- Otrzymane podziękowania: 135
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
Tez bym coś zjadła ale sama nie wiem co ... mmm pizza , smacznego
Ja mam jeszcze arbuza i chyba się na niego skuszę a później może jakieś kanapeczki
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Zaz pisz jak tam Bartuś
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 91
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
Zaz prosimy o meldunek!
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
Edit: oczywiście chodzi o tubke duża 100g
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Właśnie tam mi wyskoczyło, że robi się ten wymaz właśnie do gina chodzę na rakowicką to jest rzut beretem:) dzięki za infromację. A właśnie miałam jechać z samego rana żeby być peirwszym ale w sumie jak pojadę po południu to faktycznie może lepiejasiulek_dolls napisał: Asiek na Olszanskiej w diagnostyce możesz gbs zrobić, tylko jak cos to nie wybieraj się zbyt wcześnie bo tam zawsze sa kolejki a z tym przepuszczaniem to różnie bywa, tam ogólnie duuuzo ciężarnych robi badania, nie wiem do ktorej diagnostyki masz najbliżej ale może właśnie zadzwon i się zorientuj czy tam robią bo nie w każdym labo pobierają wymazy, na Olszanskiej na 100% robią, i tam nawet popołudniu można podjechac tylko wynik z gbs jest po paru dniach i trzeba osobiście odebrać wiec najlepiej gdzieś blisko zrobić żeby specjalnie nie jeździć po odbiór, ale z tego co kojarze to chyba do Gina na gdzieś w okolice Lubicz chodzisz, tak? to mialabys blisko przed wizyta odebrać
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
taką właśnie jedłam, a druga klasyk - szynka i pieczarki.jurada napisał: Anisia zaraz ja polecę do sklepu bo haslo hawajska a mi burczy w brzuchu... Aaaa!
Powiem Wam, że zjadłam i najadłam się mega, ale jakoś tak specjalnie mi nie smakowała....:/// nawet teraz piję miętę, bo jednak córka zmieniła zdanie;)))) Pesqś, sałatka cudnaa! ja też ost. zaopatruję się w różne pomidorki w biedrze, jakieś takie smaczne mają!!! Tylko nie lubię rukoli, bleeeeeee. Ale jutro robię grecką na śniadanko, bo kilka dni nie jadłam, a uwielbiam!
PS. a może macie jakiś ciekawy przepis na sałatkę z kurczakiem? Tylko raczej nie na słodko z ananasami.
Chyba poprasuję i obejrzę NA Wspólnej;)
Zamówiłam tamborek do karuzelki zeberkowej:) I opłaciłam rachunki, łóżeczko jednak w nast. tyg. zamówię, bo skoro mamy wyjechać, to jeszcze będzie problem, bo nie będzie nikogo, żeby odebrać, itp.
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
moim zdaniem bez sensu kasę na wanienke wydawać jakąś wypasiona, bo to długo nie posłuży, ja Kacpra w pokoju na poczatku kapalam i wanienke kladlam na stole albo na podłodze jak był trochę większy ale szybko musieliśmy przenieść się do łazienki i wanienke wkladalm do wanny bo tak chlapal ze co kąpiel to potop w domu mieliśmy, te stelaze to tez ni bardzo bo nawet jak wanienka mocna to i tak malo stabilny jak dla mnie i tez nie tanie a max pol roku posłużą, wiem ze u was z miejscem na takie rzeczy ciężko i ni wiem gdzie planujecie kąpać w laziece czy w pokoju i czy macie wanne czy prysznic bo tez trzeba wziąć pod uwagę czy się wanienka później np pod prysznic zmieści bo to nie uniknione ze dziecko zacznie chlapac a masz może miejsce na prace (o ile pralke masz w laience)? bo można na prace wanienke postawić i wtedy super się ta z ikei sprawdzi bo nie jest wysoka i wygodnie będzie na takiej wysokości kąpać...
ja mam po Kacperku wanienke ale i tak ta z ikei kupilam bo mała zgrabna i plastik dość mocny i prosta jest wiec nie ma obaw ze się przewroci
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mix salat, pomidorki, awokado (musi byc dojrzałe, niedojrzałe nie ma co... a jesli ktos z jakiegos powodu nie lubi to nie dawac chociaz to bomba zdrowych tłuszczy ) , kapary, grzaneczki, prażone na suchej patelni pestki dyni (ew. slonecznika), mozna dac oliwki jak ktos lubi i ma, mozna pomidorki suszone ale tez opcjonalnie no i i kurczak.
Co istotne jak robimy kurczaka - nie jest to mega zdrowe ale pyszne. Oliwe z oliwek rozkucamy z pół kostki rosołowej warzywnej lub kurczakowej, obtaczamy CAŁĄ PIERŚ nie pokrojoną i kładziemy na rozgrzana patelnie. Ja taką średnią pierś smażę po ok 10 minut z każdej strony na średnim ogniu, zdejmuje z patelni i daje odpocząć ok 5 minut. Później kroję w plasterki i kładę na sałatkę. Jest przepyszna bo soczysta!
Sos bardzo lubię ten balsamiczny który dawalam dzis, ewentualnie można sobie zrobić czosnkowo-jogurtowy czy też nawet jakiś torebkowy jeśli ktoś lubi .