- Otrzymane podziękowania: 8
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja dzisiaj bylam na badniach prenatalnych i juz widzialam jak moje malenstwo plywa doslownie bo tak machalo raczkami i nozkami jakby plywalo Pozniej obrocilo sie tylkiem i poszlo spac ze babka nie mogla pobrac pomiarow no i jak sie obudzilo to tak smiesznie zaczelo lapac wode ustami i tak glowka do przodu ruszac jakby cos polykalo No i babka nam powiedziala ze dziecko pije wody w ktorych plywa ale wygladalo to tak smiesznie ze sie z mezem usmialismy! Widzielismy juz wszystkie narzady pecherz, zelondek, kregoslup i zebra doslownie wszystko juz bylo widac! No wiec wyniki badan dostane do 10 dni ale z usg wszystko wygladalo dobrze wiec jestesmy dobrych mysli. No i termin porodu mi przesuneli na 27 sierpnia wiec znow musze przesunac suwaczek!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
- Otrzymane podziękowania: 0
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

agamo-dawaj dawaj jutro tą fotę

własnie dzwonił tatusiek mojego maluszka... jak się czujesz? a jak mały? a czy wszystko w porzadku?

wymyślił sobie imie dla synka-Olaf

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- agilla.r
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U mnie jeszcze do prenatalnych dwie wizyty w piatek jedna i kolejna 11.marca.
Aja cala noc nie spalam,najpierw mdlosci do 1 mnie meczyly,pozniej kaszel itp,a jak juz udalo mi sie przysnac to o 3cos sie wybudzilam i zaczelam wymyslac i sie stresowac.Z rana wzielam moj obrzydliwy zestaw witamin i oczywiscie wszystko zwymiotowalam w dwie sekundy,chyba te tabletki wzmagaja moje mdlosci,ale malo jem wiec chociaz troche witamin z tych tabletek czerpie organizm.
Trzymam za nas wszystkie kciuki,za piekne fotki zdrowych fasolek i usmiechniete mamy bez mdlosci

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Villemo super fotka:) dobrze jest każdą sobie skserowac bo tusz podobno po jakimś czasie schodzi z papieru tego z usg. Coś tak słyszałam. Ja tam sobie każde zdjęcie kseruje i wklejam do pamiętnika:) Villemo ile fasolka mierzy? Ktory to już tydzień? Na telefonie nie idzie rozczytać suwaczków bo za mały tekst jest:)
Iwonta według wymiarów z usg wczoraj był 11 tydzień i 6 dzień a według ostatniego okresu 11 tydzień i 5 dzień.
Wymiar z usg albo 51,94 :-)albo 61,94 lekarka nie była w stanie powiedzieć bo na wydruku ciężko się było dopatrzeć czy z przodu jest 5 czy 6 ale wydaje mi się, że 51,94. W każdym razie wymiar odpowiada 11 tygodni i 6 dni ciąży

Dziekujemy za komplementy

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Iwonta dzięki za dobry pomysł z tym kserowaniem! Napewno tak zrobię!
Dobra lecę dalej pracować!
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

nefeli jak ja cie rozumiem..ja tez mam wrazenie ze po witaminach bardziej mnie mdli tzn czytalam ze magnez z wit b6 własnie zapobiega mdloscia ale ja biore jeszcze caly zestaw witamin i po nich mi nie dobrze.
wczoraj jadłam sobie winogrona i tak zaczełam o nich czytac czy maja jakies witaminki itp i sie zdziwilam ze wogóle sa w ciazy bardzo wskazane,działaja tez dobrze na załądek wiec jak któras ma problem z zaparciami wiec zdecydowanie polecam (zwłaszcza jak sie je zje z pestkami)
dziewczyny czy któras jest w stanie mi rozpisać wyjasnic itp etc jak to sie przelicza tygodnie ciazy na miesiace bo ja juz zgłupiałam! znalazłam taki niby fajny przelicznik ale jakos mi sie nie zgadza bo wychodzi ze jestem w 2 miesiacu liczac od zaplodnienia a w 3 miesiacu liczac od miesiaczki a mi sie wydaje wogóle ze od 14tc to jest 4 miesiac wiec juz za tydzien zaczne czwarty!oto ten przelicznik co znalazłam:
dziecko.haczewski.pl/
- paulinka.k22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Już się nie mogę doczekać mojej wizyty, ale to dopiero za tydzień.
Papi patrzyłam na ten przelicznik i wszystko zależy od tego co się bierze pod uwagę. I właściwie to sama już nie wiem czy ważniejszy jest pierwszy dzień ostatniej miesiączki, czy dzień poczęcia. Jak mi wyliczyło dzień poczęcia, to tak próbuje sobie przypomnieć, czy coś z mężem działaliśmy w tym dniu

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Agamo super wieści.
Już się nie mogę doczekać mojej wizyty, ale to dopiero za tydzień.
Papi patrzyłam na ten przelicznik i wszystko zależy od tego co się bierze pod uwagę. I właściwie to sama już nie wiem czy ważniejszy jest pierwszy dzień ostatniej miesiączki, czy dzień poczęcia. Jak mi wyliczyło dzień poczęcia, to tak próbuje sobie przypomnieć, czy coś z mężem działaliśmy w tym dniuale nie mogę sobie przypomnieć
wydaje mi się, że to był inny dzień
Ja jeszcze nie spotkałam się z tym, żeby którykolwiek z lekarzy liczył ciążę od zapłodnienia. Od początku tej ciąży byłam już u 3 lekarzy a potem jeszcze w szpitalu. Za każdym razem posługują się wiekiem ciąży od ostatniej miesiączki, licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki ciąża trwa 40 tygodni

- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Och ja sie dzis zamecze caly dzien jestem z pustym zoladkiem,rano zwymiotowalam po proszkach ,a po 3 godzinkach zjadlam sucharka i wypilam sok z grejpfruta-myslalam ze nigdy nie przestane wymiotowac tym kwasem,lzy mi lecialy ciurkiem:( a w brzuchu nie czuje nic a nic,zero ucisku,klucia ze az sie martwie czy niunia rosnie.Macie jakies odczucia? Ja wrecz na brzuchu spie,wiem ze wolno jesli tylko kobiecie wygodnie,ale wydaje mnie sie osobiscie jakies takie dziwne,ze gniote brzuch z niunia