BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

12 lata 1 miesiąc temu #566325 przez agamo
Vilemo ale sie usmialam z tego mniam mniam. Fasoleczka super!

Ja dzisiaj bylam na badniach prenatalnych i juz widzialam jak moje malenstwo plywa doslownie bo tak machalo raczkami i nozkami jakby plywalo Pozniej obrocilo sie tylkiem i poszlo spac ze babka nie mogla pobrac pomiarow no i jak sie obudzilo to tak smiesznie zaczelo lapac wode ustami i tak glowka do przodu ruszac jakby cos polykalo No i babka nam powiedziala ze dziecko pije wody w ktorych plywa ale wygladalo to tak smiesznie ze sie z mezem usmialismy! Widzielismy juz wszystkie narzady pecherz, zelondek, kregoslup i zebra doslownie wszystko juz bylo widac! No wiec wyniki badan dostane do 10 dni ale z usg wszystko wygladalo dobrze wiec jestesmy dobrych mysli. No i termin porodu mi przesuneli na 27 sierpnia wiec znow musze przesunac suwaczek!

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #566372 przez Alivva
Agamo-cudowne wieści :)
Nie masz jakiś fotek którymi mogłabyś się z nami podzielić?? :)

12 lata 1 miesiąc temu #566393 przez agamo
Mam fotke ale bardzo podobnie wyglada do tej ktora mialam z 10 tygodnia i 5 dnia ktora dokladalam wczesniej ale jak chcesz moge dolorzyc ta z dzisiaj tyle ze dopiero jutro bo dzisiaj juz ciemno zeby robic fotke bo mysle ze wyjdzie niewidoczna Co do badnia usg to powiem ze samo badanie bylo po prostu magiczne to moja pierwsza ciaza i wszystkie ruchy dziecka wszystkie narzady i serduszko i ruchy ust to poprostu bylo niesamowite i zdjecie w najmniejszym stopniu nawet nie odzwierciedlaja tego co widzielismy Powiem ze nawet widzielismy jak wszystko do dzidziusia przeplywa przez pepowine no masakra nie mialam pojecia ze takie rzeczy mozna zobaczyc na usg. Tak bardzo sie cieszylismy ze maz stwierdzil ze jak juz malenstwo wszystko ma i juz potrafi tyle to moglabym juz urodzic :P a jak nie to moglabym miec usg codziennie hehhee Nie moge sie doczekac teraz waszych wrazen i bede czekac na wasze przezycia z nastepnych usg. bo moje nastepne dopiero w kwietniu.

Aga

12 lata 1 miesiąc temu #566443 przez niagara
Nareszcie jakieś dobre wiadomości. Cieszę się razem z Wami dziewczyny :) Ja mam wizytę pod koniec tygodnia, ale mój lekarz ma jakiś kiepski sprzęt więc chyba nie będę miała tylu wrażeń :dry: Denerwuję się trochę. Tak bym chciała, żeby wszystko było w porządku.

12 lata 1 miesiąc temu #566481 przez Alivva
niagara-wszystkie tu wierzymy,że będzie dobrze ;) i u Ciebie i u mnie i u każdej z nas ;)
agamo-dawaj dawaj jutro tą fotę :) będziemy się jarać widokiem ;)

własnie dzwonił tatusiek mojego maluszka... jak się czujesz? a jak mały? a czy wszystko w porzadku? :) nie no miło,że pyta,że się interesuje....
wymyślił sobie imie dla synka-Olaf :P Juz z góry mu powiedziałam,że ma myśleć nad innym bo na Olafa to sie nie zgodzę :lol: On z kolei twierdzi,że ewentualnie Oliwier z tych które ja wybralam ale,że będzie sie upierał przy Olafie ....no to niech sie nadal upiera a ja i tak na swoim postawie :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #566619 przez iwonta_kg
Villemo super fotka:) dobrze jest każdą sobie skserowac bo tusz podobno po jakimś czasie schodzi z papieru tego z usg. Coś tak słyszałam. Ja tam sobie każde zdjęcie kseruje i wklejam do pamiętnika:) Villemo ile fasolka mierzy? Ktory to już tydzień? Na telefonie nie idzie rozczytać suwaczków bo za mały tekst jest:)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

12 lata 1 miesiąc temu #566654 przez agilla.r
aż miło się czyta takie wiadomości:) cieszę się że kolejne dziewczyny zadowolone po wizytach

12 lata 1 miesiąc temu #566730 przez nefeli
Super Agamo ciesze sie Twoim szczesciem i wierze ze wkrotce bede mogla i swoim:)
U mnie jeszcze do prenatalnych dwie wizyty w piatek jedna i kolejna 11.marca.
Aja cala noc nie spalam,najpierw mdlosci do 1 mnie meczyly,pozniej kaszel itp,a jak juz udalo mi sie przysnac to o 3cos sie wybudzilam i zaczelam wymyslac i sie stresowac.Z rana wzielam moj obrzydliwy zestaw witamin i oczywiscie wszystko zwymiotowalam w dwie sekundy,chyba te tabletki wzmagaja moje mdlosci,ale malo jem wiec chociaz troche witamin z tych tabletek czerpie organizm.
Trzymam za nas wszystkie kciuki,za piekne fotki zdrowych fasolek i usmiechniete mamy bez mdlosci :)

12 lata 1 miesiąc temu #566767 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

Villemo super fotka:) dobrze jest każdą sobie skserowac bo tusz podobno po jakimś czasie schodzi z papieru tego z usg. Coś tak słyszałam. Ja tam sobie każde zdjęcie kseruje i wklejam do pamiętnika:) Villemo ile fasolka mierzy? Ktory to już tydzień? Na telefonie nie idzie rozczytać suwaczków bo za mały tekst jest:)

Iwonta według wymiarów z usg wczoraj był 11 tydzień i 6 dzień a według ostatniego okresu 11 tydzień i 5 dzień.

Wymiar z usg albo 51,94 :-)albo 61,94 lekarka nie była w stanie powiedzieć bo na wydruku ciężko się było dopatrzeć czy z przodu jest 5 czy 6 ale wydaje mi się, że 51,94. W każdym razie wymiar odpowiada 11 tygodni i 6 dni ciąży :-)

Dziekujemy za komplementy :-) Czekam na relacje z waszych wizyt i nowe fotki ;-) Trzymam za was mocno kciuki.

12 lata 1 miesiąc temu #566837 przez iwonta_kg
Ja czekam do piątku do wizyty!!!!!!!!!!!!!!! yeah... :-)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

12 lata 1 miesiąc temu #566898 przez agamo
Nefeli biedactwo O tej szalwi nie pomyslam bo ja nie miałam mdłości wiec nie miałam problemu z płukaniem gardła! Co do fotki dolacze jak wrócę z pracy! Dzięki dziewczyny za miłe słowa!szkoda ze nie mogliśmy nagrać filmiku z USG bo byłby o niebo lepszy! Jeśli u was w przychodniach mozna to weźcie dziewczyny kamerki czy cos bo naprawdę warto Samo zdjęcie już nie jest takie ekscytujące!
Iwonta dzięki za dobry pomysł z tym kserowaniem! Napewno tak zrobię!
Dobra lecę dalej pracować!

Aga

12 lata 1 miesiąc temu #567081 przez papi88
agamo to niezle przeskoczylas juz moja ciaza nie jest najstarsza fajnie ze jest tu jakas sierpniówka nie jestem sama :silly: kazde usg to niesamowite emocje mi sie zawsze łezka zakreci do tej pory nie moge uwierzyc ze w srodku mnie jest juz nowe zycie :) moze jak malenstwo zacznie kopac to bede tego bardziej swiadoma.

nefeli jak ja cie rozumiem..ja tez mam wrazenie ze po witaminach bardziej mnie mdli tzn czytalam ze magnez z wit b6 własnie zapobiega mdloscia ale ja biore jeszcze caly zestaw witamin i po nich mi nie dobrze.

wczoraj jadłam sobie winogrona i tak zaczełam o nich czytac czy maja jakies witaminki itp i sie zdziwilam ze wogóle sa w ciazy bardzo wskazane,działaja tez dobrze na załądek wiec jak któras ma problem z zaparciami wiec zdecydowanie polecam (zwłaszcza jak sie je zje z pestkami)

dziewczyny czy któras jest w stanie mi rozpisać wyjasnic itp etc jak to sie przelicza tygodnie ciazy na miesiace bo ja juz zgłupiałam! znalazłam taki niby fajny przelicznik ale jakos mi sie nie zgadza bo wychodzi ze jestem w 2 miesiacu liczac od zaplodnienia a w 3 miesiacu liczac od miesiaczki a mi sie wydaje wogóle ze od 14tc to jest 4 miesiac wiec juz za tydzien zaczne czwarty!oto ten przelicznik co znalazłam:

dziecko.haczewski.pl/

PAULINA

12 lata 1 miesiąc temu #567200 przez paulinka.k22
Agamo super wieści.
Już się nie mogę doczekać mojej wizyty, ale to dopiero za tydzień.

Papi patrzyłam na ten przelicznik i wszystko zależy od tego co się bierze pod uwagę. I właściwie to sama już nie wiem czy ważniejszy jest pierwszy dzień ostatniej miesiączki, czy dzień poczęcia. Jak mi wyliczyło dzień poczęcia, to tak próbuje sobie przypomnieć, czy coś z mężem działaliśmy w tym dniu :lol: ale nie mogę sobie przypomnieć :) wydaje mi się, że to był inny dzień :)

12 lata 1 miesiąc temu #567244 przez Villemo
paulinka.k22 napisał:

Agamo super wieści.
Już się nie mogę doczekać mojej wizyty, ale to dopiero za tydzień.

Papi patrzyłam na ten przelicznik i wszystko zależy od tego co się bierze pod uwagę. I właściwie to sama już nie wiem czy ważniejszy jest pierwszy dzień ostatniej miesiączki, czy dzień poczęcia. Jak mi wyliczyło dzień poczęcia, to tak próbuje sobie przypomnieć, czy coś z mężem działaliśmy w tym dniu :lol: ale nie mogę sobie przypomnieć :) wydaje mi się, że to był inny dzień :)

Ja jeszcze nie spotkałam się z tym, żeby którykolwiek z lekarzy liczył ciążę od zapłodnienia. Od początku tej ciąży byłam już u 3 lekarzy a potem jeszcze w szpitalu. Za każdym razem posługują się wiekiem ciąży od ostatniej miesiączki, licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki ciąża trwa 40 tygodni :) Tego się trzymamy.

12 lata 1 miesiąc temu #567256 przez nefeli
Tak jak napisala Villemo od dnia ostatniej miesiaczki liczymy i trwa 40tygodni,lekarz mi dodal ze kazdy miesiac u ginekologa to 28dni.
Och ja sie dzis zamecze caly dzien jestem z pustym zoladkiem,rano zwymiotowalam po proszkach ,a po 3 godzinkach zjadlam sucharka i wypilam sok z grejpfruta-myslalam ze nigdy nie przestane wymiotowac tym kwasem,lzy mi lecialy ciurkiem:( a w brzuchu nie czuje nic a nic,zero ucisku,klucia ze az sie martwie czy niunia rosnie.Macie jakies odczucia? Ja wrecz na brzuchu spie,wiem ze wolno jesli tylko kobiecie wygodnie,ale wydaje mnie sie osobiscie jakies takie dziwne,ze gniote brzuch z niunia :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka