BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #996535 przez mysia5
Basiek a więc kupie :laugh: na pewno :)
Tez bym coś zjadła ale sama nie wiem co ... mmm pizza , smacznego :)
Ja mam jeszcze arbuza i chyba się na niego skuszę :whistle: a później może jakieś kanapeczki :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zaz pisz jak tam Bartuś ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #996536 przez pesq
Plus grzanki żytnie czosnkowe :)

Ale wolałabym pizze hawajska .. :unsure:
Załączniki:
Podziękowania: kasandra9

9 lata 5 miesiąc temu #996537 przez asiulek_dolls
Asiek na Olszanskiej w diagnostyce możesz gbs zrobić, tylko jak cos to nie wybieraj się zbyt wcześnie bo tam zawsze sa kolejki a z tym przepuszczaniem to różnie bywa, tam ogólnie duuuzo ciężarnych robi badania, nie wiem do ktorej diagnostyki masz najbliżej ale może właśnie zadzwon i się zorientuj czy tam robią bo nie w każdym labo pobierają wymazy, na Olszanskiej na 100% robią, i tam nawet popołudniu można podjechac tylko wynik z gbs jest po paru dniach i trzeba osobiście odebrać wiec najlepiej gdzieś blisko zrobić żeby specjalnie nie jeździć po odbiór, ale z tego co kojarze to chyba do Gina na gdzieś w okolice Lubicz chodzisz, tak? to mialabys blisko przed wizyta odebrać
Podziękowania: asiekasiek

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #996538 przez asiulek_dolls
pesq jak przeczytalam o pizzy to nabralam ochoty ale jak zobaczylam twoja kolację to mi przeszło i chce taka salatke.... mmmm to płatki migdałów? uwielbiam takie przyprazone na patelni aaaa i słonecznik tez taki porażony lubię, oj trzeba będzie się jutro zebrać na zakupy i zmajstrowac podobna sałatkę juz mi slinka cieknie...

Zaz prosimy o meldunek!
Podziękowania: pesq

9 lata 5 miesiąc temu #996539 przez asiulek_dolls
P.o.p.y.c.h.a.m. :angry: :P

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #996540 przez asiulek_dolls
no i nic to popychanie nie dało więc coby tu bezużytecznych pustych postów w celu przepchniecia next strony nie wstawiać napisze ze w aptekach niezapominajka promocja na bepanthen baby masc ochronna, niecałe 22zl wiec okazja :) ja chyba z 10 tubek będę musiała kupić ale poczekam na wyplate :laugh:

Edit: oczywiście chodzi o tubke duża 100g

9 lata 5 miesiąc temu #996541 przez pesq
Migdały ale nie prazylam bo nie chciało sie czekać :P prażone lepsze. A tak to rukolą kielki pomidorki feta (w lidlu jest pyszna za ok 4 zl prawie jak prawdziwa niemiecka jakas ) kapary sos z oliwy musztardy octu balsamico. Polecam można dać co sie chce. A do sosu radze lyzeczke miodu ja nie mogę. :(
Podziękowania: asiulek_dolls

9 lata 5 miesiąc temu #996542 przez asiekasiek

asiulek_dolls napisał: Asiek na Olszanskiej w diagnostyce możesz gbs zrobić, tylko jak cos to nie wybieraj się zbyt wcześnie bo tam zawsze sa kolejki a z tym przepuszczaniem to różnie bywa, tam ogólnie duuuzo ciężarnych robi badania, nie wiem do ktorej diagnostyki masz najbliżej ale może właśnie zadzwon i się zorientuj czy tam robią bo nie w każdym labo pobierają wymazy, na Olszanskiej na 100% robią, i tam nawet popołudniu można podjechac tylko wynik z gbs jest po paru dniach i trzeba osobiście odebrać wiec najlepiej gdzieś blisko zrobić żeby specjalnie nie jeździć po odbiór, ale z tego co kojarze to chyba do Gina na gdzieś w okolice Lubicz chodzisz, tak? to mialabys blisko przed wizyta odebrać

Właśnie tam mi wyskoczyło, że robi się ten wymaz właśnie do gina chodzę na rakowicką to jest rzut beretem:) dzięki za infromację. A właśnie miałam jechać z samego rana żeby być peirwszym :P ale w sumie jak pojadę po południu to faktycznie może lepiej

9 lata 5 miesiąc temu #996543 przez asiulek_dolls
pesq no i teraz to ja przez ciebie nie będę spać w nocy :angry: bo jak jeszcze wymienilas te pysznosci to aż mnie skręca.... mmmmniammm a co do fety to tez uwielbiam tylko mnie zawsze wkurza jak mam ja pokroić i kupuje arla apetina feta czy jak to się tam pisze z czosnkiem ta co jest w kosteczkach w koszyczku hahaha taki ze mnie len :P tylko ze prawie dyszke kosztuje :angry:
Podziękowania: pesq

9 lata 5 miesiąc temu #996545 przez asiulek_dolls
asiek ja tam w pierwszej ciąży wszystkie badania robilam i zawsze rano są kolejki i to meeega, a jak juz Kacperka urodziłam to otwarli w Zabierzowie diagnostykę wiec mam teraz bliziutko bo może ze 4km do labo :) ale jak mam jakiś wymaz to i tak na Olszanska jadę i odbieram po drodze do lekarki bo to w tym samym budynku :) jedź nie wszesniej jak w południe a najlepiej to ok 16-17 wtedy nie ma tam ruchu
Podziękowania: asiekasiek

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #996547 przez asiulek_dolls
mój synek ogląda teraz na ABC piosenki dla dzieci i leci "a ja wole moja mamę" i taaaki wypatrzony i wsluchany hahaha może się nauczy i mi zaśpiewa ;) :whistle:

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #996548 przez kasandra9

jurada napisał: Anisia zaraz ja polecę do sklepu bo haslo hawajska a mi burczy w brzuchu... Aaaa!

taką właśnie jedłam, a druga klasyk - szynka i pieczarki.
Powiem Wam, że zjadłam i najadłam się mega, ale jakoś tak specjalnie mi nie smakowała....:/// nawet teraz piję miętę, bo jednak córka zmieniła zdanie;)))) Pesqś, sałatka cudnaa! ja też ost. zaopatruję się w różne pomidorki w biedrze, jakieś takie smaczne mają!!! Tylko nie lubię rukoli, bleeeeeee. Ale jutro robię grecką na śniadanko, bo kilka dni nie jadłam, a uwielbiam!
PS. a może macie jakiś ciekawy przepis na sałatkę z kurczakiem? Tylko raczej nie na słodko z ananasami.;)
Chyba poprasuję i obejrzę NA Wspólnej;)
Zamówiłam tamborek do karuzelki zeberkowej:) I opłaciłam rachunki, łóżeczko jednak w nast. tyg. zamówię, bo skoro mamy wyjechać, to jeszcze będzie problem, bo nie będzie nikogo, żeby odebrać, itp. :)

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #996550 przez asiulek_dolls
heh same hity... teraz były fasolki i piosenka o mydle i mi się przypomnialo ze Kas o wanienki niedawno pytala
moim zdaniem bez sensu kasę na wanienke wydawać jakąś wypasiona, bo to długo nie posłuży, ja Kacpra w pokoju na poczatku kapalam i wanienke kladlam na stole albo na podłodze jak był trochę większy ale szybko musieliśmy przenieść się do łazienki i wanienke wkladalm do wanny bo tak chlapal ze co kąpiel to potop w domu mieliśmy, te stelaze to tez ni bardzo bo nawet jak wanienka mocna to i tak malo stabilny jak dla mnie i tez nie tanie a max pol roku posłużą, wiem ze u was z miejscem na takie rzeczy ciężko i ni wiem gdzie planujecie kąpać w laziece czy w pokoju i czy macie wanne czy prysznic bo tez trzeba wziąć pod uwagę czy się wanienka później np pod prysznic zmieści bo to nie uniknione ze dziecko zacznie chlapac :) a masz może miejsce na prace (o ile pralke masz w laience)? bo można na prace wanienke postawić i wtedy super się ta z ikei sprawdzi bo nie jest wysoka i wygodnie będzie na takiej wysokości kąpać...
ja mam po Kacperku wanienke ale i tak ta z ikei kupilam bo mała zgrabna i plastik dość mocny i prosta jest wiec nie ma obaw ze się przewroci

9 lata 5 miesiąc temu #996551 przez asiulek_dolls
A zamiast tych stelazy pod wanienki to stabilniejszy wydaje mi się taki stół do przewijania tylko ze to juz miejsce zajmuje bo nie da się złożyć, chodzi mi o takie jak w ikei są z półką pod spodem,od 80zl można kupić

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #996552 przez pesq
Kas - dwie dobre salatki z kurczakiem. Jedna jest przepyszna i nietypowa ale jest na sos na bazie sera blue cheese wiec odpada, nie ma co wnikac (Boze jak tesknie za serami niebieskimi itd :( :( ) . Druga Ci sprzedam - latwa, pyszna i zawsze wchodzi :)

Mix salat, pomidorki, awokado (musi byc dojrzałe, niedojrzałe nie ma co... a jesli ktos z jakiegos powodu nie lubi to nie dawac chociaz to bomba zdrowych tłuszczy :) ) , kapary, grzaneczki, prażone na suchej patelni pestki dyni (ew. slonecznika), mozna dac oliwki jak ktos lubi i ma, mozna pomidorki suszone ale tez opcjonalnie no i i kurczak.

Co istotne jak robimy kurczaka - nie jest to mega zdrowe ale pyszne. Oliwe z oliwek rozkucamy z pół kostki rosołowej warzywnej lub kurczakowej, obtaczamy CAŁĄ PIERŚ nie pokrojoną i kładziemy na rozgrzana patelnie. Ja taką średnią pierś smażę po ok 10 minut z każdej strony na średnim ogniu, zdejmuje z patelni i daje odpocząć ok 5 minut. Później kroję w plasterki i kładę na sałatkę. Jest przepyszna bo soczysta!

Sos bardzo lubię ten balsamiczny który dawalam dzis, ewentualnie można sobie zrobić czosnkowo-jogurtowy czy też nawet jakiś torebkowy jeśli ktoś lubi :) .
Podziękowania: kasandra9

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia