BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #622185 przez ninka333

no wiec domek mojego szkraba ciasny ale wlasny ;p

Ależ mały i słodki brzusio :)
A ten pajacyk jest rewelacyjny :) patrzy na mnie :) Maleństwo też cudowne :)

Ja w sumie chyba dobrze bo nie muszę kupować ubranek. Moja siostra ma córeczke i 5 lat i synka 2,5 lat. Dla synka miałam tyle ubranek, że niektórych nie miałam okazji założyć :) teraz też już mam przygotowane 5 wielkich toreb na dziewczynke na pierwsze 3 miesiące życia. Trochę szkoda, że sama nie kupuję bo one takie słodkie są ale z drugiej strony tyle kasy co one kosztrują to nieżle kieszeń wypłuka.

córeczka ALICJA

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #622196 przez Villemo
nefeli napisał:

Ja dzis tez z twardym brzuchem i nerwy na maksa,mam najbardziej zaparte dziecko na swiecie!!!
I zero pomyslow na kolacje ...co Wy dobrego dzis jecie laski? bo zbliza sie moja godzina na jedzenie po calym dniu glodowki.

ja też czekam na inspiracje coś bym zjadła ale nie wiem co :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #622206 przez nefeli
Paulinka coz to za pomysly,alez bedzie miec synowa tesciowa :) moj maz tez sie smieje bo tez mowie ze pogonie jak mi sie nie spodoba jakas lalunia,a co trzeba brac o interesy Synia hihi.

11 lata 9 miesiąc temu #622210 przez kocham_cie
Villemo napisał:

nefeli napisał:

Ja dzis tez z twardym brzuchem i nerwy na maksa,mam najbardziej zaparte dziecko na swiecie!!!
I zero pomyslow na kolacje ...co Wy dobrego dzis jecie laski? bo zbliza sie moja godzina na jedzenie po calym dniu glodowki.

ja też czekam na inspiracje coś bym zjadła ale nie wiem co :dry:

ja o 7 na obiad zjadłam młode ziemniaczki z koperkiem, jajko i kalafior- pyszne było :laugh: całość zapiłam kefirkiem bo coś nabiał ostatnio ode mnie ucieka- a teraz umieram, i zarzekam się że nigdy już nic nie zjem bo jestem tak przejedzona :S

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #622216 przez nike84
Witam wszystkie przyszłe mamusie :)
Po dzisiejszej wizycie u lekarza dołączam do mam wrześniowych :) początkowo date porodu miałam ustaloną na 2 października, ale maluszek rośnie jak na drożdżach i data została zmieniona na 23 września. Jestem teraz w 16 tyg. i jest to moja pierwsza ciąża. Bardzo sie cieszę i już nie mogę się doczekać ;)
Dołączam zdjęcie mojego maleństwa :)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #622217 przez agamo
Dzięki kochana ninko Ja ciuszkow dużo zamierzam kupić od znajomych znajomych Już jedna robi mi paczkę bo jak miała swojego synka to miała bzika na punkcie małego i wszystkie ciuszki mu w zarze i nextie kupowała wiec teraz chce sie pozbyć inpo kosztach sprzedać wiec korzystam No ale wiadomo na początek jak sie dowiedzieliśmy ze pierworodny to kupiliśmy mu pierwsze spiochy nowe pachnące prosto z Tesco :) hehe ale ze mnie wredna matka! No ale uważam ze nowe ciuszki są taaaaak drogie a malec przez pierwsze miesiace ledwo ponosi wiec jak mam polecone w idealnym stanie i to drogich firm to korzystam!

Dziewczyny ja właśnie w łóżku wcinam śliwki i jabłka bo niewiele dzisiaj zjadlam i szkoda mi malenstwa a już taka spiaca ze odplywam! To na szybkiego!

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #622221 przez kalina
Villemo faktycznie dziewczynka jak nic w tym kucyku:) ale ma taki slodki usmiech ze mozesz miec kiedys problem z chetnymi przyszlymi synowymi.. nie nadazysz odganiac:)

slonko temperatura 37 nie masz co sie martwic. ja przez wiekszosc czasu do 37,4 mam i lekarka stwierdzila ze to normalne w ciazy. jak ci 38 wyskoczy to bierz szybciutko tabletke bo wtedy faktycznie moze byc niebezpiecznie. i grzej sie w lozeczku ile wlezie zebys doszla do slubu do siebie. bo w tym stanie az tak szybko nie przechodzi. pisala wczesniej ktoras o soku malinowym- nie wolno soku z lisci malin ale z owocow jak najbardziej. mi lekarka sama kazala pic.a jak sie ma taki domowy tow ogole super bo smak nieporownywalny z ymi sklepowymi:)

izula po takiej dawce lekow to nie ma szans zeby nie bylo dobrze. pisalas cos chyba ze u was w rodzinie sie zdarzaly problemy- ale moze wtedy nie interweniowali odpowiednia liczba lekow. jak sie nafaszerujesz to wszystko musi wrocic do normy:)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #622227 przez biedroneczka39
Witam nowa mamusie....

Kurcze wchodze I patrze bo powiem Wam ze az mnie brzuch boli ze stresu o serka a tu zadnych wiadomosci...jak tu zasnac ?

Nefeli ja nie mam nic po corkach bo najmlodsza ma 6,5 roku.Wszystko musze kupic.

Agamo ciesz sie kochana ze pracujesz bo ja nie mam pracy...agencja robi mnie w balona.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #622231 przez kalina
witamy nike:) fajniutkie dzieciatko:)

przez was zrobilam sie glodna.. ale nie wiem co zjesc:(

tez sie boje o serka. biedroneczko a agencja wie ze ty w ciazy?

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #622233 przez biedroneczka39
Acha no I Klaudiuszek w wersji girl wyglada slicznie :)

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #622237 przez iwonta_kg
Witaj nike. ładnego masz szkraba :) a znasz już płeć? pomysł na imię masz? i skąd jesteś?
pytam żeby Niagarka mogła wpisać dane do naszej wrześniówkowej tabelki :)

a właśnie gdzie nasz Serek?????????????

Mykam spać dziewczynki! ziewam już przed telewizorem więc czas spać! dobranoc :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #622244 przez niagara
Dzięki Iwonta wyręczyłaś mnie :silly: dobranoc :)
Cześć Nike :)
Serku odezwij się! Martwię się o nią. A może poznała płeć, poleciała na zakupy i całkiem o nas zapomniała :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #622246 przez nike84
Dziękuję za miłe przywitanie :)Jestem z Krakowa.
U mnie w brzuchu prawdopodobnie rośnie sobie chłopczyk. Na imię nie możemy sie na razie zdecydować, bo cały czas czekamy na nastepne usg żeby potwierdzić płeć :)

11 lata 9 miesiąc temu #622247 przez nefeli
Zgadzam sie z Biedronka,ja tez bez pracy wiec zero pieniazkow i jakichkolwiek przywilei.:(
Jem standardowo kanapki z twarogiem,alez nudno,ale jutro zrobie salatke z tunczykiem.
Ja tez sie b.martwie o Serka,jejku niech cos napisze chociaz dwa slowa.Moze po badaniu pojechala gdzies w odwiedziny.

11 lata 9 miesiąc temu #622249 przez nefeli
Witaj Nike milo ze dolaczylas,uwielbiam Krakow,jako dziecko czesto tam bywalam,teraz od lat nie bylo jak.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka