BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 6 miesiąc temu #681189 przez iwonta_kg
SerekWaniliowy napisał:

Iwonka skończyłam czytać i tak się zastanawiam cze bhcg też będzie Jej się podwajał jeśli pęcherzyk faktycznie jest pusty? no bo kurka ja bym wolała tydzień-dwa odczekać jednak do zabiegu :dry: "Aby potwierdzić pusty pęcherzyk ciążowy, trzeba wykonać badanie USG (pamiętając, że do 6. tygodnia trwania ciąży zarodek może być niewidoczny)." a ona nie wie kiedy miała owulacje bo miała nieregularne i długie cykle, lekarz tydzień temu stwierdził ze to 4 tydzień na podstawie usg. Chyba namowie ja na jeszcze jedna wizytę, tylko nie chciałabym jej robić nadziei :dry:

Nie musisz jej robić bo ona sama sobie ją zrobi idąc do kolejnego lekarza. Napewno przed łyżeczkowaniem zrobią jej jeszcze raz USG. Ja byłam w 5 tyg na rozpoznaniu ciąży i był widoczny pęcherzyk.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #681196 przez iwonta_kg
My z Kacperkiem idziemy spać i życzymy wam dobrej nocki:-) Do jutra :* =)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #681199 przez kalina
dziendoberek:-)
spac juz nie moge bom glodna:-(
jeszcze 2,5h do poczatku badan
:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 6 miesiąc temu #681250 przez pyzaura
dzien dobry mamusie :D

Iva przepiekny brzuszek :D

u mnie dzis bardzoooo zimno ponuro i chyba zapowiada sie caly dzien deszczowy :( oby jutro bylo ladnie bo jedziemy na to weselicho :) nie chce mi sie za bardzo ale co zrobic :P

buziolki

Ania

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #681266 przez SerekWaniliowy
Dzień dobry dziewczynki!

Mnie dziś na kibelku po 5 naszło, że Iva ma spory brzuszek, bo sama jest drobna a skoro ja wyglądam porządnie :silly: to domek Bogny wydaje się mniejszy bo mieści się w moim obrysie :silly: :lol: :side: a pewnie są jednej wielkości albo Ivy nawet mniejszy :silly:

Ojej Kalinka ja kolo 6 już śniadanko małe przekąsiłam, też mnie tak ssało, ale po badaniu sobie odbijesz :) trzymaj się :)

29 tydzień rozpoczynamy! O kurczaczki! pora na zakupy, dziś całą noc śniły mi się butelki Medeli :side: a i ten pusty pęcherzyk :(

A gdzie wczoraj podziewała się Agamo i Jej Boguś? :woohoo:

Aga

11 lata 6 miesiąc temu #681283 przez MyMelange
Witajcie Sloneczka :)

U nas dzis deszcze i wiatr, ale taka wlasnie pogode zapowiadali, wiec nie jestem zaskoczona. Niby tak ma byc do poludnia.

Iva przecudoooowny brzunio :)

Snil mi sie nasz syn. Lezal w lozku i wzielam go na karmienie cycem i sie obudzilam cholera. Tak strasznie go kochalam i tulilam :) Madre, ja wciaz jestm na wpol swiadoma, ze bedziemy mieli dziecko (oczywiscie czuje ruchy, duza jestem itp, ale jednak wciaz jest w brzuchu).

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 6 miesiąc temu #681286 przez akina_zet
Cześć Kochane.

Moja noc chyba przebije wszystko, mówiłam Wam,że my tu mamy myszy,dziś w nocy hałasowały a moja przyjaciółka znalazła jedną pod poduszką! Od 3:30 jesteśmy na nogach. Zbieramy manele i wracamy do domu bo ja sobie nie wyobrażam spać z myszą na głowie :angry: A na nie nic nie działa,ani trutka,ani dzika mięta,takie cwaniary :ohmy:

Monika Z.

11 lata 6 miesiąc temu #681304 przez SerekWaniliowy
Przepraszam Cię Akina ale mnie te myszki rozbawiły :lol: choć sama bym pewnie ich do snu nie chciała tulić i też bym uciekała :silly: :side: szkoda tylko, że akurat ładna pogoda się zrobiła i jeszcze 2 tygodnie najmu Wam zostały.

MyMelange mam podobnie, ale za 3 tygodnie rodzi męża kuzyna żona więc wtedy pewnie dotrze do mnie ze zdwojoną siłą :silly: :side: i strachem jeszcze większym :blush:

Aga

11 lata 6 miesiąc temu #681317 przez Villemo
Dzień dobry,

Tami - to straszne ;-( Dlatego dziwią mnie kobiety, które w strachu przed porodem sn robią sobie cesarki na życzenie choć wiadomo... że przy porodach sn, też bywają komplikacje i nie ma reguły. Ja cały czas się zastanawiam jak to ze mną będzie, jestem rozdarta i nie wiem czy zdecydować się spróbować rodzić naturalnie czy ze względu na ryzyko rozejścia się blizny po cc zdecydować się na cesarkę.

Alivva - ale masz piękną piłeczkę i widzę, że linea negra się już pojawiła :D

Serku co do tego pustego pęcherzyka to myślę, że za wczas... nie raz zdarza się, że robią powtórne usg przed zabiegiem a tu pięknie bije serducho ja bym się z niczym nie spieszyła... Ja w tej ciąży byłam w 6 tc na usg i jeszcze był widoczny sam pęcherzyk czyli nie było jeszcze wykształcone serduszko lekarz uspokajał, że na tym etapie może jeszcze nie być widać serduszka, żeby się nie denerwować za w czasu.

11 lata 6 miesiąc temu #681353 przez karolcia1919
Witamy Was :)

U nas dziś się ochłodziło,niestety:(.

Wczoraj najadłam się truskaweczek:)
a Dziś mam zamiar pojeść czereśnie:)

Ogólnie wszystko dobrze....ale jakoś dużego apetytu nie mam ...jem bo jem...bo muszę.

Tak to wszystko ok na razie ...odwołując się do mojej ostatniej sytuacji.

Pozdrawiam Was i wasze skarby :)

11 lata 6 miesiąc temu #681377 przez Monika23083
Hej Dziewczyny!!

No i po upale, można trochę odetchnąć:) Kurcze opuchlizna mi trochę zeszła, ale jeszcze koło kostki mam spuchnięte trochę i swędzi masakrycznie. Jutro minie tydzień od ukąszenia tego owada. W czwartek mam wizyte u gina to się chyba zapytam, coś powinnam wziąć, albo w pon przejdę się do internisty, już sama nie wiem. Ja to mam zawsze z tymi owadami problemy. :(

Dzisiaj miałam taki realny sen z Jasiem, że jak się obudziłam to pierwsze co zrobiłam - złapałam się za brzuch:) a śniło mi się, ze byliśmy w szpitalu, dzień po narodzinach, przynieśli nam Jasia: miał czarne włoski, szare oczy i ....pełne uzębienie - równe, białe, ładne ząbki. Piotr powiedział: " Patrz, on ma te zęby po mnie!!", a Jaś się tak szczerzył, że tylko te zęby widzieliśmy...oj uśmialiśmy się dzisiaj z tego :laugh:

Iva śliczny brzuszek!! :)

Miłego dnia!!

11 lata 6 miesiąc temu #681384 przez Monika23083
Dziewczyny,

a w drogeriach Hebe do 19 czerwca jest promocja na :

- chustczki Nivea Toddies z 15,99 na 9,99 zł
- chusteczki Nivea Soft Cream z 14,99 na 9,99 zł
- wkładki laktacyjne Bella z 13,29 na 9,99 zł

11 lata 6 miesiąc temu #681391 przez akina_zet
SerekWaniliowy napisał:

Przepraszam Cię Akina ale mnie te myszki rozbawiły :lol: choć sama bym pewnie ich do snu nie chciała tulić i też bym uciekała :silly: :side: szkoda tylko, że akurat ładna pogoda się zrobiła i jeszcze 2 tygodnie najmu

Serku powiem Ci,że my już same nie wiedziałyśmy czy płakać,czy śmiać się :side: Wyczytałyśmy gdzieś,że te futrzaki odstrasza lakier do włosów,więc wyobraźcie sobie dwie ciężarne w środku nocy z Taftem w ręku opsikujące wszystkie zakamarki :lol: Później siedziałyśmy na jednym łóżku z latarką i nasłuchiwałyśmy :blink: Za domek jeszcze nie zapłaciłyśmy,także najwyżej dostaną kasę za dwa tygodnie i już :blink:

Monika Z.

11 lata 6 miesiąc temu #681396 przez akina_zet
Kinia,Monia chciałabym mieć takie piękne sny :lol:

Monika Z.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #681398 przez niagara
Dzień dobry gaduły :laugh:
Tak się rozpisałyście, że znowu od wczoraj nadążyć za wami nie mogę :silly:
Byłam tak padnięta po wczorajszych zakupach, że nawet nie miałam siły wejść na forum ;)
Oczywiście, jak zwykle, dla siebie nic nie kupiłam, ale za to Lenka dostała fajne ciuszki :laugh:

Na wesela idę pod koniec czerwca i na początku sierpnia i może początek września jeszcze, jak się uda :)
Mam jedną fajną, czarną, długą sukienkę i chyba to założę :) Do tego jakieś fajne dodatki i powinno być dobrze :)

Byliśmy wczoraj także u lekarza, wszystko w porządku, Mała rośnie jak na drożdżach :laugh: Jest idealna na 27,5 tygodnia :) lekarz, jak zwykle kazał mi trochę zwolnic tempo, ale jak tu zwolnić, jak ja od zawsze byłam w biegu i nigdy spokojnie usiedzieć nie mogłam :silly: :lol: Właśnie się pakuję, bo wyjeżdżamy dzisiaj na weekend nad morze :lol: Jak będę miała tam zasięg to zajrzę na forum, ale nie obiecuję :laugh:

Iwonka a jak tam pogoda nad morzem, bo zawitamy w Twoje rejony i nie wiem jakie rzeczy zabrać? :silly:

Idę nadrabiać dalej :laugh: Może jeszcze mi się przypomni, co chciałam napisać :laugh:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka