BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 3 miesiąc temu #744293 przez mery75
Nefeli niedziękuje mam nadzieje że wszystko się wyjaśni w końcu :lol: i nie będziemy tam długo leżeć
Donata gratki dla Szymusia a o niaczyniaka się nie martw potem się wchłonie :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #744300 przez akina_zet
Nubi napisał:

Monia ja wiem dlaczego ty sie dolujesz i szlochasz: niedlugo doswiadczysz takiego szczescia i cudu ze rownowaga w naturze musi byc i dlatego teraz taki nastroj ;)

Ja wlasnie polazilam po rynku, po galerii handlowej, odwiedzilam dziewczyny z pracy, kupilam bawelniane gacie na czas po porodzie... Teraz bede robic pizze... Mam dosyc siedzenia albo lezenia. Slonko no juz niedlugo do tej polnocy... Jak nie dzis to 15 w urodziny mojej siostry :)

Nubisiu obyś miała rację z tą równowagą,bo rozstrojona jestem na maxa! :huh:

Monika Z.

11 lata 3 miesiąc temu #744306 przez karolcia1919
jak wody odejda to boli czy co jakie to uczucie ????a ten zapach ???do czego przyblizony ??!!jak ktoras cos eie prosze o odp.

mnie dzis pobolewa macica...a tak to spokoj...czekanie wykancza.

jutro ide na urodziny-rocznice w jednym...najem sie i moze urodze;);)

11 lata 3 miesiąc temu #744307 przez papi88
a jeszcze napisze poki moje skarby spia ze ostatni tydzień miesiaca u nas zalatany idziemy na szczepienia,do ortopedy no i ja mam wizyte u gina poporodowa kontrolna i wlasnie czy karmiąc piersią można brac antykoncepcje?bo mam już dość tej abstynencji seksualnej :)

PAULINA

11 lata 3 miesiąc temu #744309 przez mery75
Papi jak patrze na te Twoje suwaczki to niemoge uwierzyć że to już ponad miesiąc minął :silly:
Karolka nie wiem jak z wodami wiem że nie każdej muszą odejść bo pytałam gin swojej najedz się na zapas jutro :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #744310 przez kocham_cie
nefeli napisał:

Pyzaurka jak sytuacja z wodami? trzymam kciuki!!!
Mery powodzenia w poniedzialek i szybciutkiego rozwiazania Ci zycze!!!
Iwonka przeczytalam Twoj program wieczorowy z kapiela i karmieniem...powiedz mi prosze jak kapiesz Kacperka to zaraz go nie karmisz po kapieli? moja wczoraj nie dala sie wykapac bo byla glodna,po 2h sie obudzila my na szybko wanienka a tu krzyk i gryzienie piastek,a lekarz kazal zawsze kapac przed jedzeniem ...tylko jak ???
Dziekuje wszystkim Mamusiom !!!!
Przepraszam jesli kogs pominelam ale ja tak tylko na sekundke

Daguś moj antoś też ciągle gryzie i ssie piąstki jak jest głody... no ale co zrobić najpierw kąpiel potem papu... krzyku przy tym mase ale też mi zalecono żeby kamić po kąpieli więc tak robię a Antek zaczyna się chyba do tego powoli przyzwyczajać:)

Magda M

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #744311 przez kocham_cie
karolcia1919 napisał:

jak wody odejda to boli czy co jakie to uczucie ????a ten zapach ???do czego przyblizony ??!!jak ktoras cos eie prosze o odp.

mnie dzis pobolewa macica...a tak to spokoj...czekanie wykancza.

jutro ide na urodziny-rocznice w jednym...najem sie i moze urodze;);)

Karolcia mi wody odeszły w domu i tak te pierwsze miały takie lekko mleczne a potem to już jak czysta woda bez zapachu... no i nie boli po prostu leci i leci i leci :) a i do samochodu radzę wziąć ręcznik a w majty tą dużą podpaskę poprodową :lol:
a coś się dzieje???

Magda M

11 lata 3 miesiąc temu #744312 przez izula
Cześć moje kochane dziewczynki

przepraszam ale nie dam rady nadrobić postów. Jestem nie przytomna ze zmęczenia a tyle do zrobiebienia.

Alivva, Nefeli, Agamo i Paulinka gratulacje dla was Mamusie. Cieszę się razem z wami ogromnie. Dotrzymałyście do września i macie teraz swoje maleńkie szczęścia koło siebie, przytulone do cycucia :)))

Tak mi szkoda, że nie daję rady tu do was zaglądać tak często jak bym chciała, tyle emocji mnie omija :((( ale jakoś nie umiem się zoorganizować. Trzymam wartę z mężem przy łóżeczku od małego. Jak mąż śpi to ja usypiam Piotrusia i karmię jak ja śpię to mąż go przewija i usypia. U nas zaczęły się kolki i niestety śpimy po 2 godziny na zmienę. Teraz jeszcze mąż ma urlop ale aż się boję co będzie jak wróci do pracy.

No a do tego to załatwiamy chrzciny, becikowe, karte zdrowia dla małego, ubezpieczenie, zameldowanie itd. A i najważniejsze Piotruś ma już pierwszą wizytę za sobą u pani pediatry. Jąderko mu zeszło w dół tylko jeszcze trochę wody tam ma, która też ma z czasem się wchłonąć.
Waży Nasze Szczęście już 3,9 kg :))))

Iwonka my małego ważymy na zwykłej łazienkowej wadze :)))

Papi są specjalne tabletki dla mam które karmią piersią antykoncepcyjne rzecz jasna. Moja koleżanka bierze więc z tąd wiem ale nie znam nazwy. Gin Ci na pewno poda. I nie szkodzą dziecku.

Buziole dla was Wszystkich kochane

[/url]
[/url]

11 lata 3 miesiąc temu #744314 przez słonko
O, Daga pisze :) Witaj po długiej przerwie :)

Pisałam Wam już, że moje osiedle to jakiś rezerwat ciężarnych... Wszędzie ich pełno! Przed chwilą wróciłam z psem od weterynarza. W poczekalni siedziało oprócz mnie małżeństwo. Oczywiście pani z terminem za tydzień. A pani wet pochwaliła się nam, że właśnie robiła test i też jest w ciąży. Ło matko, a ciągle grzmią, że niż. Gdzie? Na pewno nie w Krakowie :lol:

Paulina i Piotruś

11 lata 3 miesiąc temu #744316 przez mery75
Izula ładnie waży to Twoje dzieciątko fakt załatwiania masz mase roboty :woohoo:

11 lata 3 miesiąc temu #744317 przez pyzaura
No jestem w domu. Przez dzien lekko mi lecialo co do tego co w nocy. Nie mam skurczy boli jako takich. Właśnie się wykapalam wlozylam ta duza podpaske i czekam jak coś bedzie sie działo to pojedziemy. Narazie jestm spokojna ale wiecie jak nadejdzie czas boje sie zs spanikuje. Dzięki za rady kochane jestescie. :kiss:

Ania

11 lata 3 miesiąc temu #744319 przez karolcia1919
kocham cie...tez mialam lekko mokra bielizne..i te kucia...i troche sie martwie...no ake czekam...pyzaura mnie wystraszyla tymi wodami i teraz swiruje tez .....

izula dobrze ze masz meza jeszcze przy sobie ;)
no i dzielna mamcia z Ciebie...i nie przejmuj sie nadrabianiem...bo kazda mamcia jest zagoniona...malenstwa rozne sprawy...my nie rozpakowane to rozumiemy;)

11 lata 3 miesiąc temu #744320 przez pyzaura
Karolcia mjie tak kolezanka wystraszyla bo ja taka ciemna masa nawet nie wiedzialam ze sacza się wody :-( .

Ania

11 lata 3 miesiąc temu #744322 przez Nubi
Aniu, moze jak Ci sie nadal saczy to nie czekaj n rozwoj akcji bo z tego co o uszy mi sie obilo to nie koniecznie moze on nastapic a dzidzia tych wod potrzebuje...

Izula tyle co zastanawialam sie co u Ciebie ;)
Slonko, jaki ladny masz suwaczek :P a z tymi ciazami i natlokiem to racja, no przynajmniej w krakowie ;)
Juz niedlugo mam nadzieje dolaczyc do dyskusji na temat karmienia, kapieli i ANTYKONCEPCJI :D

Jestem mamAsią

11 lata 3 miesiąc temu #744335 przez izula
śliczne zdjęcia Maluszków.

Gratuluję wszystkim Mamusiom bo zajrzałam do tabelki a ona już prawie pełna. Przepraszam wszystkie Mamusie, którym nie pogratulowałam i jeszcze raz

GRATULACJE KOCHANE !!!!!!!! Jesteście wielkie, cudowne i kochane!!!

Ja dodam jeszcze od siebie, że mamy za darmo szczepionkę na pneumokoki bo Piotruś jest wcześniakiem. Zdecydowaliśmy się z mężem na szczepionki 6w1 plus menigokoki i rotawirusy. Taka nasza decyzja.

A dziś nadrobiłam zakupy dla Piotrusia i zakupiłam mu leżaczek bujaczek, może pomoże przy usypianiu :)) i karuzelkę do łóżeczka

allegro.pl/karuzela-tiny-love-20-min-muz...nej-i3529822482.html
i album dla Piotrusia do opisania pierwszych ważnych chwil naszego kochanego synka :)

[/url]
[/url]
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka