BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 6 miesiąc temu #742539 przez iwonta_kg
Dzieki bardzo nubi :*

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #742544 przez agamo
Kinga właśnie galaretowaty i wczoraj był taki bialawy takie grutki bialawo żółte a dziś dużo brazowej galaretki zastanawia mnie tylko rozwarcie bo jak go nie mam to czeka mnie kolejne 24h ze sznurkiem miedzy nogami a jak rozwarcie mi urosło to i moze na przebicie wód mnie wyślą! A tak chciałam ich uniknąć a teraz liczę ze dostanę tyle punktów by mogli mi je przebić Ironio!

Nubi a to ty pól krakowianka pól wisia jesteś! Ja wiesniaczka 100% No Moze oprócz ostatnich 6 lat które mieszkam w wielkim mieście!ale tutaj to ja sie nie przyswajam na tyle wole zostac wiesia!

Kalinka z tymi urlopami macierzynskimi to mi nawet nie mów bo ja zaczęłam macierzyński 16 sierpnia i tak mi juz miesiąc mija za niedługo! A liczylam ze na roczek małego mama będzie w domu! :(

Madzik kącik śliczny I misie super ci wyszły i jak wszystko ładnie dobrane! Ja musiałam usunąć lustro i zegar z nad lozeczka bo sie bałam ze jak mały zacznie walić raczkami po ścianie to cos mu na głowę spadnie i została mu tylko gwiazdka i nalepki.

Aga

11 lata 6 miesiąc temu #742548 przez nike84
akina ja na każdym wydruku z usg mam koło wagi małego napisane +/-350g :) więc zawsze biorę pod uwagę, ze może być rozbieżność w jedna czy w drugą stronę. Więc nie martw się. A tak jak dziewczyny piszą, łatwiej urodzić mniejsze dzieciątko ;) Od razu stanął mi przed oczami widok porozrywanego krocza o którym pisała kocham cie :laugh: Mój mąż urodził sie z wagą 2600g a teraz kawał chłopa z niego :silly: Będzie gut :)

Kocham cię kącik dla Antosia przepiękny :cheer: Sama to robiłaś? :ohmy: I ja właśnie też chcę zamówić te drewniane literki tylko czekam aż mały będzie z nami, zeby nie było jakiejś niespodzianki :blink:

Agamo z opisu brzmi jak ten czop, ale ja się na tym w ogóle nie znam więc nie pomogę. Ale trzymam kciuki aby to byly pierwsze oznaki zbliżającego się Kacperka :)

iva super że u Ciebie wszystko ok i że apartament się podoba :) no to teraz już odliczasz godziny :blink:

Ja już byłam po buły bo mi nubi narobia smaka :) ale cały czas mnie ciągnie na słodkie - bronię sie ale nie wiem jak długo wytrwam :blush:

11 lata 6 miesiąc temu #742550 przez iwonta_kg
No no iva to juz jutro! Czekamy na Alunie :)

Madzia kacik Antosia jest piekny! Jak z katalogu!

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 6 miesiąc temu #742556 przez mery75
Alivcia kochana no to trzymamy kciuki powodzenia :lol:
Kocham cie kącik dopięty na ostatni guzik efekt końcowy super a z tym łapaniem doła to i mnie też się częściej zdarza
Agamo boje się żeby u mnie tak niebyło jak u Ciebie kurcze Ty to już weteranka z ciążą ale na pewno w końcu coś się ruszy ja też mam wrażenie że wszystkie urodzą a ja jeszcze nie chyba że w szpitalu coś ruszą

11 lata 6 miesiąc temu #742567 przez Kasia :]
Asiu, gratulacje dla Ciebie!! Witamy Patrysia na świecie!!

O widzę, że i druga Mamusia rozpakowana ;) Paulinka buziaki dla Ciebie i Oleńki :*

O i Agilla jeszcze :) Ze strony na stronę coraz nas więcej rozpakowanych ;P Gratulacje oczywiście dla szczęśliwej Mamusi! Widzę, że u Ciebie historia podobna całkiem do mojej :/ z Tym, że dwa razy dłuższa! Współczuję Ci, na prawdę! Ale z jednym masz rację :) Jak masz już Maleństwo przy sobie, to zapominasz o wszystkich niedogodnościach. I pewnie każda z nas zgodziłaby się na to samo drugi raz ;)

Nike
, ślicznie wyglądasz z brzusiem! :) I jeszcze te misie na ścianie, śliczności :)
I faktycznie masz rację...co poród to inny. Ale niestety z położnymi różnie bywa :/ My nie mieliśmy opłaconej i nas olano. Dwie dziewczyny, które ze mną miały ten balonik zakładane zapłaciło - to miało opiekę. Trzeciej mąż zapłacił położnej w trakcie porodu, bo ich też olewano. Szkoda słów :(

I widzę, że poruszałyście temat papersów i chusteczek. Idą w zastraszającym tempie! W domu mieliśmy dwie paczki pampersów + jedna do szpitala. Już mąż musiał dowozić! I z chusteczkami to samo. Używaliśmy na razie chusteczek z NIVEA i są całkiem fajne (tylko drogie :dry: ). Teraz kupiliśmy te z DADY, zobaczymy jak się sprawdzą.

11 lata 6 miesiąc temu #742570 przez pyzaura
Jestem juz po KTG fajna sprawa :D tylko trzeba naciskac jak sie czuje ruchy moja mala troszke sie ruszala ale jak sie bardzo rusza to nawet nie zdaze jej nagrac na pamiatke a jak ma sie ruszac to slabo :) uparcuszek maly :P ale pan dr odrazu po KTG zaprosil mnie do siebie powiedzial o co chodzi bardzo zadowolony mowil ze ladny wykres wszystko sie pokrywa takze jestem uspokojona :) wiec chyba nikomu sie nie wepchne w kolejke i dotrwam :) za tydz kolejne KTG a za 2 tyg KTG + wizyta :)

Akina nie martw sie ja nawet nie wiem ile moja ma wagi jak bylam w 34 tyg to miala 2200 a teraz dopiero za 2 tyg sie dowiem ale wiesz jak to z tymi ich sprzetami :) bedzie dobrze :D

Iva powodzenia :) no i fajnie ze masz z kim pogadac :)

lece zrobic sniadanko i zaraz do was wracam :)

ale po tej wizycie nabralam energi i wogole :) super sie czuje normalnie az mnie nosi szkoda ze leje deszcz u mnie :D:D

Ania

11 lata 6 miesiąc temu #742572 przez pyzaura
Kasiu dobry temat o poloznych powiedzcie czy wy zabieracie ze soba jakas kase jak tak to ile im dac czy jakas kawe mam ze soba zabrac ??

co do pampersow DADA od jutra sa MEGAPAKI za 49,99 156szt takze jakby ktoras chciala.

Ania

11 lata 6 miesiąc temu #742578 przez mery75
Pyzaurka fajnie że wszystko w porządku no i że Ci się nastrój zmienił :blink: ja dzisiaj przygnębiona jakaś jestem i jeszcze non stop leje masakra

11 lata 6 miesiąc temu #742580 przez pyzaura
u nas tez leje :) mam nadzieje ze nic mi go dzis nie zepsuje :P Mery bedzie dobrze to juz koncoweczka takze musimy dac juz rade :D:D:D

Ania

11 lata 6 miesiąc temu #742583 przez Kasia :]
Zuzanta, ogromne gratulacje Wojtusia :woohoo: Jaka szybka Mamusia :silly: Takie powinny być wszystkie porody :blink:

Jeśli chodzi o karmienie, to nasza Zosia zjada już 50-60ml. Pediatra mówił, że powinna zjadać jak na razie 10ml każdego dnia więcej. Więc spokojnie myślę, że dojdziemy do tych 90 za dwa, trzy dni. Na razie je mleczko sztuczne, bo mam antybiotyk, ale postaram się karmić ją piersią. Zobaczymy co z tego wyjdzie :blink:

Akina, nie martw się tą wagą. Ja też się zdenerwowałam, jak lekarz pod koniec 38 tygodnia powiedział, że Mała waży 2900g i jest "trochę mała". A tu proszę. Urodziła się z wagą 3240 :blink: Tak, że USG nie są dokładne i nic się nie denerwuj :kiss:

Magda, a mówiłaś że nie masz talenta! :silly: Śliczne te Twoje misie! i kącik też :blink:

Iva, 3-mam kciukasy jutro za Ciebie i Aluśkę :kiss: Dobrze, że masz kogoś...przynajmniej czas szybciej zleci :blink:

Pyzaura, nie mam pojęcia ile dać takiej położnej :dry: Ale szczerze powiem, że przysłowiowa kawa to za mało. Koleżanka jak wcześniej opłacała sobie położną, to płaciła 500 zł. A słyszałam, że nawet 1000 dają. Ale nie wiem jak to jest, jak już jesteś na oddziale, a dajesz kasę położnej, która ma akurat dyżur :dry: A te papmersy z DADA to w biedronce, tak? Od razu dziękuję za cynk :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #742588 przez pyzaura
tak w biedronce ale obejmuje tylko,2,3,4 a nie 1 ale ja wrazie co pojde po jedna pake 2 wiadomo trzeba korzystać z promocji :) a do dzis 20% na mleko w biedronce :) jakby ktos tez chcial :)

Ania

11 lata 6 miesiąc temu #742593 przez niagara
Dzień dobry Mamuśki :)
Dziękuję za miłe słowa pocieszenia, na Was zawsze można liczyć :) Trochę się podłamałam tym brakiem pokarmu, ale widocznie tak miało być. Teraz to piersi i brodawki całkiem mi się skurczyły więc chyba już nic z tego nie będzie. No trudno...

Nie załamujcie mnie, że Wasze dzieciaczki jedzą 90ml pokarmu i głodne jeszcze są :dry: W moją Julkę ledwo udaje mi się wlać 60ml, a i tak często mi uleje :dry: Sama zjada tylko 40-50 :( Boję się, że znów nie przybrała na wadze, a dzisiaj wizyta położnej :(

Zuzanta gratulacje :)

Muszę uciekać, bo Juleczka się przebudza, może uda mi się ją nakarmić :dry:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #742603 przez Villemo
Dzień dobry!

Moje chłopaki śpią to i mam chwilę :-)

Myślałam,że Agamo już po a tu zonk. Ale Aguś z opisu Twojego wynika, że to czop odszedł bo u mnie przy pierwszym porodzie wyglądało to zupełnie tak jak opisujesz. :-)

Natalko - nie martw się dzieciątka na MM przybierają szybciutko na wadze. Mój ma wybitny apetyt no ale przybrał troszkę za dużo :S więc myślę, że u Ciebie będzie ok w końcu masz małą kobietkę nic więc dziwnego że od początku dba o linię :D Ważne, żebyś pilnowała, żebym malutka nie miała większej przerwy w karmieniu jak 3 godziny.

Co z Nefeli? Odezwaała się? Mam jakieś przeczucie, że malutka jest już na świecie :D

Co do położnych z oddziału ja bym się trochę bała dać kasy gdybym nie znała położnej. Chodzi o to, że reakcja może być różna. Jedna się ucieszy zgarnie kasę do kieszeni a druga może poczuć się urażona. Druga sprawa to kwestia tego czy poród się nie przedłuży i finał nie trafi na inną położną. No chyba, że szpital zapewnia możliwość wynajęcia położnej na wyłączność to wtedy inna sprawa.

Z nowości mamy załatwione już chrzciny. :-) Impreza 19 października.

A oto Wiktorek :D

11 lata 6 miesiąc temu #742611 przez mery75
Villemo cudny ten Twój synuś jej dopiero rodziłyście a te dzieciaczki już takie spore :woohoo:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka