BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #639266 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

ninka333 napisał:

iwonta_kg napisał:

Dobry dzien.

Wlasnie jade do przychodni na badanie krzywej cukrowej... Bleee! Od 4 rano nie spie:(

Iwonta_kg a dlaczego teraz robisz to badanie ???? Powinno się je wykonywać między 24 a 28 tygodniem, bo wcześniej nietolerancja węglowodanów nie występuje u ciężarnych!po 24 tyg właśnie następuje zmiana przyswajania cukrów i dopiero te badania moga wskazać na cukrzyce. Miałaś jakies konkretne wskazania do wcześniejszego wykonania badania???
Ja miałam robione w 16 tyg bo w pierwszej ciąży miałam cukrzyce ciążową, ale i tak musze powtarzac w okresie 24-28 tydz bo to że wyszło ok nie znaczy ze w okresie 24-28 się to nie zmieni.

Nie mialam zadnych wskazań co do tego badania. Czytalam ze niektórzy lekarze każą robic to badanie tak wcześnie i gdy cos jest nie tak to pozniej każą powtarzać. Jakos po 8 tygodniach.
W pierwszej ciąży mialam robioną krzywą jakos w 28 tygodniu. Wiadomo co lekarz to inne zalecenia.

Pamiętacie tego mojego pierwszego lekarza ktory mnie potraktował jak smiecia i ze taka wsciekla wyszlam od niego z gabinetu?? Wyobrazcie sobie ze siedze w przychodni i slysze różne rzeczy i jakas kobieta z mojego miasta Pojechała do tego lekarza do koszalina i cos tam ma nie tak w ciąży i dał jej skierowanie do kołobrzeskiego szpitala i wyobraźcie sobie ze jej ze przyjeli i powiedzieli ze ma jechac do szpitala gdzie pracuje ten lekarz! No szok! Kurde nie wazne Skad i od kogo jest skierowanie, wazne ze jest zlecone przyjęcie do szpitala. Masakra jakas. To jest wlasnie kołobrzeg!

No brak mi słów. A co by było gdyby w ogóle miała lekarza prowadzącego który nie pracuje w żadnym szpitalu tak jak np. ja w pierwszej ciąży ? :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #639321 przez kocham_cie
Serku to żeś poszalala z tym pączkami :lol: ja też w końcu ruszyłam dupsko i poszłam po nie do sklepu... ale kupiłam tylko dwa po jednym dla mnie i dla D.

Wiecie co się stało? jak wracała z tego sklepu, a mam do niego całe 500m, to zrobiło mi się okropnie gorąco i słabo, kiedy doczłapałam do domu, to zmierzyłam sobie ciśnienie i okazało się że mam 140/70, a puls 200!!! Przed ciążą moje ciśnienie nie przekraczało 110/60 a o tym pulsie to już nie wspomnę, nawet nie wiedziałam że można tyle mieć :ohmy: chyba muszę o tym wspomnieć doktorkowi...

Serku a długo zamierzasz prać szkrabkowi ubranka w specjalnych płynach...?
Ja myślałam żeby prać w zwykłym płynie ale sis zrobiła mi zapas w NL jakiegoś persila hipoalergicznego dla niemowląt, i starczy mi tego chyba na pól roku... potem mam zamiar przerzucić się na zwykły.

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #639334 przez Alivva
Cześć dziewczynki :)

No Iwonka-brawo :) dzielna mamuśka :)
U nas tez nie robia tego badania wszystkim cięzarnym ;) Mój gin powiedział,że jesli nie ma ku temu powodów,a wyniki badań krwi przez cała ciążę sa w porządku to sobie odpuszczamy :) Cieszy mnie to niezmiernie,bo to nadzieja dla mnie,że mnie to badanie ominie szerokim łukiem :)
Co do plynów i proszków dla maluszków....ja dla młodego pralam ciuszki w płynie Lovela albo w platkach mydlanych do około roku i teraz tez mam zamiar :) chyba,że będzie potrzeba i dlużej to będę prała w "dziecięcych" i dłużej ;)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #639421 przez Villemo
kocham_cie napisał:

Serku to żeś poszalala z tym pączkami :lol: ja też w końcu ruszyłam dupsko i poszłam po nie do sklepu... ale kupiłam tylko dwa po jednym dla mnie i dla D.

Wiecie co się stało? jak wracała z tego sklepu, a mam do niego całe 500m, to zrobiło mi się okropnie gorąco i słabo, kiedy doczłapałam do domu, to zmierzyłam sobie ciśnienie i okazało się że mam 140/70, a puls 200!!! Przed ciążą moje ciśnienie nie przekraczało 110/60 a o tym pulsie to już nie wspomnę, nawet nie wiedziałam że można tyle mieć :ohmy: chyba muszę o tym wspomnieć doktorkowi...

Ja myślałam żeby prać w zwykłym płynie ale sis zrobiła mi zapas w NL jakiegoś persila hipoalergicznego dla niemowląt, i starczy mi tego chyba na pól roku... potem mam zamiar przerzucić się na zwykły.

Ja Klaudiuszkowi chyba 2 miesiące prałam w dzidziusiu potem zaczęłam prać w normalnym proszku włączając tylko funkcję podwójnego płukania a od pół roku już prałam normalnie w normalnym proszku no ale wszystko zależy od dzieciątka i jego potrzeb bo są takie co nawet alergią reagują na drogie proszki hipoalergiczne.

A co do ciśnienia to klapłaś sobie na tyłek po spacerku chociaż na pół godzinki nim zmierzyłaś ciśnienie? Nasze serducha są teraz bardziej obciążone, muszą pompować więcej krwi więc i szybciej się męczymy co skutkuje tym, że nawet mały wysiłek fizyczny sprawia że skacze puls i ciśnienie. To jest naturalne, ważne żeby ciśnienie mierzone w stanie spoczynku było prawidłowe. :blink:

Mnie co rano o 7:30 młody wyciąga na spacer i widzę, że kondycja spadła, przejdę 3 km i jestem zmachana jak po jakimś maratonie :side:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #639461 przez iwonta_kg
Alivva czy na Twoim awatarku to Twoja ręka i Twój tatuaż??????????????????

Jak wam się podobuje mój nowy awatarek B) :) :laugh: :cheer: ;) :unsure: :lol: :silly: :blink: :blush: :kiss: :woohoo: :side: :S :unsure:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #639503 przez paulinka.k22
iwonta_kg napisał:

Jak wam się podobuje mój nowy awatarek B) :) :laugh: :cheer: ;) :unsure: :lol: :silly: :blink: :blush: :kiss: :woohoo: :side: :S :unsure:

No fajny, fajny :laugh:

Ale mi narobiłyście ochotę na te pączki :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #639514 przez MyMelange
A ja cos zle sie czuje od wczoraj. Stracilam powera calkowicie i w glowie cmi :(

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu #639515 przez paulinka.k22
MyMelange napisał:

A ja cos zle sie czuje od wczoraj. Stracilam powera calkowicie i w glowie cmi :(

To pewnie przez tą pogodę! Przynajmniej u nas jest aura niesprzyjająca, że cały czas się spać chce. Połóż się i odpocznij, na pewno przejdzie :)

11 lata 8 miesiąc temu #639528 przez Alivva
iwonta_kg napisał:

Nom :) Moja łapka i mój tatoo :) pierwszy ale nie ostatni :)
Jednak kolejny to już całkiem inna bajka,dużo,duzo większy i w kolorze więc musze trochę zaczekac :)

11 lata 8 miesiąc temu #639590 przez kocham_cie
Villemo napisał:

kocham_cie napisał:

Ja Klaudiuszkowi chyba 2 miesiące prałam w dzidziusiu potem zaczęłam prać w normalnym proszku włączając tylko funkcję podwójnego płukania a od pół roku już prałam normalnie w normalnym proszku no ale wszystko zależy od dzieciątka i jego potrzeb bo są takie co nawet alergią reagują na drogie proszki hipoalergiczne.

A co do ciśnienia to klapłaś sobie na tyłek po spacerku chociaż na pół godzinki nim zmierzyłaś ciśnienie? Nasze serducha są teraz bardziej obciążone, muszą pompować więcej krwi więc i szybciej się męczymy co skutkuje tym, że nawet mały wysiłek fizyczny sprawia że skacze puls i ciśnienie. To jest naturalne, ważne żeby ciśnienie mierzone w stanie spoczynku było prawidłowe. :blink:

Mnie co rano o 7:30 młody wyciąga na spacer i widzę, że kondycja spadła, przejdę 3 km i jestem zmachana jak po jakimś maratonie :side:

yyy no nie! nie czekałam tylko od razu zmierzyłam... ale ze mnie pierdoła w panikę niepotrzebnie wpadam teraz jest książkowo 120/80 :lol:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #639591 przez kocham_cie
iwonta_kg napisał:

no piękny Iwonko, piękny już oglądałam tą fotkę na facedupie :lol:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #639606 przez Kasia :]
Witam Mamusie po weekendzie :)

U mnie pomimo ładnej pogody humor kiepskawy, ponieważ załatwiłam się na weselu :( Oczywiście w lokalu była klima i jak tylko weszliśmy to wiedziałam, że skończy się choróbskiem. Niestety dziś leżę z gorączką, kaszlem i bólem gardła... Na razie faszeruję się domowymi sposobami (na szczęście gorączka nie wysoka), ale jak jutro będzie to samo, to idę do lekarza.

A tyle planów miałam na ten tydzień :dry: Wyszło jak zawsze...

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #639662 przez iwonta_kg
My mamy zaplanowanego grilla na piątek u nas na ogródku :) mam nadzieje że sąsiedzi nie zadzwonią po straże albo nas nie pogonią ;) oby pogoda dopisała!!!!

Kasia współczuję Ci choróbska na samą majówkę :dry:

Alivva fajne miejsce na tatoo ale chyba boli akurat na nadgarstku co? ja chciałam sobie zrobic imie mojego synka który jest w niebie na łopatce ale boję się bólu....

Kinia widziałam że zdecydowaliście się na imię :) Cieszę się :) Mikołajek - fajne :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #639758 przez Alivva
iwonta_kg napisał:

My mamy zaplanowanego grilla na piątek u nas na ogródku :) mam nadzieje że sąsiedzi nie zadzwonią po straże albo nas nie pogonią ;) oby pogoda dopisała!!!!

Kasia współczuję Ci choróbska na samą majówkę :dry:

Alivva fajne miejsce na tatoo ale chyba boli akurat na nadgarstku co? ja chciałam sobie zrobic imie mojego synka który jest w niebie na łopatce ale boję się bólu....

Kinia widziałam że zdecydowaliście się na imię :) Cieszę się :) Mikołajek - fajne :)

Tez się troche bałam bólu tym bardziej,że wszyscy wkoło mówili mi,że w takim miejscu to będzie bolało i w ogóle.... i powiem Ci,że bólu nie było. Trochę szczypało jak powtarzali mi kolejny raz niektóre linie ale ogólnie....pikuś :D
A taki ma być nastepny :) oczywiście nie identyczny bo musze coś swojego wprowadzić,żeby był jedyny w swoim rodzaju :) ale miejsce i zamysł jak na foto. ach no i oczywiscie jak popracuję nad figura po porodzie :)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #639832 przez MyMelange
Aaaaa dziekuje Iwonko :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka