacperku i szczęśliwej Agamo
- aska06091
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
O to ciekawa kwestia, a mogłabyś napisać coś więcej na ten temat, bo mnie to zaciekawiło
- donata
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Niagara, a jakie mleko dajesz małej? ja do wczoraj miałam pełno pokarmu, a teraz coraz mniej i mniej :/ A mały głodny. Muszę dzisiaj iść kupić mu jakieś mleko modyfikowane, ale nie wiem jakie... Może za bardzo nerwowa jestem i stąd ten zanik :/ Kupię jeszcze dzisiaj w aptece herbatkę na laktację i koperkową.
Kocham Cię, dziękuję za link! Też sobie zamówię, a co
Iva, wielkie gratulacje kochana!!! Wreszcie masz córcię przy sobie
Agamo, trzymam kciuki dalej! Jeszcze troszeczkę. Musisz wytrzymać
Paulinko, piękna córcia Gratulacje!
Akina, mój Szymek śpi na razie w wózku obok naszego łóżka i na płaskim. Przykrywam go kocykiem. I kładę raz na jednym boczku raz na drugim.
Jejku, jutro idziemy do pediatry... A tu taka pogoda. Jak tak będzie lać, to ciekawa jak ja sama dojadę z tym wózkiem :/
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
pyzaura mi czop odpad tydzien temu i tez cisza....okaze sie.na ktg nic zero skurczy...tylko maly szalal ....
paulinka ciesze sie ze u Was ok wszystko.
ciekawe jak agamo....;)ah...mysle o Tobie;)
- Nubi
- Wylogowany
- rozmowna
nubi:" Dzwonilam do zusu, nie wiedzialam ze na macierzynskim moge pracowac... i jaka mila pani ze mna rozmawiala... az bym zadzwonila jeszcze raz "
O to ciekawa kwestia, a mogłabyś napisać coś więcej na ten temat, bo mnie to zaciekawiło
Pani z ktora rozmawialam, powiedziala ze przepis zabraniajacy pracy dotyczy zasilku zdrowotnego, rehabilitacyjnego i jeszcze jakiegos, natomiast nie wspomina o urlopie/zasilku macierzynskim co oznacza ze jest dziurzysko w przepisach z ktorego nalezalo by skorzystac... Oczywiscie dopoki nie bedzie sprzedaz uslug w moim przypadku kolidowac z wychowywaniem/opieka nad dzidziusiem.
Reasumujac nie ma konkretnego przepisu zakazujacego pracy podczas urlopu macierzynskiego, nie wiem jak w przypadku umow o prace czy innych, temat byl poruszony a propo prowadzenia jednoosobowej dzialalnosci gosp.