- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- paulinka.k22
- Wylogowany
- budujemy zdania
Izula super że już wróciłaś!
Miłej niedzieli pa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 11,10.2013 Michalinka :)
Ja wam powiem ze jako tako silnych ruchow tez jeszcze nie odczowam ewentualnie jakies motylki w brzuchu laskotanie takie cos delikatne i tez nawet nie mam pewnosci czy to moja dzidzka ale mam nadzieje ze na dniach juz cos mocniejszego poczuje
U nas pogoda dzis tez sloneczna ale zimowo z rana bylam na gieldzie zamowic szafe rogowa na ciuszki dla maluszka a tam nie dosc ze pelno ludzi to jeszcze goracoooo pieknie az chcialo sie spacerowac .
pozdrawiam
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Dziś u mnie w domu totalna katastrofa... strzeliła mi szyba w witrynie w salonie... siedzę sobie spokojnie a tu nagle trzask tłuczonego szła...nie wiem jak to możliwe ale ta szyba po prostu pękła... sama... no masakra. Ja oczywiście wpadałam w histerię bo są inne wydatki niż zakup nowej witryny...dopiero co dokupiliśmy komodę a tu teraz witryna....Na szczęscie mój zaradny mąż szybko się uporał z tym problemem, pozbył się szkła, w drzwi wstawił prowizoryczną płytę meblową i stwierdził że i tak chciałam tam zrobić miejsce na ubrania dla szkrabka więc kupimy w castoramie płytę meblową (powiedział że nawet w kwiaty są) i wstawimy zamiast szyby:) kurcze wiecie on mnie czasem naprawdę denerwuje ale muszę przyznać że z niego prawdziwa złota rączka:)
Izunia cieszę się że jesteś już w domciu, odpocznij i zdaj potem relację z wyników badań... może jakas fotka szkrabka???
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Pokażę wam coś jeszcze (cudowne) :
www.facebook.com/photo.php?v=46287734379...90574&type=2&theater
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
www.facebook.com/photo.php?v=46287734379...90574&type=2&theater [/quote]
wow ale mega normalnie ja to bym chyba nie ulerzala spokojnie jakby maly tak sie rozpychal! Jak mi ostatnio plywal i kopal to co chwile podkrzykiwalam oj ał i nie dalam rady lezec w bezruchu a co dopiero jak tak sie rusza!
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
U nas dzis paskudnie, ale za to weekend majowy ma byc pieeekny na poludniu
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
iwonta_kg napisał:
www.facebook.com/photo.php?v=46287734379...90574&type=2&theater
wow ale mega normalnie ja to bym chyba nie ulerzala spokojnie jakby maly tak sie rozpychal! Jak mi ostatnio plywal i kopal to co chwile podkrzykiwalam oj ał i nie dalam rady lezec w bezruchu a co dopiero jak tak sie rusza![/quote]
hihihi no tak jeszcze chwila i będziemy błagały bąble żeby się nieco uspokoiły Pamiętam dobrze jakie cyrki odstawiał Klaudiusz jak kładłam się spać. Żadna pozycja mu nie odpowiadała mam nadzieję, że to bobo będzie nieco mniejsze i mniej ruchliwe niż Klaudiusz
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Koleżanka wysyła mi poduszkę rogala mam nadzieję, że się będzie troszkę lepiej spało.
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
a jak czytam jakie z was pingwiny to mi lepiej bo czuje sie podobnie. denerwuje mnie ze musze wolniej chodzic i sie szybko mecze. i ze moge sie czasem tylko przygladac jak ktos pracuje a i tak jestem najbardziej zmeczona. tlumacze sobie to tak ze nadzoruje prace i to jednak ciezkie zajecie:-) a do wszystkiego najgorsza jest choroba lokomocyjna. jezeli uda sie przebyc trase bez rewelacji to i tak musze sie polozyc bo swiat wiruje..
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
Iwonka dobrze ze sie juz dogadalas z mezem. ale uzbroj sie w cierpliwosc bo chory chlop to najgorsze zlo bo oni wtedy uwazaja ze umieraja i nikt sie nigdy nie czul tak zle jak oni a ze ty tez musisz na siebie uwazac to dla niego masakra bo nie mozesz kolo niego latac.. choc tez ma przekichane z tym kregoslupem i mam nadzieje ze uda sie mu dojsc do siebie. najwazniejsze ze w domku
Iza ciesze sie ze juz w porzadku. mam nadzieje ze sie dobrze czujesz
Papi daj sobie jeszcze jedna szanse i faktycznie sie umow z komornikiem. moze na spokojne uda sie dogadac. tak to do porodu bedziesz o tym myslec. nie uda sie to olej na razie sprawe i sie wiecej nie denerwuj
Ninka a w jakim czasie powinno sie robic to echo serduszka? i mialas jakies wskazania do tego czy sama sie zdecydowalas? wiem ze latwo mowic ale nie denerwuj sie za bardzo. w koncu czesto badaniami tylko strasza a przy nastepnej wizycie okazuje sie ze wszystko jest ok. zreszta najwazniejsze ze jak ich cos zaniepokoilo to ze sie wezma za to. musisz myslec ze bedzie ok
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wlasnie jade do przychodni na badanie krzywej cukrowej... Bleee! Od 4 rano nie spie:(
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
A ja zostałam wybudzona ze snu przez towarzysza, który wrócił z 3 zmiany:) na osłodę kupił po drodze pączki i cieplutkie bułeczki:) więc wcinam:)
Iwonta, napisz jak tam po wizycie w przychodni, przede mną to badanie za jakieś 3-4 tygodnie:)
Trzymajcie się ciepło:)
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ninka a w jakim czasie powinno sie robic to echo serduszka? i mialas jakies wskazania do tego czy sama sie zdecydowalas? wiem ze latwo mowic ale nie denerwuj sie za bardzo. w koncu czesto badaniami tylko strasza a przy nastepnej wizycie okazuje sie ze wszystko jest ok. zreszta najwazniejsze ze jak ich cos zaniepokoilo to ze sie wezma za to. musisz myslec ze bedzie ok
Echo robi sie między 18 a 22 tygodniem. Nie miałam żadnych wskazań. W klinice której robie 3 główne usg w ciąży właśnie na tym środkowym dodatkowo robią echo serca, bo ta klinika ma bardzo dobrych specjalistów w tej dziedzinie. Tam wysyłani są również pacjenci na nfz jak wyjdzie, ze z serduszkim coś nie tak jak trzeba. Uspokoiłam się już troszkę bo serduszko rozwinęło się prawidłowo i jak ocenili nie widac zmian niewydolnościowych serca, ale co dalej to okaże się za 4 tyg bo wtedy nbedzie dało się okreslić czy się poprawia czy pogarsza w stosunku do tego badania i dodatkowo będzie pani profesor znana jako specjalista w tej dziedzinie.
Nie mam nikogo w rodzinie z takimi problemami, a jako najczestszą przyczynę takiej niewydolności zastawek są preziębienia w ciąży
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dobry dzien.
Wlasnie jade do przychodni na badanie krzywej cukrowej... Bleee! Od 4 rano nie spie:(
Iwonta_kg a dlaczego teraz robisz to badanie ???? Powinno się je wykonywać między 24 a 28 tygodniem, bo wcześniej nietolerancja węglowodanów nie występuje u ciężarnych!po 24 tyg właśnie następuje zmiana przyswajania cukrów i dopiero te badania moga wskazać na cukrzyce. Miałaś jakies konkretne wskazania do wcześniejszego wykonania badania???
Ja miałam robione w 16 tyg bo w pierwszej ciąży miałam cukrzyce ciążową, ale i tak musze powtarzac w okresie 24-28 tydz bo to że wyszło ok nie znaczy ze w okresie 24-28 się to nie zmieni.