BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 10 miesiąc temu #570180 przez nefeli
No to ladnie ja tez marchewke z jablkiem wlsanie wsunelam,od miodu i cytryny mam odrzut no i nadal nie moge sobie znalezc niczego do picia,a tak mi sie pic chce ze szok:)
Mam nadzieje ze jak zaczne znow brac witaminy to nie wroca mdlosci,wiele razy slyszalam ze sa one przyczyna,i tak dla mnie przynajmniej wydaje mi sie ze jak jest niedobrze i sa wymioty to znaczy ze cos nie sluzy,trzy dni bez a ja znow moge jesc nawet moje kochane slodycze mo miesiacu:) Kiwi i grejpfruty tez pochlaniam,choc z tym drugim chyba po wymiotach mnie trzy dni temu odrzucilo,ale dzis dwa talerze ciecierzycy zjadlam z wielkim kawalkiem fety:)
Aliva wage masz w sam raz do wzrostu,dla mnie prawidlowo 58-59kg,chociaz lepiej cie czuje przy55,a wzrost 1.70.mysle ze w tej ciazy jednak sie roztyje bardziej:) dobranocka wszystkim mamusiom!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #570236 przez iwonta_kg
Niagarko proszę znien w tabelce płeć bo wczoraj na badaniu już między nóżkami Dzidziusia nie było nic widać:) dopisz prosze Nadia obok Kacperka. I wlasnie napisz Kacperek A nie Kacper ok?;) tak jakos ładniej:) buziaki:*

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #570285 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

Wrocilam z badania :) Dzidzius ma 6 cm i ruszał sobie rączkami i nóżkami :) tylko martwi mnie to że łożysko (znaczy kosmówka) jest przodujące... I jeszcze martwi mnie to że gin nie ustalił mi konkretnego terminu cesarki. Powiedział że jak najbliżej porodu żeby było. Ja sądziłam że to ustali teraz że gdzieś conajmniej 5 dni przed terminem porodu a tu byle by jak najbliżej. Boje się że jak dostane skurczy to skończę w kołobrzeskim szpitalu a ja chce w koszalinie rodzić. Dziś właśnie byłam na pierwszej wizycie w koszalinie. No ale Wracajac do badania to krwiaka już nie widział, współżyć dalej zabronił, szwy w srodku mi sie nie rozpuściły jeszcze pod blizną z cc i to chyba tyle. Za 3-4 tygodnie następna wizyta.

A co do spodni to kupiłam sobie dzis super leginsy ciazowe w hm za 39 zł :) i też bede juz w nich chodzić bo w spodniach coraz ciężej Cisną brzuszek. Strasznie zmarzłam dzisiaj. Zima jak cholera! Ja chce wiosnę!!

Iwonta piękny dzidziuś.

Nie wiem czy Cię to pocieszy ale przy Klaudiuszku ja w 20 tygodniu ciąży miałam jeszcze przodujące łożysko zaledwie 1,5 cm nad ujściem. A do 30 tygodnia zdążyło się podnieść na bezpieczną odległości do tego stopnia, że mogłam podejść normalnie do porodu naturalnego więc kochana głowa do góry. Teraz się troszkę obawiam bo u mnie teraz jest jeszcze niżej, na wyniku usg pisze, że niskoschodzące, brzegiem pokrywające ujście wewnętrzne kanału szyjki. No ale lekarka powiedziała, żeby się nie matwić na zapasa, będziemy obserwować czy się podnosi w najgorszym wypadku czeka nas leżąca końcówka i cc, które w Twoim przypadku i tak jest nieuniknione.

11 lata 9 miesiąc temu #570328 przez agamo
Nefeli super ze i u ciebie dobre wiadomości! A masz fotkę? No to ładnie z ta sukieneczka a co z robisz jak bedzie chłopczyk? Ja jeszcze nic nie kupuje ale moze bedziesz mieć szczęście i bedzie dziewczynka Powiem ci ze dlatego wole nie wchodzić w działy dla dzieci żeby mnie nie korcilo kupowanie! Myśle ze zacznę sie rozglądać w kwietniu!

Wiecie dziewczyny tak się cieszę ze z każdym dniem któraś z nas wraca z dobrymi wiesciami i pomyślcie ze mamy już prawie jedna trzecia drogi za soba!

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #570337 przez Villemo
nefeli napisał:

czesc Dziewczyny,dopiero skonczylam czytac zaleglosci tak sie rozpisalyscie,ze mam nadzieje,ze czegos nie pomine :laugh:
Moja wizyta opoznila sie 2godziny,moj lekarz jest wspanialy,od razu jak mnie zobaczyl powiedzial " idziemy mamusi pokazac niunie,a reszta zajmiemy sie pozniej".Z wymiarow-2,5cm,jest to 9 tydz.1dzien,moj maluszek przekrecil sie podczas badania i ruszal raczkami,lekarz stwierdzil ze rzadko sie to zdarza na takim etapie,ze zrobil to specjalnie dla zestresowanej mamusi.Widok nie do opisania:)Prenatalne mam okolo 20marca,wyniki sa po okolo 6 dniach.
Powiedzialam mu o witaminach,ze po odstawieniu ustapily mdlosci,wypisal mi inne,znow caly stos badan,m.in. na cukrzyce.
Jesli to jakos pomoze to podczas pierwszej ciazy mialam 2 lekarzy,jeden twierdzil ze nie trzeba robic tych badan bo jestem bardzo szczupla,drugi nalegal,a tym razem moj super gin mi wyjasnil ze ani waga kobiety ani jedzenie slodyczy nie maja nic wspolnego,ze to lekarze starej szkoly gadaja takie bzdury.Kazal mi zrobic teraz badanie i w 28tygodniu robi sie po raz kolejny.Mozna wazyc 140 kg i nie miec cukrzycy a miec 50kg i jednak dopadnie,jest to uwarunkowane jakos tam genetycznie.
Aliwa dzieki za pamiec o mnie kochana,fotki super,jestes tak jak ja chudzinka,i wlasie u mnie tez w 1ciazy brzuszek sie pokazal w 20tygodniu wczesniej sie ukrywalam,a teraz poczatek 3 miesiaca a ja mam brzuch jak w 20tygodniu:)to fakt ze w kolejnych ciazach pojawia sie szybciej:)
caluski dla was wszystkich i zycze codziennie wspanialych wiadomosci
Ps.kupilam dzis urocza rozowa sukieneczke ,nie moglam sie powstrzymac :)

nefeli- cieszę się bardzo! Wszystko zaczyna się dobrze układać.

Co do badania cukru to ja już drżę na myśl o obciążeniu glukozą. :P Dla kogoś kto nienawidzi słodkiego tak jak ja to naprawdę może uchodzić za traumatyczne przeżycie :)

Mnie też korciło, żeby kupić coś różowego ale się powstrzymałam. Mam mieszane uczucia co do tego kogo noszę pod serduchem. Na początku byłam przekonana że chłopczyk a teraz jakoś mam inne przeczucia. W każdym razie jestem strasznie ciekawa!

11 lata 9 miesiąc temu #570340 przez nefeli
dzieki Agamo:) ja tez unikam i probuje nie kupowac,ale teraz super duze wyprzedaze i piekne ciuszki wszedzie,jak tu nie zajrzec.Wierze ze bedzie dziewczynka:) mam totalnie pol na pol z roznych wyliczen,gdyby mi sie udalo w 2012 bylabym na 90% pewna ze dziewczynka,ale zaszlam w ciaze na przelomie2012-2013 wiec sie okaze:) moze na prenatalnych w klinice beda mogli juz plec okreslic pod koniec marca,mysle ze bardzo prawdopodobne.Jesli bedzie chlopiec troszke sie rozczaruje,ale najwazniejsze zeby bylo zdrowe!!! teraz czekanie na prenatalne,pozniej na 21tydzien i najwazniejsze usgie no i pozniej mam nadzieje ze juz bedzie z gorki:)

11 lata 9 miesiąc temu #570349 przez nefeli
Villemo ja kocham slodycze ale tylko z prawdziwa czekolada,nie znosze tortow,ciastek i innych slodkopodobnych,a juz od ponad miesiaca nie moge zjesc slodkiego ze wzgledu na mdlosci:( ale czy sie je czy nie nie ma to znaczenia. Ja raz czy dwa sie powstrzymalam a wczoraj juz nie dalam rady:) najwyzej bede miala kilka ciuszkow dla dziewczynki,a jak sie okaze ze to nie niunia to kupie dla chlopca:) Ja jakos jak w pierwszej ciazy mam przeczucie na chlopca,a za chwile na dziewczynke,nie umiem okreslic:(
A zapomnialam Wam powiedziec ze zapytalam mojego lekarza czy maz nie moze byc przy cesarce,bo by chcial i nie liczylam na pozytywna odpowiedz,a tu niespodzianka,gin stweirdzil ze zalatwi zeby maz przez cala cesarke byl ze mna :) hm ,zobaczymy

11 lata 9 miesiąc temu #570355 przez niagara
iwonta_kg napisał:

Niagarko proszę znien w tabelce płeć bo wczoraj na badaniu już między nóżkami Dzidziusia nie było nic widać:) dopisz prosze Nadia obok Kacperka. I wlasnie napisz Kacperek A nie Kacper ok?;) tak jakos ładniej:) buziaki:*

Poprawione :)

11 lata 9 miesiąc temu #570368 przez niagara
Dziewczyny a może macie Facebooka albo jakiś inny portal społecznościowy? Można by utworzyć grupę i tam byśmy się "zobaczyły", bo przecież każdy ma jakieś zdjęcia ;)
Ja chciałam coś wrzucić, ale nie mam za bardzo co. Albo wakacyjne, albo jakieś przebierane, albo stare :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #570369 przez Villemo
Co do zdjęć to i ja wrzucę ale tylko linki co by nie rozjeżdżać postu :-)

Oto ja:

imageshack.us/photo/my-images/855/aaaaaaaaaaanx.png/

imageshack.us/photo/my-images/829/ccccccccccccch.jpg/

Klaudiuszek w dniu swoich urodzin

imageshack.us/photo/my-images/191/24072011a.jpg/

Tak może wyglądać moja córa - Klaudiuszek 8 miesięcy (nie mogłam się powstrzymać :-)

imageshack.us/photo/my-images/694/sam0783q.jpg/

Klaudiuszek jak miał 17 miesięcy :-)

imageshack.us/photo/my-images/405/48328842674130406419613.jpg/

11 lata 9 miesiąc temu #570381 przez Villemo
niagara napisał:

Dziewczyny a może macie Facebooka albo jakiś inny portal społecznościowy? Można by utworzyć grupę i tam byśmy się "zobaczyły", bo przecież każdy ma jakieś zdjęcia ;)
Ja chciałam coś wrzucić, ale nie mam za bardzo co. Albo wakacyjne, albo jakieś przebierane, albo stare :laugh:

Wysłałam Ci linka do fb na priva ;-)

11 lata 9 miesiąc temu #570515 przez nefeli
Villemo fotki przesliczne,jestes szalona jak moja mama,wczoraj mowi do mnie ze jesli bedzie chlopiec to przeciez poki malutki mozemy z raz ubrac jak dziewczynke :)))
Urocza fotka ze slubu,maz super kochajacy,a moj Synus jak sie urodzil wygladal dokladnie tak samo jak Klaudiuszek i tez mam kilka fotek gdzie ubrany jak chlopiec ale buziak jak dziewczynka.Moze i ja kiedys cos wrzuce,a z usgie jakosc kiepska wiec nie wstawiam,papier z drukarki wiec wszystko jak czarno-biale plamki wyglada:( moze na prenatalnym dostaniemy fajniejsze-stres do tego czasu ze hej,jeszcze miesiac>

11 lata 9 miesiąc temu #570516 przez słonko
Oto ja, snowboardzistka na Chopoku :) Fotka zrobiona jakieś dwa dni po spłodzeniu Maleństwa :) Przyznam Wam się, że jeszcze nie zakończyłam sezonu, choć jeżdżę mniej i dużo ostrożniej. Jako granicę postawiłam sobie urośnięcie brzuszka. No i chyba czas rozstania z deską nadchodzi... :)
/mam nadzieję, że to zdjęcie się pokaże.../

Cieszę się ogromnie z pozytywnych wieści z Waszych usg, Iwonta i Nefeli :) Chyba tylko ja tu zostałam sierotka bez usg...

Villemo, nie kojarzyłam do tej pory, która w jakim jest wieku i, przez to, że masz już Klaudiuszka, sądziłam że jesteś starsza. A tu taka małolata! Serio, wyglądasz na fotce na 18-tkę :)
A Ty Alivva to z kolei naprawdę wyglądasz na chudzinkę. Ja też od paru lat dość "sucho" wyglądam (56kg/171cm), ale buźkę dla odmiany mam w miarę okrągłą.

Oj dziewczyny, szalejecie z tymi ciuszkami. Ja na razie nie mam odwagi... Choć po pozytywnych wynikach usg pewnie też zajrzę do sklepu :)

Paulina i Piotruś

11 lata 9 miesiąc temu #570518 przez słonko
Może tym razem...

Paulina i Piotruś
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #570527 przez nefeli
slonko sliczna fota,bedzie ladny niunio albo niunia po mamie :) Slonko czemu jeszcze nie mialas usgie? ktory to tydzien? serduszko juz slyszalas? trzymam kciuki za Twoje usgie!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka