- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mam nadzieje ze jak zaczne znow brac witaminy to nie wroca mdlosci,wiele razy slyszalam ze sa one przyczyna,i tak dla mnie przynajmniej wydaje mi sie ze jak jest niedobrze i sa wymioty to znaczy ze cos nie sluzy,trzy dni bez a ja znow moge jesc nawet moje kochane slodycze mo miesiacu:) Kiwi i grejpfruty tez pochlaniam,choc z tym drugim chyba po wymiotach mnie trzy dni temu odrzucilo,ale dzis dwa talerze ciecierzycy zjadlam z wielkim kawalkiem fety:)
Aliva wage masz w sam raz do wzrostu,dla mnie prawidlowo 58-59kg,chociaz lepiej cie czuje przy55,a wzrost 1.70.mysle ze w tej ciazy jednak sie roztyje bardziej:) dobranocka wszystkim mamusiom!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wrocilam z badania Dzidzius ma 6 cm i ruszał sobie rączkami i nóżkami tylko martwi mnie to że łożysko (znaczy kosmówka) jest przodujące... I jeszcze martwi mnie to że gin nie ustalił mi konkretnego terminu cesarki. Powiedział że jak najbliżej porodu żeby było. Ja sądziłam że to ustali teraz że gdzieś conajmniej 5 dni przed terminem porodu a tu byle by jak najbliżej. Boje się że jak dostane skurczy to skończę w kołobrzeskim szpitalu a ja chce w koszalinie rodzić. Dziś właśnie byłam na pierwszej wizycie w koszalinie. No ale Wracajac do badania to krwiaka już nie widział, współżyć dalej zabronił, szwy w srodku mi sie nie rozpuściły jeszcze pod blizną z cc i to chyba tyle. Za 3-4 tygodnie następna wizyta.
A co do spodni to kupiłam sobie dzis super leginsy ciazowe w hm za 39 zł i też bede juz w nich chodzić bo w spodniach coraz ciężej Cisną brzuszek. Strasznie zmarzłam dzisiaj. Zima jak cholera! Ja chce wiosnę!!
Iwonta piękny dzidziuś.
Nie wiem czy Cię to pocieszy ale przy Klaudiuszku ja w 20 tygodniu ciąży miałam jeszcze przodujące łożysko zaledwie 1,5 cm nad ujściem. A do 30 tygodnia zdążyło się podnieść na bezpieczną odległości do tego stopnia, że mogłam podejść normalnie do porodu naturalnego więc kochana głowa do góry. Teraz się troszkę obawiam bo u mnie teraz jest jeszcze niżej, na wyniku usg pisze, że niskoschodzące, brzegiem pokrywające ujście wewnętrzne kanału szyjki. No ale lekarka powiedziała, żeby się nie matwić na zapasa, będziemy obserwować czy się podnosi w najgorszym wypadku czeka nas leżąca końcówka i cc, które w Twoim przypadku i tak jest nieuniknione.
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Wiecie dziewczyny tak się cieszę ze z każdym dniem któraś z nas wraca z dobrymi wiesciami i pomyślcie ze mamy już prawie jedna trzecia drogi za soba!
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
czesc Dziewczyny,dopiero skonczylam czytac zaleglosci tak sie rozpisalyscie,ze mam nadzieje,ze czegos nie pomine
Moja wizyta opoznila sie 2godziny,moj lekarz jest wspanialy,od razu jak mnie zobaczyl powiedzial " idziemy mamusi pokazac niunie,a reszta zajmiemy sie pozniej".Z wymiarow-2,5cm,jest to 9 tydz.1dzien,moj maluszek przekrecil sie podczas badania i ruszal raczkami,lekarz stwierdzil ze rzadko sie to zdarza na takim etapie,ze zrobil to specjalnie dla zestresowanej mamusi.Widok nie do opisania:)Prenatalne mam okolo 20marca,wyniki sa po okolo 6 dniach.
Powiedzialam mu o witaminach,ze po odstawieniu ustapily mdlosci,wypisal mi inne,znow caly stos badan,m.in. na cukrzyce.
Jesli to jakos pomoze to podczas pierwszej ciazy mialam 2 lekarzy,jeden twierdzil ze nie trzeba robic tych badan bo jestem bardzo szczupla,drugi nalegal,a tym razem moj super gin mi wyjasnil ze ani waga kobiety ani jedzenie slodyczy nie maja nic wspolnego,ze to lekarze starej szkoly gadaja takie bzdury.Kazal mi zrobic teraz badanie i w 28tygodniu robi sie po raz kolejny.Mozna wazyc 140 kg i nie miec cukrzycy a miec 50kg i jednak dopadnie,jest to uwarunkowane jakos tam genetycznie.
Aliwa dzieki za pamiec o mnie kochana,fotki super,jestes tak jak ja chudzinka,i wlasie u mnie tez w 1ciazy brzuszek sie pokazal w 20tygodniu wczesniej sie ukrywalam,a teraz poczatek 3 miesiaca a ja mam brzuch jak w 20tygodniu:)to fakt ze w kolejnych ciazach pojawia sie szybciej:)
caluski dla was wszystkich i zycze codziennie wspanialych wiadomosci
Ps.kupilam dzis urocza rozowa sukieneczke ,nie moglam sie powstrzymac
nefeli- cieszę się bardzo! Wszystko zaczyna się dobrze układać.
Co do badania cukru to ja już drżę na myśl o obciążeniu glukozą. Dla kogoś kto nienawidzi słodkiego tak jak ja to naprawdę może uchodzić za traumatyczne przeżycie
Mnie też korciło, żeby kupić coś różowego ale się powstrzymałam. Mam mieszane uczucia co do tego kogo noszę pod serduchem. Na początku byłam przekonana że chłopczyk a teraz jakoś mam inne przeczucia. W każdym razie jestem strasznie ciekawa!
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A zapomnialam Wam powiedziec ze zapytalam mojego lekarza czy maz nie moze byc przy cesarce,bo by chcial i nie liczylam na pozytywna odpowiedz,a tu niespodzianka,gin stweirdzil ze zalatwi zeby maz przez cala cesarke byl ze mna hm ,zobaczymy
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
PoprawioneNiagarko proszę znien w tabelce płeć bo wczoraj na badaniu już między nóżkami Dzidziusia nie było nic widać dopisz prosze Nadia obok Kacperka. I wlasnie napisz Kacperek A nie Kacper ok? tak jakos ładniej:) buziaki:*
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Ja chciałam coś wrzucić, ale nie mam za bardzo co. Albo wakacyjne, albo jakieś przebierane, albo stare
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oto ja:
imageshack.us/photo/my-images/855/aaaaaaaaaaanx.png/
imageshack.us/photo/my-images/829/ccccccccccccch.jpg/
Klaudiuszek w dniu swoich urodzin
imageshack.us/photo/my-images/191/24072011a.jpg/
Tak może wyglądać moja córa - Klaudiuszek 8 miesięcy (nie mogłam się powstrzymać
imageshack.us/photo/my-images/694/sam0783q.jpg/
Klaudiuszek jak miał 17 miesięcy
imageshack.us/photo/my-images/405/48328842674130406419613.jpg/
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny a może macie Facebooka albo jakiś inny portal społecznościowy? Można by utworzyć grupę i tam byśmy się "zobaczyły", bo przecież każdy ma jakieś zdjęcia
Ja chciałam coś wrzucić, ale nie mam za bardzo co. Albo wakacyjne, albo jakieś przebierane, albo stare
Wysłałam Ci linka do fb na priva
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Urocza fotka ze slubu,maz super kochajacy,a moj Synus jak sie urodzil wygladal dokladnie tak samo jak Klaudiuszek i tez mam kilka fotek gdzie ubrany jak chlopiec ale buziak jak dziewczynka.Moze i ja kiedys cos wrzuce,a z usgie jakosc kiepska wiec nie wstawiam,papier z drukarki wiec wszystko jak czarno-biale plamki wyglada:( moze na prenatalnym dostaniemy fajniejsze-stres do tego czasu ze hej,jeszcze miesiac>
- słonko
- Wylogowany
- pierwsze słowa
/mam nadzieję, że to zdjęcie się pokaże.../
Cieszę się ogromnie z pozytywnych wieści z Waszych usg, Iwonta i Nefeli Chyba tylko ja tu zostałam sierotka bez usg...
Villemo, nie kojarzyłam do tej pory, która w jakim jest wieku i, przez to, że masz już Klaudiuszka, sądziłam że jesteś starsza. A tu taka małolata! Serio, wyglądasz na fotce na 18-tkę
A Ty Alivva to z kolei naprawdę wyglądasz na chudzinkę. Ja też od paru lat dość "sucho" wyglądam (56kg/171cm), ale buźkę dla odmiany mam w miarę okrągłą.
Oj dziewczyny, szalejecie z tymi ciuszkami. Ja na razie nie mam odwagi... Choć po pozytywnych wynikach usg pewnie też zajrzę do sklepu
- słonko
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa