BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #996553 przez Zazanna
Hej, ja już po :) Wszystko ok, szyjka ciut krótsza, ale w normie, dalej miękka, mały naprawdę jest taki duży :P Oczywiście ochrzan, że tyle przytyłam :P Łeeee…………………….. :P Paciorkowca będziemy robić na następnej wizycie i oczywiście USG będę jeszcze miała żeby sprawdzać przyrost małego żebyśmy mogli zaplanować poród –ale póki co mam się nie przejmować, bo to, że teraz jest duży to nie oznacza, że będzie duży później –po prostu musimy to kontrolować :)

Mohito … <3 UWIELBIAM !!! Aż sobie pójdę jutro do sklepu i zrobię bezalko :D

Juradka jakie fajowe opaseczki :D

Juradka o rany, ale bym się wściekła za takiego zappa ! Zawsze jak brata wysyłam po milkę z orzechami to mi jakąś goplanę albo inne świństwo przynosi i jak się ostatnio popłakałam, bo mi hormony zaszalały z żalu, że to nie ta, to w końcu po 26 latach nauczył się jaką czekoladę lubię wrrr….
Za tą koleżanką nie powinnaś płakać.. jest bezczelna. Powinna Cię przeprosić i się wstydzić..

Anisia jak robisz ciasto na pizzę? Masz ŁATWY przepis? :D Bo mi żaden póki co nie wychodzi, zawsze coś nie tak z tymi ciastami pizzowymi :P

Pesq jakie pyysznooościiii :woohoo:

AAAAAAAa Dziewczyny, bo ja zawsze najpierw nadrabiam :D W sensie piszę swoje, czytam Wasze i wstawiam odpowiedź :D To jakby coś się działo kiedyś to Wam najpierw napiszę, a tak jak nie piszę od razu to znaczy, że jest ok i nadrabiam :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #996554 przez jurada
A ja dzis jakos nie mam ochoty na cieple jedzenie... Chyba za gorąco!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ot i druga koleżanka mniej...

9 lata 5 miesiąc temu #996555 przez pesq
Zaz - wspaniale że wszystko okej!!!! CIekawe jak tam moja gwiazda jutro :dry:

9 lata 5 miesiąc temu #996556 przez Zazanna
Juradka co za ŚWINIA !!! :blink:
Dobrze jej powiedziałaś :angry: :angry: Jak można być takim wrednym ??? I po co ??? Zły humor miała? To niech się powyżywa na sobie, a nie innych :angry:

9 lata 5 miesiąc temu #996557 przez pesq
Jurada - noż kur.... ależ masz dzień dziś. Walić takie koleżanki :huh:

9 lata 5 miesiąc temu #996558 przez Zazanna
Pesq o której wizyta? :)

9 lata 5 miesiąc temu #996559 przez pesq
15:45.. to taka tylko niby na sprawdzenie morfo, szyjki i baj baj ale poprosze o zwazenie malej no i skontrolowanie tego mojego bolącego podżebrza.. A i kochana nie martw sie ze Bartuś duży! PAmietaj ma duzych rodzicow!

9 lata 5 miesiąc temu #996560 przez kasandra9
Ooo, Asiulek, dzięki, dzięki! Właśnie z takich zwykłych biorę pod uwagę tą z Ikei, bo jest prosta, a to już sukces, bo te z wyższymi zagłówkami, to masakra (przynajmniej dwie, które widzieliśmy). My nie mamy wanny, w łazience da radę postawić na pralce lub komodzie lub podłodze, gdyby Agatka chciała wszędzie chlapać;) prysznic mamy taki na płytkach z odpływem liniowym + szklana ściana+szklane drzwi, więc tak średnio wygodnie będzie tam kąpać. Jeszcze jak pomyślę, że głównie sama będę musiała to okiełznać, to już się stresuję:D Ale pewnie uda nam się nawiedzić Ikeę, bo w czw być może sprzedamy stół (jupi!) i mamy mniej więcej upatrzony taki z Ikei i jeszcze coś tam (nie pamiętam, ale jakieś pierdoły:P), także za jednym zamachem sobie obejrzymy;)

9 lata 5 miesiąc temu #996562 przez kasandra9

Zazanna napisał: Juradka co za ŚWINIA !!! :blink:
Dobrze jej powiedziałaś :angry: :angry: Jak można być takim wrednym ??? I po co ??? Zły humor miała? To niech się powyżywa na sobie, a nie innych :angry:

Nie no, co za małpa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po pierwsze, kobiecie w ciąży się "nie jedzie" - jeszcze jakaś naprawdę super bliska osoba, która musi nas postawić do pionu z jakichś względów, to rozumiem, czasem potrzebny zimny kubeł; ale heh, ktoś taki - uwielbiam te "stare panny" mieszkające z rodzicami i komentujące życie mężatek, które "przegrały życie". Brawo za Twoją reakcję!!!!!!!!!!!!!!! Mnie by nie było stać na coś takiego, więc wielku szacun!!!!! Dobrze jej pocisnęłaś, choć taka to pewnie i tak nie zrozumie.
I teraz Juradko już się nie dziwię, że tak ciągle o tych kompleksach...może fajnie, że w czasie ciąży Ci się "wyklaruje" grono znajomych, bo kurde bez sensu...ślicznie wyglądasz, a w tej morelowej bluzce to tu nas rozwaliłaś! Masz fajnego meża, co za Tobą szaleje, prawie już dwójkę dzieci i DOPIERO 30 lat. Wiesz, że to tylko z zazdrości tak klepią i z zawiści. Normalnie przylałabym takiej!!!!!!!!!!!!!!!!!! :pinch:

9 lata 5 miesiąc temu #996563 przez kasandra9
Pesquś, wiesz co...ja to już wiem, czemu Ty masz tą cukrzycę, akurat Ty! Jest to bardzo proste rozwiązanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo nikt inny nie dałby rady! Proste! Rety, Ty chyba minęłaś się z powołaniem (Twój mąż zapewne też), bo kurde takie znacie fajne przepisy, jakieś takie nietypowe, ciekawe połączenia! Powinniście jakiś blog prowadzić w ogóle, normalnie siedziałabym tam non stop:P Już mi głupio Cię pytać "a co mogę zrobić z tego, tego i tego?".:P
Podziękowania: asiulek_dolls, pesq

9 lata 5 miesiąc temu #996566 przez asiulek_dolls
Zaz cieszę się ze wszystko ok

Kas ja właśnie na pralce będę wanienke stawiać bo przy Kacperku nie dam rady gdzie indziej chłopaków kąpać i dlatego kupilam ta z ikei bo tamta druga jest wyższa i niewygdnie by mi było bo ja kurdupel (162cm) jestem a ta z ikei to pod tym względem super bo na wysokość jak dla mnie będzie idealnie

Jurada Kasandra ma racje to zawiść i zazdrość bo inaczej tego wytłumaczyć się nie da.... nosz ku#wa jaka pipa trzeba być zeby tak się zachować, chyba "koleżanka" ma problemy z głowa i mega kompleksy... Jesteś super zona i mama i świetna laską olej ją, szkoda czasu na takie znajomości, a co do drugiej tej pozyczalskiej to tez nie zalowalabym "straty" takiej koleżanki, udało się R. odebrać od niej kasę?

9 lata 5 miesiąc temu #996567 przez asiulek_dolls
pesq co racja to racja nikt inny nie dal by rady!!! Jesteś naszym guru zywieniowym!!
Podziękowania: pesq, kasandra9

9 lata 5 miesiąc temu #996568 przez pesq
Wasze guru się wstydzi :blush: :blush: :blush: :blush: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Krejzolki :kiss: :kiss:

9 lata 5 miesiąc temu #996569 przez asiekasiek
Pesq szczeka mi opadła jak czytam patrze co ty wyprawiasz z jedzeniem!! ja tak nie umiem takich sałatek kurcze nie mam takich zmysłów ze to tamto dodać...!!! ja chcę Cię wiem domu!!

Jurata ty to niezły masz dzień z koleżankami co jedna to lepsza... dobrze jej powiedziałas. a przecież ślicznie wygladalas na zdjęciu. a że masz brzuch i przytyłas to jejku każda kobieta w ciąży tyje i powiększa się. nie rozumiem takiego halo wokół tego :angry:

Zaz super ze tak dobrze na wizycie było:)
Podziękowania: pesq

9 lata 5 miesiąc temu #996570 przez anisia27
Asiulek super promocja tez sie skusze :D

Zaz ja zawsze robie tak:
Pol kg mąki
30g drozdzy
250 ml cieplej wody
Lyzeczka cukru
Lyzka oliwy z oliwek
Lyzeczka soli

Wszystko wyrabiam sobie i odstawiam na 30 min pod przykryciem :D

Juradka co to za "wspaniale" kolezanki masz??

Pesq, to daj jutro znac :)
Podziękowania: pesq

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia