BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #570045 przez iwonta_kg
Wrocilam z badania :) Dzidzius ma 6 cm i ruszał sobie rączkami i nóżkami :) tylko martwi mnie to że łożysko (znaczy kosmówka) jest przodujące... I jeszcze martwi mnie to że gin nie ustalił mi konkretnego terminu cesarki. Powiedział że jak najbliżej porodu żeby było. Ja sądziłam że to ustali teraz że gdzieś conajmniej 5 dni przed terminem porodu a tu byle by jak najbliżej. Boje się że jak dostane skurczy to skończę w kołobrzeskim szpitalu a ja chce w koszalinie rodzić. Dziś właśnie byłam na pierwszej wizycie w koszalinie. No ale Wracajac do badania to krwiaka już nie widział, współżyć dalej zabronił, szwy w srodku mi sie nie rozpuściły jeszcze pod blizną z cc i to chyba tyle. Za 3-4 tygodnie następna wizyta.

A co do spodni to kupiłam sobie dzis super leginsy ciazowe w hm za 39 zł :) i też bede juz w nich chodzić bo w spodniach coraz ciężej Cisną brzuszek. Strasznie zmarzłam dzisiaj. Zima jak cholera! Ja chce wiosnę!!

NINKA witaj wśród swoich :)

A to moja Dzidzia:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #570071 przez agamo
Iwonta super fotka ladnie juz widac malenstwo Nieprzejmuj sie lozyskiem wszystko bedzie dobrze i cc tez sie nie przejmuj do tego jeszcze dluga droga A tak to bedziesz dzien w dzien sie tym martwic na to jeszcze przyjdzie czas Najwazniejsze teraz cieszyc sie ze fasoleczka rosnie i juz ci pomachalo nozkami i raczkami na przywitanie.

Słonko ja mam z mezem konflikt krwi bo mam grupe Brh- ale niestety nie mieszkam w pl wiec nie wiem jak to tam wyglada Tutaj gdzie jestem dostalam list z potwierdzeniem grupy krwi i notke ze polozna na nastepnym spotkaniu omowi ze mna co i jak i ze 28 tygodniu musze dostac zastrzyk. Jak bede na wizycie z polozna a to dopiero 6 marca to dam ci znac co mi powiedzieli ale z tego co mi moja mama mowila jak ona byla w ciazy to kompletnie inaczej to wygladalo w pl ale to dobre 27 lat temu wiec niestety nie wiem jak jest teraz. Jak cos sie dowiesz daj znac bo chetnie sie dowiem jak to teraz wyglada w kraju.

Aga

11 lata 10 miesiąc temu #570075 przez ninka333
iwonta_kg - śliczne maleństwo :) i jakie już duze!!!! gratulacje :lol: Nie martw się narazie terminem - napewno ci ustali w późniejszym terminie a jeszcze dużżżżo wizyt przed tobą bo zostało 6 miesięcy :) 1/3 już za Tobą :)

Ja usg genetyczne mam 7 marca - w klinice gdzie jest jedna Pani doktor co podobno nie myli sie w 12 tc co do płci dziecka (określa płec na podstawie kości miednicy). Z synkiem mi powiedział w 12 tc i wszystkich , których znam wysyłam do niej - jeszcze się nie pomyliła :)

Ja też mam dość tej zimy i śniegu i mrozu i ogólnie deprechy już dostaje od tej pogody :(

Villemo - mój Adaś jeszcze w szczeblekowym śpi - chociaż już duży chłopak i często obija sie jak się kręci w nocy. Narazie szczerze przyznam nie mam czasu zająć się jego przenosinami (bo wiem, że będzie ciążko bo to mały uparciuch jest)bo do pracy biegam, a poza tym wygodnie mi tak, bo jak go położe spać to wiem, że nie wyjdzie :) Jak przejde na zwolnienie to zajmę sie i łóżeczkiem i smoczkiem i nocnikiem!!! nie jest łatwo zrobić coś co jest nie po jego myśli więc myśle, ze tydzień-dwa będzie nieprzespanych nocy :(

córeczka ALICJA

11 lata 10 miesiąc temu #570094 przez Alivva
iwonta.... :) 6mc szczęścia :D juz 6 :D Mój urwis będzie miał pewnie jakieś 7 jak pójdę na wizytę,bo to będzie juz 13tydzień i kilka dni :)

Aż jestem ciekawa jak to będzie z moim terminem cesarki???? Czytałam gdzieś,że niby termin cesarki ustala sie na 38p39 tydzień ciązy chociaż nie wiem czy naprawde tak jest. Może przy następnej wizycie mój gin mnie oświeci :D

11 lata 10 miesiąc temu #570104 przez iwonta_kg
A Ty tez bedziesz miala cc? Skad wiesz? Od razu Ci mówię że tak nie jest. Wlasnie dziś sie o tym dowiedziałam. Gin powiedział że kiedys robili cesarki w 37 tygodniu ale dojrzałość dzieci a raczej ich organizmu wskazywała na 34 tydzień. I dlatego teraz robia pare dni przed terminem z miesiączki. Ja bym wolała miec ustalony jakis termin najlepiej tydzień przed terminem z miesiączki a nie czekac jak na naturalny poród i jechac ze skurczami do szpitala ale ze świadomością że zrobią cesarkę. Bez sensu.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 10 miesiąc temu #570120 przez Alivva
Będę miała cc na bank-juz mi o tym gin powiedział. Termin z OM mam na 16go wrzesnia więc jestem az ciekawa kiedy będę ją miała :) może teraz sie dowiem. Fajnie byłoby 9go albo 13go ale.....co to za róznica :) Mój syn miał sie urodzić 12.12.2002 a przyszedł na świat 18.12.2002 :)

11 lata 10 miesiąc temu #570132 przez nefeli
czesc Dziewczyny,dopiero skonczylam czytac zaleglosci tak sie rozpisalyscie,ze mam nadzieje,ze czegos nie pomine :laugh:
Moja wizyta opoznila sie 2godziny,moj lekarz jest wspanialy,od razu jak mnie zobaczyl powiedzial " idziemy mamusi pokazac niunie,a reszta zajmiemy sie pozniej".Z wymiarow-2,5cm,jest to 9 tydz.1dzien,moj maluszek przekrecil sie podczas badania i ruszal raczkami,lekarz stwierdzil ze rzadko sie to zdarza na takim etapie,ze zrobil to specjalnie dla zestresowanej mamusi.Widok nie do opisania:)Prenatalne mam okolo 20marca,wyniki sa po okolo 6 dniach.
Powiedzialam mu o witaminach,ze po odstawieniu ustapily mdlosci,wypisal mi inne,znow caly stos badan,m.in. na cukrzyce.
Jesli to jakos pomoze to podczas pierwszej ciazy mialam 2 lekarzy,jeden twierdzil ze nie trzeba robic tych badan bo jestem bardzo szczupla,drugi nalegal,a tym razem moj super gin mi wyjasnil ze ani waga kobiety ani jedzenie slodyczy nie maja nic wspolnego,ze to lekarze starej szkoly gadaja takie bzdury.Kazal mi zrobic teraz badanie i w 28tygodniu robi sie po raz kolejny.Mozna wazyc 140 kg i nie miec cukrzycy a miec 50kg i jednak dopadnie,jest to uwarunkowane jakos tam genetycznie.
Aliwa dzieki za pamiec o mnie kochana,fotki super,jestes tak jak ja chudzinka,i wlasie u mnie tez w 1ciazy brzuszek sie pokazal w 20tygodniu wczesniej sie ukrywalam,a teraz poczatek 3 miesiaca a ja mam brzuch jak w 20tygodniu:)to fakt ze w kolejnych ciazach pojawia sie szybciej:)
caluski dla was wszystkich i zycze codziennie wspanialych wiadomosci
Ps.kupilam dzis urocza rozowa sukieneczke ,nie moglam sie powstrzymac :)

11 lata 10 miesiąc temu #570137 przez nefeli
Aliva ja na swojego synka czekalam w swieta Bozego Narodzenia,pozniej w Nowy rok,pozniej w moje urodziny na poczatku stycznia a jemu bylo tak dobrze ze do 41tygodnia siedzial sobie w brzuniu:)i urodzil sie 15.1 przeskoczyl wszystkie daty :)
Co do cesarki bo widzialam ze pisalyscie ,moi dwaj ginekolodzy sa zgodni ze w 38tygodniu,nie mozna ryzykowac za dlugo,wiec moj termin to okolo14wrzesnia.

11 lata 10 miesiąc temu #570142 przez nefeli
Iwonta sliczny szkrabek!!! Ja tez tylko leginsy,bo zadne spodnie sie nie dopinaja niestety,nawet dresowe po domu mnie cisna w pasie:( poczekam jeszcze az sie ociepli i bede juz po prenatalnych wtedy moze cos kupie,ale nie ciazowe bo tez mi sie nie podobaja zbytnio:(
Ja mam wizyty co dwa tygodnie,ale czas ciagnie sie ze hej
Kocham ta moja fasolke niesamowicie :)i tak slicznie machala dzis raczkami:)

11 lata 10 miesiąc temu #570151 przez nefeli
sorki ze sto razy pisze ale tak co chwila cos doczytam z zaleglosci i chyba ogolnie jeszcze w szoku jestem :) Ninka pomachala:) dzieki:)
co do cukrzycy jedyne co wiem ze nie wystepuje od jedzenia slodyczy,to nie jest wyznacznik,dzis sie dowiedzialam,ze jak ma wystapic to wystapi ale dobrze jest zrobic te dwa badania,zeby lekarz mogl szybko zadzialac.a i mam znajoma ktora w jednej ciazy miala a w drugiej nie,wiec zycze Ci zebys i Ty tym razem uniknela cukrzycy,caluski!

11 lata 10 miesiąc temu #570157 przez Alivva
Czekałam na Twoje wieści Nefeli :)
Serce rośnie z każdą taka pozytywną wiadomością :)
Naprawdę jestem ciekawa tego terminu cc...

Dziewczyny ja naprawdę nie jestem chudzinka :) Może na twarzy ale ogólnie mam kawal cyca, jestem "dobrze" zbudowana i ważę 70kg :P ale obiecałam sobie,że w ciągu pół roku po porodzie wrócę do wago 65 kiedy czułam się najlepiej :D

No a co z Waszymi fotkami????

ale nie moge sie powstrzymać,żeby Wam czegos nie pokazać :D POrównanie-mój Filip i mój tato jak mieli mniej więcej koło roczku ;)
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #570166 przez nefeli
inne czasy ale fryz ten sam:)czy tato ma sukienke:) jestem niemozliwa Aliwa wybacz,wlasnie siedze i mecze meza zeby utarl mi marchewke:)))
odstawilam witaminy i apetyt mi wrocil,troche sie martwie ze trulam niunike tymi glupimi witaminami,jej nie smakowaly a ja je zarlam bo kazali,teraz zaczne jesc owocki i warzywka.Aliwa to super byc szczupla i miec cyca,o to chodzi,cala reszta niech sobie bedzie chuda:)
Ja cale zycie 45kg.w pierwszej ciazy 59 i po 6miesiacach 50 utrzymane do dzis,nawet49 ale brzuch na 5miesiac hihi

11 lata 10 miesiąc temu #570169 przez niagara
Iwonta, Nefeli bardzo miło czyta się, że u Was wszystko w porządku :) Iwonta piękny dzidzius :)
Alivva fajnie Cie zobaczyć :) i masz prześlicznego syna :) Ja może jutro coś wrzucę, tylko muszę poszukać jakiś w miarę aktualnych zdjęć ;)

11 lata 10 miesiąc temu #570170 przez Alivva
nefeli napisał:

inne czasy ale fryz ten sam:)czy tato ma sukienke:) jestem niemozliwa Aliwa wybacz,wlasnie siedze i mecze meza zeby utarl mi marchewke:)))
odstawilam witaminy i apetyt mi wrocil,troche sie martwie ze trulam niunike tymi glupimi witaminami,jej nie smakowaly a ja je zarlam bo kazali,teraz zaczne jesc owocki i warzywka.Aliwa to super byc szczupla i miec cyca,o to chodzi,cala reszta niech sobie bedzie chuda:)
Ja cale zycie 45kg.w pierwszej ciazy 59 i po 6miesiacach 50 utrzymane do dzis,nawet49 ale brzuch na 5miesiac hihi

No własnie też zawsze się pytałam ojca po jaką cholerę sukienke mu ubrali :) Może marzyła im się córka?? :P a tato byl pierworodnym :D Ogólnie chodziło mi o podobieństwo między nimi :) identyczne oczy,usta i uszy :) i budowa ciała w sumie tez :) uwielbiam te fotki :) a dziadek dumny jak paw :) Wszak to pierwszy wnusio i wychowywany przy dziadku :)
No Nefeli-45 a 70 to róznica :) ja od 14roku zycia ważylam 63 a wyglądałam jak patyczak. Miałam wtedy badanie gęstości kości czy coś :) ale przy moim wzroście 176 te 65 to tak idealnie i dlatego mam zamiar do tego wrócić :)
Nie jestes niemożliwa :) a z resztą-taka niemożliwość to pozytywna norma w naszym stanie :D
Ja też jjadłam dziś marchewke utartą ale miałam z jablkiem,cytrynką i odrobiną miodu :) Do pracy sobie wzięłam :) jutro tak samo :) Ja mam takie etapy :) albo żrę tydzieeń twarożek ziarnisty,albo grejfruty bez opamietania,teraz marchew,kiwi i galaretki :D

11 lata 10 miesiąc temu #570176 przez Alivva
niagara napisał:

Iwonta, Nefeli bardzo miło czyta się, że u Was wszystko w porządku :) Iwonta piękny dzidzius :)
Alivva fajnie Cie zobaczyć :) i masz prześlicznego syna :) Ja może jutro coś wrzucę, tylko muszę poszukać jakiś w miarę aktualnych zdjęć ;)

Dziękuje niagara Mój synio już spory chłopak :) od tamtej foty minęło 9 lat :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka