- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
A co do spodni to kupiłam sobie dzis super leginsy ciazowe w hm za 39 zł i też bede juz w nich chodzić bo w spodniach coraz ciężej Cisną brzuszek. Strasznie zmarzłam dzisiaj. Zima jak cholera! Ja chce wiosnę!!
NINKA witaj wśród swoich
A to moja Dzidzia:
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Słonko ja mam z mezem konflikt krwi bo mam grupe Brh- ale niestety nie mieszkam w pl wiec nie wiem jak to tam wyglada Tutaj gdzie jestem dostalam list z potwierdzeniem grupy krwi i notke ze polozna na nastepnym spotkaniu omowi ze mna co i jak i ze 28 tygodniu musze dostac zastrzyk. Jak bede na wizycie z polozna a to dopiero 6 marca to dam ci znac co mi powiedzieli ale z tego co mi moja mama mowila jak ona byla w ciazy to kompletnie inaczej to wygladalo w pl ale to dobre 27 lat temu wiec niestety nie wiem jak jest teraz. Jak cos sie dowiesz daj znac bo chetnie sie dowiem jak to teraz wyglada w kraju.
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja usg genetyczne mam 7 marca - w klinice gdzie jest jedna Pani doktor co podobno nie myli sie w 12 tc co do płci dziecka (określa płec na podstawie kości miednicy). Z synkiem mi powiedział w 12 tc i wszystkich , których znam wysyłam do niej - jeszcze się nie pomyliła
Ja też mam dość tej zimy i śniegu i mrozu i ogólnie deprechy już dostaje od tej pogody
Villemo - mój Adaś jeszcze w szczeblekowym śpi - chociaż już duży chłopak i często obija sie jak się kręci w nocy. Narazie szczerze przyznam nie mam czasu zająć się jego przenosinami (bo wiem, że będzie ciążko bo to mały uparciuch jest)bo do pracy biegam, a poza tym wygodnie mi tak, bo jak go położe spać to wiem, że nie wyjdzie Jak przejde na zwolnienie to zajmę sie i łóżeczkiem i smoczkiem i nocnikiem!!! nie jest łatwo zrobić coś co jest nie po jego myśli więc myśle, ze tydzień-dwa będzie nieprzespanych nocy
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Aż jestem ciekawa jak to będzie z moim terminem cesarki???? Czytałam gdzieś,że niby termin cesarki ustala sie na 38p39 tydzień ciązy chociaż nie wiem czy naprawde tak jest. Może przy następnej wizycie mój gin mnie oświeci
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja wizyta opoznila sie 2godziny,moj lekarz jest wspanialy,od razu jak mnie zobaczyl powiedzial " idziemy mamusi pokazac niunie,a reszta zajmiemy sie pozniej".Z wymiarow-2,5cm,jest to 9 tydz.1dzien,moj maluszek przekrecil sie podczas badania i ruszal raczkami,lekarz stwierdzil ze rzadko sie to zdarza na takim etapie,ze zrobil to specjalnie dla zestresowanej mamusi.Widok nie do opisania:)Prenatalne mam okolo 20marca,wyniki sa po okolo 6 dniach.
Powiedzialam mu o witaminach,ze po odstawieniu ustapily mdlosci,wypisal mi inne,znow caly stos badan,m.in. na cukrzyce.
Jesli to jakos pomoze to podczas pierwszej ciazy mialam 2 lekarzy,jeden twierdzil ze nie trzeba robic tych badan bo jestem bardzo szczupla,drugi nalegal,a tym razem moj super gin mi wyjasnil ze ani waga kobiety ani jedzenie slodyczy nie maja nic wspolnego,ze to lekarze starej szkoly gadaja takie bzdury.Kazal mi zrobic teraz badanie i w 28tygodniu robi sie po raz kolejny.Mozna wazyc 140 kg i nie miec cukrzycy a miec 50kg i jednak dopadnie,jest to uwarunkowane jakos tam genetycznie.
Aliwa dzieki za pamiec o mnie kochana,fotki super,jestes tak jak ja chudzinka,i wlasie u mnie tez w 1ciazy brzuszek sie pokazal w 20tygodniu wczesniej sie ukrywalam,a teraz poczatek 3 miesiaca a ja mam brzuch jak w 20tygodniu:)to fakt ze w kolejnych ciazach pojawia sie szybciej:)
caluski dla was wszystkich i zycze codziennie wspanialych wiadomosci
Ps.kupilam dzis urocza rozowa sukieneczke ,nie moglam sie powstrzymac
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do cesarki bo widzialam ze pisalyscie ,moi dwaj ginekolodzy sa zgodni ze w 38tygodniu,nie mozna ryzykowac za dlugo,wiec moj termin to okolo14wrzesnia.
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja mam wizyty co dwa tygodnie,ale czas ciagnie sie ze hej
Kocham ta moja fasolke niesamowicie :)i tak slicznie machala dzis raczkami:)
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co do cukrzycy jedyne co wiem ze nie wystepuje od jedzenia slodyczy,to nie jest wyznacznik,dzis sie dowiedzialam,ze jak ma wystapic to wystapi ale dobrze jest zrobic te dwa badania,zeby lekarz mogl szybko zadzialac.a i mam znajoma ktora w jednej ciazy miala a w drugiej nie,wiec zycze Ci zebys i Ty tym razem uniknela cukrzycy,caluski!
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Serce rośnie z każdą taka pozytywną wiadomością
Naprawdę jestem ciekawa tego terminu cc...
Dziewczyny ja naprawdę nie jestem chudzinka Może na twarzy ale ogólnie mam kawal cyca, jestem "dobrze" zbudowana i ważę 70kg ale obiecałam sobie,że w ciągu pół roku po porodzie wrócę do wago 65 kiedy czułam się najlepiej
No a co z Waszymi fotkami????
ale nie moge sie powstrzymać,żeby Wam czegos nie pokazać POrównanie-mój Filip i mój tato jak mieli mniej więcej koło roczku
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
odstawilam witaminy i apetyt mi wrocil,troche sie martwie ze trulam niunike tymi glupimi witaminami,jej nie smakowaly a ja je zarlam bo kazali,teraz zaczne jesc owocki i warzywka.Aliwa to super byc szczupla i miec cyca,o to chodzi,cala reszta niech sobie bedzie chuda:)
Ja cale zycie 45kg.w pierwszej ciazy 59 i po 6miesiacach 50 utrzymane do dzis,nawet49 ale brzuch na 5miesiac hihi
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Alivva fajnie Cie zobaczyć i masz prześlicznego syna Ja może jutro coś wrzucę, tylko muszę poszukać jakiś w miarę aktualnych zdjęć
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
inne czasy ale fryz ten sam:)czy tato ma sukienke:) jestem niemozliwa Aliwa wybacz,wlasnie siedze i mecze meza zeby utarl mi marchewke:)))
odstawilam witaminy i apetyt mi wrocil,troche sie martwie ze trulam niunike tymi glupimi witaminami,jej nie smakowaly a ja je zarlam bo kazali,teraz zaczne jesc owocki i warzywka.Aliwa to super byc szczupla i miec cyca,o to chodzi,cala reszta niech sobie bedzie chuda:)
Ja cale zycie 45kg.w pierwszej ciazy 59 i po 6miesiacach 50 utrzymane do dzis,nawet49 ale brzuch na 5miesiac hihi
No własnie też zawsze się pytałam ojca po jaką cholerę sukienke mu ubrali Może marzyła im się córka?? a tato byl pierworodnym Ogólnie chodziło mi o podobieństwo między nimi identyczne oczy,usta i uszy i budowa ciała w sumie tez uwielbiam te fotki a dziadek dumny jak paw Wszak to pierwszy wnusio i wychowywany przy dziadku
No Nefeli-45 a 70 to róznica ja od 14roku zycia ważylam 63 a wyglądałam jak patyczak. Miałam wtedy badanie gęstości kości czy coś ale przy moim wzroście 176 te 65 to tak idealnie i dlatego mam zamiar do tego wrócić
Nie jestes niemożliwa a z resztą-taka niemożliwość to pozytywna norma w naszym stanie
Ja też jjadłam dziś marchewke utartą ale miałam z jablkiem,cytrynką i odrobiną miodu Do pracy sobie wzięłam jutro tak samo Ja mam takie etapy albo żrę tydzieeń twarożek ziarnisty,albo grejfruty bez opamietania,teraz marchew,kiwi i galaretki
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Iwonta, Nefeli bardzo miło czyta się, że u Was wszystko w porządku Iwonta piękny dzidzius
Alivva fajnie Cie zobaczyć i masz prześlicznego syna Ja może jutro coś wrzucę, tylko muszę poszukać jakiś w miarę aktualnych zdjęć
Dziękuje niagara Mój synio już spory chłopak od tamtej foty minęło 9 lat