BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #641238 przez Villemo
kocham_cie napisał:

Dzień dobry mamusie
Gdzie to słońce i temperartury po 30 stopni które zapowiadali na długi weekend??? Może i lepiej bo ja dziś, i jutro i pojutrze pacuję od 14-22- bynajmniej serducho nie będzie bolała że na dworku słoneczko a ja muszę kwitnąć za biurkiem :(

Miałam okropnie ciężką noc, mam wrażenie że wogóle nie spałam, jakoś za dużo mysli mi się kłębiło w głowie...

Kinga twoja kreatywność mnie powala, naprawdę sama to wymyśliłaś? Swietne, a szczególnie przypadło mi do gustu to z krawatem- rewelacja :lol:

Iwonka, Villemo- nawet nie miałam pojęcia o istnieniu takich rzeczy jak gryzaczki na owoce... jak dla mnie świtna sprawa... też chyba w coś takiego w przyszłości zainwestuję :laugh:

Natomiast jeśli chodzi o literaturę (chyba Iza pytała) to ja czytam Heidi Murkoff " w oczekiwaniu na dziecko" dla mnie naprawdę świetny poradnik, dlatego potem kupie "pierwszy rok z życia dziecka" tej samej autorki

Jakby co to drugi rok mam w pdfie na meilu ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #641247 przez iwonta_kg
Madzia spoko jak juz bedzie czas na smarowanie to napewno Cie poinformuję;)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #641248 przez Monika23083
Ja mam poradnik Agnieszki Górniakowskiej " Zdrowy start". Doczytałam tylko do momentu karmienia, ale wydaje się ciekawa:)Czy bym go kupiła nie wiem, bo dostałam w pracy ten poradnik:) w końcu produkujemy gerberki:)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #641257 przez MyMelange
Kocham Cie tak jak mowilam, szperam w necie i robie potem podobne :) dzieki za uznanie :) Kup sobie ten papier transferowy, to zrobie Ci tez jakas grafike i sama nakleisz :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu #641273 przez Alivva
Ma ktoras ochote na cos slodkiego??? :-)
Moj ostatni hiciorek- biszkopt przekladany gesta,kwasna smietana z owocami i polewa czekoladowa :-) szybki,tani i smaczny :-)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #641290 przez iwonta_kg
Iva musi być pyszny!!!!!!! :)

11 lata 8 miesiąc temu #641294 przez Alivva
iwonta_kg napisał:

Iva musi być pyszny!!!!!!! :)

Niby takie nic ale faktycznie jest pyszne :)

11 lata 8 miesiąc temu #641322 przez niagara
Czesc Dziewczyny
Ale mam dzisiaj okropny dzien. Poklocilismy sie z mezem i on poszedl w jedna, a ja w druga strone :( Ostatnio cos nie mozemy sie dogadac, on ciagle chodzi zestresowany i zly, a potem na mnie sobie odbija :(

11 lata 8 miesiąc temu #641327 przez Alivva
Mój B przyjeżdza w piątek wieczorem a w sobote jedziemy na te usg prenatalne....mam nadzieje,że mnie nie zdąży zdenerwować przez noc :D bo nigdzie go nie wezmę :P

ech pewnie bedzie zbyt zmeczony jak zawsze :) ale tym razem musze go wykorzystac. Mam zaplacony w meblowym taki komin do ciuszków dla małej więc musi mi go przywieźć i wtargac do sypialni :) Kupiłam komin bo stwierdziłam,że zajmuje mniej miejsca niz komoda a poza tym jedna juz w swojej sypialni mam a drugiej takiej samej nie chcę :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #641340 przez Villemo
Ehhh mój dziś poszedł do pracy ale jutro zaplanował wolne specjalnie żeby jechać ze mną na usg. Wolałabym, żeby ze mną nie jechał bo mój lekarz prowadzący to jest znajomy jego brata.Póki co nie skojarzył mnie z nazwiska ale jak zobaczy mojego męża to na bank go pozna tak jak na porodówce gdy urodził się Klaudiuszek. :dry: Jakoś mi tak niezręcznie :side:

Niagarka nie martw się emocje opadną i będzie jak zawsze. Swoją drogą ja mam złotego męża ale za to ze mnie straszna czarownica. Ktoś musi być czarną owcą związku :lol: :side: :ohmy: :P

11 lata 8 miesiąc temu #641342 przez agamo
Natalia nie przejmuj sie to typowe dla facetów ze odbijają swoje złości na kimś! Naprawdę sie nie przejmuj! Widocznie faceci tak maja przed przyjściem dziecka na świat ze sie stresuja i stres odreagowywuja na nas mamuskach które akurat tez są wrazliwsze jak nigdy! Zrób cos co zawsze poprawia ci humor albo zjedz cos ulubionego i napewno będzie lepiej! A z facetami hmmm na nich chyba poprostu recepty nie ma!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #641432 przez paulinka.k22
Niagara nie przejmuj się, faceci nigdy nas nie zrozumieją! Mój też nie rozumie że w ciąży rządzą nami hormony! Ale my babki jesteśmy twarde! Ciekawe co by powiedzieli jakby to oni mieli rodzić? :)

Miłego długiego weekendu :)

11 lata 8 miesiąc temu #641450 przez agamo
Oni by w życiu nie dali rady rodzic! Juz nie mówiąc o wszystkich dolegliwosciach ciazowych przez jakie przechodzimy przez te 9 mcy! Oni jak maja przeziębienie to juz sie zachowują jakby był koniec swiata! Dlatego natura tak nas stworzyła zeby to kobiety zachodziły w ciążę bo jestemy twarde i bardziej wytrzymałe!
Ps. Moj mnie tez właśnie wkurzył! Wrrrrrrr

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #641452 przez iwonta_kg
niagara napisał:

Czesc Dziewczyny
Ale mam dzisiaj okropny dzien. Poklocilismy sie z mezem i on poszedl w jedna, a ja w druga strone :( Ostatnio cos nie mozemy sie dogadac, on ciagle chodzi zestresowany i zly, a potem na mnie sobie odbija :(

Witaj w klubie Natalia. A mówią że to nam odwala przez hormony! Nie przejmuj sie pogodzicie sie. My tez ostatnio mamy cos w rodzaju kryzysu...

11 lata 8 miesiąc temu #641511 przez nefeli
Witajcie kobitki ,powolutku staram sie nadrabiac,ale nie nadarzam za wami,wiec tak jesli chodzi o brodawki ja juz od 2 miesiecy mam siare i caly czas przy kapieli oczyszczam je z tych strupkow.
Jesli chodzi o butelki to ja bylam zachwycona nukiem,moj synio tez,a powod to to ze szklane i smoczek tez rewelacja,dziecko sie nie meczylo ani tez sie nie lalo za duzo.
Wlasnie siedze w stresie bo wyslalam meza na rozmowe do obrzydliwej wlascicielki zeby nam obnizyla za wynajem,ja mam na nia uczulenie,a moj maz mimo iz go przeszkolilam nie wiem czy da sobie rade.
Co do porodu to za pierwszy placilam 3500 tysiaca z czego 700 dostalam zwrotu z ubezpieczenia,teraz wszystko sie zmienilo,kryzys i cala durna Unia...wiec cesarka to 1200lekarz,klinika 1250 w 3 osobowym pokoju,plus 450 okolo pediatra,anestezjolog i sa to ceny juz z uwzglednieniem mojego ubezpieczenia :( pobyt 4 dni w klinice.
Mozna rodzic w szpitalu co malo kto robi,bo to obcy teren,ludzie ,lekarze,nikt sie toba nie interesuje,nie zna Twojego przypadku...a moj troche skomplikowany,ze wzgledu na zdrowie...szpital bierze okolo 1000 e .

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka