BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #638406 przez SerekWaniliowy
o rany! Zmasakrowalam jajeczka mezowi! Mam takie konskie narwane ruchy ostatnio ze przylozylam mu z kolana kwadrans temu a Go jeszcze boli a chcialam sie tylko przytulic :( czuje sie jak slon w skladzie porcelany!

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #638407 przez Monika23083
Witajcie,

Pogoda do bani, pochmurno i tylko 7 stopni..brr- no ale cóż, weekend w końcu:)

Dzisiaj już mnie kuzynka nastraszyła, że biorąc pod uwagę tydzień ciąży w którym już jestem powinnam czuć ruchy dziecka już dawno , a ja nic. Tzn nieraz cos poczuje, ale nie jestem w pewna czy to dziecko, czy jelita, czy coś innego...w ogóle się tym nie martwiłam do dzisiejszej rozmowy...
czy Wy wszystkie czułyście już na 100% Wasze maleństwa w 19 tyg?

Miłej niedzieli!

11 lata 8 miesiąc temu #638416 przez SerekWaniliowy
Monika23083 napisał:

Witajcie,

Dzisiaj już mnie kuzynka nastraszyła, że biorąc pod uwagę tydzień ciąży w którym już jestem powinnam czuć ruchy dziecka już dawno , a ja nic. Tzn nieraz cos poczuje, ale nie jestem w pewna czy to dziecko, czy jelita, czy coś innego...w ogóle się tym nie martwiłam do dzisiejszej rozmowy...

Miłej niedzieli!

Monika ja mialam tak jak Ty, po 19 tygodniu cos tam mi jezdzilo po brzuchu ale nie mialam pewnosci czy to mala Bogna a od tygodnia urźadza sobie momentami takie harce ze watpliwosci nie mam, no albo mam ewidentne problemy z jelitami :) , wiec mysle ze nie masz czym sie martwic bo lada dzien maluszek tak Ci skopie dupsko ze nawet maz bedzie czul jak bedzie cierpliwy :) a jak bylismy na kontroli 2 tygodnie temu to lekarz powiedzial ze to nic nadzwyczajnego ze nie czuje a na usg pokazal jaka mala jest krnabrna i sie pozaslaniala i ze do 23 tygodnia na pewno poczuje ruchy wiec nie daj sie zastraszac Monia :)

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #638421 przez Monika23083
SerekWaniliowy napisał:

Monika23083 napisał:

Witajcie,

Miłej niedzieli!

Monika ja mialam tak jak Ty, po 19 tygodniu cos tam mi jezdzilo po brzuchu ale nie mialam pewnosci czy to mala Bogna a od tygodnia urźadza sobie momentami takie harce ze watpliwosci nie mam, no albo mam ewidentne problemy z jelitami :) , wiec mysle ze nie masz czym sie martwic bo lada dzien maluszek tak Ci skopie dupsko ze nawet maz bedzie czul jak bedzie cierpliwy :) a jak bylismy na kontroli 2 tygodnie temu to lekarz powiedzial ze to nic nadzwyczajnego ze nie czuje a na usg pokazal jaka mala jest krnabrna i sie pozaslaniala i ze do 23 tygodnia na pewno poczuje ruchy wiec nie daj sie zastraszac Monia :)

dzięki, chyba przestanę odbierać telefony od niektórych :)

11 lata 8 miesiąc temu #638427 przez agamo
Wiecie czasem serdeczne mamuski sa najlepsze! u mnie jak sie dowiedzialy niektore mamuski ze jestem w ciazy to wszsytkie uwazaly ze musze miec takie same objawy ciazowe jak one a jak ich nie mialam to ze cos ze mna nie tak albo dopiero mi przyjdzie! A juz najgorsza to byla zazdrosc swierzo upieczonych mam ktore zle znosily ciaze a ja dosc dobrze to juz wogole szukaly czegokolwiek zeby mi dowalic! Najlepiej to olac albo osmiac sie bo niby doswiadczone a tak glupio niektore gadaja ze szok!

Monia nie przejmuj sie na ruchy masz jeszcze czas bo kazda kobieta czuje inaczej jedne wczesnie inne pozniej to wszystko zalerzy od ulorzenia malenstwa od tuszy kobiety od glebokosci miednicy i pewnie jeszcze wiele wiele roznych rzeczy! Ja swojego szkraba poczulam dokladnie w pierwszy dzien 19 tygodnia ale mysle ze tak wczesnie bo ja mialam bardzo maly brzuch i mysle ze dlatego ze miejsca maly za duzo nie mial albo maly wariat rosnie :P heheh Ale wiem ze ruchy mozesz dopiero poczuc nawet i w 22 czy tak jak Aga mowi w 23 tygodniu wiec bez obaw!

Papi to dobrze ze nie zablokowali ci srodkow na koncie Boshe co za gnojki z tych bankow mysle ze to jest do wyjasnienia ale napewno w cholere nerwow i zlosci musialabys przejsc wiec moze i lepiej zostawic to na potem!

Ninka ja sie za bardzo na tym nieznam ale z tego co piszesz to nie jest tak zle bo moze i malenkiej zastawki zaczna pracowac jak powinny wiec moze niepotrzebnie sie zamartwiasz! dobrze ze masz w okolicy taka klinike ktora jest w tym obeznana i wiedza co robia wiec napewno wszystko sie ulorzy Przecierz nie zawsze musi byc najgorszy scenariusz najlepiej to mysl o najlepszej wersji Wierze ze bedzie dobrze z twoja ksiezniczka Zobaczysz i nie martw sie Skoro wszsytko inne jest ok i mala rosnie tak jak powinna to mysle ze jakos to wszystko sie ulorzy i jeszcze zapomnisz ze wogole sie martwilas o serduszko!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #638443 przez papi88
No właśnie nie wszystkich trzeba słuchać bo ja np pierwsze ruchy poczułam w połowie 17tc choć wtedy nie byłam pewna i też zwalalam na jelita ale jak ze starsza ciąża zaczęło się to powtarzać to juz byłam pewna ale nawet niektórzy lekarze przeważnie tej starej daty mówią ze tak wcześnie to nie możliwe mój się nie zdziwił.wydaje mi się ze dopiero w 22-23tc jak się jeszcze nie poczuli ruchów to można się martwic choć pewnie i to możliwe bo na ruchy wpływa dużo czynników wiec mamuśki nie słuchajcie innych i się nie zamartwiajcie na zapas.i jeżeli chodzi o ruchy to dla mnie są one czasem nie przyjemne tzn jak mały kopnie to fajne uczucie ale jak czuje jak mi tam pływa z jednej strony na druga tak jakby się coś przelewalo to takie dziwne uczucie zwłaszcza jak leze to aż muszę usiąść i się zgiąć.a jeżeli chodzi o prace jelit to od kiedy jestem w ciąży wszystko się mi unormowalo raz dziennie wyproznienie a przed ciąża raz na tydzień.juz kiedyś lekarz mi powiedział ze ciąża niektóre dolegliwości wzmaga a niektóre leczy.

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #638472 przez niagara
Dzień dobry Brzuchatki :)
Widzę, że intensywnie dyskutujecie z samego rana :) A mi się nic nie chce :dry: Mąż poleciał na basen, a ja nie mam nawet energii, żeby się ubrać ;)

Miłej niedzieli Wam życzę :)

11 lata 8 miesiąc temu #638483 przez dzidostwo
Witam Was serdecznie mamusie :)

Chcę sprzedać wózeczek po mojej córeczce, bo z racji wyjazdu za granicę nie będzie mi on potrzebny, jeżeli jakaś mama byłaby zainteresowana,proszę pisać na priv ogłoszenie na tablica.pl (mogę wystawić również na allegro)

a tu link tablica.pl/oferta/pilnie-sprzedam-wozek-3w1-ID2JNej.html Goraco polecam :) bo jest mi go szkoda, bo na prawdę fajny wózeczek.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

11 lata 8 miesiąc temu #638496 przez Jussstyś
Monika ja zaczelam czuć ruchy ok.19tygodnia, lekarz powiedzial ze jest czas na to do 21tygodnia, wczesniej nie należy się martwic ;-) ruchy zaczynasz czuć na samym dole tuż nad spojeniem łonowym, bedziesz wiedziała ze to juz to ;-) myślę ze nie masz síe co martwic :-)

11 lata 8 miesiąc temu #638585 przez agamo
Ale tu cisza nastala wszystkie odpoczywaja w niedziele a ja dopiero wolne dzisiaj wiec mam "sobotnie" porzadki :p pogoda byla sloneczna ale teraz pochmurnie sie zrobilo! wiec na polu nie posiedze :/

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #638603 przez iwonta_kg
Hej mamusie.

Z mężem juz ok. Pogodziliśmy sie jakos. Nie wiem na jak dlugo ale wyjaśnilismy sobie pare rzeczy.

Od rana bylam strasznie zajęta. Prasowalam wszystkie rzeczy na lato ktore były pochowane gdzieś w szafie. Zrobilam rosół i sprzątałam w lazience. Teraz odpoczywam.

Zimno u nas dzisiaj strasznie. 8 stopni!

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #638650 przez izula
czesc dziewczynki ja dziś zostałam wypisana do domu. Bardzo się ciesze. Zmęczona jestem wiec idę się położyć. Buziaki dla was

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #638655 przez agamo
izula napisał:

czesc dziewczynki ja dziś zostałam wypisana do domu. Bardzo się ciesze. Zmęczona jestem wiec idę się położyć. Buziaki dla was

izula no super ze wyszlas Mam nadzieje ze wszystko wporzadeczku juz teraz I pewnie zaopatrzona w nowe fotki jestes! no jak dobrze ze juz spowrotem z nami i idz sie wyspac bo nie ma to jak swoje lozko!

Ja wlasnie obejrzalam 3 odcinki ooooo matkooo!! :P nadrabiam zaleglosci :P hehehhe Nastepny 4 odcinek zostawie do obejrzenia z mezem!teraz ide cos wszamac!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #638656 przez Monika23083
izula napisał:

no to super! :)
nie ma to jak we własnym łóżku:)

11 lata 8 miesiąc temu #638688 przez paulinka.k22
niagara napisał:

Wstępnie usunęłam już z tabelki osoby nieudzielające się w dyskusji i okazało się, że tylko 3 z nas jeszcze nie znają płci dzidziusia :) Póki co jest 9 chłopców/9 dziewczynek :laugh:
Nie zamieściłam jeszcze aktualnej wersji, ponieważ może jeszcze któraś z dziewczyn zdecyduje się wrócić, damy im czas powiedzmy do poniedziałku :silly:

Karolcia1919, Kocham_cie, Paulinka.k22 kiedy macie wizyty? Chcecie poznać płeć?:)

Pewnie, że chcę znać płeć! Ale wizytę mam dopiero 9 maja :( przez ten szpital wszystko mam teraz zdezorganizowane :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka