- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
iwonta_kg napisał:
Ja piłam tą glukozę całkiem niedawno byłam chyba w 28 tygodniu ciąży. Więc to było jakoś w styczniu albo w lutym w zeszłym roku... całe szczęście nie musiałam siedzieć w poczekalni tylko miałam do dyspozycji gabinet lekarski hihi moja mama jest pielęgniarką w przychodni i udostępniła mi czekanie w godnych warunkach jeden lekarz akurat miał wolne więc mogłam się rozłożyć spokojnie na fotelu i odmierzać czas najpierw wypiłam jednego drineczka, mama pobrała mi krew, siedziałam sobie godzinkę w gabinecie czytając gazety i po godzinie znów mi pobrała. a co było potem???? meeeeeeeeeega wielkie śniadanie bo przecież trzeba być na czczo do tego badania pamiętam to jakby to było dziś... ten ohydny smak...
a jaką dawkę miałaś? BO mi pobierali na czczo i po 2 godzinach?
przy 50 g jest pobierane po godzinie
przy 75 g po dwóch godzinach
poprawiam się ja miałam robione po dwóch, 75 g sprawdziłam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
trzymam kciuki za Twoje maleństwo!!!
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Ninka nie martw sie, czekajcie na konsultacje, teraz wiele można zrobić jeszcze jak dzidziuś jest w brzuszku, najważniejsze, że skusiliście sie na to badanie i że już wiecie i możecie działać
A kiedy echo serduszka maluszka się robi, jest na to jakiś najlepszy termin?
Ja nie jestem w najlepszym nastroju, poprzynosiłam wszystkie szmatki dla dzidziusia, które dostaliśmy i miałam przebierać a leżę i gapię sie w komputer. Miłego popołudnia kobietki!
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kasia :]
- Wylogowany
- budujemy zdania
Cześć Dziewczyny! Widzę, że nie próżnujecie
Ninka nie martw sie, czekajcie na konsultacje, teraz wiele można zrobić jeszcze jak dzidziuś jest w brzuszku, najważniejsze, że skusiliście sie na to badanie i że już wiecie i możecie działać
A kiedy echo serduszka maluszka się robi, jest na to jakiś najlepszy termin?
Ja nie jestem w najlepszym nastroju, poprzynosiłam wszystkie szmatki dla dzidziusia, które dostaliśmy i miałam przebierać a leżę i gapię sie w komputer. Miłego popołudnia kobietki!
Lekarz mi powiedział, że takie badanie najlepiej wykonać między 18 - 23 tygodniem ciąży. Ja byłam w poniedziałek, więc akurat u mnie to był 21 tydzień.
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziewczyny macie jakieś propozycje na działy tematyczne na forum?
Nie wiem dokładnie jak wygląda takie forum, ale można zrobić zakładkę WYPRAWKA i powrzucać tam wszystkie nasze uwagi dotyczące tego co kupujemy, listę rzeczy niezbędnych dla Malucha, dla mamy w szpitalu itp.
Jeden dział powinien być ze zdjęciami. Możemy go podzielić jakoś, np. na te Dzieciaczków i nasze jakieś tam z brzuszkami.
Hmm...Może badania. Ten temat też często przewija się przez nasze forum.
Podpowiedzcie coś dziewuszki
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Cześć wszystkim nie nadąrzam za wami czytac a juz nie wspomne, żeby się jeszcze udzielac. Teraz na wyjezdzie jestem bo my cały czas z ta budowa domku załatwiamy, a tu niestety internet chodzi strasznie wolno...
Byłam wczoraj na polówkowym i na cho serduszka mojej maleńkiej. I niestety ale dostaliśmy kiepskie wiesci i teraz się cały czas denerwuje Córeczka ma 300 g , rozwija sie prawidłowo ale niestety mamy problem z serduszkiem tydzien temu na zwykłym polówkowym w luxmedzie wyszło że jest ok a tu na echo serduszka w klinice że zastawki w serduszku nie działaja prawidłowo a wlaściwie nie dzialaja prawie wcale . Martwie się cały czas bo wsumie nie wiemy za bardzo co dalej. Ustalili nam konsultacje z pania profesor od takich spraw ale dopiero za 4 tygodnie a ja chyba nie bede spac przez ten czas
Najczestszy powód takich nieprawidłowości to prezziebienia w ciąży a aja miałam chyba 4.
Jakby sie ktoś zastanawiał to ja zdecydowanie mówie, zeby robić echo serduszka mimo że trzeba za to płacic!!!!!!
Ninka mam nadzieje ze jednak wszystko bedzie dobrze Musisz myslec pozytywnie bo twoja niunka napewno nie potrzebuje zestersowanej mamuski! Choc kompletnie rozumiem ze sie martwisz ale staraj sie myslec pozytywnie! A mam takie pytanko czy echo mialas robione bo dostalas skierowanie czy sama sie zdecydowalas? I chcialam sie zapytac czy mialas mierzona przeziernosc karkowa w 11 -13 tygodniu? Bo wlasnie przeczytalam ze mogla ci wyjsc zwiekszona przeziernosc albo inne nieprawidlowosci w scanie z tego okresu. Troche sie zastanawiam nie wiem czy ja mialam robione echo serduszka bo nie wiem czy w uk wogole robia hmmm napewno zrobie jak bede w pl ale to dopiero za 2 tygodnie.
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ninka, trzymaj się dzielnie... fatycznie długo musicie czekać na te konsultacje... a może prywatnie było by szybciej???
Serku spotakałam dziś babeczkę na uliy z Qiunny buzz, więc ją zaczepiłam i zaczęłam rozmawiać na temat tego wózka... i babeczka powiedziała że jest z niego bardzo zadowolona. Maleństwo miało 3 miesiace i już je wiozła w spacerówce:) Oczywiście potwierdziła że jest mały, lekki i dobrze się składa i mieści się w małym bagażniku... nawet dała mi poprowadzić-super zwrotny... jedyny minus to taki że mała jeszcze miesiąc może dwa i do gondoli nie wejdzie, ale jej nie zależy bo spacerówka jest w wersji kubełkowej i maluszkowi w niej dobrze:)
Także będzie trzeba powiedzieć Izie jak wróci ze szpitala że dokonała dobrego wyboru kupując tego używanego buzza za tysiaczka:)
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
To na ta strone juz ogole nie bedziecie zaglądać?
Mysle ze jak tu mamy jeden profil ogólny i piszemy na tysiąc tematów to na innej stronie tez tak bedziemy
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Najgorsze jest to, że nie było lekarza, który prowadzi moją ciążę, tylko jakaś inna, młoda babka z mniejszym doświadczeniem.
Tylko, że ona ma do dyspozycji super sprzęt i mniejsze doświadczenie, a on z kolei olbrzymie doświadczenie i słabej jakości sprzęt.
Ale do rzeczy.
Ogólnie wieści są takie, że Maleństwo rozwija się prawidłowo, posprawdzaliśmy wszystkie organy, kończyny, kręgosłup itp., a odgłos bijącego serduszka bardzo mnie wzruszył.
Ale... mój 95% chłopak okazał się być 100% dziewczynką
Teraz już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Villemo a na jaka strone chcesz przenieść nasze forum?
To na ta strone juz ogole nie bedziecie zaglądać?
Mysle ze jak tu mamy jeden profil ogólny i piszemy na tysiąc tematów to na innej stronie tez tak bedziemy
Wszystko zobaczysz na razie dzziałam
Myślałam o podziale na tematy ze względu na to, żeby mieć szybki dostęp do tych informacji które chcemy. Co jakiś czas np. powraca temat wózków, linki giną w całości a można by było wszystko w jednym dziale.
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ahahah narobiłaś mi nadzieiCześć Dziewczyny Byłam dziś na połówkowym i jestem w mega szoku
Najgorsze jest to, że nie było lekarza, który prowadzi moją ciążę, tylko jakaś inna, młoda babka z mniejszym doświadczeniem.
Tylko, że ona ma do dyspozycji super sprzęt i mniejsze doświadczenie, a on z kolei olbrzymie doświadczenie i słabej jakości sprzęt.
Ale do rzeczy.
Ogólnie wieści są takie, że Maleństwo rozwija się prawidłowo, posprawdzaliśmy wszystkie organy, kończyny, kręgosłup itp., a odgłos bijącego serduszka bardzo mnie wzruszył.
Ale... mój 95% chłopak okazał się być 100% dziewczynką
Teraz już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć