BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

12 lata 1 miesiąc temu #568471 przez niagara
Iwonta o tym nie słyszałam. Słyszałam natomiast, że ta oliwka nie jest dobra dla dzieci. A przynajmniej mamy na którymś forum tak pisały, że niby dużo konserwantów zawiera. Ja tam nie wiem.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #568475 przez niagara
Dzisiaj popołudniu mam wizytę u lekarza. Trochę się denerwuję. Trzymajcie za nas kciuki. Zdam Wam później relacje, jakoś wieczorem.

12 lata 1 miesiąc temu #568482 przez nefeli
Wiele moich znajomych narzekało na produkty Johnsona dla dzieci,wiele musialo odstawic bo nie sluzyly niemowlaczkom,ja dlatego nie probowalam ich przy syniu.W aptece sa super kosmetyko mustella o ile pamietam,torche drogie ale super i jesli dobrze pamietam Avene bardzo delikatne.
Moje gardlo za nic w swiecie nie chce przestac bolec,zamiast lepiej to coraz bardziej drapie i dokucza mi.Dzis wymiotow nie bylo,ale nie wiele pilam i do tej pory zjadlam pol kiwi i troche kalafiora-ot moj dzisiejszy jadlospis jakze bogaty :( byle do jutra,dzisiaj to chyba wogole nie zasne ze stresu.

12 lata 1 miesiąc temu #568503 przez Alivva
Ja tez o tym nie słyszałam i w poprzedniej ciazy smarowalam sie johnsonem a do młodego używałam Nivea baby przewaznie ale oliwki johnsona tez i nie mial żadnego uczulenia;-) za to nie mogliśmy używać pieluszek huggis... Chyba nie na ścislej reguły. Zależy od dzieciaka i tyle;-)

12 lata 1 miesiąc temu #568512 przez Villemo
Alivva napisał:

Villemo ja używam oliwki Johnsona ta która niagara wrzucila;-) Słyszałam ze firma Ziaja ma jakiej oliwki w żelu ale jeszcze ich nie miałam.

Dzięki!Muszę zakupić :-)

Co do kosmetyków i uczulania to faktycznie johnson lubi uczulać. Ale to też nie jest reguła, jeśli dziecko nie ma tendencji do uczuleń, nie ma rodziców alergików to nie musi być źle. Młody mój nie miał jeszcze nigdy w życiu odczynu alergicznego. Ze 2 razy uprałam mu ubranka w dzidziusiu potem już prałam razem z naszymi w normalnym proszku i nie było problemów a znam i takie mamuśki których dzieciaczki miały uczulenie na oilatum, czy proszek jelp czyli jedne z tych które uchodzą za bezpieczne dla alergików.

Generalnie ja oliwki nigdy nie używałam. Młodego myłam żelem babysanf z hippa, po kąpieli nie nacierałam niczym. Tak mi poradzono na oddziale neonatologicznym jak wychodziliśmy ze szpitala, skóra błyskawicznie przyzwyczaja się do kosmetyków i potem bez nich ani rusz. Używamy więc tylko kremu bambino lub ziaja na buźkę jak jest taka potrzeba no i tyle. Na pupcię przeciw odparzeniom bepanthen drogi ale u nas sprawdzał się dużo lepiej jak sudokrem. Poza tym bardzo pomocny na początku przy poranionych karmieniem brodawkach.

Johnson swego czasu przesyłał fajną paczuszkę z miniwersją kosmetyków do przetestowania wystarczy się zarejestrować na stronie.

12 lata 1 miesiąc temu #568520 przez nefeli
Tez tak mysle ze zalezy od dziecka,ale ja osobiscie z powodu wielu zlych opini od innych mam nie uzywalam Johnsona,ale uwielbiam zapach bambino-tanie i przyjemne mydelka i chusteczki:) co do pieluszek my od poczatku tylko pampersa kupowalismy ale tym razem chce znalezc cos tanszego.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #568521 przez Villemo
Alivva napisał:

Ja tez o tym nie słyszałam i w poprzedniej ciazy smarowalam sie johnsonem a do młodego używałam Nivea baby przewaznie ale oliwki johnsona tez i nie mial żadnego uczulenia;-) za to nie mogliśmy używać pieluszek huggis... Chyba nie na ścislej reguły. Zależy od dzieciaka i tyle;-)

U nas każde pieluszki bez problemu, huggiesy też ale co z tego jak zaraz przesiurane. Suma sumarum wychodzi nam taniej kupienie droższego pampersa który starczy na dłużej i dzięki któremu nie mam tyle prania.

Ufff nas czeka rozstanie z pampersami będziemy kombinować latem :dry: ciekawe jak to będzie

12 lata 1 miesiąc temu #568528 przez iwonta_kg
Ja osobiście tego nie doświadczyłam ale w szkole rodzenia położne o tym mówiły. Ja całe akcesorium dla dziecka mam kupione nivea.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

12 lata 1 miesiąc temu #568537 przez Alivva
Nefeli jesli chodzi o tansze pieluszki to ja z czystym sumieniem polecam marke Dada z Biedronki. Używałam i ja i moja bratowa i kilka kuzynek. My byłyśmy zadowolone wiec ja teraz tez pewnie bede je kupować;-)

12 lata 1 miesiąc temu #568540 przez nefeli
pamietam jak czekalam na moment odstawienia mm i pampersow,mozna wtedy maluszkowi kupic cos wartosciowszego,ale co do pampersow to fakt ze nic sie nie ulewa,nie wycieka,drogie ale solidne.
Podobno z Lidla tez sa dobre ale nie mialam okazji sprobowac.
Villemo latem najlepiej,kilka razy sobie nozki zasiusia i sie nauczy :) bedzie dobrze!!!

12 lata 1 miesiąc temu #568572 przez paulinka.k22
hej dziewczyny!
Ja używam super kremu na piersi, stosowałam go już przed ciążą, może niezbyt regularnie ale teraz juz codziennie po kąpieli. Ujędrnia, wygładza i niweluje ból :) :)

12 lata 1 miesiąc temu #568573 przez Villemo
Alivva napisał:

Nefeli jesli chodzi o tansze pieluszki to ja z czystym sumieniem polecam marke Dada z Biedronki. Używałam i ja i moja bratowa i kilka kuzynek. My byłyśmy zadowolone wiec ja teraz tez pewnie bede je kupować;-)

ja też używałam na początu dady super są ale przy większych rozmiarach już praktycznie cenowo się zrównały z Pampersami no i nocy jednak całej nie wytrzymywały a u nas to priorytet bo młody podjada nocą i to ostro :) .

12 lata 1 miesiąc temu #568582 przez agilla.r
nefeli mi ginekolog kazał brać tabletki na gardło Propolki, tanie bo 7 zł i super. co prawda nie przechodzi jak "ręką odjął" bo nie mają środka znieczulającego ale na zapalenie gardła świetnie się sprawdzają i są ziołowe.Naprawdę polecam

Niagara powodzonka na wizycie, na pewno wrócisz spokojna i szczęśliwa ;) 3mam kciuki

12 lata 1 miesiąc temu #568715 przez agamo
Niagara bedzie dobrze daj znac jak poszlo!
Wow dosc wczesniej dziewczyny weszlyscie na temat pieluszek jeszcze wogole sie nie rozgladalam ani nie interesowalam moze dlatego ze wy juz jestescie doswiadczone. Ale ja jeszcze nie mysle o ciuszkach czy o pieluszkach czy kosmetykach dla malenstwa Najpierw chce miec pewnosc ze bedzie z bejbikiem wszystko wporzadku Takze moze dopiero kolo kwietnia zaczne sie rozgladac. A wy dziewczyny juz zaopatrzone w rzeczy dla bobaskow?

Aga

12 lata 1 miesiąc temu #568723 przez papi88
dziewczyny ja dzis juz nie wytrzymalam i wzielam sie za sporzatanie wogole od rana jestem wsciekla dawno mnie tak nie nosiło az do lez chyba hormony mi dzis mega wariuja nie mogłam patrzec juz na bałagan w dodatku chyba lodówka sie popsuła bo jak ja otworzyłam doslownie pociekla woda.przy myciu podłogi troche kuły mnie jajniki ale nie moge popadac w paranoje ze odrazu poronie przeciez nic nie dzwigałam tylko był taniec z mopem :) mówie serio pusciłam sobie głośniej muzyke chciałam sie jakos odstresowac.moj narzeczony ma teraz duzo pracy wychodzi o 7 wraca roznie tak kolo 20 a ja sama siedze i wariuje...

PAULINA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka