- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
allegro.pl/avent-philips-avent-laktator-...-vi-i3049729898.html
Skorzystałam z niego ja, moja kuzynka, koleżanka i wrócił do mnie
Ja tak jak napisałam jestem wielką zwolenniczką karmienia piersią ale uważam, że nie można wszystkiego za wszelką cenę. Nie zawsze to co nam się wydaje najlepsze dla dziecka faktycznie mu służy wiem to po własnym przykładzie. Ja nie raz słyszałam wyrzuty od ludzi że tak wcześnie mały został odstawiony od piersi... nie jeden raz głupia gadka typu, że żałuje dziecku cycka sprawiała, że miałam ogromne poczucie winy chociaż wiem dobrze, że nie ode mnie to zależało i że chciałam karmić i robiłam wszystko w tym kierunku żeby to robić. Moim zdaniem najważniejsze, żeby pamiętać o tym, żeby robić wszystko w zgodzie ze sobą a nie tylko dlatego, że tak trzeba bo tak się utarło. Owszem dziecko jest bardzo ważne, najważniejsze ale potrzebuje też wypoczętej spokojnej a nie zestresowanej mamy która drży na samą myśl, że zaraz będzie pora karmienia.
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Dokladnie Cie rozumiem Villemo,znam kilka takich przypadkow,u mnie tez bylo podobnie.Z jednej strony chcialabym karmic z drugiej patrzec na maluszka ktory sie meczy to koszmar i wyc z bolu od ran na sutkach.Mysle o zakupie elektrycznego odciagacza pokarmu,ale moj maz narzeka ze drogi strasznie ze moze sie nie przydac,ja mam nadzieje ze jesli nie da rady maluszek pic prosto z piersi to chociaz dam mu swoje z butelki,miesiac ,pol nie wazne ile sie uda.Jedyne czego sie doczytalam to ze jak cc to zawsze sa problemy i ze jak dadza wtedy dziecku butle kilka razy to traci chec ssania piersi i problem jeszcze wiekszy.Moj maly tez wypijal cala butle pozniej i byl najspokojniejszym niunkiem pod sloncem,najedzony bez placzu,bez kolki pieknie spal.Ale kurcze to modyfikowane-ja chce go uniknac,oby sie nam udalo!musze zaczac zbierac na laktator,oby sie przydal [/quote to ze po cc zawsze są problemy z pokarmem to mit. Ja karmiłam syna zaraz po przewiezieniu do pokoju i ta sielanka trwała przez pół roku. Czasem dostawal butle ale z moim mlekiem i tylko dlatego ze jak jechaliśmy gdzies między ludzi to mnie krępowało karmienie przy ludziach. Także tu tez temat rzeka i tez milion różnych przypadków;-)
Pisałam w pracy z telefonu i nie wyszło tak jak powinno
Chcialam tylko dodać,że to nie zawsze po cc są problemy z pokarmem i karmieniem. miałam mleko od razu,mały ssaczek dopadł się juz w pierszych minutach po przewiezieniu na salę więc.....kolejny raz-NIE MA REGULY
- paulinka.k22
- Wylogowany
- budujemy zdania
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja sie zamartwiam prenatalnymi i mdlosci mnie juz calkiem powalily,wysycha mi gardlo a pic nie moge:(
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
czesc przyszłe mamusie jak mija weekend?ja jutro wybieram sie kontrolnie na morfologie i mocz i w śr mam kontrolną wizyte u lekarza prowadzacego.jednak cos mnie bardzo nie pokoi... a mianowicie jak mowiłam wam jakis czas temu miałam zagrozona ciaze przez plamienia biore całyczas duphaston ale od długiego czasu wszystko bylo ok zadnych plamien co 2 tyg miałam robione badania labolatoryjne i ok miałam tez kilka juz usg (w tym ostatnio prenatalne) i tez dziecko rozwija sie prawidłowo wiec chyba w rezultacie nie powinnam mówic juz o ciąży zagrozonej zwłaszcza ze wchodze juz w II trymestr no i jak zaczełam sobie to wszystko analizować skusiłam sie na stosunek poniewaz od grudnia nic nie działalismy (no bo lekarz tak zalecił)to czułam sie jakby to był pierwszy raz tylko teraz mam schizy!po seksie zaczeły bolec mnie jajniki tak jakby kują raz jeden raz drugi i w nocy miałam wrazenie jakby mi tam w srodku jezdziło naczytalam sie ze to mogły byc skurcze macicy ktore moga sie utrzymywac.obudziłam sie zazyłam magnez i nospe i teraz sie denerwuje ze przez moja GŁUPOTE moge stracic moje malenstwo!niby zadnych plamien nie dostałam ale jajniki pobolewaja a do wizyty jeszcze kilka dni!obiecałam sobie ze teraz nawet jak lekarz pozwoli to zadnego seksu do konca ciazy bo to chwila przyjemnosci a pozniej 5x tyle stresu!i nie wybacze sobie jesli cos sie stanie mojemu skarbowi
Nie zamartwiaj się kochana jeśli nie plamisx to wszystko jest w porządku. Jajniki maja prawo w ciąży pobolewać a skurcze macicy to nic innego jak odczuwalne chwilowe twardnienie brzuszka. My nadal nie możemy ale nie ze względu na krwawienie ale z powodu nisko położonego łożyska.
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A do tego wszystkiego choróbsko mnie dopadło! Nie moge mówić tak mnie Gardlo boli i do tego leci mi z nosa jak cholera. Przez tą pogode wszystko! ZdradzieckA $ucz! Jak do jutra nie przejdzie czeka mnie wizyta u lekarza.
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Nochal zawalony a jeszcze młody wczoraj od tatusia wrócił z temperaturą 38
Zabić to za mało grrrrrrrrrrr ale jestem od wczoraj wściekła
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wlasnie zapisalam sie na prenatalne,pani powiedziala ze mamy sznse na poznanie plci ale w 13tygodniu nie mowi sie tego na 100%,dopiero w 16 mozna juz byc pewnym.wizyte mam 22marca,a wyniki po 6dniach chyba:( oj jajko zniose do tego czasu.
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa