- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
Iwonka skończyłam czytać i tak się zastanawiam cze bhcg też będzie Jej się podwajał jeśli pęcherzyk faktycznie jest pusty? no bo kurka ja bym wolała tydzień-dwa odczekać jednak do zabiegu "Aby potwierdzić pusty pęcherzyk ciążowy, trzeba wykonać badanie USG (pamiętając, że do 6. tygodnia trwania ciąży zarodek może być niewidoczny)." a ona nie wie kiedy miała owulacje bo miała nieregularne i długie cykle, lekarz tydzień temu stwierdził ze to 4 tydzień na podstawie usg. Chyba namowie ja na jeszcze jedna wizytę, tylko nie chciałabym jej robić nadziei
Nie musisz jej robić bo ona sama sobie ją zrobi idąc do kolejnego lekarza. Napewno przed łyżeczkowaniem zrobią jej jeszcze raz USG. Ja byłam w 5 tyg na rozpoznaniu ciąży i był widoczny pęcherzyk.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
spac juz nie moge bom glodna:-(
jeszcze 2,5h do poczatku badan
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 11,10.2013 Michalinka :)
Iva przepiekny brzuszek
u mnie dzis bardzoooo zimno ponuro i chyba zapowiada sie caly dzien deszczowy oby jutro bylo ladnie bo jedziemy na to weselicho nie chce mi sie za bardzo ale co zrobic
buziolki
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
Mnie dziś na kibelku po 5 naszło, że Iva ma spory brzuszek, bo sama jest drobna a skoro ja wyglądam porządnie to domek Bogny wydaje się mniejszy bo mieści się w moim obrysie a pewnie są jednej wielkości albo Ivy nawet mniejszy
Ojej Kalinka ja kolo 6 już śniadanko małe przekąsiłam, też mnie tak ssało, ale po badaniu sobie odbijesz trzymaj się
29 tydzień rozpoczynamy! O kurczaczki! pora na zakupy, dziś całą noc śniły mi się butelki Medeli a i ten pusty pęcherzyk
A gdzie wczoraj podziewała się Agamo i Jej Boguś?
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
U nas dzis deszcze i wiatr, ale taka wlasnie pogode zapowiadali, wiec nie jestem zaskoczona. Niby tak ma byc do poludnia.
Iva przecudoooowny brzunio
Snil mi sie nasz syn. Lezal w lozku i wzielam go na karmienie cycem i sie obudzilam cholera. Tak strasznie go kochalam i tulilam Madre, ja wciaz jestm na wpol swiadoma, ze bedziemy mieli dziecko (oczywiscie czuje ruchy, duza jestem itp, ale jednak wciaz jest w brzuchu).
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
Moja noc chyba przebije wszystko, mówiłam Wam,że my tu mamy myszy,dziś w nocy hałasowały a moja przyjaciółka znalazła jedną pod poduszką! Od 3:30 jesteśmy na nogach. Zbieramy manele i wracamy do domu bo ja sobie nie wyobrażam spać z myszą na głowie A na nie nic nie działa,ani trutka,ani dzika mięta,takie cwaniary
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
MyMelange mam podobnie, ale za 3 tygodnie rodzi męża kuzyna żona więc wtedy pewnie dotrze do mnie ze zdwojoną siłą i strachem jeszcze większym
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tami - to straszne ;-( Dlatego dziwią mnie kobiety, które w strachu przed porodem sn robią sobie cesarki na życzenie choć wiadomo... że przy porodach sn, też bywają komplikacje i nie ma reguły. Ja cały czas się zastanawiam jak to ze mną będzie, jestem rozdarta i nie wiem czy zdecydować się spróbować rodzić naturalnie czy ze względu na ryzyko rozejścia się blizny po cc zdecydować się na cesarkę.
Alivva - ale masz piękną piłeczkę i widzę, że linea negra się już pojawiła
Serku co do tego pustego pęcherzyka to myślę, że za wczas... nie raz zdarza się, że robią powtórne usg przed zabiegiem a tu pięknie bije serducho ja bym się z niczym nie spieszyła... Ja w tej ciąży byłam w 6 tc na usg i jeszcze był widoczny sam pęcherzyk czyli nie było jeszcze wykształcone serduszko lekarz uspokajał, że na tym etapie może jeszcze nie być widać serduszka, żeby się nie denerwować za w czasu.
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
U nas dziś się ochłodziło,niestety:(.
Wczoraj najadłam się truskaweczek:)
a Dziś mam zamiar pojeść czereśnie:)
Ogólnie wszystko dobrze....ale jakoś dużego apetytu nie mam ...jem bo jem...bo muszę.
Tak to wszystko ok na razie ...odwołując się do mojej ostatniej sytuacji.
Pozdrawiam Was i wasze skarby
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
No i po upale, można trochę odetchnąć Kurcze opuchlizna mi trochę zeszła, ale jeszcze koło kostki mam spuchnięte trochę i swędzi masakrycznie. Jutro minie tydzień od ukąszenia tego owada. W czwartek mam wizyte u gina to się chyba zapytam, coś powinnam wziąć, albo w pon przejdę się do internisty, już sama nie wiem. Ja to mam zawsze z tymi owadami problemy.
Dzisiaj miałam taki realny sen z Jasiem, że jak się obudziłam to pierwsze co zrobiłam - złapałam się za brzuch:) a śniło mi się, ze byliśmy w szpitalu, dzień po narodzinach, przynieśli nam Jasia: miał czarne włoski, szare oczy i ....pełne uzębienie - równe, białe, ładne ząbki. Piotr powiedział: " Patrz, on ma te zęby po mnie!!", a Jaś się tak szczerzył, że tylko te zęby widzieliśmy...oj uśmialiśmy się dzisiaj z tego
Iva śliczny brzuszek!!
Miłego dnia!!
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
a w drogeriach Hebe do 19 czerwca jest promocja na :
- chustczki Nivea Toddies z 15,99 na 9,99 zł
- chusteczki Nivea Soft Cream z 14,99 na 9,99 zł
- wkładki laktacyjne Bella z 13,29 na 9,99 zł
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przepraszam Cię Akina ale mnie te myszki rozbawiły choć sama bym pewnie ich do snu nie chciała tulić i też bym uciekała szkoda tylko, że akurat ładna pogoda się zrobiła i jeszcze 2 tygodnie najmu
Serku powiem Ci,że my już same nie wiedziałyśmy czy płakać,czy śmiać się Wyczytałyśmy gdzieś,że te futrzaki odstrasza lakier do włosów,więc wyobraźcie sobie dwie ciężarne w środku nocy z Taftem w ręku opsikujące wszystkie zakamarki Później siedziałyśmy na jednym łóżku z latarką i nasłuchiwałyśmy Za domek jeszcze nie zapłaciłyśmy,także najwyżej dostaną kasę za dwa tygodnie i już
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Tak się rozpisałyście, że znowu od wczoraj nadążyć za wami nie mogę
Byłam tak padnięta po wczorajszych zakupach, że nawet nie miałam siły wejść na forum
Oczywiście, jak zwykle, dla siebie nic nie kupiłam, ale za to Lenka dostała fajne ciuszki
Na wesela idę pod koniec czerwca i na początku sierpnia i może początek września jeszcze, jak się uda
Mam jedną fajną, czarną, długą sukienkę i chyba to założę Do tego jakieś fajne dodatki i powinno być dobrze
Byliśmy wczoraj także u lekarza, wszystko w porządku, Mała rośnie jak na drożdżach Jest idealna na 27,5 tygodnia lekarz, jak zwykle kazał mi trochę zwolnic tempo, ale jak tu zwolnić, jak ja od zawsze byłam w biegu i nigdy spokojnie usiedzieć nie mogłam Właśnie się pakuję, bo wyjeżdżamy dzisiaj na weekend nad morze Jak będę miała tam zasięg to zajrzę na forum, ale nie obiecuję
Iwonka a jak tam pogoda nad morzem, bo zawitamy w Twoje rejony i nie wiem jakie rzeczy zabrać?
Idę nadrabiać dalej Może jeszcze mi się przypomni, co chciałam napisać