- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- słonko
- Wylogowany
- pierwsze słowa
W końcu sie rozkręcacie ze swoimi fotkami moje śliczne dziewczynki:-) jakie my ładne wszystkie:-) nie ma to jak Klub Wzajemnego Uwielbienia :-D
No pewnie, że wszystkie piękne jesteśmy - w końcu jesteśmy przedstawicielkami płci pięknej!
Nefeli, nie miałam jeszcze usg, bo ciążę prowadzi doktor-staruszka, bardzo przywiązana do metod naturalnych i neutralnych... Stwierdziła, że pierwsze usg ma być w 12 tyg., wczesniej szkoda dziecko narażać, jeśli nie ma potrzeby. Także w czwartek mój pierwszy raz.
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oto ja, snowboardzistka na Chopoku Fotka zrobiona jakieś dwa dni po spłodzeniu Maleństwa Przyznam Wam się, że jeszcze nie zakończyłam sezonu, choć jeżdżę mniej i dużo ostrożniej. Jako granicę postawiłam sobie urośnięcie brzuszka. No i chyba czas rozstania z deską nadchodzi...
/mam nadzieję, że to zdjęcie się pokaże.../
Cieszę się ogromnie z pozytywnych wieści z Waszych usg, Iwonta i Nefeli Chyba tylko ja tu zostałam sierotka bez usg...
Villemo, nie kojarzyłam do tej pory, która w jakim jest wieku i, przez to, że masz już Klaudiuszka, sądziłam że jesteś starsza. A tu taka małolata! Serio, wyglądasz na fotce na 18-tkę
A Ty Alivva to z kolei naprawdę wyglądasz na chudzinkę. Ja też od paru lat dość "sucho" wyglądam (56kg/171cm), ale buźkę dla odmiany mam w miarę okrągłą.
Oj dziewczyny, szalejecie z tymi ciuszkami. Ja na razie nie mam odwagi... Choć po pozytywnych wynikach usg pewnie też zajrzę do sklepu
To zdjęcia z przed ponad 3,5 roku teraz już nawet siwe włosy mam mimo (tylko?) 27 wiosenek dlatego jak zacznie się II trymestr to zamierzam zmienić się w blondynkę
A Ty widzę promienna buźka Jesteś dokładnie z Krakowa czy z okolic? Usg nie martw się ja też musiałabym czekać do 12 tygodnia gdyby nie fakt, że trafiłam do szpitala. Wszystko na pewno będzie ok!
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Nie tylko Ty Ja tez sie nie wybieram. Szkoda mi wydawać kase na coś co i tak niczego by nie zmieniło Co na byc to bedzie bo nic nie dzieje sie bez przyczyny a poza tym u mojego bratanka podejrzewali wodoglowie i cala rodzina martwiła sie tylko po to żeby po narodzinach okazało sie ze mały jest zupełnie zdrowy...Aaa i jeszcze miałam zapytać czy tylko ja nie wybieram się na badania prenatalne?
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moj ginekolog powiedzial mi ze przychodnie pokrywaja tylko 3usgie czyli sa bezplatne i niektorzy lekarze starej daty mowia kobietom ze usgie szkodzi dziecku i trzy wystarcza... Ja osobiscie ciesze sie ze mam co 2 tygodnie usgie ,ostatnie juz przez brzuszek bylo,chyba jestem spokojniejsza,gin sprawdza za kazdym razem kazdy detal.
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Obawiam sie okropnie tego badania,ale chce wierzyc ze wszystko juz bedzie dobrze:) jeszcze miesiac czekania,nawet wiecej:(
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Villemo napisał:
Nie tylko Ty Ja tez sie nie wybieram. Szkoda mi wydawać kase na coś co i tak niczego by nie zmieniło Co na byc to bedzie bo nic nie dzieje sie bez przyczyny a poza tym u mojego bratanka podejrzewali wodoglowie i cala rodzina martwiła sie tylko po to żeby po narodzinach okazało sie ze mały jest zupełnie zdrowy...Aaa i jeszcze miałam zapytać czy tylko ja nie wybieram się na badania prenatalne?
Moja lekarka powiedziała, że robimy teraz tradycyjne usg z wszystkimi pomiarami jeśli będą podejrzenia, że są nieprawidłowości to da skierowanie do szpitala na usg 3d i testy z krwi.
Przy KLaudiuszku też nie robiłam, po prostu powiedziano mi, że nie ma potrzeby bo jestem młoda a usg nie wykazuje żadnych nieprawidłowości. Także my chyba sobie darujemy.
- agilla.r
- Wylogowany
- pierwsze słowa
witam nowe dziewczyny:*
co do badań prenatalnych to powiedziałam ostatnio lekarzowi że zastanawiam się nad wykonaniem a on mi na to że oczywiście że będziemy je robić przy następnej wizycie. Nie wiem co o tym myśleć bo następną wizytę mam wyznaczoną 15.03 a to będzie początek 14 tyg a z tego co wiem to robi się je do 13t6d. Więc sama nie wiem czy może miał na myśli pomiar przezierności itd. Chociaż to bardzo dobry lekarz i chyba wiec co to badania prenatalne więc czekam do wizyty.
a jak Wasze objawy? piersi, mdłości jeszcze was dręczą?
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Slonko w Polsce takie metody czy gdzies za granica? Ja wiem ze usgie jest w 100%bezpieczne dla dziecka,ale w wielu krajach nie uznaja przed 12tygodniem ze to ciaza,twierdzac ze nie ma sensu wczesniej robic sobie nadziei...ja chyba wole polski system,ze juz od poczatku cokolwiek sie nie dzieje to traktuja to jako ciaze i klada do szpitala,daja leki.
Moj ginekolog powiedzial mi ze przychodnie pokrywaja tylko 3usgie czyli sa bezplatne i niektorzy lekarze starej daty mowia kobietom ze usgie szkodzi dziecku i trzy wystarcza... Ja osobiscie ciesze sie ze mam co 2 tygodnie usgie ,ostatnie juz przez brzuszek bylo,chyba jestem spokojniejsza,gin sprawdza za kazdym razem kazdy detal.
No ciekawe jak jest z tą refundacją usg. Ja chodziłam w pierwszej ciąży na nfz i teraz też. W pierwszej ciąży miałam 3 przez całą ciążę bo lekarka twierdziła, że wiecej dać nie może.
W tej chwili jestem w szoku bo zmieniłam poradnie i już nie licząc tego jednego usg w szpitalu, miałam robione 2 razy a trzeci raz będę miała w czwartek. Pierwsze usg zrobili w 5 tygodniu żeby wykluczyć ciążę pozamaciczną, od razu dostałam skierowanie na kolejne usg które miałam robić w 12 tc no i zrobiłam, ale że nie udało się zrobić wszystkich pomiarów to od razu dano mi skierowanie na następne a to dopiero pierwszy trymestr.
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale się rozkręciłyście z pisaniem:)
witam nowe dziewczyny:*
co do badań prenatalnych to powiedziałam ostatnio lekarzowi że zastanawiam się nad wykonaniem a on mi na to że oczywiście że będziemy je robić przy następnej wizycie. Nie wiem co o tym myśleć bo następną wizytę mam wyznaczoną 15.03 a to będzie początek 14 tyg a z tego co wiem to robi się je do 13t6d. Więc sama nie wiem czy może miał na myśli pomiar przezierności itd. Chociaż to bardzo dobry lekarz i chyba wiec co to badania prenatalne więc czekam do wizyty.
a jak Wasze objawy? piersi, mdłości jeszcze was dręczą?
Agilla a on dysponuje sprzętem 3d? Jeśli nie to pewnie zrobi tradycyjne pomiary na sprzęcie 2d tzn sprawdzi kość nosową, zmierzy przezierność, długość kości udowej. Ale to faktycznie przed 14 tc powinno się robić bo nawet mi kazali powtórzyć usg szybciutko, żeby zdążyć przemierzyć przezierność.
teraz jeszcze luknęłam na tą stronę;
www.badaniaprenatalne.pl/czym_badania_prenatalne
jest wymienione usg standardowe jako nieinwazyjne badanie prenatalne.
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
i jeszcze chce dodac ze te badania to kazdej indywidualna decyzja ja bym raczej dziecka nie usuneła (pisze raczej bo nie wiem co bym zrobiła jakby jednak okazalo sie ze dziecko ma wade) ale chciałam wykonac badania dla spokoju własnego ducha i pewnie gdybym nie pracowała w sluzbie zdrowia tez bym ich nie wykonywała
- agilla.r
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
ja mam badania prentralne 5 marca i bardzo się boję ale chcę je zrobić dla własnego spokoju, wolę wiedzieć ale szanuję decyzję dziewczyn, które wolą czekać do rozwiązania. W środe byłam na kolejnej wizycie u mojej pani gin i krew miałam super ale mocz lekocyty i liczne bakterie. Dostałam jakiś lek na zbicie leukocytów i powtarzałam badania. W poniedziałek mam się pokazać z wynikami i jak dalej będą złe to czeka mnie szpital. Ehhh zawsze się coś przyplącze. Ale za to widziałam swoje maleństwo jak się rusza na usg. Nie samowite uczucie serce podeszło mi do gardła.