BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #637921 przez dumka
mmmmm piekny chlebus az sama mam ochotke taki upiec mozna prosic o przepis? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #637949 przez Villemo
Ja właśnie zamarynowałam karkóweczkę i skrzydełka na grilla :-) Mam tylko nadzieję, że pogoda dopisze bo dość pochmurno jest.

Ja też nic nie kupiłam jeszcze dla maleństwa, nie wiele mam do dokupienia więc się nie spieszę. :-) Z wózkiem to w ogóle nie ma się co spieszyć bo trochę szkoda gwarancji.

11 lata 8 miesiąc temu #637950 przez Monika23083
iwonta_kg napisał:

Monika23083 napisał:

Ale się wściekłam!

Właśnie przejrzałam swoje konto i weszła mi wypłata z pracy, niestety o prawie 800 zł mniejsza. Do tej pory miałam 100%, na zwolnieniu jestem od lutego. Kurcze, nie wiem co jest grane..czytam wszędzie i przez całą ciążę przysługuje 100% wypłata podobno.
Nic, muszę czekać do 6 maja, żeby sprawę wyjaśnić..

a czemu teraz taka wypłata ci przyszła?? jeśli lekarz wypisze ci na zwolnieniu że jesteś w ciąży powinnaś mieć 100% płacone. może pominął ten szczegół??

właśnie nie wiem, do tej pory było ok, a teraz wypłata za kwiecień taka weszła. Myslę, że coś im się pomyliło, ma nadzieję że to wyjaśnię:)

11 lata 8 miesiąc temu #637956 przez Monika23083
Alivva napisał:

Nie wiem czy uda mi sie przez telefon wrzucic fote ale.... chlebus gotowy,wyglada i pachnie apetycznie,oby byl rownie smaczny :-) ajc...jakam dumna z siebie :D

wygląda smacznie:)ale bym zjadła z twarozkiem i szzypiorkiem:)

11 lata 8 miesiąc temu #638006 przez SerekWaniliowy
Alivva napisał:

Nie wiem czy uda mi sie przez telefon wrzucic fote ale.... chlebus gotowy,wyglada i pachnie apetycznie,oby byl rownie smaczny :-) ajc...jakam dumna z siebie :D

Mmmm wygląda obłędnie :) a tak schrupać taką piętkę świeżutką ze świeżym masełkiem z lodówki mmm pycha ale bym zjadła :side: chłopaki będą mieli dziś wyżerkę :)

Mój mąż często dokumentuje moje poczynania kuchenne i pytam gdzie ma zdjęcie ostatniego chlebka a na pytanie po co mi odpowiedziałam, że chciałam się pochwalić na forum a on oburzony TO POCHWAL SIE MNĄ - NIE DAM CI ZJEĆ :silly:

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #638024 przez kocham_cie
SerekWaniliowy napisał:

Alivva napisał:

Mmmm wygląda obłędnie :) a tak schrupać taką piętkę świeżutką ze świeżym masełkiem z lodówki mmm pycha ale bym zjadła :side: chłopaki będą mieli dziś wyżerkę :)

Mój mąż często dokumentuje moje poczynania kuchenne i pytam gdzie ma zdjęcie ostatniego chlebka a na pytanie po co mi odpowiedziałam, że chciałam się pochwalić na forum a on oburzony TO POCHWAL SIE MNĄ - NIE DAM CI ZJEĆ :silly:

No to Serku dawaja tego Boskiego Almondo skoro taki chętny :lol:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #638025 przez kocham_cie
Iva chlebek pierwsza klasa aż sie głodna zrobiłam... prosimy po kromeczce z masełkiem dla każdej z nas:)

Za mną dziś chodzą naleśniki z serkiem waniliowym i koktajlem truskawkowym...mmmm... zadzieram kiece i lece do sklepu po truskawy:)mniami mniami będzie pysznie:)

Magda M

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #638045 przez Alivva
Wyzerke to bede miala ja z mlodym i moi przyjaciele bo dzis spotkanie u mnie. Pan B
zaczeka na swiezy chlebek bo zjezdza do PL za tydzien :-) na razie musi sie obejsc smakiem :-)
Przepis dla chetnych wrzuce jutro. Teraz mam sjeste na lozku. Ogarnelam chate i brzuchol twardy wiec sobie troszke odpoczywamy. Pozniej pojade po Anke i Piotra z nimi zakupy i wieczorek na spokojniie w najlepszym towarzystwie :D

11 lata 8 miesiąc temu #638046 przez czarnula0609
Cześć dziewczynki
U mnie pochmurno i zimno
Powiem wam że pojawił się problem , który był na począku bardzo bolą mnie pierśi są nabrzmiałe i pełno niebieskich żył , mam uczucie jakby miały pęknąć.
Monika23083 w związku z tym zwolnienieniem może nastąpiła pomyłka.

11 lata 8 miesiąc temu #638052 przez SerekWaniliowy
kocham_cie napisał:

Iva chlebek pierwsza klasa aż sie głodna zrobiłam... prosimy po kromeczce z masełkiem dla każdej z nas:)

Za mną dziś chodzą naleśniki z serkiem waniliowym i koktajlem truskawkowym...mmmm... zadzieram kiece i lece do sklepu po truskawy:)mniami mniami będzie pysznie:)

Kochana gdyby On był taki przystojny jak jest głupawy to byśmy bogaci byli już dawno :silly:
Dzwoniłam dziś rano do teścia z reklamacją, mówię że ani to urodziwe, ani rozumu nie ma, z pieniędzmi tez kiepsko stoi, dlaczego mi rok temu do rozumu nie przemówił, żebym sobie ślub odpuściła, a On mi że reklamacji nie przyjmuje i może mi jedynie dopłacić, a przez 9 lat żyłam w amoku, a jak już sobie tak rozmawiamy to żebym nie była taka łaskawa, bo On poprostu brzydki jest i w dodatku leniwy :silly:

O rany Kocham Cię zmówiłyście sie dziś z Alivvą? Dziś od rana patrze jak mi sadełko urosło a Wy jeszcze tak kusicie! Az sie głodna zrobiłam :side: a ten mus truskawkowy, chyba cały słoiczek bym opędzlowała!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #638058 przez Alivva
Ej,ej....no przeciez ja tylko chlebkiem sie pochwalilam i to razowym :-) na zdrowo :-) ale z tym musem to fakt....sama bym zzarla :D

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #638062 przez niagara
Dziewczyny, ale mi smaka narobilyscie, a dopiero co obiad zjadlam :) teraz mam ochote na cos slodkiego :) cos mnie w tej ciazy do slodyczy bardzo ciagnie :)

11 lata 8 miesiąc temu #638066 przez agamo
No pięknie poprostu pięknie Człowiek w drodze do domu w którym pustki świeca w zelondku ściska z głodu a tu takie smakolyki! Ładnie to tak denerwować kobietę w ciazy!! Ale za to jutro chyba tez zrobię naleśniki wkoncu wolne a biedny mezus na nadgodziny zasuwa wiec moze mu niespodziankę zrobię! A dzisiaj hmmm chyba skocze po mrozonki i będzie ryba z warzywami na patelni!

U mnie pogoda dzisiaj zwariowane raz slonko cieplutko raz deszczem daje i już dwa razy grad sypał! Najważniejsze ze na drogę do domu slonko grzeje!

A chciałam sie zapytać czy tez tak macie Bo ja zauważyłam ze od ostatnich paru dni włączył mi sie wolny tryb chodzenia No wleke sie jak krowa normalnie za nikim nadarzyc nie mogę! Tak mnie to wkurza! Tez już jesteście na trybie 90 letniej babci czy smigacie jeszcze śmiało?

Aga

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #638080 przez SerekWaniliowy
Alivva zdrowo czy nie to kusicie obie a żołąd rośnie ;)

Niagara ja od tygodnia codziennie zjadam coś z czekoladą, zresztą, od tygodnia to pochłaniam takie ilości jedzenia że myślę, że jak za tydzień pójdziemy na kontrolę to Pan doktor będzie kazał założyć kłódkę na drzwi do kuchni :P

Agamo ja tez tak mam, byłam w czwartek z koleżanką na spacerze i z jej bliźniakami, kiedyś o nich wspominałam urodziły sie w 31 tygodniu niespełna rok temu, i nie mogłam za nią zdążyć a później niosła zakupy i szłam z Jej wózkiem, myślałam, że wysiądę po 5 minutach, a zawsze mama się śmiała, że ze mną się spacerować nie da bo pędzę ;)

A tak a propos wózków to nie wiem czy to z powodu tego, że bliźniaczy czy kiepski wózek, ale straszne rzeczy się działy, zjechać z krawężnika to katastrofa, przednie koła sie uginały jakby sie złamać miały i ruszyć nim nie można było i musiałam jedną ręka podnosić przód a Ona pchała a o podjechaniu pod krawężnik to nawet nie mówię, bo problem był, żeby tył nacisnąć żeby przód się podniósł
allegro.pl/wozek-bizniaczy-freestyle-twi...isy-i3193906811.html
Aha jeszcze gondola, dzieciaki maja 11 miesięcy (wyglądają na 9) i wciąż się mieszczą, a gondola 75x32 cm ma wiec do największych nie należy.

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #638120 przez kocham_cie
Serku, kochana, to chociaż kasiorę weź jak teściu chce dopłacić :silly: mój to nawet tyle nie zaproponował, stwierdził "widziały gały co brały" :laugh: bo tak to już z nami głupimi babami jest... marzymy o księciu na białym rumaku a kończymy z Don Kichotem na osiołku :silly: wiesz ale ja myślę że najważniejsze jest to że nas kochają i znoszą nasze fochy :silly:

Magda M

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka