- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
iwonta_kg napisał:
Dobry dzien.
Wlasnie jade do przychodni na badanie krzywej cukrowej... Bleee! Od 4 rano nie spie:(
Iwonta_kg a dlaczego teraz robisz to badanie ???? Powinno się je wykonywać między 24 a 28 tygodniem, bo wcześniej nietolerancja węglowodanów nie występuje u ciężarnych!po 24 tyg właśnie następuje zmiana przyswajania cukrów i dopiero te badania moga wskazać na cukrzyce. Miałaś jakies konkretne wskazania do wcześniejszego wykonania badania???
Ja miałam robione w 16 tyg bo w pierwszej ciąży miałam cukrzyce ciążową, ale i tak musze powtarzac w okresie 24-28 tydz bo to że wyszło ok nie znaczy ze w okresie 24-28 się to nie zmieni.
Nie mialam zadnych wskazań co do tego badania. Czytalam ze niektórzy lekarze każą robic to badanie tak wcześnie i gdy cos jest nie tak to pozniej każą powtarzać. Jakos po 8 tygodniach.
W pierwszej ciąży mialam robioną krzywą jakos w 28 tygodniu. Wiadomo co lekarz to inne zalecenia.
Pamiętacie tego mojego pierwszego lekarza ktory mnie potraktował jak smiecia i ze taka wsciekla wyszlam od niego z gabinetu?? Wyobrazcie sobie ze siedze w przychodni i slysze różne rzeczy i jakas kobieta z mojego miasta Pojechała do tego lekarza do koszalina i cos tam ma nie tak w ciąży i dał jej skierowanie do kołobrzeskiego szpitala i wyobraźcie sobie ze jej ze przyjeli i powiedzieli ze ma jechac do szpitala gdzie pracuje ten lekarz! No szok! Kurde nie wazne Skad i od kogo jest skierowanie, wazne ze jest zlecone przyjęcie do szpitala. Masakra jakas. To jest wlasnie kołobrzeg!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
U mnie dzis nieśmiało przebija się słoneczko, więc mam nadzieję że będzie dziś choć troszkę cieplej niż wczoraj:) bo niestety tak to już jejst że jak ja jestem w pracy to jest piękna pogoda a jak ja mam wolne to zimno i pochmurno:(
Wiecie chciałam się z wami podzielic moim nowym odkryciem, a mianowicie w piątek skończył mi się balsam na rozstępy i spanikowana polecieciałam do drogerii, ale niestety mieli tylko balsam z ziaja mama- pomyslałam no cóż trudno wezmę a w poniedziałek kupię coś lepszego... ale okazało się że ten balsam za jedyne 25 zł jest naprawdę swietny, co najważniejsze jest bardzo gęsty i szybko się wchłania:) naprawdę polecam a tym bardziej że cena naprawdę przystępna:)
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Dziś tu spokojnie jak nigdy
Izula super że już w domku odpoczywasz, mam nadzieję, że wszystko w porządku i jesteś już spokojna Nie wiem czy czytałaś wcześniejsze posty ale Kocham Cie miała dla Ciebie dobre wiadomości na temat wózka, który kupiłaś no i czekamy na zdjęcie piętaszka
Oj Monika ale Ci dobrze! Oj zjadłabym takiego pachnącego pączusia! ale mam lenia i zrobiłam sobie "salatkę" owocowa na śniadanko o 7 a teraz zgłodniałam jak wilk i nie chce mi sie wstawać i ta pogoda fatalna, zimno i zanosi sie na deszcz... ale chyba mnie przekonałaś, że warto
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Niestety biedroneczka nic nie pisala Mysle ze jej chyba za ciezko teraz by tu zagladac! ale moze kiedys do nas napisze!
Madzia ja mam dokladnie tak samo jak mam wolne to pogoda do kitu a jak do pracy to taki gorac ze ciezko sie pracuje! no ale u mnie rano bylo slonko a teraz chmury juz nachodza chyba sie pogorszy wiec stwierdzilismy z mezem ze jedziemy do kina na Iron Men3 Umm az sie nie moge doczekac!
Iwona well done! jaka zuch mamuska pieknie sobie poradzila! U mnie tego badania robic mi nie beda! tutaj nie robia tego standardowo jesli nie ma wskazan to nie robia!
Hehehe dziewczyny na paczusie wzielo A mnie maz z rana upiekl buleczki z rodzynkami Zjadlam trzy i tak mnie zmulilo ze myslalam ze wszystko zwroce! chyba slodkie nie robi mi dobrze na pusty zelondek!
Eh jeszcze poltorej tygodnia i urlop w pl!!! juz sie nie moge doczekac! chuchajcie zebym miala ladna pogode w krakowie!
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
Iwonka mam nadzieje ze reszta z nas tez tak dzielnie zniesie to badanie:-)
Biedroneczka sie nie odzywa ale pewnie potrzebuje czasu zeby dojsc do siebie i czytanie komentarzy szczesliwych ciezarnych jest ciezkie
Ninka dzieki za informacje. ja wlasnie na poczatku sie przeziebialam czesto a do tego nie wszystko mi wybadali z serduszkiem na usg tydzien temu. kiepski lekarz i moze sprzet tez. i caly czas mam lekkiego schiza i ide za tydzien prywatnie to prawie bedzie 22tydzien to zobacze co mi powie.
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
Mam nadzieję, że tak jak Iwoncie minęło szybko po glukozie i siegnęła po miodek tak mi minie szybko po ciąży i po porodzie i będę chciała kolejnego szkraba hahaha
Agamo a gdzie Ty znalazłaś takie męża? Mój ma w swoim kuchennym repertuarze, kanapki, jajecznice i rosół
Kurcze jak tak czytam, jakie badania robicie to zaczynam sie martwić coraz bardziej, mój lekarz jest delikatnie mówiąc małomówny, miły bardzo ale konserwatywny i odniosłam ostatnio wrażenie, że zmęczony albo znudzony pracą bo po 2 tygodniowym urlopie, opalony i na buzi wyglądał ładnie, taki wypoczęty, ale zachowywał się tak mrukowato, o wszystko trzeba go ciągnąc za język i mam wrażenie, ze nie rozumie, że to nasze pierwsze dziecko i że mam swoje lata i że mogę się bać o maluszka
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na śląsku urodziły sie czworaczki:)
www.rmf24.pl/fakty/polska/news-czworaczk...-dziewczy,nId,960916
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
Dzień dobry kruszynki:)
U mnie dzis nieśmiało przebija się słoneczko, więc mam nadzieję że będzie dziś choć troszkę cieplej niż wczoraj:) bo niestety tak to już jejst że jak ja jestem w pracy to jest piękna pogoda a jak ja mam wolne to zimno i pochmurno:(
Wiecie chciałam się z wami podzielic moim nowym odkryciem, a mianowicie w piątek skończył mi się balsam na rozstępy i spanikowana polecieciałam do drogerii, ale niestety mieli tylko balsam z ziaja mama- pomyslałam no cóż trudno wezmę a w poniedziałek kupię coś lepszego... ale okazało się że ten balsam za jedyne 25 zł jest naprawdę swietny, co najważniejsze jest bardzo gęsty i szybko się wchłania:) naprawdę polecam a tym bardziej że cena naprawdę przystępna:)
ja używam olejku do ciała z Rossmana za 10 zł i też jest super:) każdy musi znaleźć coś dla siebie, nie zawsze drogie produkty są lepsze niż te tańsze:) czytając składy kosmetyków można się czasami zdziwić, oj można:)
ziajka jest fajna akurat:)
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
Kocham Cie wczoraj z mężem szukaliśmy malin no a że nigdzie nie było musieliśmy jechać do Tesco a to przy okazji płyn do prania dla niemowląt - 14 prań 20zł! Chyba jednak wrócę do swojej koncepcji prania i tańszy i bezpieczniejszy i nie taki nachalny z zapachem
No ale do rzeczy, kucałam i oglądałam proszki i płyny i Quinny mi mignął, doturlałam sie do dziewczyny i wypytałam o wózek, okazało się że miała też jakiegoś xlandera i chwilę jeździła Tutkiem i oglądała też Solarisy, co do Quinny to wypowiedziała się dobrze o jakości i tak ogólnie, nie podobał jej się tylko mały kosz pod wózkiem i to że w gondoli nie miała podnoszonego oparcia, ale w sumie to po 5 miesiącach przeniosła małą do spacerówki (ma kubełek) i śpi tam równie długo jak w głębokim, gondola duża i dziecko jeszcze się mieści ale wygodniej ze spacerówką. Natomiast powiedziała, ze jest lekki, łatwy i mały do złożenia. Xlander miał podnoszone oparcie w gondoli i też sie dobrze prowadził, ale był ciężki i duży po złożeniu, o Tutku tylko wspomniała, ale mówiła, że można zwrócić na niego uwagę bo jego cena jest bardzo dobra, ale jeśli mnie stać, nie szkoda pieniędzy, nie potrzebny mi duży kosz na zakupy i oparcie w gondoli to poleca
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
iwonta_kg napisał:
Dobry dzien.
Wlasnie jade do przychodni na badanie krzywej cukrowej... Bleee! Od 4 rano nie spie:(
Iwonta_kg a dlaczego teraz robisz to badanie ???? Powinno się je wykonywać między 24 a 28 tygodniem, bo wcześniej nietolerancja węglowodanów nie występuje u ciężarnych!po 24 tyg właśnie następuje zmiana przyswajania cukrów i dopiero te badania moga wskazać na cukrzyce. Miałaś jakies konkretne wskazania do wcześniejszego wykonania badania???
Ja miałam robione w 16 tyg bo w pierwszej ciąży miałam cukrzyce ciążową, ale i tak musze powtarzac w okresie 24-28 tydz bo to że wyszło ok nie znaczy ze w okresie 24-28 się to nie zmieni.
Mi kazano zrobić między 21 a 26 tc, w pierwszej ciąży prowadził mnie kto inny i miałam robione w 22 tc.