BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #637104 przez Monika23083
iwonta_kg napisał:

Co tu tak pusto????

Przynoszę dobre wieści :) mąż dziś wyszedł ze szpitala i już jesteśmy razem w domku :)

nie wiem czy się nie przeniosło forum już na prywatne, ja czekam na aktywację:)

w związku z dobrą wiadomościa nie pozostaje nic innego jak życzyć miłego weekendu:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #637177 przez MyMelange
Taka pogoda, to pusto :)

Ja juz skosilam trawe, poplewilam, posprzatalam, bylam na zakupach i teraz gotuje obiadek :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu #637189 przez nefeli
Biedroneczko trzymaj sie kochanie, na pewno niedlugo aniolek wroci do Was a Wam usmiech na twarzach,ktorego i tak ma byc duzo dla dwoch kochanych coreczek!!! caleje Cie Skarbie!!! zagladaj do Nas!
Iwonka super ze maz juz z Wami tylko nie zaszalejcie za mocno ;)
Ninka mam nadzieje ze juz wszystko bedzie dobrze i po prostu lekarz nie jest jeszcze pewien,tak sobie tlumacze ze jakby bylo cos nie tak to nie czekaliby miesiac na kolejne badanie,Ja tez juz w nerwach i strachu 20 dni do genetycznego i wlasnie cala ta sprawa z serduszkiem,dopiero w 21 moga konkretnie powiedziec co i jak,do tego czasu mam nadzieje nie schudnac calkiem ze stresu i nerwow.Dzis mam wizyte u fryzjera ale i tak sie nie ciesze :( bo moj stres to teraz moje drugie ja ;(
Moj malzonek nadal szuka pracy bez owocnie i wszyscy tylko mowia ze nie ma,ze kryzys i co my zrobimy.
Slonko baw sie dobrze i wywczasuj sie i za mnie,mi znajomi mowia ze ja mam wakacje caly rok bo i plaza i gory kolo nosa,ale ja marze gdzies sobie pojechac tak zupelnie indziej poza Grecje,w Chorwacji pieknie i zieeeeeeelono,super!!!
Kinia ja tez dzis pozasuwalam troche w domu,ale z obiadem brak koncepcji,ja nic nie jem,ostatnio odzywiam sie slodyczami i kawa :( nie mam wogole pomyslow na obiady,
Ok znikam zrobic kilka pasemek bo juz ten odrost straszny w oczy kluje :)

11 lata 8 miesiąc temu #637192 przez SerekWaniliowy
MyMelange napisał:

Taka pogoda, to pusto :)

Ja juz skosilam trawe, poplewilam, posprzatalam, bylam na zakupach i teraz gotuje obiadek :)

Kochana nie za dużo tego? ;) Ja pół dnia przeleżałam i tylko obiad przyszykowałam :side:

A w ubiegłą sobotę szykowałam 4 godziny kawałek działki pod trawnik to do wtorku leżałam tak mnie brzuch bolał, dziś jadę tylko na 2 godzinki po obiedzie, ale mam jeszcze sporo roboty, bo działkę zapuściłam w ubiegłym roku - nic nie robiliśmy. Mój mąż nie lubi pracować na działce, a ja jakbym miała przed domem to bym codziennie siedziała, a że mamy kawałek to to wyprawa i na pół godzinki to się nie chce jechać :/ Oj marzy mi sie ogródeczek tak jak niektóre z Was mają :)

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #637199 przez Kasia :]
Biedroneczko, bardzo mi przykro, naprawdę brak mi mądrych słów w tej sytuacji, więc lepiej nie będę nic pisała. Ściskam Cię mocno :*

11 lata 8 miesiąc temu #637203 przez MyMelange
Serku, jakos daje rade - ja nie zjadlam poki co ani jednej nospy i ani jednego magnezu. Brzuch mnie nie boli i oby tak dalej. Pracujemy z maluszkiem na swiezym powietrzu. Wszystko juz mamy posadzone i wszystkie meble odmalowane :) Tacy z nas harcerze! A co! :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu #637205 przez Kasia :]
Villemo, jak tam sprawa z kleszczem?
Mój szwagier dziś rano właśnie wrócił od lekarza, bo wczoraj miał kleszcza wbitego. Ledwo co się zdążył wbić, taki malutki, ale została czerwona chrostka, która go swędzi. I pojechał do ośrodka. Dostał antybiotyk od razu i kazali mu obserwować skórę. Jeżeli pojawi się rumień ma natychmiast zgłosić się do lekarza, bo to oznacza początki boreliozy podobno :/

11 lata 8 miesiąc temu #637230 przez Villemo
słonko napisał:

Dzień dobry dziewczynki :)

Nie odezwałam się wczoraj, bo jak zwykle brak czasu. Teraz piszę zapewne ostatni raz przed wyjazdem do Chorwacji. Nawet wyjątkowo zalogowałam się w pracy, żeby do Was napisać :)

Widzę, że prawdziwe cuda się tu dzieją - chłopcy zmieniają się w dziewczynki :lol: Musiałaś mieć opad szczeny Natalko, nie dziwię Ci się :lol:

Mi wczoraj płeć potwierdzono :) Ale powiem Wam, że więcej mi stresu niż radości przyniosło to wczorajsze usg połówkowe. Wszystko jest ok, ale na usg miałam nerwy i teraz mam kolejne niepokoje :(
Opowiem Wam jak to było: Najpierw pani doktor skupiła się na serduszku - super super, tu pięknie, tam pięknie, przepływy ok... Ale jak chciała ładnie uchwycić tzw. krzyż serca, to nie wychodziło... I tak co chwilę wracała do tego serca, a mnie już ogarnął blady strach... Młody długo siedział w jednej pozycji. Ostatecznie, po wielu próbach (i minutach), synek zrobił fikołka i pokazał się z takiej strony, że pani doktor ów krzyż serca zobaczyła, ale co się już zdążyłam nadenerwować, to moje :/
Natomiast teraz niepokoi mnie jeszcze to, że Maleńki wyszedł o 5 dni młodszy. Do tej pory wahania były max 3 dni (zresztą jestem niemal pewna, że faktycznie jest młodszy o 2 dni, bo wiem, kiedy miałam owu). Ale na usg ponad 3 tyg temu wymiary miał idealnie jak z miesiączki. Wagowo 265g (wczoraj był 19t6d wg om), czyli, jak zerkam do tabelek w internecie, w sam raz na 20t. Ale widocznie któreś wymiary zaniżyły wiek. Co o tym sądzicie dziewczyny? Czy to jest powód do niepokoju?
Bo ja już zaczęłam to łączyć z tym, co mnie już wcześniej zaniepokoiło, że ta waga mi całkiem stanęła. Jak miesiąc temu doszło 3 kg, tak nie wiem czy nie jestem nawet 0,5 kg w tył. Jak mierzę obwód brzuszka, to też coś bez zmian :( Może to przez ten stres przedślubny? Mam nadzieję, że w Chorwacji odpocznę, wyluzuję i obydwoje z Małym zadrobimy zaległości w wymiarach ;)
Fotki Młodego nie zdążę wrzucić, a też mam śliczny buziaczek 3D.

Ninko, wiem co musiałaś czuć na echo serca twojego Maleństwa... Będę się za Was modlić, żeby do rozwiązania już wszystko było w normie :) :kiss:

Żegnam się z Wami na całe 9 dni. Będzie mi Was brakowało :) Proszę o same dobre wieści jak wrócę! Ale będę miała nadrabiania... :blink:

:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Słonko nie masz się co martwić kompletnie wagą i wymiarami bo najważniejsze jest że maluszek rośnie. To jest tylko waga oszacowana na podstawie obwód główki, brzuszka, długość kości udowej. Wystarczy jeden z parametrów nie dokładnie przemierzyć i różnica może wyjść dość spora. Zresztą na tym etapie ciąży każdy maluszek rośnie już w swoim indywidualnym tempie i ciężko o jakieś normy w końcu finalnie będzie tak, że jedne dzieciątka urodzą się z masą urodzeniową 4 kg i wzrostem 56 a inne 2 kg i wzrostem 50 cm, jedne z dłuższymi nóżkami a inne z krótszymi. Wymiary są bardzo ważne - owszem ale te robione do 12 tc i one powinny być prawidłowe, wiek ciąży wyliczany na podstawie usg robionego po 12 tc nie jest już miarodajny. Liczy się to, że dzidziuś rośnie i basta więc nie wkręcać sobie filmów :ohmy: :lol: :side:

11 lata 8 miesiąc temu #637233 przez Villemo
Kasia :] napisał:

Mój szwagier dziś rano właśnie wrócił od lekarza, bo wczoraj miał kleszcza wbitego. Ledwo co się zdążył wbić, taki malutki, ale została czerwona chrostka, która go swędzi. I pojechał do ośrodka. Dostał antybiotyk od razu i kazali mu obserwować skórę. Jeżeli pojawi się rumień ma natychmiast zgłosić się do lekarza, bo to oznacza początki boreliozy podobno :/

Kasiu wczoraj miejsce było lekko zaczerwienione dziś mała kropeczka jak od ukłucia szpilką. Dzwoniłam do lekarza, kazał odkazić co od razu instynktownie zrobiłam i nie panikować tylko obserwować i w razie rumienia od razu lekarz.

11 lata 8 miesiąc temu #637238 przez Villemo
Monika23083 napisał:

iwonta_kg napisał:

Co tu tak pusto????

Przynoszę dobre wieści :) mąż dziś wyszedł ze szpitala i już jesteśmy razem w domku :)

nie wiem czy się nie przeniosło forum już na prywatne, ja czekam na aktywację:)

w związku z dobrą wiadomościa nie pozostaje nic innego jak życzyć miłego weekendu:)

oczywiście że nie, na razie tylko użytkownicy dodani i ramówka zrobiona :-) Twoje konto już aktywowane ;-)

11 lata 8 miesiąc temu #637247 przez paulinka.k22
Hej dziewczynki!
Dopiero teraz zaglądam, bo prawie cały dzień przesiedziałam na dworze na leżaku :) jak odpoczywam to tylko na świeżym powietrzu :) wieczorem idziemy na imieniny, mam nadzieję, że jakoś dam radę wysiedzieć. Chociaż z drugiej strony mam już dość siedzenia w domu więc chyba nic mi nie będzie jak się trochę wyrwę :) a czuję się dobrze :) pozdrawiam

11 lata 8 miesiąc temu #637255 przez Kasia :]
Villemo napisał:

Kasia :] napisał:

Kasiu wczoraj miejsce było lekko zaczerwienione dziś mała kropeczka jak od ukłucia szpilką. Dzwoniłam do lekarza, kazał odkazić co od razu instynktownie zrobiłam i nie panikować tylko obserwować i w razie rumienia od razu lekarz.

To całe szczęście, że tylko mały punkcik :) , bo u szwagra to jest konkretna chrostka :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #637266 przez iwonta_kg
Nefeli przeczytalam twój post o tym szaleństwie i aż zaczelam sie śmiać hehe i pomyślałam "za późno powrót uczczony" :silly: :silly: :silly: :silly:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #637278 przez niagara
Biedroneczkotak mi przykro :(
Słoneczko miłego wypoczynku :)
Ja właśnie wróciłam z zakupów, próbowałam "domek Lenki" jakoś ładnie przyodziać, ale okazało się to trudniejsze niż myślałam :dry:
Cały dzień pucowania klamek i tylko jedna bluzka i para spodni :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #637286 przez agamo
O boshe co za okropny dzien dzisiaj w pracy mialam Myslalam ze padne taki zapieprz Dwie osoby nieprzyszly do pracy wiec wszyscy musieli dymac ekstra za nieobecnych!!! Do tego przerwe mialam o 13 a zaczelam prace o 6.30! poprostu padam Leze na sofie brzuchem do gory i wolam do meza: "mlody kopie" a on na to "a stary gary zmywa" :P tak sie usmialam ale taka prawda bo ja nawet nie mialabym sily na nogach juz ustac!

Iwona no super ze maz juz w domu napewno nie mogliscie sie juz doczekac! a i tobie lzej bedzie bo biegac do szpitala nie bedziesz musiec!

Nefeli ja tez mam brak apetytu ale wciskam w siebie na sile choc mdlosci nie mialam i nadal dzieki bogu nie mam ale kompletnie bez apetytu jem jakbym papier jadla! za to mam smaka na porzadne miecho typu gulasz wolowy naprzyklad ale znim wroce z pracy to nie bede az tak dlugo czekac az mi mieso zmieknie juz nie wspominajac ze chyba bym przy garach nie ustala po pracy! i tak moj maly uczy sie od mamy jak smakuje zarcie byle jak byle szybko :P

Vilemo to dobrze ze z tym kleszczem lepiej Wiadomo strachu sie musialas ladnie najesc ale niestety tego cholerstwa w polsce nie brakuje! a wiecie ze w tej okolicy uk w ktorej jestem jeszcze ani razu kleszcza nie widzialam i komarow tez u mnie nie ma! :D

Mam nadzieje ze Ewka ma sie choc troche lepiej i ze dziewczynki zawracaja jej glowe teraz ile tylko moga! Jednak jak przeszlybysmy na inne forum to fajnie by bylo by do nas dolaczyla Oczywiscie jesli tylko chce!

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka