BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 3 miesiąc temu #743391 przez niagara
Iva gratulacje :) czekamy na fotki :)
Aguś super wieści, trzymam kciuki :)
Aniu mi czop odszedł jakiś tydzień- 1,5 przed porodem.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #743406 przez MyMelange
Iva gratulujemy :) Luska normalnie modelka z taka waga i wzrostem :)

Ja po ktg - nic, zero, null! Synus ma sie ok, ale porod sie nie zapowiada :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 3 miesiąc temu #743415 przez nike84
Dobry wszystkim :)

Iva gratulacje!!! Nareszcie Alusia jest juz z Tobą!!!

Agamo trzymam mocno kciuki. W końcu się coś ruszyło i juz niedługo Kacperek pojawi sie na świecie. Jak dobrze pójdzie to Twój Kacper i Alicja Ivy będą razem obchodziły urodzinki :cheer:

Pyzaura nie wiem jak to z tym czopem jest :huh: Ale ponoc miałaś być ostatnia a tu proszę, czyżby też pierwsze oznaki? :)

Miałam coś jeszcze pisac ale z tej ekscytacji zapomniałam :P Czyżby nam sie szykował wysyp dzieciaczków? Tak patrzę na tabelkę i teraz same krakowianki w kolecje :laugh: nubi kalina słonko, no i jak coś to we wtorej ja :blush: :side:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #743434 przez akina_zet
MyMelange napisał:

Iva gratulujemy :) Luska normalnie modelka z taka waga i wzrostem :)

Ja po ktg - nic, zero, null! Synus ma sie ok, ale porod sie nie zapowiada :)

No Kinia my to chyba we dwie na końcu będziemy przeć :P

Dobra idąc w ślady Niagary, szukam zabawki dla Guśki by ją przekupić :lol:

Monika Z.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #743436 przez paulinka.k22
Piszę na raty bo mała się obudziła i była pani położna!
Dziękujemy za miłe komentarze! Gratuluję wszystkim mamusiom co urodziły w tym samym czasie1 No i Ivie gratuluję córeczki! I dziękuję za łączność z Wami drogie mamusie :)

A to nasza Ola :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #743438 przez akina_zet
Paulinka czekamy na sesję Oleńki :) O i jest fotka :) Śliczna, a jakie włoski bujne :)

Mam jeszcze pytanie do mamuś co urodziły, jak śpią Wasze maluchy, pod kołderkami, kocykami, w śpiworkach? Na płaskiej podusi czy zupełnie na płasko bez niczego pod główką?

Monika Z.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #743498 przez Nubi
Iva gratulacje! Mam nadzieje ze znosisz bol po schodzacym znieczuleniu... No i mam rowniez nadzieje ze soon zobaczymy Alicje ;)

Paulinka, super ze znajdujesz chwile i probujesz nas nadrobic. Ciesze sie z Wami ze jestescie z Oleńka juz w domu i przeslodycz jest patrzec na nia :) ( dzieki za fotosa)

Mi wlasnie odszedl czop po badaniu, na ktg oczywiscie zapisaly sie skurcze, ale z reszta bez zmian, wod mam duzo wiec mala nie gniecie sie tak bardzo jak myslalam. Czekamy...musze ogarnac sprawe z macierzynskim bo nie przedluzyla mi babka juz zwolnienia... Powiedziala ze moze mi wypisac prowadzacy(wie ze ten jest na urlopie) albo internista(ktorego mam u rodzicow do k torych sie nie wybieram) wiec moze i dobrze ze ogarne to zanim mala sie pojawi. No i kolejne ktg w poniedzialek o ile nic sie nie zmieni do tego czasu :)

Marta tez zauwazylam ze malopolanki sie nie spiesza z porodami :silly:

Jestem mamAsią

11 lata 3 miesiąc temu #743513 przez pyzaura
Asiu mi tez odpadł ciekawe ktora dłużej będzie chodzić bez niego :-p

Ania

11 lata 3 miesiąc temu #743516 przez niagara
Paulinka śliczna córeczka :)
Monika moja Julka śpi pod takim grubszym kocykiem i bez poduszki, na płasko. Kupiłam kołderkę, ale ona jest taka duża, że stwierdziłam, że będzie na później. Teraz trochę boję się przykryć malutką taką dużą kołdrą.

Ale mam dzisiaj lenia :dry: Chciałam wybrać się z Julką na spacer, ale jakoś nie mogę się zebrać w sobie :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #743543 przez Nubi
Aniu mi czesc tego gluta juz wczesniej odpadla, mam nadzieje ze weznie mnie jutro, ide za tropem Slonko ktora celuje z wystrzalem na 13 :D

Natalia na lenia dobra dobra nuta, wrzuc na ucho kawalek ktory zawsze daje Ci powera i fiu na spacer ;) ja zaraz tez uskuteczniam ten patent ale w zwiazku z obiadem.

Dzwonilam do zusu, nie wiedzialam ze na macierzynskim moge pracowac... :D i jaka mila pani ze mna rozmawiala... :) az bym zadzwonila jeszcze raz :silly:

Jestem mamAsią

11 lata 3 miesiąc temu #743546 przez aska06091
Iva gratuluję :cheer: i życzę, żebyś szybko doszła do siebie po znieczuleniu ;)

Paulinka Ola jest przesłodka :cheer: również gratuluję :kiss:

I widzę, że już kolejne mamcie szykują się na spotkania z dzieciaczkami, więc trzymam kciuki, aby wszystko było po Waszej myśli :blush:

A my jutro na pierwsze ktg, ciekawa jestem jak będzie.
Patrze na wrześniowe dzieciątka i coraz bardziej chce zobaczyć moje maleństwo mimo strachu przed bólem ;)

I także czekam na wieści o Kacperku i szczęśliwej Agamo :)

11 lata 3 miesiąc temu #743548 przez aska06091
Dzwonilam do zusu, nie wiedzialam ze na macierzynskim moge pracowac... :D i jaka mila pani ze mna rozmawiala... :) az bym zadzwonila jeszcze raz :silly:[/quote]

O to ciekawa kwestia, a mogłabyś napisać coś więcej na ten temat, bo mnie to zaciekawiło :S

11 lata 3 miesiąc temu #743556 przez donata
Dzień dobry :)

Niagara, a jakie mleko dajesz małej? ja do wczoraj miałam pełno pokarmu, a teraz coraz mniej i mniej :/ A mały głodny. Muszę dzisiaj iść kupić mu jakieś mleko modyfikowane, ale nie wiem jakie... Może za bardzo nerwowa jestem i stąd ten zanik :/ Kupię jeszcze dzisiaj w aptece herbatkę na laktację i koperkową.

Kocham Cię, dziękuję za link! Też sobie zamówię, a co :D

Iva, wielkie gratulacje kochana!!! Wreszcie masz córcię przy sobie :)

Agamo, trzymam kciuki dalej! Jeszcze troszeczkę. Musisz wytrzymać :)

Paulinko, piękna córcia :) Gratulacje!

Akina, mój Szymek śpi na razie w wózku obok naszego łóżka i na płaskim. Przykrywam go kocykiem. I kładę raz na jednym boczku raz na drugim.

Jejku, jutro idziemy do pediatry... A tu taka pogoda. Jak tak będzie lać, to ciekawa jak ja sama dojadę z tym wózkiem :/

11 lata 3 miesiąc temu #743558 przez karolcia1919
mery to szybko kaza ci przyjechac na oddzial....4dni przed ??a mi 27...czyli 7dni po.

pyzaura mi czop odpad tydzien temu i tez cisza....okaze sie.na ktg nic zero skurczy...tylko maly szalal ....

paulinka ciesze sie ze u Was ok wszystko.;)
ciekawe jak agamo....;)ah...mysle o Tobie;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #743566 przez Nubi
aska06091 napisał:

nubi:" Dzwonilam do zusu, nie wiedzialam ze na macierzynskim moge pracowac... :D i jaka mila pani ze mna rozmawiala... :) az bym zadzwonila jeszcze raz :silly: "

O to ciekawa kwestia, a mogłabyś napisać coś więcej na ten temat, bo mnie to zaciekawiło :S

Pani z ktora rozmawialam, powiedziala ze przepis zabraniajacy pracy dotyczy zasilku zdrowotnego, rehabilitacyjnego i jeszcze jakiegos, natomiast nie wspomina o urlopie/zasilku macierzynskim co oznacza ze jest dziurzysko w przepisach z ktorego nalezalo by skorzystac... Oczywiscie dopoki nie bedzie sprzedaz uslug w moim przypadku kolidowac z wychowywaniem/opieka nad dzidziusiem.
Reasumujac nie ma konkretnego przepisu zakazujacego pracy podczas urlopu macierzynskiego, nie wiem jak w przypadku umow o prace czy innych, temat byl poruszony a propo prowadzenia jednoosobowej dzialalnosci gosp. :blink:

Jestem mamAsią

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka