BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #636788 przez nefeli
Kinia ja tez kocham te bujaczki !!! hihi filmik dobry,ktos musial zademonstrowac haha.
Witaj Lenka,kurcze chcieli Cie przerobic na faceta a to lekarze niezdary ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #636791 przez słonko
Dzień dobry dziewczynki :)

Nie odezwałam się wczoraj, bo jak zwykle brak czasu. Teraz piszę zapewne ostatni raz przed wyjazdem do Chorwacji. Nawet wyjątkowo zalogowałam się w pracy, żeby do Was napisać :)

Widzę, że prawdziwe cuda się tu dzieją - chłopcy zmieniają się w dziewczynki :lol: Musiałaś mieć opad szczeny Natalko, nie dziwię Ci się :lol:

Mi wczoraj płeć potwierdzono :) Ale powiem Wam, że więcej mi stresu niż radości przyniosło to wczorajsze usg połówkowe. Wszystko jest ok, ale na usg miałam nerwy i teraz mam kolejne niepokoje :(
Opowiem Wam jak to było: Najpierw pani doktor skupiła się na serduszku - super super, tu pięknie, tam pięknie, przepływy ok... Ale jak chciała ładnie uchwycić tzw. krzyż serca, to nie wychodziło... I tak co chwilę wracała do tego serca, a mnie już ogarnął blady strach... Młody długo siedział w jednej pozycji. Ostatecznie, po wielu próbach (i minutach), synek zrobił fikołka i pokazał się z takiej strony, że pani doktor ów krzyż serca zobaczyła, ale co się już zdążyłam nadenerwować, to moje :/
Natomiast teraz niepokoi mnie jeszcze to, że Maleńki wyszedł o 5 dni młodszy. Do tej pory wahania były max 3 dni (zresztą jestem niemal pewna, że faktycznie jest młodszy o 2 dni, bo wiem, kiedy miałam owu). Ale na usg ponad 3 tyg temu wymiary miał idealnie jak z miesiączki. Wagowo 265g (wczoraj był 19t6d wg om), czyli, jak zerkam do tabelek w internecie, w sam raz na 20t. Ale widocznie któreś wymiary zaniżyły wiek. Co o tym sądzicie dziewczyny? Czy to jest powód do niepokoju?
Bo ja już zaczęłam to łączyć z tym, co mnie już wcześniej zaniepokoiło, że ta waga mi całkiem stanęła. Jak miesiąc temu doszło 3 kg, tak nie wiem czy nie jestem nawet 0,5 kg w tył. Jak mierzę obwód brzuszka, to też coś bez zmian :( Może to przez ten stres przedślubny? Mam nadzieję, że w Chorwacji odpocznę, wyluzuję i obydwoje z Małym zadrobimy zaległości w wymiarach ;)
Fotki Młodego nie zdążę wrzucić, a też mam śliczny buziaczek 3D.

Ninko, wiem co musiałaś czuć na echo serca twojego Maleństwa... Będę się za Was modlić, żeby do rozwiązania już wszystko było w normie :) :kiss:

Żegnam się z Wami na całe 9 dni. Będzie mi Was brakowało :) Proszę o same dobre wieści jak wrócę! Ale będę miała nadrabiania... :blink:

:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Paulina i Piotruś

11 lata 8 miesiąc temu #636797 przez MyMelange
Slonko baw sie dobrze. Pozdrow moja kochana Chorwacje. Moj brat tez dzis wyjezdza wlasnie do Cro i az mnie skreca. No nic, w tym roku pozostaja nam polski jeziorka :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu #636839 przez SerekWaniliowy
Słonko jak ja byłam 2 tygodnie temu na wizycie i powiedziałam, że brzuch mi zmalał to położna się śmiała, że wszystkie ledwo zajdziemy w ciąże to chcemy mieć brzuchy :) więc nie przejmuj się skoro lekarz nie widzi niczego odbiegającego od normy :) wypocznij i wygrzej się za nas wszystkie kochana i naciesz się swoim nowym nabytkiem a na brzuszek jeszcze przyjdzie czas ;) udanego urlopu i szerokiej drogi!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #636848 przez karolcia1919

11 lata 8 miesiąc temu #636859 przez biedroneczka39
Jade na zabieg :(((

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 8 miesiąc temu #636865 przez SerekWaniliowy
biedroneczka39 napisał:

Jade na zabieg :(((

O Jezu Biedroneczka! Tak mi przykro kochana. Tak bardzo wszystkie liczyłyśmy na pomyłkę :( Trzymaj sie słonko i nie poddawaj się! Ściskam Cię najmocniej jak potrafię :kiss:
Brakuje mi słów...

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #636872 przez Monika23083
Trzymaj się biedroneczko...będziemy z Tobą myślami..

Słonko, niczym się nie martw tylko wypoczywaj. Czasem jak człowiek zacznie za bardzo wnikać to zawsze coś wyjdzie nie tak..a my tylko nerwów się nabawimy..wiem, że łatwo powiedzieć bo wszystkie się martwimy, ale ja już też przestałam się doszukiwać róznych rzeczy. Skoro lekarz wczoraj powiedział, że wszystko ok to musi tak być, tym bardziej że wyjeżdżasz. Miłego odpoczynku i dbajcie o siebie!:)

A ja właśnie skończyłam robić prezent dla przyjaciółki, dzisiaj idę na urodziny,
a sukienki na wesele nadal nie mam:)

Trzymajcie się cieplutko:)

11 lata 8 miesiąc temu #636875 przez karolcia1919
Kochana Biedroneczko Nasza...

Nie wiem co napisać..:(:(:(

Wiem ze jest i będzie ci ciężko...i to bardzo...
ale Twój mały aniołek [*] na pewno nie chce byś przez niego cierpiała...

11 lata 8 miesiąc temu #636877 przez słonko
:* Biedronko, trzymaj się :*

Paulina i Piotruś

11 lata 8 miesiąc temu #636882 przez Villemo
Biedronko bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że się jakoś trzymasz :( Ściskam Cię bardzo mocno, jeszcze zaświeci dla was słoneczko zobaczysz!

11 lata 8 miesiąc temu #636884 przez Villemo
Monika23083 napisał:

Trzymaj się biedroneczko...będziemy z Tobą myślami..

Słonko, niczym się nie martw tylko wypoczywaj. Czasem jak człowiek zacznie za bardzo wnikać to zawsze coś wyjdzie nie tak..a my tylko nerwów się nabawimy..wiem, że łatwo powiedzieć bo wszystkie się martwimy, ale ja już też przestałam się doszukiwać róznych rzeczy. Skoro lekarz wczoraj powiedział, że wszystko ok to musi tak być, tym bardziej że wyjeżdżasz. Miłego odpoczynku i dbajcie o siebie!:)

A ja właśnie skończyłam robić prezent dla przyjaciółki, dzisiaj idę na urodziny,
a sukienki na wesele nadal nie mam:)

Trzymajcie się cieplutko:)

Monia ja też poszukuję sukienki ;/ przede mną 2 komunie i wesele :dry: Widziałam fajne w Smyku (są na stronie internetowej) i w 4mums ale ceny porażają. Nie uśmiecha mi się dać ze 160 zł za sukienkę którą założę 2 razy :dry: i w dodatku i tak będę w niej wyglądać jak betoniara :huh:

11 lata 8 miesiąc temu #636924 przez agamo
Ewus tak bardzo mi przykro tak bardzo żal! Nie wiem co powiedzieć ale teraz pewnie żadne słowa nie ukoja bólu Wiedz ze jesteśmy z tobą i jeśli tylko byś tylko potrzebowała sie wyzalic i wysmutac to pisz do nas! Wszystkie postaramy sie cie pocieszyć! Sciskam cie mocno trzymaj sie tam jakoś kochana! Oby ten dzien szybko minął!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #636932 przez iwonta_kg
Biedroneczko tak mi przykro:(:(:(:(:(:(:( odczekajcie jakis czas i zacznijcie znów sie starać. Wasz Aniołek bedzie nad wami czuwał i może szybko do was wróci! Znasz to powiedzenie? "nienarodzone dzieci nie umierają tylko zmieniają czas swojego przyjścia na świat" pamietaj o tym. Jeszcze jedną rzecz Ci powiem. Aniołkowe mamy fasolkują poza kolejnością! Bardzo mocno Cie ściskam i modlę sie za Twojego Aniołka. Wpadaj do nas czasem kochana! Moze zróbcie sobie z mężem pare dni wolnego. Wyjedźcie gdzieś za miasto, pobądźcie razem sami. Psychicznie wam to pomoże. Nie mozesz byc teraz sama! Masz dwa kochane skarby w domu i pamietaj że one bardzo Cie kochają. Myślimy o Tobie Biedronko i trzymamy za Ciebie kciuki. I pamietaj żeby sie nie obwiniać bo to napewno nie jest Twoja wina! Trzymaj sie słońce!

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #637095 przez iwonta_kg
Co tu tak pusto????

Przynoszę dobre wieści :) mąż dziś wyszedł ze szpitala i już jesteśmy razem w domku :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka