- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
ja na razie duzego takiego brzuszka nie mam aczkolwiek troche mi podrosl.ja to sie uzalam nad soba ale dostaje poprostu juz wariacji te mdłosci mnie wykoncza spac w nocy nie moge bo mi sie zygac chce!budze sie bo mi nie dobrze i zauwazylam ze jedyna pozycja w której mnie nie mdli to spanie własnie na brzuchu!choc czasami mam lęki ze zgniatam swoje maleństwo ale póki brzuszek mi na to pozwala to będe tak spala.
tak strasznie czekam na ta energie II trymestru(choc w moim przypadku to moze na koniec dopiero sie doczekam)bo przyznam ze chcialabym juz troszke pobuszowac po sklepach nawet cos sobie kupic dla poprawy humoru np jakas fajna tuniczke a i zrobilam pierwszy zakup dzidziusiowi kupiłam ostatnio spioszki z napisem bardzo was kocham sa biale z rózowymi obszyciami wiec jak bedzie chłopak to nie za fajnie mialam sie wstrzymac z zakupami az poznam plec ale same rozumiecie nie moglam sie oprzec
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
- peperoni32
- Wylogowany
- gaworzenie
- [*] Aniołek 25.02.2013
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
jak mi przejda mdlosci to wybieram sie do dentysty (zalecił mi mój gin) i na pewno mam jakies ubytki bo niestety przed ciaza nie zadbałam o zeby tylko ja jestem mega tchórz i bez znieczulenia nie dam sobie nic zrobic pytałam mojego gina czy to nie zaszkodzi i powiedział ze nie powinno a co wy o tym myslicie?przeciez to niezczulenie miejscowe wiec wydaje mi sie ze to nie dostanie sie do łozyska
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
p.s chłopca tez bym kochała
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiec mysle ze to troche naciagane.
Ja mam nadzieje dotrwac do konca ciazy bez dentysty,tez tego nie znosze.
A teraz mam inny problem chyba zarazilam sie od swojego synia od rana boli mnie gardlo i jakos chyba chorobowo sie zapowiada,moze macie jakies sposoby na zatrzymanie choroby???
Pije przecier z malin po troszku i sok z grejpfruta ale nic sie nie zmienia:(
- agilla.r
- Wylogowany
- pierwsze słowa
zdrówka życzę
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
też chcialam sprawdzic plec przez teń chiński kalendarz ale jak na koniec zobaczyłam ze taka przyjemnosc kosztuje 4 zl to stwierdziłam ze nie warto bo i tak nie długo poznam juz plec to po co sie nakrecac
ja na razie duzego takiego brzuszka nie mam aczkolwiek troche mi podrosl.ja to sie uzalam nad soba ale dostaje poprostu juz wariacji te mdłosci mnie wykoncza spac w nocy nie moge bo mi sie zygac chce!budze sie bo mi nie dobrze i zauwazylam ze jedyna pozycja w której mnie nie mdli to spanie własnie na brzuchu!choc czasami mam lęki ze zgniatam swoje maleństwo ale póki brzuszek mi na to pozwala to będe tak spala.
tak strasznie czekam na ta energie II trymestru(choc w moim przypadku to moze na koniec dopiero sie doczekam)bo przyznam ze chcialabym juz troszke pobuszowac po sklepach nawet cos sobie kupic dla poprawy humoru np jakas fajna tuniczke a i zrobilam pierwszy zakup dzidziusiowi kupiłam ostatnio spioszki z napisem bardzo was kocham sa biale z rózowymi obszyciami wiec jak bedzie chłopak to nie za fajnie mialam sie wstrzymac z zakupami az poznam plec ale same rozumiecie nie moglam sie oprzec
Można sprawdzić tu www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
stronek z chinskim kalendarzem jest kilka i smutna wiadomosc ze sie nie pokrywaja w danych,tzn.w jednej mi wychodzi chlopiec w innej dziewczynka:) ktorej zaufac?
Wiec mysle ze to troche naciagane.
Ja mam nadzieje dotrwac do konca ciazy bez dentysty,tez tego nie znosze.
A teraz mam inny problem chyba zarazilam sie od swojego synia od rana boli mnie gardlo i jakos chyba chorobowo sie zapowiada,moze macie jakies sposoby na zatrzymanie choroby???
Pije przecier z malin po troszku i sok z grejpfruta ale nic sie nie zmienia:(
Nefeli jest specjalny syrop dla ciężarnych nazywa się Prenalen. Z kwasów bym zrezygnowała bo jak jest rana w gardle to jeszcze bardziej podrażniają.
- katiusza
- Wylogowany
- gaworzenie
Dziewczyny co do wizyty u stomatologa to głowa do góry:)mnie pewnie też czeka taka wizyty bo niestety przed ciążą o tym nie pomyślałam;)
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Z kalendarza zaś wychodzi dziewczynka ale nie wierze w te kalendarze USG pokaże mimo iż na to jeszcze troche poczekamy Ale jutro podpytam moze już cos bedzie widać!
- paulinka.k22
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do przeziębień, to niedawno też to przechodziłam. Oczywiście leczyłam się tylko domowymi sposobami, soki, miód i mleko. Ale dobrze jest też zrobić sobie inhalacje z amolu lub smarować się Vickiem. Co prawda kaszel do tej pory mnie jeszcze męczy, ale mam nadzieję że niedługo przejdzie.
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nawet mdlosci mi podejrzanie minely nagle dzis i juz mam stracha...