- Otrzymane podziękowania: 74
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat

Jakie wspaniałe wieści z samego rana

Iva Luśka słodzinka mała, a jaką fajną ma czuprynkę

Czy mi się wydaje czy u nas wszystkie dzieci urodziły się z włosami na głowie?

Moja Julka zaczęła przeobrażać się z grzecznego dzieciątka w diabła wcielonego

Dzisiaj od 5 rano cały czas płacze. Ja już powoli mam dość. Szczęście, że tatuś był w domu, to mnie trochę wyręczył. Przewinęłam ją, zjadła 100ml mleka (jak nigdy), później ulała, to ją przebrałam, następnie była kupa, znów przebrałam. Położyłam do łóżeczka i płacz. Dałam jej herbatki do picia, znowu płacz i znowu ulała. Trzymaliśmy ją na rękach, wzięliśmy do naszego łóżka, a tu ciągle krzyk. W końcu znowu daliśmy jej mleka, a ona raz chciała, raz wypluwała i ulewała i znowu chciała. Błędne koło. Dopiero przed chwilą (jest prawie 10) udało mi się ją położyć spać i póki co jest spokój. Nie wiem jak długo.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dziewczyny nacieszcie się tym, póki jeszcze możecie

Mimo wszystko świata poza moją córeczką nie widzę

Mieliśmy dzisiaj iść na wesele do kuzyna, ale zrezygnowaliśmy i zostaniemy z księżniczką w domu

Tabelka zaktualizowana

- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)
- Otrzymane podziękowania: 0

Ojeju, jaka tabelka się już pełna robi!

Aguś, no nareszcie Kacperek się pojawił! Ogromne gratulacje i buziaki dla Was! Cudna wiadomość!

Iva, Tobie też raz jeszcze serdeczne gratulacje i buziaki dla Ciebie i Lusi - ślicznota z niej jest prawdziwa! Bądźcie dzielne dziewczyny, już niedługo będzie w domku

Ja dziś się średnio trzymam, głowa mnie ciągle boli i trochę mi słabo, jak się dowiedziałam to powikłanie poznieczuleniowe, ale wolałam iść do domu niż leżeć pod kroplówką jeszcze wczoraj. Paracetamol coś tam redukuje, ale szału nie ma.
Patryczek miał spokojną noc, wstawaliśmy na karmienie dwa razy sumie, więc nawet mogę powiedzieć, że się wyspałam.

Czytam dziewczyny o Waszych problemach z laktacją i powiem Wam, że też się tego obawiam. Tzn ogólnie ja mam takie podejście, że jak ktoś mi się za bardzo wtrąca albo mnie wkurza to mu to po prostu mówię, ale czasem ciężko zapanować nad nerwami.
Trzymam kciuki, żeby udało Wam się przywrócić laktację no i oby było jak najmniej stresowych sytuacji.
A, Natalko, jak będziesz miała chwilę to możesz nam w tabelce dopisać, że Patryś urodził się w 39tc2d.

PS. Na fejsbukowej grupie jest pierwsze foto z wczorajszego powrotu do domu.

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
nigara wspolczuje nie przespanych nocy i tych problemow...ale mala Ci to wszystko wynagradza soba

Tabelka juz prawie zapelniona

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Córuniu kocham Cię nad życie

Karolka na pewno musimy urodzić we wrześniu także niema co się martwić

Asiek szybkiego powrotu do zdrowia i wszystkiego naj naj naj

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
asiek zdjecie sliczne na FB

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Karolka NIKT TAK DŁUGO NIEBĘDZIE NAS PRZETRZYMYWAŁ SPOKOu nas do szpitala biora w 8dobie po terminie a trzymaja do 14doby ...czyli juz wypada to w pazdzierniku ;D
asiek zdjecie sliczne na FBmaly jest cudny
zyczw Wam wszystkiego dobrego!!;*

- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Natalia super ze znalazlas chwilke na aktualizacje tabelki, jak na nia patrze to czuje presje, w ogole odczuwam pewne nadmierne zainteresowanie, ktokolwiek dzwoni a nagle dzwonia wszyscy, pytaja czy juz na porodowce czy juz urodzilam itd... A najbardziej wkurzaja mnie telefony od tych " najblizszych. W sumie jak Agamo jeszcze oczekiwala Kacperka, to stwierdzam ze mnie nawet Nasze komentarze doprowadzaly by do furii.., heh

Slonce sie przebija troche w Krakowie, wiec moze powinnam w koncu wybyc z cieplego gniazda? Cos by to moze ruszylo, zwlaszcza zemoj P troche przeziebiony i rozdrazniony i chyba lepiej zejsc sobie z drogi

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Monia- Akina kochana nic się nie martw nie będziesz tu sama prowadziła monologów bo zobaczysz jak tylko mamcie się ogarną to wrócą

Kinia ja też mam zamiar karmić młodego przez pól roku... ale powiem Ci że zaczyna to być troszkę uciążliwe tak ciągle z cyckiem na wierku latać... chyba muszę się zaopatrzyć w laktator bo innego wyjścia nie widzę, bo nawet do sklepu nie mogę wyjść bo zaraz D. dzwoni że trzeba mleczarnię otwierać bo mały ryczy

Oj smutna widomość... mam nadzieję żę koleżanka jakoś się trzyma i będzie walczyła dalej
Agamo- słońce gartulację... w końcu nasz mały uparciuszek na świecie:) choć z tego co piszesz to i tak za bardzo wychodzić nie miał ochoty i trzeba było go wyciągać

Iva- jeszcze raz serdecznie gratuluję... i mocno całuję małą włochatką księżniczkę

Karolcia ty z tymi wymiotami w ciąży to masz przewalone... strasznie mi ciebie szkoda

Oj mój Antoś też coś dziś okropnie marudny, w nocy dał nam naprawdę popalić bo obudziła się o 2 i marudził do 5

Wczoraj odpadł nam kikut z pępuszka i dziś moja położna była go poogląć i wsio ok ładnie się zmumifikował i w końcu mamy spokój

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
mery Julka tez uparta;) ja w 9tyg ciazy lezalam w szpitalu....i lezala ze mna kobieta w ciazy 11tyg ...a ona juz poltora msca temu urodzila...

kocham cie....dzis mi juz przeszlo jak na razie...sama nie wiem czemu mnie to tak meczy.
w Grudziadzu zimno pada czysta jesien;/
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

No nic uciekam z powrotem do kuchni - dziś aromaty czekoladowe, cytrynowe no i oczywiście grzybowe